Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 09:26

Jacky pisze:Pyt: jak sie nazywal ten sr. obronca z Brazylii, co to juz u nas jedna noga byl? Taki dosc wysoki, czarne wlosy. W ogole jest szansa, ze cos moze z niego byc czy to jakis cieciu?
Odpowiedź, jak kolo się nazywał już dostałeś :wink: Czy to jakiś cieciu? Okazuje się, że tak. Zresztą od początku bił od niego jakiś taki smrodek. 26 lat, reprezentacja o nim nie słyszała i dopiero niedawno zaczął dobrze łypać. Jak się okazało, szybko skończył.
Obecnie krążą plotki, że jeśli będziemy inwestować w jakiegoś obrońcę, kandydatem nr.1 będzie 23-letni Brazylijczyk Dede. Ponoć Marotta i Paratici są skłonni wydać na niego 12mln. Ile w tym prawdy? Nie wie nikt.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 09:39

Azrael pisze:Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie.
dużo łatwiej rzucić mięsem, niż polizać dupcię.

co do tematu: Giovinco, Kolarov, prawoskrzydłowy crack i mercato udane.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 10:00

Azrael pisze:Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie.
Według regulaminu forum posty typu "zgadzam się", "popieram" itp nie wnoszą nic do dyskusji i są uznawane jako spam karany kartkami.

W pewnym sensie kłótnie są preferowane przez prawo.
pumex pisze:23-letni Brazylijczyk Dede
Ja bym nie chciał żadnego Brazyljano do obrony. Zwłaszcza takiego co jeszcze Europy nie powąchał. Na jednego Thiago Silvę trafia się dziesięciu Jonathanów.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 10:10 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 10:09

Zauważyłem jedną prawidłowość.
W pewnych odstępach czasu,kiedy temat naszego mercato we włoskiej prasie się rozwija, pojawia się info o naszym zainteresowaniu jakimiś "nołnejmami" jak Rhodolfo, teraz ten Dede. To wygląda trochę tak jakby B&P chcieli odwrócić uwagę kibiców podsyłając nazwiska jakichś "przyszłych - jeszcze nie odkrytych - gwiazd".

Nie bd tutaj sypał nazwiskami (choć niektórymi przydało by się wytapetować sypialnie Marotty) ale oczywistą oczywistością jest że musimy wydać sporo waluty żeby liczyć się w przyszłym sezonie, tutaj nie ma co oszczędzać.

Wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku, choć o to jestem akurat spokojny bo z tego co widzę nasz zarząd nie pali się do wydawania 50mln+ za kogokolwiek, chociaż kwota rzędu ~25-30mln wydaje się górną granicą jaką można by przeznaczyć na jednego piłkarza z prawdziwego zdarzenia uzupełniając kadrę 2-3 solidnymi kopaczami.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 11:05

Azrael pisze:
Negri pisze:Ja zamiast Lavezziego chciałbym Jojo. Bardziej mi sie podoba jego granie, no i mimo młodego wieku już bardzo solidnie kręci ;)
Problem w tym, że jego charakterystyka stawia go nieco bliżej naszego Del Piero (a wiemy, że Alex kiepsko się komponuje w grze 433) niż skrzydłowego napastnika, który by nam się najbardziej przydał.
Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość), ale dawny DP - jak najbardziej. Podobnie zresztą jak Jovetić.
Sorry, za wykop.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 11:13

co do tematu: Giovinco, Kolarov, prawoskrzydłowy crack i mercato udane.
Kolarova pewnie nie kupimy, aczkolwiek mamy Caceresa więc... Ja bym dodał do Twojej listy kogoś do środka pola, do rotacji z Marchisio i Vidalem.

Tak więc Sebek do walki z Mirko, 'crack' na prawą stronę (Jojo, Lavezzi, Suarez ??), i koleś do rotacji (Montolivo?).
pan Zambrotta pisze:
dużo łatwiej rzucić mięsem, niż polizać dupcię.
Łatwiej dużo szczekać, niż wyczekać i zmiażdżyć rywala, jeśli wiesz do czego piję:prochno:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 11:16

Łukasz pisze:Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość)
Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu. Niestety, ale dobry strzał ze swojej zony nie wystarcza, aby występować w ataku drużyny aspirującej do Scudetto. No, dorzućmy do tego umiejętność wymuszania rzutów wolnych i minimum zwodu. Biegowo i szybkościowo jest słabiutko.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 11:18

Negri pisze:
Łukasz pisze:Obecny DP nie nadaje się na skrzydło ataku (wytrzymałość, szybkość)
Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu. Niestety, ale dobry strzał ze swojej zony nie wystarcza, aby występować w ataku drużyny aspirującej do Scudetto. No, dorzućmy do tego umiejętność wymuszania rzutów wolnych i minimum zwodu. Biegowo i szybkościowo jest słabiutko.
Przykre to ale prawdziwe, czas Del Piero jako podstawowego piłkarza Juve minął.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 11:28

Negri pisze:Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu.
Zjedzą Cię tylko Ci, którzy przedłużaliby z Alexem kontrakt dopóki będzie umiał sam podnieść się rano z łóżka.

Weźcie z tymi "crackami" idźcie na stronkę Realu. My tu Padoina kupujemy bo nie stać nas na wyrwanie tego indonezyjskiego Belga z Cagliari a Wy o crackach.

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:28

Ouh_yeah pisze:
Negri pisze:Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, ale stwierdzam, iż w chwili obecnej Alex w ogóle nie nadaje się do ataku Juventusu.
Zjedzą Cię tylko Ci, którzy przedłużaliby z Alexem kontrakt dopóki będzie umiał sam podnieść się rano z łóżka.

Weźcie z tymi "crackami" idźcie na stronkę Realu. My tu Padoina kupujemy bo nie stać nas na wyrwanie tego indonezyjskiego Belga z Cagliari a Wy o crackach.
Jestem jednym z takich, bo nie bardzo mam ochotę rozdrabniać się po odejściu A. Del Piero na dwie ligi.

I co do chwili obecnej, to skoro twierdzi tak Conte, to musi tak być.

Co do transferów, to wszystko co chciałem zaproponować było już zaproponowane, ciekawy jestem tylko czy przekroczymy 30 mln za jednego gracza, albo 60 mln na jedno okienko.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:44

Jezeli nasi chca kupic wlecie srodkowego obronce to super wyjsciem bylby Ranochia, inter raczej go sprzeda bo oni sa glupi, do niedawna ich najlepszy obronca, teraz najgorszy ale tak naprawde to on jest ofiara.
Widze goscia unas, Chellini-Ranocchhia-Barzagli-Lichsteiner i pieknie.
Caseres rotacyjnie za cala czworke.
Nasi nie powinni sie nawet zastanawiac, inter sprzedal nam Canavaro czyli najlepszego obronce na swiecie za 5mln euro, wiec i Ranocchie sprzeda tanio
:C

Strasznie sie ciesze ze Moratti jak kiedys sie gubi:), on poprostu dziala w futbolu 20 lat ale jest tepy jak but, zaniedlugo zatrudnia Zenge i zwolnia Ranieriego , potem Brazola tez wyleja.
Tam nawet Bolas nic nie zrobi bo zobaczcie jak w Chelsea ktora przechodzi wymiane pokolen sobie radzi a jak by sobie poradzil ztym burdelem z mediolanu?

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:51

@up
Może jeszcze Kjaera z Wolfsburga? Trio Bonucci-Kjaer-Ranocchia i jest git.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:56

No i co to mialo znaczyc?

Zobacz jak przed kryzysem Ranochia gral, napewno jest lepszy od naszego Bonucciego.Jest mlody, on jak dobrze druzyna gra to wymiata, tak jest z wiekszoscia mlodych graczy, tym bardziej obroncow.
Obronca im starszy tym lepszy , na trzeciego srodkowego bylby super a bedzie gral coraz lepszy.
To ze on bledy popelnial ostatnio to wina burdelu jaki jest w interze, Kielon tez nie raz brame zawalil wtamtym sezonie i dwa lata temu.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:58

rosomak pisze:Jezeli nasi chca kupic wlecie srodkowego obronce to super wyjsciem bylby Ranochia,
:shock:
rosomak pisze:Nasi nie powinni sie nawet zastanawiac, inter sprzedal nam Canavaro
:think:
rosomak pisze:Obronca im starszy tym lepszy , na trzeciego srodkowego bylby super a bedzie gral coraz lepszy.
To może Montero by wrócił, nawet jak był młodszy nieźle sobie radził.

Taka ogólna rada, swoje posty konsultuj z biegłym psychiatrą.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 13:04

miyagi

Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze :C ?
bo troche inaczej patrze na futbol od ciebie?
gratulacje podejscia , jezeli tak osadzasz ludzi po komentarzach na portalu pilkarskim to oznacza to to ze jestes gowniarzem albo jestes glupi.

Zablokowany