Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:47

pablo1503 pisze: Boli mnie czytanie komentarzy na stronie Rossonerich. W co drugim komentarzu są rzucane jakieś obelgi w stronę Juventusu, mimo, że nic nie zrobiliśmy. Komentarze typu:
'Oddawać 3 pkt, oszukańce....'
'12 nieobecnych', z czego dwóch, góra trzech grałoby w podstawowym składzie
'ci frajerzy na pewno nie raz stracą punkty'
'Milan pokazał cieniutkiemu Juve go jego miejsce, a przecież graliśmy rezerwowym składem', No tak, jak my wygrywamy 2:0 z ich najsilniejszym składem(grał Ibra, Boateng, Aquiliani i Nesta), to jest w porządku, ale jak oni remisują, to nam pokazują miejsce w szeregu :whistle:

A to tylko część komentarzy.
Czytanie komentarzy pod newsami nie ma sensu ani na stronach Milan, ani na Juvepoland, ani na żadnej innej. Piszą tam najczęściej agresywne gimbusy nie potrafiące myśleć logicznie nie mówiąc już o obiektywnej ocenie meczu w którym komuś kibicują. To taka selekcja - ludzie zbyt głupi/leniwi żeby się zalogować na forum piszą komenty. Jeśli chcesz dyskusji na chociaż średnim poziomie po prostu czytaj fora. I spróbuj nie wrzucać wszystkich do jednego worka.
rad pisze: Osobiście brałbym to za dobry znak, ponieważ to może oznaczać, że Juventus rzeczywiście jest dobrą drużyną, a Milanistów to po prostu boli i nie mają innych argumentów, jak tylko obrażać i wylewać żale w ten oto zacytowany przez Ciebie sposób.
Wydaje się, że to słodkie przyzwyczajenie od pewnego czasu do miana "najlepszej ekipy we Włoszech" obecnie jest ciężarem wielkim, zwłaszcza po meczach z Juve ;>
jak wyżej
Ein pisze: to jest milan. Klub na poziomie parmy, romy, violi, lazio. Olać ich. Muszą się przyzwyczaić, że wracamy na swoje miejsce, a oni jak zwykle muszą zajmować srebro, bądź brąz.
Tobie według tego samego klucza radzę się wylogować stąd i komentować pod newsem o meczu razem z gimbusami. Tam twoje miejsce.

Co do meczu: z gry Milan bardziej zasługiwał na zwycięstwo ale remis jest do zaakceptowania. Ogromne błędy sędziowskie dla obu stron ale jednak trzeba przyznać że nieuznanie gola Muntariego jest większym ciosem niż nieuznanie gola Matriego bo po prostu był wcześniej i ustawiłby Milan w bardzo komfortowej pozycji. Juventus ładnie przycisnął w ostatnich 30 minutach i wyrównał wrażenie z tego meczu ale według mnie dalej Milan jest faworytem do scudetto.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 00:48 przez Pontius21, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:47

Ewidentnie widać, że Lichy nie wie co robić w 3-5-2, gubi się w obronie, w ataku gra asekuracyjnie. Nie dla niego ten system. Szwajcar preferuje taktykę: "przyczajonego tygrysa" :prochno: Natomiast, Matri chyba udowodnił wszystkim Boriellofanom, jaka jest różnica pomiędzy Napastnikiem, a "napastnikiem". Żałuje, że mecz zakończył się w tak negatywnej atmosferze :/ Btw, Mexesa powinni uwalić na 3 spotkania, chamskie, prostackie zachowanie.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:51

@ Ouh_yeah

Przepraszam, ale w takim razie chciałbym zapytać jaka jest minimalna liczba słów w poście potrzebna do zacytowania czyichś odpowiedzi. 5,10,15 ? :think:

Ambrosini najbardziej walczył po meczu z Chiellinim(a przynajmniej to pokazuje kamera na jednym z filmików). Generalnie to było gorąco i gorąco pewnie będzie w kolejnych dniach. ;)
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 00:52 przez samy, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:52

