Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 14:15

@Viking
dzięki za przypomnienie o formule. To Juventus zagra 8 meczy na pewno ;P a potem mam nadzieję baraże i się okaże.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 16:17

Przy tylu zmianach które mają nastąpić w Juve TOP 4 będzie oznaczać, że zmiana przechodzi dobrze. Walka o Scudetto oznaczać będzie, że bardzo dobrze.

Nie wiem czemu,ale mi jednak przypomina to Milan i słynny duet FM. Fassone & Mirabelli. Czym więcej zmiany tym większe ryzyko.

Forza Inter
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 16:22

VVujek pisze: 16 lipca 2024, 16:17 Przy tylu zmianach które mają nastąpić w Juve TOP 4 będzie oznaczać, że zmiana przechodzi dobrze. Walka o Scudetto oznaczać będzie, że bardzo dobrze.

Nie wiem czemu,ale mi jednak przypomina to Milan i słynny duet FM. Fassone & Mirabelli. Czym więcej zmiany tym większe ryzyko.
I za 3 lata zarząd Juve znów wróci do Allegriego, że popełnił błąd i chciał grać europejsko :D hehe

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 16:39

VVujek pisze: 16 lipca 2024, 16:17 Przy tylu zmianach które mają nastąpić w Juve TOP 4 będzie oznaczać, że zmiana przechodzi dobrze. Walka o Scudetto oznaczać będzie, że bardzo dobrze. (...) Czym więcej zmiany tym większe ryzyko.
Myślę, że możesz mieć rację. Generalnie odnoszę wrażenie, że duet Motta & Giuntoli chce złapać zbyt wiele srok za ogon, nie mając niestety do tego wystarczających możliwości. Zasadniczo popieram działania, których celem jest "odgruzowanie" drużyny po Allegrim: De Sciglio, Kostic, Rabiot, Kean, Mckennie to są gracze, których należy się pozbyć. Jednak mam coraz większe wątpliwości dotyczące tego, jak ta rewolucja jest przeprowadzana. Niestety, Juventus to nie City czy Real, gdzie możemy po prostu odpalić Chiesę czy Soule i w ich miejsce sprowadzić piłkarza lepszego, który będzie bardziej odpowiedni do założeń Motty. Właściwie ani Włocha, ani Argentyńczyka nie uważam za piłkarzy nie do ruszenia i w sumie mógłbym się pogodzić z ich transferami, gdybym widział na ich miejsce sensowne zastępstwa. Tymczasem okazuje się, że "szczytem marzeń" byłby pewnie Sancho - alternatywy dla niego lepiej przemilczeć.

Wiadomo, Motta ma kredyt zaufania, ale niestety na niektórych pozycjach wygląda to tak, jakby chciał odpalenia konkretnych graczy, zupełnie ignorując to, kto miałby ich zastąpić.

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 18:08

Urbi27 pisze: 16 lipca 2024, 08:06 Aktualnie do 1 składu wchodzi Luiz i tyle, a plotki mają to do siebie że często nie okazują się prawdą.
Biorąc pod uwagę plotki to -
Di Gregorio
Nowy prawy obrońca, nowy środkowy obrońca, Bremmer i Cambiasso
Thuram, Luis, Koop
Nowy skrzydłowy, Yildiz

Vlaho

Ławka: Tek/Perin, Djallo, Gatti, Danilo, Loca, Fagioli, Miretti (?), Weah
Chyba, że zostanie Chiesa, a Loca wywalczy sobie miejsce to wtedy mamy połowę nowych zawodników w wyjściowej 11stce. Mam nadzieję, że pomysł z Gattim jako prawym obrońca to wymysł dziennikarzy. A i właśnie - w tych wszystkich plotkach najmniej się mówi o prawym obrońcy. Martwi też ławka, która wydaje się być bardzo krótka. Brak zmienników na skrzydła, brak zmiennika dla Vlaho. Żeby to zrealizować potrzeba jeszcze górę pieniędzy...

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 18:23

Mocna plota o Żuao Felisze, czy może raczej o Joao Felixie. Za 30 baniek podobno.

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 19:42

Tonight a new call is scheduled between Juventus and Al Nassr to discuss about Szczesny.

| Alfredo Pedullà |

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 19:56

Galliani zdradza kulisy transferu Di Gregorio
„Wszystko zaczęło się w styczniu i lutym, kiedy byłem w Senacie, a Giuntoli zadzwonił do mnie i powiedział: «Bramkarz jest mój, pieniądze omówimy później».

