Gonzalo Higuain
- jurson09
- Juventino
Jak dla mnie to igła w tym sezonie nie zawiódł. Strzelił kilka ważnych bramek w tym dwie w półfinale LM. Nie rozumiem więc tych opinii, że jest tylko na Serie A.
Wczorajszy finał przegrała cała drużyna Gonzalo w pierwszej połowie grał dobrze i zaliczył asystę przy bramce Mario. Drugą połowę był cieniem tak samo jak pozostali nasi piłkarze.
Na kolejny sezon nie musimy się martwić za bardzo o pozycję 9bo mamy na niej TOP'a o którym tak marzyliśmy po odejściu Teveza.
Dajmy Gonzalo środek pola jakości takiej samej jak miał Tevez i przekonajmy się czy faktycznie jest przepłacony.
Moim zdaniem w aktualnej sytuacji środek pola ma ubytek w postaci braku jednego klasowego zawodnika. Nie udało się sprowadzić Matuidiego, a opcja 2 Witsel poleciał za $$ do Chin i w głównej mierze możliwe, że właśnie jego nam zabrakło do wygrania LM w tym roku. W takim sensie że zabrakło jednego pomocnika do rotacji i możliwości zagania np. 3 środkowych pomocników.
To tylko gdybanie, ale wydaje mi się że Marotta liczył że uda się ściągnąć Belga w zimie bo był on jedyną sensowną opcją która mogła wnieść coś do jakości pomocy. Podebranie go przez Chińczyków pokrzyżowało nam plany do tego kontuzja Pjacy i kolejny brak możliwości większej rotacji w ataku.
W następnym sezonie wierzę, że wrócimy silniejsi po załataniu dziur w składzie a nasza 9 pokaże, że jest wart każdego euro które za niego zapłacono.
Wczorajszy finał przegrała cała drużyna Gonzalo w pierwszej połowie grał dobrze i zaliczył asystę przy bramce Mario. Drugą połowę był cieniem tak samo jak pozostali nasi piłkarze.
Na kolejny sezon nie musimy się martwić za bardzo o pozycję 9bo mamy na niej TOP'a o którym tak marzyliśmy po odejściu Teveza.
Dajmy Gonzalo środek pola jakości takiej samej jak miał Tevez i przekonajmy się czy faktycznie jest przepłacony.
Moim zdaniem w aktualnej sytuacji środek pola ma ubytek w postaci braku jednego klasowego zawodnika. Nie udało się sprowadzić Matuidiego, a opcja 2 Witsel poleciał za $$ do Chin i w głównej mierze możliwe, że właśnie jego nam zabrakło do wygrania LM w tym roku. W takim sensie że zabrakło jednego pomocnika do rotacji i możliwości zagania np. 3 środkowych pomocników.
To tylko gdybanie, ale wydaje mi się że Marotta liczył że uda się ściągnąć Belga w zimie bo był on jedyną sensowną opcją która mogła wnieść coś do jakości pomocy. Podebranie go przez Chińczyków pokrzyżowało nam plany do tego kontuzja Pjacy i kolejny brak możliwości większej rotacji w ataku.
W następnym sezonie wierzę, że wrócimy silniejsi po załataniu dziur w składzie a nasza 9 pokaże, że jest wart każdego euro które za niego zapłacono.
Juve per sempre sara...!!!!
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Igła trafiony transfer, w finale nie można mu nic zarzucić bo nikt mu nawet nie podał żeby miał jakąś sytuacje... Pierwsza połowa na plus, druga sam na całą obronę, jak jeszcze coś grali do przodu.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Shadow Marshall
- Juventino
Gdzie to można zalajkować? Ci co mają czelność krytykować Igłę po tym sezonie powinni zlokalizować najbliższą ścianę i uderzać w nią głową aż nie zaczną myśleć jak dorośli, a nie jak gimbaza na fcbarca itp.Bukol87 pisze:Bez sensu był ten transfer. Do wyciągnięcia za mniejsze pieniądze był w tym czasie Amauri. Z nim też wygralibyśmy Serie A.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nikt nie krytykuje Igły tylko cenę jaką daliśmy za 29 letniego zawodnika, jeśli już to jest to krytyka Marotty ale najwidoczniej to dla was zbyt skomplikowane
a jeśli uważacie, że musieliśmy kupować zawodnika za 90mln, żeby wygrać SA i CI a jednocześnie uważacie Allegriego za trenerskie TOP3 to chyba gdzieś tu jest niespójność ;]
a jeśli uważacie, że musieliśmy kupować zawodnika za 90mln, żeby wygrać SA i CI a jednocześnie uważacie Allegriego za trenerskie TOP3 to chyba gdzieś tu jest niespójność ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- LordJuve
- Juventino
Ja uważam, że szukaliśmy napastnika z renomą, a ktoś po drodze wpadł na pomysł, że osłabienie rywala do walki o mistrzostwo to wartościowy bonus, za który można zapłacić ekstra.Maly pisze: a jeśli uważacie, że musieliśmy kupować zawodnika za 90mln, żeby wygrać SA i CI a jednocześnie uważacie Allegriego za trenerskie TOP3 to chyba gdzieś tu jest niespójność ;]
Stąd Igła, który kosztować tyle musiał (klauzula).
- Shadow Marshall
- Juventino
Może i Igła nie był tyle wart...ba...na bank nie był tyle wart...ale co zrobisz? Kto bogatemu zabroni? Nasi mieli kaprys na TOPa w ataku to sobie go zafundowali. Co za różnica? Napoli wydawało się, że kontrolują sytuacje, a Juve dało im zwyczajnie w pysk i wsadziło pieniądze do japy i odeszło z ich najlepszym piłkarzem pokazując na koniec środkowy palec. Teraz w popłochu już jest klauzula za Belottiego i będą za innych...pewnie już są tylko o tym nie wiemy. Mogą nie być warci, a i tak bez mrugnięcia okiem z ligowego podwórka wyciągniemy kogo będziemy chcieli. Przepłacimy? Zapewne, ale i tak na koniec sezonu...zmiażdżymy ich wszystkich.Maly pisze:nikt nie krytykuje Igły tylko cenę jaką daliśmy za 29 letniego zawodnika, jeśli już to jest to krytyka Marotty ale najwidoczniej to dla was zbyt skomplikowane
- LordJuve
- Juventino
A na końcu i nas wydymają bez wazeliny w takiej LM.Shadow Marshall pisze:Przepłacimy? Zapewne, ale i tak na koniec sezonu...zmiażdżymy ich wszystkich.