No i obejrzałem mecz. Jakoś dziwnie to wyglądało bo praktycznie rezerwy Milanu grały lepiej niż pierwszy skład. Widowisko nie podobało mi się. Dużo więcej negatywnych akcentów, fauli, nieuznanych goli niż składnych akcji i dobrej gry. Milan grał lepiej, ale jakoś udało się ten remis wymęczyć. Osobiście to mam nadzieję, że po tym meczu Bonucci posiedzi dłuższy czas na ławce.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:56

W pierwszej połowie graliśmy fatalnie. Mnóstwo niedokładnych podań, cholernie wolna ta gra, konstruowanie akcji. Do tego ta bramka po babolu (który to już?) Bonucciego, który powinien na stałe wylecieć z pierwszego składu. Szczerze przyznam, nie spodziewałem się, że zagramy tak dobrze w ostatnich 20 minutach tego meczu. Na tę bramkę po prostu zasłużyliśmy, przez ten krótki okres czasu cisnęliśmy Milan aż miło.

Widać wyraźnie, że borykamy się z pewnym kryzysem, ale mam nadzieję, że dobry rezultat w meczu wyjazdowym z mediolańczykami wpłynie na nas motywująco. Nie gramy ostatnio zbyt dobrze, a mimo to udaje się wywieźć korzystny rezultat z gorącego terenu. Widać progres - przy podobnym stanie rzeczy w zeszłych sezonach schodzilibyśmy z boiska z bagażem kilku bramek...

Kibice Milanu mają pretensje o tę bramkę Muntariego? Słusznie. Większość zapomina jednak o tym, że Matri także strzelił prawidłową bramkę, która nie została uznana. Obecność tego fryzjera nie wróżyła niczego dobrego, ale to, co oglądaliśmy dziś na boisku... Gdzie kartki dla zawodników gospodarzy? Nasi byli momentami koszeni równo z ziemią. Możemy być za to pewni, że zawieszenie otrzyma Mexes, bo zachował się po chamsku.

Conte wystawił Borriello i Est., a ci zagrali tak, jak można się było tego po nich spodziewać. Od początku powinien był grać Vucinić. Jazda z Bonuccim - ten koleś powinien zmienić zawód.

Mamy drugie miejsce, punkt straty do pierwszego miejsca i mecz zaległy. Przed nami maraton. Dobrze, że pojedynki z napoli, interem i lazio gramy u siebie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:00

Pontius21 pisze:według mnie dalej Milan jest faworytem do scudetto.
Był od początku sezonu. Mieliśmy inne plany na ten sezon, teraz jednak nie da się ukryć, że Juventus jest najgroźniejszym jeśli nie jedynym rywalem Milanu do wygrania scudetto. Czas pokaże, jeszcze wiele trudnych spotkań i przed jednymi i przed drugimi.

Milan może mieć słuszne pretensje co do nieuznanej bramki. Nikt ze środowiska Juventus nie będzie w tym względzie próbował czegoś udowadniać (z tym zastrzeżeniem, że nie mówmy tu o wielkiej niesprawiedliwości, bo sędzia mylił się w obie strony). Niemniej jednak to nie ma zupełnie żadnego związku z tym o czym ostatnio mówili Conte czy Marotta.
Możemy sobie gdybać co byłoby dzisiaj gdyby było 2:0, ale tego nie da się przewidzieć dlatego komentarze typu "jakby uznali tą bramkę to byłoby po meczu" można śmiało wyśmiać. Podobnie myśleli kibice Napoli w meczu z nami, podobnie myśleli kibice Udinese w ostatnim meczu z Milanem, gdzie zbyt szybko zaczęli świętować zwycięstwo. Gra się 90 minut i trzeba grać do końca, nawet jeśli sędzia popełnia różne błędy, bo wirtualne tabele pozostają tylko wirtualne.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:10

