Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 10:28

Strasznie irytują mnie opinie Dortmundczyków, którzy uważają, że Ciro jest już ich i to za 12 mln euro. Byłaby to skrajna głupota i wierze, żę podobnie jak z Gio - Beppe załatwi sprawę korzystanie dla Juve.
Ciro na pewno zasługuje na grę w Juve. Król strzelców Serie A. Zawodnik ograny, który poradzi sobie ze spokojem i będzie rywalizował o pierwszą jedenastkę z Llorente.
Mam nadzieje, że sprawa skończy się podobnie jak z Sebą, który pojechał na Euro 2012 i tam Beppe okazał wobec niego zainteresowanie.
Na pewno schodznie z 25 latkiem poniżej 25 mln euro jest głupotą. Możemy mieć kogos na wzór Cavaniego i mam nadzieje, mimo wielu pesytmistycznych tutaj ocen Ciro będzie grał dla Juve. Na pewno jest to lepsza opcja patrząć przez pryzmat cena/jakość niż Mandzu, Drogba czy niewspominając o Osvaldo.
Nie wierze, ze Marotta okazałby sie tak głupi.
O GIo przed Euro były obawy, czy przejdzie czy ktos inny go nie wezmie wtedy nasz duet rozwiązał to optymalnei mam nadzieje, ze teraz też tak będzie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:12

Nie ma sie czego tak naprawde obawiac, Conte przedluzy swoj kontrakt. Prasa zyje z pisania takich rzeczy, bo sensacje sprzedaja gazety. Przyczyna, dlaczego Antonio jeszcze nie zloyzyl swojego podpisu pod nowym kontraktem, nie jest zadne zainteresowanie Monaco czy MU. Conte zdaje sobie sprawe, ze pewien cykl sie zakonczyl. Tak, niestety. Cykl tej mistrzowskiej druzyny z 2011/2012 jest juz skonczony. Za rok, bez wiekszej pzebudowy skladu, mistrzostwa nie wygramy, pilkarze sa zmeczeni, nie maja ani motywacji ani sily. Conte to wie, zdaje sobie z tego sprawe, dlatego przed podpisaniem nowego kontraktu domaga sie obietnicy solidnej przebudowy druzyny, aby za rok powalczyc na powaznie w LM.

Jesli faktycznie tak sie stanie, a duzo wskazuje na to ze tak, ze pojdziemy droga wyznaczona przez Conte, to zmiany beda bardzo duze. To nie beda dwa, trzy nazwiska. Ale z... 7-8? Albo wiecej? Byc moze od rezerwowego bramkarza, po atak. Ciezko wytypowac konkretne nazwiska, bo wszystko sie ciagle zmienia, ale na podstawie pewnych plotek mozemy przynajmniej stworzyc wiekszy obraz.

Srodek obrony (transfery malo realne, bardzo malo realne, albo takie, co do ktorych brakuje zrodel, podaje na koncu):
- Ranocchia
- Paletta
- Schaar, Bruma, Hummels.

Lewe/prawe wahadlo/obrona:
- Lulic
- Coentrao, Abate, Rodriguez, Murru.

Srodek pomocy:
- Baselli
- Gueye
- Pereyra
- Rabiot
- Rakitic, Verratti, Hamsik, Calhanoglu.

Skrzydla:
- Cerci, Nani, Candreva, Cuadrado
- Menez
- Iturbe
- Lamela
- Bonaventura
- Lucas, Stocker, Griezmann, Di Maria, Gaitan, A. Sanchez.

Atak:
- Mandzukic, Morata, Drogba, Locadia, Jovetic, Cavani.

Conte chce na pewno Cuadrado (numerem dwa jest Cerci), kogos do srodka pomocy, Mandzukicia i Ranocchie. Oprocz tego, raczej przesadzony jest powrot kogos z pary: Immobile - Gabbadini. Na te chwile wieksze szanse ma ten drugi. Giovicno najprawdopodobniej, tak jak Caceres, przedluzy kontrakt.

Od dluzszego czasu mowi sie, ze ta druzyna ma byc odmlodzona i przebudowana w oparciu o inna formacje.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2014, 12:30 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:16

jakku1 pisze:Od dluzszego czasu mowi sie, ze ta druzyna ma byc odmlodzona i przebudowana w oparciu o inna formacje.

