Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
- Juventino
Kolarov to niech sobie gra w obronie. Do nas raczej nie zawita, bo w City odzyskuje powoli swoją pozycję w zespole.
Giovinco bardzo chętnie. Do ataku na skrzydło. No fajnie nam wychodzi to 433 i już. Vidal i Marchisio naprawdę dobrze się uzupełniają i widać, że ten system im po prostu leży. Mogą w nim rozwijać się piłkarsko. Za tym idą też wyniki, a o to chyba właśnie chodzi
.
Martwi mnie forma Pirlo. W przyszłym sezonie chyba nie da rady grać nawet w dwóch rozgrywkach, o trzech nie mówiąc
. Także bez względu na formację zapowiada się kupno kreatywnego środkowego pomocnika, a to jest duży wydatek. Moja hierarchia i tak pewnie nie pokryje się z rzeczywistością, ale podać ją mogę
: Modric, M'Vila, Banega. Wiem, że Francuz gra trochę inaczej, więcej po ziemi, z piłką przy nodze i lepiej w defensywnie, ale podoba mi się jego styl i myślę, że sprawdziłby się w boiskowej roli Pirlo. W klubie i reprze też większość akcji przechodzi przez niego.
Wierzę w LM i głowę mam teraz pełną piłkarskich marzeń. Tym bardziej, że zapowiada się, że wreszcie w miarę konkretnie zarobimy na sprzedażach (Melo, Ziegler, Quag, Krasic, może skrzydłowy/i, może Bonucci - nie obraziłbym się za wymianę na lepszy model... Hummels)
Zima to dla mnie dwóch bocznych obrońców. Rezerwowy na prawą i do podstawy na lewą. I niech te pozycje nie będą już zmartwieniem na lato.
Giovinco bardzo chętnie. Do ataku na skrzydło. No fajnie nam wychodzi to 433 i już. Vidal i Marchisio naprawdę dobrze się uzupełniają i widać, że ten system im po prostu leży. Mogą w nim rozwijać się piłkarsko. Za tym idą też wyniki, a o to chyba właśnie chodzi

Martwi mnie forma Pirlo. W przyszłym sezonie chyba nie da rady grać nawet w dwóch rozgrywkach, o trzech nie mówiąc

Wierzę w LM i głowę mam teraz pełną piłkarskich marzeń. Tym bardziej, że zapowiada się, że wreszcie w miarę konkretnie zarobimy na sprzedażach (Melo, Ziegler, Quag, Krasic, może skrzydłowy/i, może Bonucci - nie obraziłbym się za wymianę na lepszy model... Hummels)
Zima to dla mnie dwóch bocznych obrońców. Rezerwowy na prawą i do podstawy na lewą. I niech te pozycje nie będą już zmartwieniem na lato.
- Loremaster
- Juventino
A ja bym się zastanowił nad sprowadzeniem ponownie Caceresa, który zrobił ogromne postępy i gra świetnie zarówno w klubie jak i w reprezentacji.
- pumex
- Juventino
Źle mnie zrozumiałeś, Adasiu@D@$ pisze:Twój wcześniejszy wpis sugerował że kupią tamtego gościa, bo już planują zwolnienie Luisa Enrique, przyznasz, że to nie do końca logiczne.
Modric to opcja ekstremalnie nierealna. M'Vila, jak zauważyłeś, gra zupełnie inaczej niż Pirlo i według mnie nie poradziłby sobie w takiej roli, aczkolwiek zapowiada się na świetnego (defensywnego) pomocnika. Banega natomiast nie powala i stawianie go w roli godnego zastępcy Pirlo chyba nie jest na miejscu.Arbuzini pisze:Martwi mnie forma Pirlo. (...)Także bez względu na formację zapowiada się kupno kreatywnego środkowego pomocnika, a to jest duży wydatek. Moja hierarchia i tak pewnie nie pokryje się z rzeczywistością, ale podać ją mogę: Modric, M'Vila, Banega.
Ogólnie faktycznie ciężko znaleźć zawodnika o podobnej charakterystyce do Wlocha, czyli głęboko cofniętego rozgrywającego. Na myśl przychodzi mi Sahin, który w Borussii bardzo przypominał Andreę, a w Realu zbyt pewnej pozycji nie ma.
Tak naprawdę, na wstępnie powinniśmy przeanalizować, czy faktycznie szykuje się kupno kreatywnego środkowego pomocnika? Oczywiście ktoś taki byłby niezmiernie przydatny, ale mam pewne wątpliwości, czy w ogóle ktoś u góry o takim wzmocnieniu myśli. Jest jeszcze chyba trochę za wcześnie, musimy poczekać.

- kogut
- Juventino
Raczej ciężko żeby ją miał skoro od momentu przejścia do Realu leczył kontuzję, która wykluczała go z gry.pumex pisze: Na myśl przychodzi mi Sahin, który w Borussii bardzo przypominał Andreę, a w Realu zbyt pewnej pozycji nie ma.
- Nedved4life
- Juventino
Moim zdaniem zimą Marotta kupi lewego lub środkowego obrońce. Prawego nie kupi dopóki w tej drużynie jest ktoś taki jak Motta, napastnika i skrzydlastych również bo mamy ich aż za dużo. Co do zastępcy Pirlo uważam, że też Beppe się wstrzyma oszczędzając hajs, a gdyby coś się Andrei przydarzyło to wtedy rozgrywką zajmą się Vidal i Marchisio pewnie. Może jakieś okazje last minute wykorzysta bo to w jego stylu, zwłaszcza zimą.
Ja osobiście chciałbym pewniaka na lewą obronę na dzień dzisiejszy, ale głupio teraz mówić o tym kto się przyda bo np. w grudniu może Licht wylecieć do końca sezonu i będzie potrzebny prawy dynamiczny obrońca na gwałt albo zmiana taktyki.
Ja osobiście chciałbym pewniaka na lewą obronę na dzień dzisiejszy, ale głupio teraz mówić o tym kto się przyda bo np. w grudniu może Licht wylecieć do końca sezonu i będzie potrzebny prawy dynamiczny obrońca na gwałt albo zmiana taktyki.
- Arbuzini
- Juventino
Dopiero niedawno się wyleczył. Też do niedawna byłem przekonany, że przegrywa rywalizację z Alonso. Ciężko cokolwiek powiedzieć o jego pozycji w Realu, ale Xabi ma trzydziechę na karku i Nuri całkiem poważnie może być rozpatrywany jako jego następca.pumex pisze:Na myśl przychodzi mi Sahin, który w Borussii bardzo przypominał Andreę, a w Realu zbyt pewnej pozycji nie ma.Arbuzini pisze:Martwi mnie forma Pirlo. (...)Także bez względu na formację zapowiada się kupno kreatywnego środkowego pomocnika, a to jest duży wydatek. Moja hierarchia i tak pewnie nie pokryje się z rzeczywistością, ale podać ją mogę: Modric, M'Vila, Banega.
Mimo wszystko nie skreślałbym M'Vili. Ma dopiero 21 lat, kreatywności odmówić mu nie można i co by nie mówić - rozgrywanie dobrze mu wychodzi. Może nawet bardziej pasuje do koncepcji Conte, gdzie pressing to podstawa?

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... o_juve.php
Caceres? Why not... Jeśli faktycznie się wyrobił to jestem za. Do przodu ładnie ciągnął. Z tyłu grał czasami straszny piach, ale miał... ile... 22 lata? W reprezentacji chyba grywa na lewej?
- deszczowy
- Juventino
Caceres? Jak najbardziej na tak! Tylko wątpliwe, by tak młody zawodnik chciał siedzieć na ławie, a póki co tak by było. ale ponowne ściągnięcie go do nas to byloby swietne rozwiązanie.Arbuzini pisze: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... o_juve.php
Caceres? Why not... Jeśli faktycznie się wyrobił to jestem za. Do przodu ładnie ciągnął. Z tyłu grał czasami straszny piach, ale miał... ile... 22 lata? W reprezentacji chyba grywa na lewej?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mam pewna propozycję. Może nie prawy, moze nie dynamiczny, ale do gwałtu skory.Nedved4life pisze:będzie potrzebny prawy dynamiczny obrońca na gwałt

Jeśli zostaniemy przy obecnej taktyce, środek pola będzie trzeba w zimie uzupełnić. Jeśli Conte wróci do 4-4-2 jak bumerang powróci temat odpowiedniego lewoskrzydlowego. Tak czy inaczej będzie potrzebny jeden obrońca. Dla mnie bez różnicy czy środkowy czy lewy. Kielon jest dosyć uniwersalny i może zostać zapchajdziurą.

- Pan Mietek
- Juventino
Caceres nadaje się niemal równie dobrze na każdą pozycję w obronie także raczej by nie siedział. A jeśli by siedział to ze swojej winy.deszczowy pisze:Caceres? Jak najbardziej na tak! Tylko wątpliwe, by tak młody zawodnik chciał siedzieć na ławie, a póki co tak by było. ale ponowne ściągnięcie go do nas to byloby swietne rozwiązanie.Arbuzini pisze: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... o_juve.php
Jestem za.
- pumex
- Juventino
Hmm.. może byłoby warto? Jeśli umie coś na lewej, to właśnie tam mógłby u nas grać, jednocześnie byłby zabezpieczeniem na środek i prawą stronę. Nie głupie, chociaż z drugiej strony teoretycznie lepszy byłby typowy lewy obrońca, a nie kombinowany.Arbuzini pisze:Caceres? Why not... Jeśli faktycznie się wyrobił to jestem za. Do przodu ładnie ciągnął. Z tyłu grał czasami straszny piach, ale miał... ile... 22 lata? W reprezentacji chyba grywa na lewej?
Nie widzę większego sensu powrotu do 4-4-2, przy tej opcji jest dużo więcej minusów niż plusów. Mam nadzieję, że dalej będziemy grali 4-3-3Juras_Senat pisze:Jeśli zostaniemy przy obecnej taktyce, środek pola będzie trzeba w zimie uzupełnić. Jeśli Conte wróci do 4-4-2 jak bumerang powróci temat odpowiedniego lewoskrzydlowego.

- Castiel
- Juventino
Myślę, że nawet gdyby udało się awansować do LM to polityka transferowa Juve nie ulegnie zmianie. Nadal będziemy starać się wydawać max 15 mln za zawodnika co w sumie to nawet mi odpowiada.
Myślę, że Marotta powinien się na poważnie zainteresować takimi zawodnikami jak Isla (moje marzenie na prawym skrzydle), Giovinco (jego powrót do Juve może dać wielkie korzyści obu stronom), Astori (świetnie rokujący środkowy w dodatku w czerwcu będzie za darmo), Caceres (w sumie to nie wiem jak go traktować chyba jako taką bardzo dobrą zapchajdziurę, z tego co wiem to może grać z powodzeniem na każdej pozycji w obronie). Nie mniej jednak ciągle mam nadzieję na Isle z Udinese. Gość zrobił w zeszłym sezonie świetne wrażenie, a i w tym nie spuścił z tonu. Dla mnie to zawodnik, którego trzeba kupić. 23 lata...nic tylko brać chociaż z tą ceną może być różnie.
Myślę, że Marotta powinien się na poważnie zainteresować takimi zawodnikami jak Isla (moje marzenie na prawym skrzydle), Giovinco (jego powrót do Juve może dać wielkie korzyści obu stronom), Astori (świetnie rokujący środkowy w dodatku w czerwcu będzie za darmo), Caceres (w sumie to nie wiem jak go traktować chyba jako taką bardzo dobrą zapchajdziurę, z tego co wiem to może grać z powodzeniem na każdej pozycji w obronie). Nie mniej jednak ciągle mam nadzieję na Isle z Udinese. Gość zrobił w zeszłym sezonie świetne wrażenie, a i w tym nie spuścił z tonu. Dla mnie to zawodnik, którego trzeba kupić. 23 lata...nic tylko brać chociaż z tą ceną może być różnie.
- Arbuzini
- Juventino
Giovinco raczej do nas wróci. Juventus miał już spotkanie w jego sprawie z dyrektorem sportowym Parmy. Podobno chcemy go już w styczniu, ale wiadomo, że taka opcja jest bardzo mało realna.
Isla jest dobry, ale do 433 tak średnio się nadaje. Najbardziej w tej taktyce pasuje chyba do środka pola, ale my raczej nie potrzebujemy tego typu gościa.
Isla jest dobry, ale do 433 tak średnio się nadaje. Najbardziej w tej taktyce pasuje chyba do środka pola, ale my raczej nie potrzebujemy tego typu gościa.
- Castiel
- Juventino
Widziałeś jakiś mecz Udinese? Isla to taki Lichtsteiner na skrzydle. Od bramki do bramki. To byłyby lata świętego spokoju na prawym skrzydle. Poza tym nie ma co dyskutować o jego umiejętnościach. Gość powinien być jednym z priorytetów.Arbuzini pisze:Isla jest dobry, ale do 433 tak średnio się nadaje. Najbardziej w tej taktyce pasuje chyba do środka pola, ale my raczej nie potrzebujemy tego typu gościa.