Nie moglem sledzic calego spotkanie musialem wyjsc po 20 minut gry uve bardzo slabo gralo.
ogladalem w powtorkach i mysle ze przy 0-2 dzis byloby ciezko o remis.
Chetnie bym ogladal akcje w ktorych niektorzy uwazaja ze Mexex i inny pilkarz Milan powinni dostac czerwona kartka.
Z tego co widzialem Vidal faulowal na ziolta kartka. Mysle ze sedzia spotkane poglubil sie mylac sie wiele razy.
W sumie 1-1 to dobry dla Juve i dalej walczymy o Scudetto :lol:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:18

Ein pisze:Gdybyśmy II połowę grali jak I. Wygralibyśmy.
Na odwrot. Nie pij juz.
Adriano Alex pisze:Quagliarella = STRUNZ

Trapattoni wie o co mi chodzi.
:rotfl: Az se puscilem.
OPD pisze:Nie ma co się zastanawiać nad wystawianiem Caceresa na lewej obronie. Grając na tej pozycji przez całe Mistrzostwa Świata zdobył z Urugwajem 4. miejsce.
Nareszcie ktos o tym wspomnial :ok:
Ouh_yeah pisze:ugraliśmy remis na boisku najsilniejszej ekipy w lidze.
No to ja znowu musze sie z Toba poroznic: ta najsilniejsza ekipa grala pol-rezerwowym skladem... :roll:
szczypek pisze:alina, czekamy na komentarz odnośnie Bonucciego.
Chyba sie nie doczekamy - prosilem juz w przerwie :(
Dante93 pisze:W następnym mecz Trójke Del Piero- Matri- Pepe poprosze. :pray:
To nie pyknie. Alex jest juz zbyt powolny na skrzydlo.
@Maras@ pisze:Za Markiza można by ewentualnie puścić Padoina lub Marrone...
Życie Ci nie miłe?
Pontius21 pisze:
pablo1503 pisze: Boli mnie czytanie komentarzy na stronie Rossonerich. W co drugim komentarzu są rzucane jakieś obelgi w stronę Juventusu, mimo, że nic nie zrobiliśmy. Komentarze typu:
'Milan pokazał cieniutkiemu Juve go jego miejsce, a przecież graliśmy rezerwowym składem', No tak, jak my wygrywamy 2:0 z ich najsilniejszym składem(grał Ibra, Boateng, Aquiliani i Nesta), to jest w porządku, ale jak oni remisują, to nam pokazują miejsce w szeregu :whistle:

Czytanie komentarzy pod newsami nie ma sensu ani na stronach Milan, ani na Juvepoland, ani na żadnej innej. Piszą tam najczęściej agresywne gimbusy nie potrafiące myśleć logicznie nie mówiąc już o obiektywnej ocenie meczu w którym komuś kibicują. To taka selekcja - ludzie zbyt głupi/leniwi żeby się zalogować na forum piszą komenty. Jeśli chcesz dyskusji na chociaż średnim poziomie po prostu czytaj fora. I spróbuj nie wrzucać wszystkich do jednego worka.
Na JP, zeby napisac cos pod newsem musisz sie zarejestrowac i zalogowac, nie ma to tamto! :naughty: To nie jakas tam strona Mil... no jakas tam sobie strona...
annihilator1988 pisze:Matri chyba udowodnił wszystkim Boriellofanom
Sorry ziom, ale takich nie ma. No a przynajmniej nie na stronie JuvePoland.

Conte jest uparty jak osiol. Ten mecz bez wiekszych problemow moglismy wygrac. W ogole za duzo tych idiotycznych remisow. Odnosnie dzisiejszego meczu mowicie, ze plan byl taki, zeby zmeczyc Milan, no ale czy Milan zmeczylby sie mniej, gdybysmy od poczatku grali 4-3-3 i zamiast tepawych Estigarribii (co pokazuje boisko) i Boriello (co powiedziala jego laska) gralby ktos inny? Aczkolwiek grajac 4-3-3 tez juz pare meczy zostalo zwalonych, natomiast bywalo tez tak, ze 3-5-2 dawalo nam mile wygrane.