'Mówi się'... Poza tym forum, oraz poza włoskimi brukowcami czy portalami plotkarskimi, nigdzie nie było potwierdzenia tej opinii. Nigdy żadnemu Beppe czy Antonio nie wymsknęło się nic o planie większej przebudowy drużyny. A my to przyjmujemy na serio. Naprawdę nie wiem czego się spodziewać. Bo mogą nas solidnie zaskoczyć, kontynuując 3-5-2. Bo wszystkie opinie typu: 'szukamy skrzydłowych do 433', 'Conte chce 7 nowych nazwisk', itp. powstały tylko i wyłącznie w łowach osób niezwiązanych bezpośrednio z klubem (czyli w głowach redaktorów czy kibiców).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:23

Mehehehe pisze: 'Mówi się'... Poza tym forum, oraz poza włoskimi brukowcami czy portalami plotkarskimi, nigdzie nie było potwierdzenia tej opinii.
Byc moze tak, ale odpowiedz sobie na pytanie, gdzie w 352 chcesz upchnac Naniego, Alexisa Sancheza czy Lamele? Zadalem to pytanie zahorowi w trakcie ostatniej dyskusji na ten temat i nie potrafil znalezc odpowiedzi.

To, ze szukamy skrzydlowych, jest oczywiste dla wszystkich. A jesli jest to oczywiste, to trzeba sobie zadac drugie pytanie. Po co?

No i naprawde oczekujesz od Conte wyjscia na konferencje prasowa i jasnego sformulowania, ze porzucamy 352 i w przyszlym roku bedziemy grali 721 albo 451 albo 361? On wypowiedzial sie w tej materii wyraznie jasno wystawiajac przeciwko Realowi Marchisio na prawej pomocy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:26

jakku1 pisze:raczej przesadzony jest powrot kogos z pary: Immobile - Gabbadini. Na te chwile wieksze szanse ma ten drugi.

Od dluzszego czasu mowi sie, ze ta druzyna ma byc odmlodzona i przebudowana w oparciu o inna formacje.
Może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć dlaczego Manolo a nie Ciro? Dlaczego Mandzu a nie Immobile, kurde z meczu na mecz jestem coraz wiekszym fanem naszego wychowanka i nie rozumiem dlaczego nie mielibysmy wziac krola strzelców Serie A za jakies 5-10 mln euro, bo za tyle to max wyciagniemy go z Toro.
Wiem, ze niby Manolo moze grac na boku pomocy, ale wydaje mi się, że powinien jeszcze sezon gdzieś pograć na wypozyczeniu, może własnie Toro.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:33

Jest kwiecień, względnie połowa kwietnia. Do rozpoczęcia okienka jeszcze mnóstwo czasu, a do jego zakończenia jakby jeszcze więcej. Ciekawi mnie ile razy jeszcze będę w tym czasie czytał o sprzedaży Pogby oraz odejściu Conte. Rzygać się chce już tym tematem. Nie trzeba być wielkim znawcą życia, żeby wiedzieć, że jeżeli pojawi się naprawdę wielka oferta to Juventus się nad nią będzie zastanawiał i kalkulował, jeżeli Conte nie otrzyma tego, czego chce, to przemyśli swoją przyszłość w Turynie. Ale to wszystko "jeżeli". Po "jeżeli" można dołożyć dosłownie cokolwiek i historia jest ta sama, tylko z innym tłem.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:37

Conte chce Cuadrado, ok. Gosc jest mega kotem jesli chodzi o drybling i technike i brakuje nam takich pilkarzy w obecnym Juve, którzy zrobiliby porządny wiatr na skrzydle jak to robił Camoranesi za starych dobrych czasów. Czy istnieje choc promyk nadziei na ten transfer? 50% jego karty ma Fiorentina, tak? jak wiadomo nie jest nam po drodze z tym klubem, więc ten transfer moze byc bardzo trudny do sfinalizowania, choć slyszalem, ze Fiora nie bedzie w stanie pokryć zaplaty za Cuadrado i ostatecznie go nie wykupi, zrobić to mamy my z tego co slyszalem.. niewiem co o tym sądzić.
Dla mnie Cuadrado jest lepszy niz Nani i te wszystkie Sanchezy, tylko po prostu jest jeszcze zbyt malo znany i medialny, dlatego w tym upatrywalbym nasze szanse na ten transfer

Co do kolejnych okazji - HSV spadnie w tym sezonie z Bundesligi, a więc wiadomo ze na bank ich rewelacja sezonu odejdzie po tym sezonie po promocyjnej cenie, mowa tu o Calhanoglu. Mam nadzieje ze Marotta bierze to pod uwagę.

