Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 23:07

Hubert_bn pisze:Ale się komentatorzy spuszaczają nad Realem.
Normalka. Mogło być tak, że Real mógł tego meczu nie wygrać i by było szukanie przyczyn, winnych, że zła taktyka, skład czy inne takie, wygrali więc trzeba pogratulować, że Mourinho ma rację, że wielki Real wrócił. Jak przegrają w lidze to znowu wrócimy do szukania dziury w całym, dlaczego nie idzie jak powinno itd. Między czasie Ronaldo powie, że już jest radosny, zacznie się szukanie przyczyn, mowa o ewentualnych skutkach, ktoś rzuci, że może jest już spełniony w Realu i chciałby teraz nowych wyzwań, ktoś powie, że go Mourinho zadowala i takie inne. To się kręci.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 23:13

ewerthon pisze:Najpierw piszesz, że chciałbyś w interze perspektywicznego Włocha, który był o krok od przejścia do Juve.
Tak, ponieważ, przede wszytskim zalezy mi na jego rozwoju, bo jestem fanem włoskiej piłki. W Juventusie przy Pirlo by za dużo nie pograł, żeby nie powiedzieć - praktycznie w ogóle. W Napoli jest Inler, Milanu w tej chwili bym mu nie życzył, Inter gra systemem z 3 w pomocy, polepsza się tam, pasowałby i chciałbym go tam zobaczyć, bo męczy mnie to ściąganie meczów PSG i oglądanie ligi francuskiej. Dziękuję za wysłuchanie.

ewerthon pisze:A potem jeszcze takie denne zdanie ze słowem "polaczki".
Moja sprawa. Borussi, jak i niczego co z Niemcami związane nie znoszę, a kibicem polskiej reprezentacji, ani szeroko pojętej polskiej piłki nie jestem. Z tego tytułu nie jarają mnie kariery polskich zawodników za granicą, a wręcz irytuje cieszenie się, że polaczek strzelił brameczkę dla niemiaszków. Dziękuję za wysłuchanie.

ewerthon pisze:Weźcie zmieńcie mu rangę na "nijaki", bo chyba tylko tak da się nazwać jego osobę.
Tak, dajcie mi rangę bezpłciowiec, pypek też się ucieszy.

ObrazekObrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 23:31

De Rossi pisze:
ewerthon pisze:Najpierw piszesz, że chciałbyś w interze perspektywicznego Włocha, który był o krok od przejścia do Juve.
Tak, ponieważ, przede wszytskim zalezy mi na jego rozwoju, bo jestem fanem włoskiej piłki. W Juventusie przy Pirlo by za dużo nie pograł, żeby nie powiedzieć - praktycznie w ogóle. W Napoli jest Inler, Milanu w tej chwili bym mu nie życzył, Inter gra systemem z 3 w pomocy, polepsza się tam, pasowałby i chciałbym go tam zobaczyć, bo męczy mnie to ściąganie meczów PSG i oglądanie ligi francuskiej. Dziękuję za wysłuchanie.
Dobrze to określiłeś "fan włoskiej piłki", więc ja mając taką samą rangę jak ty, mogę śmiało zaprotestować, bo inter mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg. A co do Verratiego - przecież Moratti stroni od sprowadzania Włochów, nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że piłkarz by mógłby tam trafić. Nie było absolutnie żadnych przesłanek ku temu.

De Rossi pisze:
ewerthon pisze:A potem jeszcze takie denne zdanie ze słowem "polaczki".
Moja sprawa. Borussi, jak i niczego co z Niemcami związane nie znoszę, a kibicem polskiej reprezentacji, ani szeroko pojętej polskiej piłki nie jestem. Z tego tytułu nie jarają mnie kariery polskich zawodników za granicą, a wręcz irytuje cieszenie się, że polaczek strzelił brameczkę dla niemiaszków. Dziękuję za wysłuchanie.
Nie chodziło mi tutaj o polską piłkę nożną - też mi "lotto". Samo określenie "polaczek" z ust Polaka brzmi żałośnie. No chyba, że i nim się nie czujesz, w takim razie złóż wniosek o zmianę obywatelstwa.
De Rossi pisze:
ewerthon pisze:Weźcie zmieńcie mu rangę na "nijaki", bo chyba tylko tak da się nazwać jego osobę.
Tak, dajcie mi rangę bezpłciowiec, pypek też się ucieszy.
"Il tifoso" z włoskimi barwami, to chyba jedyna możliwość.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 23:36

ewerthon pisze:Dobrze to określiłeś "fan włoskiej piłki", więc ja mając taką samą rangę jak ty, mogę śmiało zaprotestować, bo inter mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg.
Próbowałem. Aha, gość pokona Cię doświadczeniem.