Wszyscy oceniaja, to i ja :prochno:
Buffon - spoko, trzyma fason.
Barzagli - spoko, trzyma fason.
Bonucci - Man of the match... dla Milanu. I nie powiem, ale jego dzisiejszy wyczyn przekroczyl o lata swietlne moje najsmilesze oczekiwania, co do jego mozliwosci.
Chiellini - chwilami sie tracil w obronie, wiec lepiej niech ustabilizuje forme na wysokim poziomie. W przodzie troche tam potrapil Milanistow. Fajter. Gdyby na boisku byl Zlatan, to pewnie by do czegos doszlo :smile: Generalnie pozytyw.
Lichtsteiner - tez momentami sie tracil i ogolnie dzisiaj ponizej poziomu, do ktorego nas przyzwyczail, ale nie jakos tragicznie.
Vidal - <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> hak na kolesiu, ktory przewaznie sam takie haki sadzi. Wczesniej cos probowal grac, ale jego strzaly byly kiepawe. W przekroju calego meczu - poprawnie.
Pirlo - hmm, tez ponizej poziomu, do ktorego nas przyzwyczail. Podania mial pelne gracji, jak zwykle, ale czegos brakowalo.
Marchisio - w przodzie bida, w tył chyba nie odwalil jakiegos kolosalnego boba. Poza tym on jakby jest od tzw. czarnej roboty.
Estigała - One way ticket to the Paraguay. Skoro on gra, to czemu Krasic pierdzi w fotel ogladajac mecz tylko w TV?
Boriello - malo go rozni od Amauriego.
Quag - zacial sie chlopak i lipa jest. Z 4m trafia w bramkarza zamiast do bramki. Ja to bym go probowal wlaczyc w transakcje za Jove.

Pepe - wszedl, zrobil ruch i wiatr, czyli to co nalezy do solidnego rezerwowego. Zaliczyl asyste. In plus.
Vucinic - hmm, on to chyba gra swoje rewelacyjne mecze tylko jak akurat ja nie ogladam, skoro ma na forum opinie gracza (bardzo) nam potrzebnego. Ja dzisiaj widzialem Mirko-Leniuszka (w trzecim meczu pod rzad jaki ogladalem z jego udzialem).
Matri - chyba sami wiecie. Zrobil to, co nalezy do napastnika. Nie musi kiwac jak Messi, byle znajduje droge do sieci. Btw. po nim juz w momencie jak wchodzil na boisko bylo widac, ze CHCE, ma taką pompę na ustrzelenie gola :ok:

PS. Szkoda Alexa. Powinien dzis byc na boisku.

PS2. Jesli ktos nie przeczytal mojego posta w calosci, Bog kazdorazowo usmiercil jednego, malego kotka:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 01:25 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:22

Jacky pisze:
Pontius21 pisze: Czytanie komentarzy pod newsami nie ma sensu ani na stronach Milan, ani na Juvepoland, ani na żadnej innej. Piszą tam najczęściej agresywne gimbusy nie potrafiące myśleć logicznie nie mówiąc już o obiektywnej ocenie meczu w którym komuś kibicują. To taka selekcja - ludzie zbyt głupi/leniwi żeby się zalogować na forum piszą komenty. Jeśli chcesz dyskusji na chociaż średnim poziomie po prostu czytaj fora. I spróbuj nie wrzucać wszystkich do jednego worka.
Na JP, zeby napisac cos pod newsem musisz sie zarejestrowac i zalogowac, nie ma to tamto! :naugty: To nie jakas tam strona Mil... no jakas tam sobie strona...
Wiem, jednak w dalszym ciągu z jakiegoś powodu ilość idiotyzmów na forum JP i pod newsami jest nieporównywalna.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:36

@Maras@ pisze:fajnie byłoby jakby Inter w ogóle nie zakwalifikował się do żadnych pucharów :P
Wolisz ogladac Lazio/Udinese? A raczej nie ogladac nic z SerieA bo pewnie nie przejda kwalifikacji do LM? Ja wole Inter, ktory cos tam wygra i cos tam uciula punktow.

