Chelsea Londyn - TUTAJ WSZYSTKO !
- Skierosiek
- Juventino
Madrzy ludzie mówią że jak coś się raz uda to jest to przypadek..jak się uda drugi raz to zbieg okoliczności..dopiero za trzecim razem mozna sądzić o tym że ktoś jest geniuszem...tak jest z panem Jose M. on mi przypomina<tzn czytałem o nim> twórcę catennacio tzn Helenio Herrere-z tym jednak wyjątkiem że pan Herrera nigdy nie obraził drużyny przeciwnej-co czyni Jose-Mourinho ma bardzo dobry warsztat trenerski- wyciągnął wnioski po wielu latach asystowania-jednak jego wypowiedzi zaszkodzą mu jak przestanie odnosić sukcesy-drużynę ma bardzo dobrą-ocenimy go później-ja go nie lubię za jego chamskie odzywki-to jest gra w spychologa-niszczy spokój drużyny przeciwnej jeszcze przed meczem< konferencji prasowe-to co mówił o Barcelonie> a to nei jest fair play-to są duże pieniądze ale metody Jose M prypominają dochodzenie do efektów po trupach-a takiego sportu nie chcemy chyba oglądac-to tak ajkby w biegu na 100m jeden sprinter zbluzgał drugiego żeby ten nie mógłsięskoncentrować na biegu-to nie jest sport typu boks gdzie emocje grają dużą rolę-
z Mourinho jest jak z Tottim-każdy klub chciałby takiego zawodnika z takimi umiejętnościami-ale jego sposób bycia skreśla możliwość powiedzenia czego dobrego o nim -poza umiejętnościami-i dlatego Totti gra gdzie gra-i nei pomogą tłumaczenia że on kocha romę-każdy mądry jush dawno się zmył z tego pokładu-roma nigdy nic nei zdobywa-podobnie inter ale to inna historia......Jose Mourinho jest świetnym trenerem-ale jako człowiek jest dla większości nas<mam nadzieję> skreślony..
z Mourinho jest jak z Tottim-każdy klub chciałby takiego zawodnika z takimi umiejętnościami-ale jego sposób bycia skreśla możliwość powiedzenia czego dobrego o nim -poza umiejętnościami-i dlatego Totti gra gdzie gra-i nei pomogą tłumaczenia że on kocha romę-każdy mądry jush dawno się zmył z tego pokładu-roma nigdy nic nei zdobywa-podobnie inter ale to inna historia......Jose Mourinho jest świetnym trenerem-ale jako człowiek jest dla większości nas<mam nadzieję> skreślony..
- juveni
- Juventino
Cóż można dodac, zgadzam sie w całej rozciągłości. Po tych jego chamskich zagrywkach jeszcze bardziej mi zależało na tym żeby Barca wygrała i upokorzyła tego narcystycznego, zadufanego w sobie.....człowieczka. W ubiegłym sezonie go szanowałem bo o przypadku Port nie można mowic(a jesli tak to szczeście sprzyja lepszym), nie dwa sezony z rzedu, najpierw Puchar UEFA a pozniej LM. Jednak obecnie jak już wspomniałem wyżej z cała pewnościa nie trawie tego człowieka, drażni mnie już w nim wszystko.
Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
- Giani
- Juventino
Mysle ze naprawde Murinho zna sie na swojej robocie, ale jest zabardzo pewny siebie i to mnie w nim denerwuje!!!!! Albo jest wielkim szcześciarzem albo naprawde geniuszem trenerskim! Popatrzcie na jego sukcesy! Ja jestem na TAK :-D Pozdro wszystkim!!!
- Szilgu
- Juventino
uważam że MOurinho to świetny trener, jeden z lepszych na świecie (a może i najlepszy) jednak jest geniuszem tylko pod względem taktyki. Jako człowieka nienawidze go. Jest dla mnie (oczywiście pod względem osobowości) takim Tottim w posadzie trenerskiej. Jest zbyt pewny siebie. Jest po prostu pyszny (nie komentujcie). Uważa sie za pępek świata.