Z dzisiejszych spotkań trochę mnie zdziwił wynik Zenitu. Stawiałem na nich, a tu taka lipa.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 23:58

ewerthon pisze:ja mając taką samą rangę jak ty, mogę śmiało zaprotestować,
Protestuj, ale tam gdzie trzeba, mnie to mało interesuje.

ewerthon pisze:A co do Verratiego - przecież Moratti stroni od sprowadzania Włochów, nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że piłkarz by mógłby tam trafić. Nie było absolutnie żadnych przesłanek ku temu.
Wyraziłem tylko swoją niestety już przeterminowaną nadzieję. Nie pisałem nigdzie o żadnych przesłankach. Mimo wszystko i tak nie do końca masz rację, bo Moratti potrafił sypnął w zimowym okienku 2010-11, niezłą kasę na Pazziniego i Ranocchię.

szczypek pisze:
ewerthon pisze:Dobrze to określiłeś "fan włoskiej piłki", więc ja mając taką samą rangę jak ty, mogę śmiało zaprotestować, bo inter mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg.
Próbowałem.
Oooo i taką rangę nosiłbym z dumą.

Zauważyłem takie słowa w tamtym temacie:
szczypek pisze:Ok, szkoda, rozumiem. Będę musiał cisnąć im na bieżąco.
"Cisnąć" :lol: pypek, niszcz mnie, wstawiaj więcej podpisów, tak mnie to interesuje.

ObrazekObrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 00:19

szczypek pisze:
Próbowałem. Aha, gość pokona Cię doświadczeniem.

Z dzisiejszych spotkań trochę mnie zdziwił wynik Zenitu. Stawiałem na nich, a tu taka lipa.
Podoba mi się taka ranga. A możesz zrobić połowe w barwach Juve, a połowę calcio?
Milan dał ciała. Myslałem, że z taką drużyną wygrają chociaż 1:0.
Lewy zagrał mizernie, ale strzelił co miał strzelić. Brawa dla niego. Zenit udowodnił, że blisko 100 mln na dwóch piłkarzy nie gwarantuje nic.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 00:24

forum JP jest na prawdę chore :roll:

był chyba kiedyś taki użytkownik Weron (?) sto lat temu. Jak dobrze pamiętam to wiedzieli co z nim zrobić. :prochno:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 10:27

Skoro mamy tutaj Interistów, Milanistów i Madridistów to możemy mieć też Calciofana. Chociaż De Rossiemu najbliżej chyba do Romy z racji największego uwielbienia dla DDR, którego bardzo dobra forma w poprzednim sezonie przyćmiła nawet scudetto Juve bez porażki :prochno:

Real wygrał ale widać było, że to na ambicji objechali. W lidze znowu może ich puknąć jakaś Mallorca. City dość głupio straciło bramki, brakuje im kogoś takiego jak Di Auttobuso.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 11:06

Oglądałem wczoraj PSG z racji tego, że właśnie tym meczem 'uszczęśliwiło' mnie nSportHD i moim zdaniem wynik jest trochę mylny, to znaczy, że wcale Francuzi nie grali jakiejś mega piłki. Zresztą to już kolejny mecz z udziałem PSG który oglądałem i który mimo sporej ilości bramek był nudny jak flaki z olejem. Tak naprawdę jedynymi, których bym wyróżnił są Verratti i Jallet. Marco będzie w przyszłości super piłkarzem. Ja w przeciwieństwie do De Rossiego bardzo żałuję, że koleś nie został w Pescarze a my nie położyliśmy na nim łapy

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 11:15

pumex pisze:Oglądałem wczoraj PSG z racji tego, że właśnie tym meczem 'uszczęśliwiło' mnie nSportHD i moim zdaniem wynik jest trochę mylny, to znaczy, że wcale Francuzi nie grali jakiejś mega piłki. Zresztą to już kolejny mecz z udziałem PSG który oglądałem i który mimo sporej ilości bramek był nudny jak flaki z olejem. Tak naprawdę jedynymi, których bym wyróżnił są Verratti i Jallet. Marco będzie w przyszłości super piłkarzem. Ja w przeciwieństwie do De Rossiego bardzo żałuję, że koleś nie został w Pescarze a my nie położyliśmy na nim łapy
Ja docelowo wierzę, że za 2-3 lata zrobimy wymianę z PSG. Pogba za Verrattiego i cacy. Byłem początkowo zły, że wybrał ten klub. Ale jednak tam ma pewny plac do gry. Nabywa odpowiednie doświadczenie, może pograć sobie w Champions League. Jakbyśmy my go kupili, wiele by nie pograł, bo jest Pirlo. Nawet Pogba nie powąchał murawy w meczu o stawkę. W Pescarze walczyłby o utrzymanie i pograłby tylko w Pucharze Włoch i nie wiadomo czy łapnąłby się do kadry. Do tego Marco ma bliżej do reprezentacji. Jak skończy karierę Andrea lub odejdzie to wtedy może wskoczyć na jego miejsce. Verratti przypomina kazus Pirlo młody wyciąga go Ancelotti rozwija się, dojrzewa pod jego okiem. Ale w tym wypadku nie chciałbym, żeby trafił dopiero w takim wieku jak Andrea.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 11:25

Elo Vidal:) pisze:Ja docelowo wierzę, że za 2-3 lata zrobimy wymianę z PSG. Pogba za Verrattiego i cacy.
Heh, Stary, jak Pogba zacznie wąchać murawę tak, żeby ktokolwiek chciałby go wmieszać w transakcję, to Verratti będzie wart pewnie z 40mln. Z nim jest tak, jak z Joveticiem. Mieliśmy szansę sprowadzenia ich do siebie w letnim mercato '12, więcej raczej jej mieć nie będziemy.

Dobrze byłoby, jakby dziś Shakhtar zremisował z Nordsjaellandem a Valencia powalczyła z Bayernem, ale to mało możliwe

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 11:48

pumex pisze:Zresztą to już kolejny mecz z udziałem PSG który oglądałem i który mimo sporej ilości bramek był nudny jak flaki z olejem.
A to prawda, PSG gra na stojąco, wszyscy człapią po boisku.

Ouh_yeah pisze:Chociaż De Rossiemu najbliżej chyba do Romy z racji największego uwielbienia dla DDR, którego bardzo dobra forma w poprzednim sezonie przyćmiła nawet scudetto Juve bez porażki :prochno:
Jesteś prawie zabawny jak pypek, ale poćwicz jeszcze trochę.

ObrazekObrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 12:10

De Rossi, skończ się ciskać. Masz rangę Juventino, a w podpisie romanistę i milanistę, w nicku romanistę, w postach uwielbienie do wszystkiego co włoskie. Albo jesteś czarno-biały, albo różowy. Zdecyduj się :roll:

Co do LM to oglądałem wczoraj real-city i zasnąłem przy stanie 0-0. Ponoć potem ładny mecz był...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 12:25

pumex pisze:Marco będzie w przyszłości super piłkarzem. Ja w przeciwieństwie do De Rossiego bardzo żałuję, że koleś nie został w Pescarze a my nie położyliśmy na nim łapy
Gość już na ten moment jest zdecydowanie za dobry na Pescarę, skoro na tle napakowanego gwiazdami PSG jest wyróżniającym się zawodnikiem. Pozostanie jeszcze przez rok we włoskim klubie bardzo mocno przyhamowałoby jego karierę. Nie wiem natomiast dlaczego De Rossi widziałby go prędzej w Interze. Dla mnie PSG z tym konkretnym trenerem to chyba najlepszy możliwy klub do rozwoju młodego Włocha. Ani za silny (w sensie że konkurencja nie jest na jego pozycji za mocna), ani za słaby, gra sporo, na swojej nominalnej pozycji, nabiera doświadczenia w międzynarodowych spotkaniach - w żadnym innym klubie chyba nie poczyniłby takich postępów jakie najpewniej zrobi w Paryżu.

Co do możliwości pozyskania go przez Juventus, to ja widzę tylko jedną możliwość. Ancelotti musi przestać być trenerem PSG, a nowy szkoleniowiec wymyśli sobie inny system gry, do którego Verratti nie będzie pasował. Jestem przekonany że Carlo będzie chciał zatrzymać Włocha tak długo, jak będzie pracować w Paryżu. A tym bardziej nie widzę możliwości żeby sprzedano kogokolwiek bez jego zgody.

ali

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 12:27

De Rossi, skończ się ciskać. Masz rangę Juventino, a w podpisie romanistę i milanistę, w nicku romanistę, w postach uwielbienie do wszystkiego co włoskie. Albo jesteś czarno-biały, albo różowy. Zdecyduj się Rolling Eyes
Zadziwia mnie pewnie tak samo jak De Rossiego że macie z tym taki problem. A może za dużo wolnego czasu ? A może to tylko ja mam w wielkim D czy on kibicuje tylko Juve czy Italii ? A może nie lubi Polski i bardziej sympatyzuje z Chorwacją ? :roll: Przyczepiliście się do chłopa choć daje wam do zrozumienia że nie obchodzą go opinie ludzi których nawet na oczy nie widział. A z tymi rangami też cyrk. Kogo to obchodzi co ma pod nickiem ? Kurde, chciałbym mieć w życiu tylko takie problemy.

Dobra może na temat. PSG gra słabo to fakt. Ibra jest kotem i w pojedynkę wchodzi do bramki. Od Verattiego zależy całe tempo gry, zalania, przyśpiesza, świetnie dogrywa. Szkoda go, lecz z drugiej strony faktycznie w Juve nie ma dla niego miejsca tyle ile potrzebuje.

Real cisnął strasznie. Man City naprawdę na farcie mogło ten mecz wygrać bądź zremisować. Najbardziej chciałbym chyba remisu.

Widziałem jeszcze trochę meczu BVB. Lewy jedną sytuację przestrzelił niemiłosiernie. Odkupił winy przed końcem. Ajax grał dobrze, stworzył sobie równie groźne sytuacje. W tej grupie to te drużyny będą biły się o 3 miejsce. Przynajmniej z taką grą Borussi. Ajax nie ma nazwisk ku temu by czynić niespodzianki.

Zablokowany