Równiez nie rozumiem zachwytów nad Gabbiadinim, zdecydowanie wolałbym aby nasi sprowadzili Immobile do rotacji z Llorente. W końcu jak mamy się zbroić na LM to pełną parą i powinien być to nasz psi obowiązek, by sprowadzic do siebie goscia ktory zapakowal juz 20 bramek w średnim Torino i jest jeszcze stosunkowo młody i najlepsze lata jeszcze przed nim. Bayern pozyskuje najlepszych graczy z Bundesligi tak my powinniśmy pozyskiwac najlepszych graczy Serie A, jesli chcemy sie liczyć w Europie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:51

Bazyliszek pisze:Conte chce Cuadrado, ok. Gosc jest mega kotem jesli chodzi o drybling i technike i brakuje nam takich pilkarzy w obecnym Juve, którzy zrobiliby porządny wiatr na skrzydle jak to robił Camoranesi za starych dobrych czasów. Czy istnieje choc promyk nadziei na ten transfer? 50% jego karty ma Fiorentina, tak? jak wiadomo nie jest nam po drodze z tym klubem, więc ten transfer moze byc bardzo trudny do sfinalizowania, choć slyszalem, ze Fiora nie bedzie w stanie pokryć zaplaty za Cuadrado i ostatecznie go nie wykupi, zrobić to mamy my z tego co slyszalem.. niewiem co o tym sądzić.
Dla mnie Cuadrado jest lepszy niz Nani i te wszystkie Sanchezy, tylko po prostu jest jeszcze zbyt malo znany i medialny, dlatego w tym upatrywalbym nasze szanse na ten transfer
Ja myślę, że szansa jest na Cuadrado i wynosi ona ok. 25 % z prostego powodu, mamy super stosunki z Udine. Jeśli zgodzili się na przedłuzenie sptrawy z Islą bez problemu to i powinni nam sprzedać połówke Cuadrado z jakąś promocyjną cenę. ( nie dużą przeceną ale kilka baniek mniej). Poza tym chodzą słuchy, ze Udine chce przejąć na przyszły sezon Zaze i Marrone, wiec to nadal będzie karta przetargowa dla Juve.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 13:46

Dlaczego nie Immobile? Stawiam, że Conte za nim nie przepada. I nie chodzi tu o styl gry albo umiejętności, a o wspólną przeszłość. Ciro posiada dostateczne warunki fizyczne żeby pełnić rolę odgrywającego więc to nie tutaj tkwi problem. Wspomniałem w innym temacie, że Cavani w wieku 24 lat zdobył 26 goli, w tym 21 z gry i to był jego najlepszy sezon w Serie A. Przed Immobile jeszcze cztery mecze i możliwe, że tę liczbę pobije. Gdyby nie był naszym wychowankiem grającym na współwłasności to zdecydowanie chętniej rozważalibyśmy jego kandydaturę jako poważnego konkurenta dla Llorente.

Do Gabbiadiniego nic nie mam, ale wydaje mi się, że to tylko dobry kandydat na rezerwowego w trudnym okresie klubu, a nie materiał na zawodnika pierwszego składu. Potrafi namieszać, ale nie jest to ta skala talentu co choćby u Berardiego, a łączy ich dość sporo więc łatwo ich porównywać.

Nie wiem co macie do Sancheza. Stosunkowo młody, może grać na każdej ofensywnej pozycji, a do tego jest ograny w Lidze Mistrzów i Serie A. Świetny zawodnik tylko wątpię żeby opuścił Barcelonę. Cuadrado oczywiście na tak. Trochę wariat, ale ma wielkie umiejętności, choć ja ciągle uważam, że zostanie we Florencji.

Powiem szczerze, że boję się tego zaorania 352 i rzucenia na 433. To nie na nasze możliwości finansowe i nie z takimi mistrzuniami jak Nani, który ma 28 lat, a ostatnio dobry mecz rozegrał chyba za dwa lata temu :P.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:00

Arbuzini pisze:Dlaczego nie Immobile? Stawiam, że Conte za nim nie przepada. I nie chodzi tu o styl gry albo umiejętności, a o wspólną przeszłość.
To znaczy, że co? Conte po raptem 5 miesiącach pracy z Immobile uprzedził się do niego, kiedy ten miał wówczas 19 lat i był kompletnie nieukształtowanym młokosem? Arbuz, przecież to brzmi równie niedorzecznie, co chęć postawienia na Gabbiadiniego właśnie kosztem Immobile.

W ogóle to, że nie mając pieniędzy chcemy robić rewolucję pokoleniową bez udziału najlepszego zawodnika, do którego mamy prawa, brzmi jak kosmiczny absurd :|

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:20

Pumi, ale Arbuzini moze miec troche racji.

Cos, gdzies, czytalem jakis czas temu, ze Conte chyba nie przepada za Immobile. To sa oczywiscie nawet nie plotki, ale informacje z magla od starej sepleniacej baby, ale byc moze cos w tym jest. To znaczy, jak okaze sie, ze sprzedajemy Ciro to nie wykluczylbym, ze jakas niechec Conte do Immobile odegrala tutaj powazna role. Skoro nawet Ruganiemu mamy dac szanse...

