Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 12:26

Lubię Pumę, "naszym Orłom" też fajne robili.
Dziwnie wygląda ta bramkarska z tym pasem (z resztą widać na zdjęiu jakby Gigi mówił: "Co to ma kurdelebele być"), mi się tam najbardziej podobały stroje z okresu mundialu 2006 i euro 2008, ale turniej w Niemczech to w ogóle mi się dobrze kojarzy.

Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 13:18

Hm może takie głupie pytanie zadam, no ale co mi tam :lol:

Dlaczego Włosi zawsze grają w niebieskich strojach skoro flaga jest w innych kolorach? Do czego to nawiązuje?

ps. Moim zdaniem wyjazdowe mogłyby być takie jak nasze wyjazdowe z poprzedniego sezonu ;)

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 13:22

Za angielska wiki:
The traditional colour of the national team (as well as all Italian national teams and athletes officially representing Italy) is azure blue[1] (azzurro, in Italian), due to the "Azzurro Savoia" (Savoy Blue), the colour traditionally linked to the royal dynasty which unified Italy in 1861, and maintained in the official standard of the Italian President.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 13:23

o widzę powrót strojów bramkarskich do tradycyjnego szarego koloru, zresztą w ogóle te stroje jak z lat 90tych

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 13:32

Bianconero92 pisze: Dlaczego Włosi zawsze grają w niebieskich strojach skoro flaga jest w innych kolorach? Do czego to nawiązuje?
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#230509

Tu masz odpowiedź :happy:

A co do koszulek to... ładne kolory :prochno:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 14:32

Również Włosi mają kłopoty z koszulkami swojej reprezentacji. Podczas dzisiejszego meczu z Urugwajem na rzymskim stadionie olimpijskim “Azzurri” wystąpią w barwach... Węgier.

Niemiecki producent strojów włoskiej kadry pomylił się i na kołnierzyku koszulki odwrócił kolejność kolorów. Zgodnie z przepisami powinien być najpierw zielony, potem biały, na końcu czerwony, tak w pionie licząc od lewej, jak i w poziomie. Właśnie w tej wersji zaszła pomyłka i włoscy piłkarze wystąpią w barwach Węgier.

Na razie zwróciły na to uwagę tylko media i nie ma ani najprawdopodobniej nie będzie z tego powodu publicznych protestów. Pozostaje jedynie wstyd, że włoski związek piłki nożnej nie dopilnował wyglądu strojów reprezentacji. I to w dniu, gdy spotyka się ona z prezydentem republiki z okazji zakończenia obchodów 150. rocznicy zjednoczenia kraju ...
To sie chłopaki nie popisały Obrazek

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 16:29

Maly pisze:zresztą w ogóle te stroje jak z lat 90tych
Też mnie takie przemyślenia naszły i bardzo się cieszę z tego powodu - koszulka bramkarska baaardzo mi się podoba.

Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 16:44

Ogólnie lubię oryginalnie udziwnione koszulki, stworzone z pomysłem a nie zerżnięte ze schematu, (co rok w rok robi Nike) i także te modele bardzo przypadły mi do gustu, zachowano świetny balans pomiędzy tradycją i oryginalnością. Puma jest w tej chwili moim zdaniem zdecydowanie najlepszym projektantem strojów dla reprezentacji, bo w przypadku klubowych często zdarzają się wpadki i jakże popularna schematyczność.

Obrazek
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 18:02

Bardzo ładne stroje. W ogóle PUMA szyje chyba najładniejsze stroje dla Reprezentacji. Szkoda, że PUMA już nie szyje stroi dla Reprezentacji Polski, tylko jakieś NIKE. Strój Polski z 2006 roku z Husarzem... Coś pięknego.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 12:06

Ostatnio Włochy mają kłopoty ze swoimi napastnikami. Barwuah udzielił "wywiadu", w którym powiedział, że ma problemy z noszeniem koszulki reprezentacji Italii. Nawet Edin zaangażował się, by pokazać młodemu piłkarzowi, że najważniejszy jest profesjonalizm

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 15:44

annihilator1988 pisze:Ostatnio Włochy mają kłopoty ze swoimi napastnikami. Barwuah udzielił "wywiadu", w którym powiedział, że ma problemy z noszeniem koszulki reprezentacji Italii. Nawet Edin zaangażował się, by pokazać młodemu piłkarzowi, że najważniejszy jest profesjonalizm
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchar. I do tego stare.

Co do koszulek - naprawdę ładne. Ale czemu nie zaprezentowano wyjazdowej?

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 16:48

Pół roku temu byłoby śmieszne (choć musiałbyś zrezygnować z tego żałosnego opisu), teraz już tylko żenujące.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 18:08

Oglądał ktoś wczoraj spotkanie Włochów z Urugwajem i może powiedzieć o grze gospodarzy ? Nie miałem niestety okazji oglądać spotkania i jestem ciekaw jak Włosi wyglądali na tle najlepszej drużyny z Ameryki Południowej. Po wyniku widzę jedynie , że się nie popisali...

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 19:33

De Rossi pisze:Pół roku temu byłoby śmieszne (choć musiałbyś zrezygnować z tego żałosnego opisu), teraz już tylko żenujące.
Rozumiem, że arbiter elegantiarum to Ty :think: ?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 20:07

M.R. pisze:Oglądał ktoś wczoraj spotkanie Włochów z Urugwajem i może powiedzieć o grze gospodarzy ? Nie miałem niestety okazji oglądać spotkania i jestem ciekaw jak Włosi wyglądali na tle najlepszej drużyny z Ameryki Południowej. Po wyniku widzę jedynie , że się nie popisali...
Tytuł 'Man of the Match' od goal.com dla Muslery powinien ci dac do myślenia.

ODPOWIEDZ