Sprawdziło się niestety to, że w meczach o stawkę (szczególnie pucharowych) Igła nie ogarnia.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Shadow Marshall: musisz strasznie nie ogarniać rzeczywistości 
po 1 Napoli wiedziało od początku o naszym zainteresowaniu tylko ich prezydent robił ładną minę do złej gry
po 2 klauzule odstępnego pisane w popłochu są dla klubów spoza Włoch
no i na koniec... jak się okazało wcale nie osłabiliśmy Napoli, czy może raczej atak Napoli nie stracił na jakości

po 1 Napoli wiedziało od początku o naszym zainteresowaniu tylko ich prezydent robił ładną minę do złej gry
po 2 klauzule odstępnego pisane w popłochu są dla klubów spoza Włoch
no i na koniec... jak się okazało wcale nie osłabiliśmy Napoli, czy może raczej atak Napoli nie stracił na jakości
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak nas wydymali w LM, że szok .
Co wy bierzecie :lol:

- Cabrini_idol
- Juventino
LordJuve pisze:4:1 w finale to nie jest "dymanie"?Cabrini_idol pisze:Tak nas wydymali w LM, że szok .
Ktoś mi przypomni, ile bramek strzelił Igła w ostatniej edycji LM?
Ja wiem, że finał nam nie wyszedł jak zawsze, ale żeby się w nim znaleźć trzeba rozegrać 12 spotkań.
Co by taki MC czy Arsenal dali za takie dymanie, czy Borussia lub PSG

Higuain to był/jest bardzo dobry transfer. Chłop jeszcze minimum 2 sezony będzie nam walił minimum 30 bramek w sezonie. Chyba, że wolicie Moratę, który rozegra jeden dobry mecz na 5

- LordJuve
- Juventino
Przecież to oczywiste, że o tym "dymaniu" pisałem w kontekście finału. Jasne, trzeba rozegrać 12 spotkań. W ilu bramki strzelał nasz Mr. 90 millions?Cabrini_idol pisze: Ja wiem, że finał nam nie wyszedł jak zawsze, ale żeby się w nim znaleźć trzeba rozegrać 12 spotkań.
Wiesz, od napastnika za taką kasę można oczekiwać, że zrobi różnicę. No a on w LM nie zrobił specjalnej różnicy. Co więcej, mógłby nie strzelać przez całe rozgrywki, ale w finale pokazać, że jest w topie i dlatego tak dużo kosztował. Niestety (albo stety, zależy jak na to patrzeć) zaskoczenie i nadzieja przyszła od piłkarza, po którym byśmy się tego nie spodziewali (Mario).