Ja sie zgadzam z argumentacja, ze Immobile to jest taki typ napastnika, jakiego zupelnie nie mamy i nie wiadomo, czy potrzebujemy... Kiedys napisalem, ze to jest takie ekstra polaczenie grubego Wojtka Kowalczyka i Ebiego Smolarka i jesli ktos od mialby strzelic bramke plecami albo lewym posladkiem w zamieszaniu podbramkowym, to tylko Immobile. Nie wiem czy znajdzie sie miejsce w pierwszej 11 Conte dla takiego gracza, ale z drugiej strony szkoda byloby chlopaka wypuscic z rak.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:22

pumex pisze:
Arbuzini pisze:Dlaczego nie Immobile? Stawiam, że Conte za nim nie przepada. I nie chodzi tu o styl gry albo umiejętności, a o wspólną przeszłość.
To znaczy, że co? Conte po raptem 5 miesiącach pracy z Immobile uprzedził się do niego, kiedy ten miał wówczas 19 lat i był kompletnie nieukształtowanym młokosem? Arbuz, przecież to brzmi równie niedorzecznie, co chęć postawienia na Gabbiadiniego właśnie kosztem Immobile.

W ogóle to, że nie mając pieniędzy chcemy robić rewolucję pokoleniową bez udziału najlepszego zawodnika, do którego mamy prawa, brzmi jak kosmiczny absurd :|
Zastanawia mnie jak dokłądnie sprawa wygladała z Gio przed Euro 2012. Czy wtedy było duzo szumu o nim czy raczej mówiło się o jego niechęci do powrotu. Bo jesli i wtedy byłą cisza to moze jednak dobry zwiastu wobec Ciro.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:48

pumex pisze:
Dlaczego niedorzeczne? Przecież wiadomo nie od dziś, że u Conte bardzo liczy się charakter i jak ktoś mu nie pasuje to różnie bywa. Myślę, że jakby miał środki to Rysiu by już u nas nie grał, bo nie jest tajemnicą, że panowie za sobą nie przepadają. Ciro też już jedną spinę z Juventusem w tym sezonie miał, po tym jak faulował Teveza. Cholera wie co leży u podstaw tej sprawy. To są Włochy, a tam rzeczywistość jest równie absurdalna co w Polsce.
pumex pisze:W ogóle to, że nie mając pieniędzy chcemy robić rewolucję pokoleniową bez udziału najlepszego zawodnika, do którego mamy prawa, brzmi jak kosmiczny absurd :|
Widzisz. Absurd goni absurd. Co zrobisz? Nic nie zrobisz, takie życie Bożenko.
jakku1 pisze:Ja sie zgadzam z argumentacja, ze Immobile to jest taki typ napastnika, jakiego zupelnie nie mamy i nie wiadomo, czy potrzebujemy [...] jesli ktos od mialby strzelic bramke plecami albo lewym posladkiem w zamieszaniu podbramkowym, to tylko Immobile
Ostatnio tego typu bramkę strzelił Llorente i nikt do niego pretensji nie miał ;) . W tym roku gra Immobile wcale nie wygląda na farcenie, a wręcz przeciwnie. Ciro zdobywa takie bramki, że Quag by się ich nie powstydził. Ma dobre warunki fizyczne, strzela obiema nogami i z bańki, jest szybki i dobrze gra pressingiem, z rywalem 1 na 1 też sobie radzi. Naprawdę nie widzę przyczyn, dlaczego mógłby nam nie odpowiadać pod względem charakterystyki. Ba! Uważam, że jest jednym z ciekawszych napastników w naszym zasięgu. Lepsi byliby chyba tylko Lukaku i Dzeko. Reszta typu Ibra albo Suarez jest dla nas nieosiągalna, a dziadków u kresu kariery nie liczę.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 15:24

Arbuzini pisze:Przecież wiadomo nie od dziś, że u Conte bardzo liczy się charakter i jak ktoś mu nie pasuje to różnie bywa. Myślę, że jakby miał środki to Rysiu by już u nas nie grał
Masz na myśli Lichtsteinera? Zawsze myślałem, że to typ Conte. Bieganie i waleczność.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 15:39

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze:Przecież wiadomo nie od dziś, że u Conte bardzo liczy się charakter i jak ktoś mu nie pasuje to różnie bywa. Myślę, że jakby miał środki to Rysiu by już u nas nie grał
Masz na myśli Lichtsteinera? Zawsze myślałem, że to typ Conte. Bieganie i waleczność.
Tak. Właśnie jeśli chodzi o styl gry to są siebie warci, ale chodzi o coś innego. Podobno też dlatego szybko sięgnięto po Islę, mimo że tani nie był, a my jeszcze wtedy nie skupialiśmy się na wyrównywaniu poziomu sportowego zmienników.

Zablokowany