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 21:11

Elohi pisze: 15 lipca 2024, 22:32 Jeśli dojdą do skutku wszystkie transfery o jakich się mówi/pisze to będziemy mieć chyba do czynienia z rekordowym okienkiem. Istna rewolucja, bardzo dużo zmian jak na jedno okienko. Mam obawy czy nie za dużo i czy na pewno jest to słuszne podejście.
Mottę czeka cholernie trudne zadanie. Nie dość że zacznie pracę w nowym środowisku, gdzie oczekiwania są olbrzymie i nie ma miejsca na pomyłkę to prawdopodobnie będzie wypuszczal na boisko 3/4 nowych zawodników. Z poprzedniego sezonu na pierwszy mecz wybiegnie pewnie Bremmer, Cambiasso i Vlaho. Pozostała 8 może być już... nowa? I jeszcze żeby nie było łatwo to gra będzie na 3 frontach + zimowy superpuchar.
Mnie to jakoś nie martwi. Ten sezon będzie sezonem przejściowym (z Allegrim mieliśmy 3 sezony przejściowe, z których nic nie wynikło i trzeba budować od nowa), więc pewnie zdarzą się głupie straty punktów i ,,dziwne" mecze. Musieliśmy się pozbyć piłkarzy przesiąkniętych ,,Allegrizmem", bo jak to mówił Sarri - ,,tej drużyny nie da się trenować" i gdyby zamiast rewolucji iść delikatnymi zmianami to i Motta nie byłby w stanie wprowadzić tu żadnej nowej filozofii.

W drużynie potrzebna była rewolucja i prawdopodobnie rewolucję dostaniemy - od trenera, który preferuje bardziej europejski styl gry, po wymianę większości składu.

Nie pozbywamy się żadnego lidera, gdyż w drużynie Allegriego takiego nie było. Za to dostajemy całkowicie odmieniony skład z nadzieją na lepsze jutro.

Ważne jest wspieranie przez zarząd trenera i danie mu co najmniej 2 spokojnych lat na zbudowanie teamu. Gdyż tak jak wspomniałem wybitny włoski taktyk dostał 3 lata i jedyne co chciałbym z nim po tym czasie ubić to muchę w kiblu.

Sezon 2024/25 to budowanie mentalności godnej Juventusu i zgrania. Pierwsze oceny trenera powinny przyjść najwcześniej pod koniec sezonu, a tak naprawdę to dopiero w połowie 25/26.

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 21:43

Sila Spokoju pisze: 16 lipca 2024, 21:11
Nie pozbywamy się żadnego lidera, gdyż w drużynie Allegriego takiego nie było. Za to dostajemy całkowicie odmieniony skład z nadzieją na lepsze jutro.
Może offtop, ale z ciekawości zapytam, pomijając obecnego brazola to, kogo widzicie jako kapitana? (łącznie z zawodnikami z plotek).
Osobiście doszedłem do wniosku, że w tej kadrze nawet licząc potencjalnych zawodników z newsów to nie ma zawodnika, który nadawałby się do tej roli.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 22:11

Elohi pisze: 15 lipca 2024, 22:32 Jeśli dojdą do skutku wszystkie transfery o jakich się mówi/pisze to będziemy mieć chyba do czynienia z rekordowym okienkiem. Istna rewolucja, bardzo dużo zmian jak na jedno okienko. Mam obawy czy nie za dużo i czy na pewno jest to słuszne podejście.
Mottę czeka cholernie trudne zadanie. Nie dość że zacznie pracę w nowym środowisku, gdzie oczekiwania są olbrzymie i nie ma miejsca na pomyłkę to prawdopodobnie będzie wypuszczal na boisko 3/4 nowych zawodników. Z poprzedniego sezonu na pierwszy mecz wybiegnie pewnie Bremmer, Cambiasso i Vlaho. Pozostała 8 może być już... nowa? I jeszcze żeby nie było łatwo to gra będzie na 3 frontach + zimowy superpuchar.
Mnie to jakoś nie martwi. Ten sezon będzie sezonem przejściowym (z Allegrim mieliśmy 3 sezony przejściowe, z których nic nie wynikło i trzeba budować od nowa), więc pewnie zdarzą się głupie straty punktów i ,,dziwne" mecze. Musieliśmy się pozbyć piłkarzy przesiąkniętych ,,Allegrizmem", bo jak to mówił Sarri - ,,tej drużyny nie da się trenować" i gdyby zamiast rewolucji iść delikatnymi zmianami to i Motta nie byłby w stanie wprowadzić tu żadnej nowej filozofii.

W drużynie potrzebna była rewolucja i prawdopodobnie rewolucję dostaniemy - od trenera, który preferuje bardziej europejski styl gry, po wymianę większości składu.

Ważne jest wspieranie przez zarząd trenera i danie mu co najmniej 2 spokojnych lat na zbudowanie teamu. Gdyż tak jak wspomniałem wybitny włoski taktyk dostał 3 lata i jedyne co chciałbym z nim po tym czasie ubić to muchę w kiblu.

