Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Odpowiedź, jak kolo się nazywał już dostałeśJacky pisze:Pyt: jak sie nazywal ten sr. obronca z Brazylii, co to juz u nas jedna noga byl? Taki dosc wysoki, czarne wlosy. W ogole jest szansa, ze cos moze z niego byc czy to jakis cieciu?
Obecnie krążą plotki, że jeśli będziemy inwestować w jakiegoś obrońcę, kandydatem nr.1 będzie 23-letni Brazylijczyk Dede. Ponoć Marotta i Paratici są skłonni wydać na niego 12mln. Ile w tym prawdy? Nie wie nikt.

- pan Zambrotta
- Juventino
dużo łatwiej rzucić mięsem, niż polizać dupcię.Azrael pisze:Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie.
co do tematu: Giovinco, Kolarov, prawoskrzydłowy crack i mercato udane.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Według regulaminu forum posty typu "zgadzam się", "popieram" itp nie wnoszą nic do dyskusji i są uznawane jako spam karany kartkami.Azrael pisze:Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie.
W pewnym sensie kłótnie są preferowane przez prawo.
Ja bym nie chciał żadnego Brazyljano do obrony. Zwłaszcza takiego co jeszcze Europy nie powąchał. Na jednego Thiago Silvę trafia się dziesięciu Jonathanów.pumex pisze:23-letni Brazylijczyk Dede
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 10:10 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoles
- Juventino
Zauważyłem jedną prawidłowość.
W pewnych odstępach czasu,kiedy temat naszego mercato we włoskiej prasie się rozwija, pojawia się info o naszym zainteresowaniu jakimiś "nołnejmami" jak Rhodolfo, teraz ten Dede. To wygląda trochę tak jakby B&P chcieli odwrócić uwagę kibiców podsyłając nazwiska jakichś "przyszłych - jeszcze nie odkrytych - gwiazd".
Nie bd tutaj sypał nazwiskami (choć niektórymi przydało by się wytapetować sypialnie Marotty) ale oczywistą oczywistością jest że musimy wydać sporo waluty żeby liczyć się w przyszłym sezonie, tutaj nie ma co oszczędzać.
Wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku, choć o to jestem akurat spokojny bo z tego co widzę nasz zarząd nie pali się do wydawania 50mln+ za kogokolwiek, chociaż kwota rzędu ~25-30mln wydaje się górną granicą jaką można by przeznaczyć na jednego piłkarza z prawdziwego zdarzenia uzupełniając kadrę 2-3 solidnymi kopaczami.
W pewnych odstępach czasu,kiedy temat naszego mercato we włoskiej prasie się rozwija, pojawia się info o naszym zainteresowaniu jakimiś "nołnejmami" jak Rhodolfo, teraz ten Dede. To wygląda trochę tak jakby B&P chcieli odwrócić uwagę kibiców podsyłając nazwiska jakichś "przyszłych - jeszcze nie odkrytych - gwiazd".
Nie bd tutaj sypał nazwiskami (choć niektórymi przydało by się wytapetować sypialnie Marotty) ale oczywistą oczywistością jest że musimy wydać sporo waluty żeby liczyć się w przyszłym sezonie, tutaj nie ma co oszczędzać.
Wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku, choć o to jestem akurat spokojny bo z tego co widzę nasz zarząd nie pali się do wydawania 50mln+ za kogokolwiek, chociaż kwota rzędu ~25-30mln wydaje się górną granicą jaką można by przeznaczyć na jednego piłkarza z prawdziwego zdarzenia uzupełniając kadrę 2-3 solidnymi kopaczami.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Łukasz
- Juventino
Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość), ale dawny DP - jak najbardziej. Podobnie zresztą jak Jovetić.Azrael pisze:Problem w tym, że jego charakterystyka stawia go nieco bliżej naszego Del Piero (a wiemy, że Alex kiepsko się komponuje w grze 433) niż skrzydłowego napastnika, który by nam się najbardziej przydał.Negri pisze:Ja zamiast Lavezziego chciałbym Jojo. Bardziej mi sie podoba jego granie, no i mimo młodego wieku już bardzo solidnie kręci
Sorry, za wykop.
- stahoo
- Juventino
Kolarova pewnie nie kupimy, aczkolwiek mamy Caceresa więc... Ja bym dodał do Twojej listy kogoś do środka pola, do rotacji z Marchisio i Vidalem.co do tematu: Giovinco, Kolarov, prawoskrzydłowy crack i mercato udane.
Tak więc Sebek do walki z Mirko, 'crack' na prawą stronę (Jojo, Lavezzi, Suarez ??), i koleś do rotacji (Montolivo?).
Łatwiej dużo szczekać, niż wyczekać i zmiażdżyć rywala, jeśli wiesz do czego piję:prochno:pan Zambrotta pisze:dużo łatwiej rzucić mięsem, niż polizać dupcię.Azrael pisze:Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu. Niestety, ale dobry strzał ze swojej zony nie wystarcza, aby występować w ataku drużyny aspirującej do Scudetto. No, dorzućmy do tego umiejętność wymuszania rzutów wolnych i minimum zwodu. Biegowo i szybkościowo jest słabiutko.Łukasz pisze:Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość)
- Łoles
- Juventino
Przykre to ale prawdziwe, czas Del Piero jako podstawowego piłkarza Juve minął.Negri pisze:Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu. Niestety, ale dobry strzał ze swojej zony nie wystarcza, aby występować w ataku drużyny aspirującej do Scudetto. No, dorzućmy do tego umiejętność wymuszania rzutów wolnych i minimum zwodu. Biegowo i szybkościowo jest słabiutko.Łukasz pisze:Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość)
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zjedzą Cię tylko Ci, którzy przedłużaliby z Alexem kontrakt dopóki będzie umiał sam podnieść się rano z łóżka.Negri pisze:Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu.
Weźcie z tymi "crackami" idźcie na stronkę Realu. My tu Padoina kupujemy bo nie stać nas na wyrwanie tego indonezyjskiego Belga z Cagliari a Wy o crackach.
- Izi
- Juventino
Jestem jednym z takich, bo nie bardzo mam ochotę rozdrabniać się po odejściu A. Del Piero na dwie ligi.Ouh_yeah pisze:Zjedzą Cię tylko Ci, którzy przedłużaliby z Alexem kontrakt dopóki będzie umiał sam podnieść się rano z łóżka.Negri pisze:Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu.
Weźcie z tymi "crackami" idźcie na stronkę Realu. My tu Padoina kupujemy bo nie stać nas na wyrwanie tego indonezyjskiego Belga z Cagliari a Wy o crackach.
I co do chwili obecnej, to skoro twierdzi tak Conte, to musi tak być.
Co do transferów, to wszystko co chciałem zaproponować było już zaproponowane, ciekawy jestem tylko czy przekroczymy 30 mln za jednego gracza, albo 60 mln na jedno okienko.
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- rosomak
- Juventino
Jezeli nasi chca kupic wlecie srodkowego obronce to super wyjsciem bylby Ranochia, inter raczej go sprzeda bo oni sa glupi, do niedawna ich najlepszy obronca, teraz najgorszy ale tak naprawde to on jest ofiara.
Widze goscia unas, Chellini-Ranocchhia-Barzagli-Lichsteiner i pieknie.
Caseres rotacyjnie za cala czworke.
Nasi nie powinni sie nawet zastanawiac, inter sprzedal nam Canavaro czyli najlepszego obronce na swiecie za 5mln euro, wiec i Ranocchie sprzeda tanio
:C
Strasznie sie ciesze ze Moratti jak kiedys sie gubi:), on poprostu dziala w futbolu 20 lat ale jest tepy jak but, zaniedlugo zatrudnia Zenge i zwolnia Ranieriego , potem Brazola tez wyleja.
Tam nawet Bolas nic nie zrobi bo zobaczcie jak w Chelsea ktora przechodzi wymiane pokolen sobie radzi a jak by sobie poradzil ztym burdelem z mediolanu?
Widze goscia unas, Chellini-Ranocchhia-Barzagli-Lichsteiner i pieknie.
Caseres rotacyjnie za cala czworke.
Nasi nie powinni sie nawet zastanawiac, inter sprzedal nam Canavaro czyli najlepszego obronce na swiecie za 5mln euro, wiec i Ranocchie sprzeda tanio
:C
Strasznie sie ciesze ze Moratti jak kiedys sie gubi:), on poprostu dziala w futbolu 20 lat ale jest tepy jak but, zaniedlugo zatrudnia Zenge i zwolnia Ranieriego , potem Brazola tez wyleja.
Tam nawet Bolas nic nie zrobi bo zobaczcie jak w Chelsea ktora przechodzi wymiane pokolen sobie radzi a jak by sobie poradzil ztym burdelem z mediolanu?
- rosomak
- Juventino
No i co to mialo znaczyc?
Zobacz jak przed kryzysem Ranochia gral, napewno jest lepszy od naszego Bonucciego.Jest mlody, on jak dobrze druzyna gra to wymiata, tak jest z wiekszoscia mlodych graczy, tym bardziej obroncow.
Obronca im starszy tym lepszy , na trzeciego srodkowego bylby super a bedzie gral coraz lepszy.
To ze on bledy popelnial ostatnio to wina burdelu jaki jest w interze, Kielon tez nie raz brame zawalil wtamtym sezonie i dwa lata temu.
Zobacz jak przed kryzysem Ranochia gral, napewno jest lepszy od naszego Bonucciego.Jest mlody, on jak dobrze druzyna gra to wymiata, tak jest z wiekszoscia mlodych graczy, tym bardziej obroncow.
Obronca im starszy tym lepszy , na trzeciego srodkowego bylby super a bedzie gral coraz lepszy.
To ze on bledy popelnial ostatnio to wina burdelu jaki jest w interze, Kielon tez nie raz brame zawalil wtamtym sezonie i dwa lata temu.
- couec
- Juventino
:shock:rosomak pisze:Jezeli nasi chca kupic wlecie srodkowego obronce to super wyjsciem bylby Ranochia,
rosomak pisze:Nasi nie powinni sie nawet zastanawiac, inter sprzedal nam Canavaro

To może Montero by wrócił, nawet jak był młodszy nieźle sobie radził.rosomak pisze:Obronca im starszy tym lepszy , na trzeciego srodkowego bylby super a bedzie gral coraz lepszy.
Taka ogólna rada, swoje posty konsultuj z biegłym psychiatrą.
- rosomak
- Juventino
miyagi
Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze :C ?
bo troche inaczej patrze na futbol od ciebie?
gratulacje podejscia , jezeli tak osadzasz ludzi po komentarzach na portalu pilkarskim to oznacza to to ze jestes gowniarzem albo jestes glupi.
Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze :C ?
bo troche inaczej patrze na futbol od ciebie?
gratulacje podejscia , jezeli tak osadzasz ludzi po komentarzach na portalu pilkarskim to oznacza to to ze jestes gowniarzem albo jestes glupi.