- _Jah
- Juventino
Moim zdaniem można się o nim wypowiadać jedynie, w samych superlatywach. Potrafił wykrzesać z graczy Porto, a teraz Chelsea, wszystko co najlepsze i to jest godne podziwu. Chociażby ta wzmianka o tym, iż każdy gracz indywidualnie dostaje od niego kilka kartek wypracowań z konkretnym planem postępowania podczas odbywanego spotkania. Świadczy to o tym, że jest to koleś, który oddaję się swojej pracy z całego serca i ciąglę dąży do poszerzania swojej wiedzy, która nie zawodzi go od przeszło trzech lat. W Portugalii wygrał wszystko z Porto, przywrócił im dawny blask, na dodatek uczynił to w pięknym stylu. Nie chcę słyszeć o komentarzach świadczących o towarzyszącym mu szcześciu, gdyż sami doskonale wiecie jak trudnym zadaniem jest zdobycie Pucharu Mistrzów. On tego dokonał z przeciętnym Porto, a szczęście jest niezbędne w futbolu, to jest wszakże sprawa jak najbardziej, oczywista. Tymczasem od kiedy przejął stery w Londynie, każdy transfer, każda decyzja, każde posunięcie owocuje sukcesem, czyli tym, co jest jego celem. Gry słowne? to jedynie dodaje odpowiedniej nuty przed spodziewaną bitwą. A przecież wszystkim nam zależy na tym podobnych dreszczowcach, które sprawiają te sprowokowane uczucia nienawiści
.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- 2MAN
- Juventino
Dla mnie ten gość to totalne nieporozumienie !! Zrobił z siebie nie wiadomo co , obrażając przy tym innych "PRAWDZIWYCH" wielkich trenerów,kpiąc z nich lub ich osiągnięć ... Jak można być dobrym trenerem grzie przy wyniku 3-0 traci sie dwie bramki
też mi taktyk!
Co to za sztuka "mieć wszytko na talerzu" (pieniądze,piłkarze) i grać 10 zawodnikami w obronie i strzelać bramki tylko z kontry lub rzutów wolnych
Może i drużyna poukładana ,może i trener b.dobry ale jego osoba odstrasza na km. Panie "tłumaczu"
więcej szacunku !

Co to za sztuka "mieć wszytko na talerzu" (pieniądze,piłkarze) i grać 10 zawodnikami w obronie i strzelać bramki tylko z kontry lub rzutów wolnych

Może i drużyna poukładana ,może i trener b.dobry ale jego osoba odstrasza na km. Panie "tłumaczu"

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- bartus
- Juventino
hehe wlasnie dzis z moim qumplem, fanem barcy, gadalem o murinho, sukces z porto to dzielo przypadku :roll: mial tam kilku dobrych pilakrzy i to ich zasluga ze wygrali LM a nie murinho...co do tranferu do chelsea to tam ma duzo gwiazd i moze sobie wybierac zawodnikow z najwyzszej swiatowej polki, duzo zawodnikow marnuje sie w klubach takich jak chelsea czy real. ale wracajac do tematu murinho jest wielkim szczesciarzem ktorego na wielkiego trenera i taktyka wypromowaly media.

- _Tomek_
- Juventino
widze że przemawia przez was [nie wszystkich] zawiść
murinho ma szczęście mówicie, szkoda że juve od kilku lat go nie ma i nie wygrała LM
ten gość 4 lata trenuje poważne drużyny i wygrał wszystko co mógł!
a co do jego zachowania to dziwny typ, ale on może sobie na wszystko pozwolić [bronią go wyniki że tak powiem]
mam tylko nadzieje że w przypadku ewentualnej konfrontacji z JUVE powinie mu się noga, a poza tym Capello to także urodzony zwyciezca...
murinho ma szczęście mówicie, szkoda że juve od kilku lat go nie ma i nie wygrała LM
ten gość 4 lata trenuje poważne drużyny i wygrał wszystko co mógł!
a co do jego zachowania to dziwny typ, ale on może sobie na wszystko pozwolić [bronią go wyniki że tak powiem]
mam tylko nadzieje że w przypadku ewentualnej konfrontacji z JUVE powinie mu się noga, a poza tym Capello to także urodzony zwyciezca...
Juve, Juve, o cara squadra senza eta
Juve, Juve, cara gloriosa societa
Juve, Juve, cara gloriosa societa
- M.
- Juventino
Według mnie Mourinho jest trenerem dobrym, ale nic więcej. Na miano geniusza trzeba pracować długimi latami, jeden czy dwa puchary to za mało. To co zrobił w Porto jest godne uwagi. Z przeciętną drużyną wygrał Ligę Mistrzów. Jednak z Chelsea ma ułatwione zadanie. Nieograniczony budżet robi swoje. Być może kiedyś powiem, że był trenerem genialnym, ale do tego czasu musi to udowodnić.
:roll:
- mil015
- Juventino
- Jędruś
- Juventino
Jest nim bez wątpienia.e-kacper pisze:Jose Murinho przez wszystkich komentatorów, i wielu innych uznawany jest za genusza
Przypadkiem nie wygrywa się LM, a jeszcze wcześniej pucharu UEFA, dodając to tego bezprzeczne liderowanie w lidze portugalskiej.e-kacper pisze:według mnie sukces z Porto był całkowicie przypadkowy
Najsłabszy zespół, który dochodzi do finału :lol: :roll:e-kacper pisze:w finale pokonali najsłabszy zespól z mozliwych Monaco
Głupie tłumaczenie.e-kacper pisze:(nie chce mowic ze najlepsi byli przemeczeni)
:lol:e-kacper pisze:A jeśli chodzi o jego aktualne poczynania z Chelsea to to kasa jaka przez nia płynie sama wywalczyła by awans do ćwiercwinałów nawet bez pomocy Murinho.
Taki jesteś mądry?Prowadź drużynę z nieokrzesanymi gwaizdkami...e-kacper pisze:Wystarczy przypomnieć sobie zeszloroczne cwiercfinały, kiedy to Chelsea prowadzona przez (raczej iepskiego) Ranieriego potwafiła pokonać Arsenal który wówczas był w formie do której już prędko nie wróci, a mimo to Chelsea przegrała z Monaco.
Hmmm...ciekawee-kacper pisze:Warto też zaznaczyć że w jej grze zbyt dużo sie nie zmieniło
Oczywiście, że nie :lol: :shock: .e-kacper pisze:Odnośnie meczu z Barcą, to Murinhio nie odegrał w nim żadnej roli
Obyś się nie pomylił.e-kacper pisze:A Chelsea odpadnie z pierwszym włoskim klubem na jaki trafi
- Madzix
- Juventino
hehe...dobry z niego trener, ale kozaczy ostro, przypominam, ze ma zakaz prowadzenia Chelsea w 2 kolejnych meczach 8) nie wiem czemu ale go lubie..taki pewniaczek...
rise when you fall and then
you`ve got to fight for what you want
you`ve got to fight for what you want
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Jose Mourinho - to raz. Dwa nic nie dzieje sie przypadkiem, pokonalo MU w dobrym stylu nawiazujac z nimi walke, majac slabszy sklad. Monaco nie bylo najslabszym zespolem, bo dostalo sie do finalow... Co do Deportivo, to gdyby nie byli dobrym zespolem nie pokonaliby ani Juventusu ani Milanu, w dodatku odrabiajac tyle bramek.Co myślicie o Jose Murinho przez wszystkich komentatorów, i wielu innych uznawany jest za genusza. Jednak według mnie sukces z Porto był całkowicie przypadkowy (nie chce mowic ze najlepsi byli przemeczeni) poniewaz w walce w playoffac Porto pokonało tylko MU i to dośc przypadkowo, w ostatnich minutach meczu, w finale pokonali najsłabszy zespól z mozliwych Monaco, a po drodze Lyon(nie wygrywajac z nimi ani razu) i Depowtiwo które pomimo wyeliminowania Juve(bez formy) i Milanu(niefrasobliwość) również nie stanowiło solidnej drużyny.
Bzdury opowiadasz, kasa nie gra w pilke i nie wygrywa meczy (vide Real).A jeśli chodzi o jego aktualne poczynania z Chelsea to to kasa jaka przez nia płynie sama wywalczyła by awans do ćwiercwinałów nawet bez pomocy Murinho.
Pozatym wygrali poniewaz sila Chelsea jest wykonywanie zalozen taktycznych Mourinho, a nie pieniadze. Jakich maja kupnych zawodnikow? Jakie gwiazdy sprowadzone wraz z Mourinho?
Ranieri jest boski... poki co jest wolnym trenerem bo byl za dobryWystarczy przypomnieć sobie zeszloroczne cwiercfinały, kiedy to Chelsea prowadzona przez (raczej iepskiego) Ranieriego potwafiła pokonać Arsenal który wówczas był w formie do której już prędko nie wróci, a mimo to Chelsea przegrała z Monaco.

Zmienilo sie i to duzo. Zauwaz jak pilkarze Chelsea sie ustawiaja na boisku, nie ma durnych samolubnych akcji, jest to gra w pilke nozna z glowa. Nie ma miejsca na improwizacje, jest po prostu chlodna kalkulacja i precyzyjna gra. Przyjemnie sie patrzy na gre tego zespolu. Co do meczu z Barcelona, pokazana byla przewaga zespolu zrownowazonego w ataku i obronie i zespolu nastawionego tylko na atak. Sadze ze jako kibic wloskiej druzyny doceniasz walory gry obronnej. Co do roli Mourinho to ustawil zespol tak zeby wygrac i wygral, nie musial zbyt wiele robic, dawal wskazowki (przy wejsciu Tiago) co mial wiecej zrobic?Warto też zaznaczyć że w jej grze zbyt dużo sie nie zmieniło, podobnie jak przed rokiem Chelsea najpierw zabezpiecza swoją bramkę a dopiero potem liczy na kontry. Odnośnie meczu z Barcą, to Murinhio nie odegrał w nim żadnej roli ( no może tylko prowokatora ), 3 bramki padły po stratach Barcy w środku pola przy braku asekuracji ze strony obrony, a piłkarze Chelsae warci ileś tam euro raczej nie mają problemu z pokonaniem kiepskiego bramkarza, który nie zrobił nic prze stracie wszystkich bramek.
Jest to czlowiek z charakterem. To jaki "image" kreuje to jego sprawa, jako trenera mozna go oceniac po wynikach osiaganych z ta druzyna a sa one imponujace. Chelsea moze trafic na Juve w polfinale o ile przejdziemy Liver, a Bayern ulegnie Londynczykom. Mourinho prowadzi dosc dokladna analize gry przeciwnika wiec jest bardzo groznym przeciwnikiem. Ciekaw jestem jak by wyszedl pojedynek Capello vs Mourinho.Wydaje mie sie ze to przedewszystkim autoreklama i osobowość typowo LEPPEROWSKA spowodowały tak duży wzrost jego notowań. A Chelsea odpadnie z pierwszym włoskim klubem na jaki trafi, i to nie mowie latego ze kocham calcio ale dlatego ze murinio jeczsze nigdy nie grał z drużyną z kraju w którym narodziła sie "jego" obecna taktyka.
Jako trener jest bardzo dobry zna sie na fachu i prowadzi druzyne do kolejnych zwyciestw. Jako czlowiek to mi akurat jest obojetne jak sie zachowuje czy jest arogancki i chamski. On ma prowadzic druzyne a nie byc gwiazda telewizji mila dla wszystkich. Jego sprawa co mowi, czesc z jego wypowiedzi to po prostu tzw "Mind Games".
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a