Sezon 2024/25 to budowanie mentalności godnej Juventusu i zgrania. Pierwsze oceny trenera powinny przyjść najwcześniej pod koniec sezonu, a tak naprawdę to dopiero w połowie 25/26.

Przecież Juventus ZAWSZE musi bić się o wygranie LM !

A tak na serio, to czekałem na ten moment, gdy tobie podobni zaczną przed sezonem już Motte usprawiedliwiać, że przebudowa, że coś i ma czas. Kadra ma być znacznie lepsza, a wymagania mniejsze? Może jeszcze nie muszą ofensywnie grać ? :D

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 22:50

Distant Dreamer pisze: 16 lipca 2024, 21:43
Może offtop, ale z ciekawości zapytam, pomijając obecnego brazola to, kogo widzicie jako kapitana? (łącznie z zawodnikami z plotek).
Osobiście doszedłem do wniosku, że w tej kadrze nawet licząc potencjalnych zawodników z newsów to nie ma zawodnika, który nadawałby się do tej roli.
Bremer lub/i Chiesa jeśli zostanie :))))))

Ja chcę, że Motta był jak Conte u nas po fatalnych sezonach. Chciałbym, żeby Juventus miał jakiś styl a czy ten styl da Scudetto z marszu czy tylko top 4, ale już da nam nadzieję na lepsze jutro to jestem za.

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2024, 22:54

Distant Dreamer pisze: 16 lipca 2024, 21:43 Może offtop, ale z ciekawości zapytam, pomijając obecnego brazola to, kogo widzicie jako kapitana? (łącznie z zawodnikami z plotek).
Od nikogo jakoś szczególnie nie bije przywódcza aura, ale jakbym miał wybierać to opaskę kapitana dostałby ode mnie Locatelli lub Bremer. Niekoniecznie w tej kolejności.

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2024, 07:09

Elohi pisze: 16 lipca 2024, 18:08
Urbi27 pisze: 16 lipca 2024, 08:06 Aktualnie do 1 składu wchodzi Luiz i tyle, a plotki mają to do siebie że często nie okazują się prawdą.
Biorąc pod uwagę plotki to -
Di Gregorio
Nowy prawy obrońca, nowy środkowy obrońca, Bremmer i Cambiasso
Thuram, Luis, Koop
Nowy skrzydłowy, Yildiz

Vlaho

Ławka: Tek/Perin, Djallo, Gatti, Danilo, Loca, Fagioli, Miretti (?), Weah
Chyba, że zostanie Chiesa, a Loca wywalczy sobie miejsce to wtedy mamy połowę nowych zawodników w wyjściowej 11stce. Mam nadzieję, że pomysł z Gattim jako prawym obrońca to wymysł dziennikarzy. A i właśnie - w tych wszystkich plotkach najmniej się mówi o prawym obrońcy. Martwi też ławka, która wydaje się być bardzo krótka. Brak zmienników na skrzydła, brak zmiennika dla Vlaho. Żeby to zrealizować potrzeba jeszcze górę pieniędzy...
Kluczowe jest to, że nawet przy założeniu plotek moglibyśmy wyjść z trzema nowymi piłkarzami w pierwszej jedenastce. Tylko Di Gregorio zastępujący Wojtka, Luiz beznadziejnego Rabiota i nowy skrzydłowy przy założeniu że sprzedamy zarówno Soule jak i Chiese w co akurat nie wierze. O ile transfer Soule jest logiczny także z punktu widzenia zysków kapitałowych to w przypadku Włocha myślę że domkniemy jednak nowy kontrakt.

Powoduje to sytuacje że to od trenera i jego oceny po treningach będzie należała decyzja kiedy nowy piłkarz wejdzie do drużyny, co daje duży komfort. Taki Thuram nie sądzę aby z marszu wylądował w pierwszym składzie. Co więcej sądzę że tylko Koop z wszystkich tych plotkarskich transferów odrazu leci do wyjściowej jedenastki.

Zresztą jeżeli miałbym obstawić u buka dalsze losy Merceto to obastawialbym 3 transfery do końca:
-odejście McKenniego
-odejście Soule
-przyjscie Koopa

Wojtka liczę już jakby go nie było.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2024, 12:51

woe pisze: 16 lipca 2024, 22:54 Od nikogo jakoś szczególnie nie bije przywódcza aura, ale jakbym miał wybierać to opaskę kapitana dostałby ode mnie Locatelli lub Bremer. Niekoniecznie w tej kolejności.
Szwamb pisze: 16 lipca 2024, 22:50 Bremer lub/i Chiesa jeśli zostanie :))))))
Dzięki za odpowiedzi, może rzeczywiście ten Bremer to byłaby dobra opcja (na pewno lepsza niż obecny danilo) patrząc, że gra na dobrym poziomie, ma dobre zdrowie i mu się chce.

Zablokowany