Tharp

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:38

mieli nam pokazac nasze miejsce w szeregu, ale cos im, kurde, nie wyszlo :v

To ze Pirlo zagral dzisiaj mega slabo to mnie nie dziwi, po calotygodniowym dmuchaniu balonu p/t "czy Milan zaluje wypuszczenia Maestro Andrei?" oczywiste bylo ze go niezle przypilnuja. Martwi mnie natomiast obnizenie lotow przez Lichtsteinera, dzisiaj zagral po prostu kiepsko, gorzej wypadli tylko Bonusiak i Marchisio (znaczy sie, przed 70 minuta, kiedy to laskawie sie ozywil).

dodam ze zawiodlem sie na milanie dzisiaj. Swojego czasu uwazalem ich za wartych szacunku (niech bedzie ze Gattuso bywal chamski, ale to taki charakterystyczny szajbus), ale od kiedy tam sie pojawil zlatan, to buractwo sie szerzy. duet van bomel i mexes pokazal dzisiaj szczyt buractwa, w szczegolnosci ten drugi. Jesli oni twierdza ze ewentualne zaliczenie gola muntariego odmieniloby bieg meczu*(ja twierdze ze po prostu szybciej wrzucilibysmy 5 bieg, tak jak z napoli), to my mamy prawo powiedziec to samo o braku czerwieni dla spasionego blondaska rodem z kraju bagietek i zabich udek.

No nic, pozostaje zaopatrzyc sie w popcorn i czekac do jutra, kiedy to inter sproboje przerwac przegrana passe w neapolu. Stawiam ze zlosliwy tercet azzurrich, Lavezzi-Hamsik-Cavani, wbije przynajmniej 3 bramki, ktos podbija?
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 01:40 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:39

Jacky pisze:
Pontius21 pisze:

Na JP, zeby napisac cos pod newsem musisz sie zarejestrowac i zalogowac, nie ma to tamto! :naughty: To nie jakas tam strona Mil... no jakas tam sobie strona...
Nie przesadzaj- na forum głupotki są tępione przez merytoryczne głosy rozsądku. W podnewsowych komentarzach to głosy rozsądku są tępione/zagłuszane przez głupotki. Tutaj zawsze czuję, że mój "rozmówca" rozumie co piszę. Tam-bardzo rzadko.
Jacky pisze: PS2. Jesli ktos nie przeczytal mojego posta w calosci, Bog kazdorazowo usmiercil jednego, malego kotka:
Obrazek
Hje Hje, doczytywałem już, ale rzuciłem okiem na kotka, o co z nim biega i automatycznie przestałem czytać :twisted: Nie ma to jak zabić sobie kilka małych kotków/jednorożców na dobry początek doby. :-D

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:40

Kiss pisze:
@Maras@ pisze:fajnie byłoby jakby Inter w ogóle nie zakwalifikował się do żadnych pucharów :P
Wolisz ogladac Lazio/Udinese? A raczej nie ogladac nic z SerieA bo pewnie nie przejda kwalifikacji do LM? Ja wole Inter, ktory cos tam wygra i cos tam uciula punktow.
A ja wolę żeby spadli do Serie B :D Życzę im jak najgorzej...

ObrazekObrazekObrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:42

Panowie a Buffon to interwencja sezonu powinna byc, wyjąc taki strzal to niemozliwe hehe :d wręcz cud:) ale gdyby nie jego heroiczna postawa, pilka spokojnie by wpadla do siatki i nie byloby wątpliwości, a tak w sumie tez dzieki niemu sędzia popelnil błąd i ostatecznie nie uznal bramki .. :)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:43

Jacky-Oj tam :wink: . Widziałem wypowiedzi, po meczu z Catanią, gdzie starano się udowodnić wyższość Marco nad Matrim. Dlatego też pozwoliłem sobie na "stworzenie" rasy Boriellofanów Btw, to psioczenie Milanu jest irytujące. Sami sobie są winni, jak nie potrafią grać przez 90 minut i wykorzystywać nadarzających się okazji, to niech się gonią. Piętnowali "mazgajstwo" Conte, a jak nazwać ich postawę? Czym się niby różni od wytykanego zachowania szkoleniowca "Starej Damy"?
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 01:57 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany