Wszystko o Squadra Azzurra
- @D@$
- Juventino
Lubię Pumę, "naszym Orłom" też fajne robili.
Dziwnie wygląda ta bramkarska z tym pasem (z resztą widać na zdjęiu jakby Gigi mówił: "Co to ma kurdelebele być"), mi się tam najbardziej podobały stroje z okresu mundialu 2006 i euro 2008, ale turniej w Niemczech to w ogóle mi się dobrze kojarzy.
Dziwnie wygląda ta bramkarska z tym pasem (z resztą widać na zdjęiu jakby Gigi mówił: "Co to ma kurdelebele być"), mi się tam najbardziej podobały stroje z okresu mundialu 2006 i euro 2008, ale turniej w Niemczech to w ogóle mi się dobrze kojarzy.
- Bianconero92
- Juventino
Hm może takie głupie pytanie zadam, no ale co mi tam :lol:
Dlaczego Włosi zawsze grają w niebieskich strojach skoro flaga jest w innych kolorach? Do czego to nawiązuje?
ps. Moim zdaniem wyjazdowe mogłyby być takie jak nasze wyjazdowe z poprzedniego sezonu
Dlaczego Włosi zawsze grają w niebieskich strojach skoro flaga jest w innych kolorach? Do czego to nawiązuje?
ps. Moim zdaniem wyjazdowe mogłyby być takie jak nasze wyjazdowe z poprzedniego sezonu

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- bendzamin
- Redaktor
Za angielska wiki:
The traditional colour of the national team (as well as all Italian national teams and athletes officially representing Italy) is azure blue[1] (azzurro, in Italian), due to the "Azzurro Savoia" (Savoy Blue), the colour traditionally linked to the royal dynasty which unified Italy in 1861, and maintained in the official standard of the Italian President.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
o widzę powrót strojów bramkarskich do tradycyjnego szarego koloru, zresztą w ogóle te stroje jak z lat 90tych
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- stahoo
- Juventino
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#230509Bianconero92 pisze: Dlaczego Włosi zawsze grają w niebieskich strojach skoro flaga jest w innych kolorach? Do czego to nawiązuje?
Tu masz odpowiedź

A co do koszulek to... ładne kolory

- D-Rose
- Juventino
To sie chłopaki nie popisałyRównież Włosi mają kłopoty z koszulkami swojej reprezentacji. Podczas dzisiejszego meczu z Urugwajem na rzymskim stadionie olimpijskim “Azzurri” wystąpią w barwach... Węgier.
Niemiecki producent strojów włoskiej kadry pomylił się i na kołnierzyku koszulki odwrócił kolejność kolorów. Zgodnie z przepisami powinien być najpierw zielony, potem biały, na końcu czerwony, tak w pionie licząc od lewej, jak i w poziomie. Właśnie w tej wersji zaszła pomyłka i włoscy piłkarze wystąpią w barwach Węgier.
Na razie zwróciły na to uwagę tylko media i nie ma ani najprawdopodobniej nie będzie z tego powodu publicznych protestów. Pozostaje jedynie wstyd, że włoski związek piłki nożnej nie dopilnował wyglądu strojów reprezentacji. I to w dniu, gdy spotyka się ona z prezydentem republiki z okazji zakończenia obchodów 150. rocznicy zjednoczenia kraju ...

- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Ogólnie lubię oryginalnie udziwnione koszulki, stworzone z pomysłem a nie zerżnięte ze schematu, (co rok w rok robi Nike) i także te modele bardzo przypadły mi do gustu, zachowano świetny balans pomiędzy tradycją i oryginalnością. Puma jest w tej chwili moim zdaniem zdecydowanie najlepszym projektantem strojów dla reprezentacji, bo w przypadku klubowych często zdarzają się wpadki i jakże popularna schematyczność.

- Arcadio Morello
- Juventino
Bardzo ładne stroje. W ogóle PUMA szyje chyba najładniejsze stroje dla Reprezentacji. Szkoda, że PUMA już nie szyje stroi dla Reprezentacji Polski, tylko jakieś NIKE. Strój Polski z 2006 roku z Husarzem... Coś pięknego.

- annihilator1988
- Juventino
Ostatnio Włochy mają kłopoty ze swoimi napastnikami. Barwuah udzielił "wywiadu", w którym powiedział, że ma problemy z noszeniem koszulki reprezentacji Italii. Nawet Edin zaangażował się, by pokazać młodemu piłkarzowi, że najważniejszy jest profesjonalizm
- Pan Mietek
- Juventino
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchar. I do tego stare.annihilator1988 pisze:Ostatnio Włochy mają kłopoty ze swoimi napastnikami. Barwuah udzielił "wywiadu", w którym powiedział, że ma problemy z noszeniem koszulki reprezentacji Italii. Nawet Edin zaangażował się, by pokazać młodemu piłkarzowi, że najważniejszy jest profesjonalizm
Co do koszulek - naprawdę ładne. Ale czemu nie zaprezentowano wyjazdowej?
- M.R.
- Juventino
Oglądał ktoś wczoraj spotkanie Włochów z Urugwajem i może powiedzieć o grze gospodarzy ? Nie miałem niestety okazji oglądać spotkania i jestem ciekaw jak Włosi wyglądali na tle najlepszej drużyny z Ameryki Południowej. Po wyniku widzę jedynie , że się nie popisali...
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- annihilator1988
- Juventino
Rozumiem, że arbiter elegantiarum to TyDe Rossi pisze:Pół roku temu byłoby śmieszne (choć musiałbyś zrezygnować z tego żałosnego opisu), teraz już tylko żenujące.

Tytuł 'Man of the Match' od goal.com dla Muslery powinien ci dac do myślenia.M.R. pisze:Oglądał ktoś wczoraj spotkanie Włochów z Urugwajem i może powiedzieć o grze gospodarzy ? Nie miałem niestety okazji oglądać spotkania i jestem ciekaw jak Włosi wyglądali na tle najlepszej drużyny z Ameryki Południowej. Po wyniku widzę jedynie , że się nie popisali...