Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 18:33

Pontius21 pisze: nie pochlebiaj sobie , z Udinese w PW grały rezerwy a z Livorno i Bologną Milan miał po prostu pecha i dlatego nie zdobył 6 pkt , Nesta jest ważny ale nie aż tak żeby jego obecność decydowała czy Milan jest dobrą czy średnią drużyną , dalej gra dobrze i nie ma żadnego " miesiąc temu "
Jednak pozycja w tabeli jaka jest taka jest. I nie mowimy tutaj tylko o tym sezonie, ale rowniez o paru poprzednich.

Tak jak Bart napisal, o pechu mozna mowic w jakims niedlugim okresie czasu, a nie kiedy ten "pech" trwa juz ladnych pare lat.

Obrazek
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 19:13

Luker pisze:
Pontius21 pisze: nie pochlebiaj sobie , z Udinese w PW grały rezerwy a z Livorno i Bologną Milan miał po prostu pecha i dlatego nie zdobył 6 pkt , Nesta jest ważny ale nie aż tak żeby jego obecność decydowała czy Milan jest dobrą czy średnią drużyną , dalej gra dobrze i nie ma żadnego " miesiąc temu "
Jednak pozycja w tabeli jaka jest taka jest. I nie mowimy tutaj tylko o tym sezonie, ale rowniez o paru poprzednich.

Tak jak Bart napisal, o pechu mozna mowic w jakims niedlugim okresie czasu, a nie kiedy ten "pech" trwa juz ladnych pare lat.
Pozycja może być też taka dlatego , że jeszcze nie było zaległego meczu z Fiorentiną , oczywiście możecie uogólniać do ostatnich lat itp odwracając kota ogonem , ja mówię o meczach z Livorno i Bologną i słupku , poprzeczkach , nieodgwizdanych karnych i przypadkowym golu , wszytskim na korzyść przeciwników co spowodowało że Milan nie wygrał tych meczów , choć zasługiwał.

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 21:35

No prosze, temat o Romie a ostatni co w nim sie wypowiadaja to Interisti, Milanista i teraz ja -Juventini :lol:
Teraz, kiedy nie mamy szans na Scudetto...trzymam kciuki za Romę. Wywalcie Inter z 1 miejsca, zrobcie niespodziankę. Tak samo jak w Hiszpanii i Anglii, tak i tutaj lubie gdy giganci dostaja oklep ;) Dlatego milo by bylo gdyby (nierealne) w Anglii tytul zdobyl Everton czy Tottenham, w Hiszpanii Valencia (nierealne). Dobrze ze chociaz we Wloszech ma na to szanse Roma, w Portugalii Sporting Braga a w Niemczech Leverkusen :-D

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 10:58

Luker pisze:Jak juz wspomnialem, ligi w zdecydowanej wiekszosci wygrywaja najlepsze kadrowo kluby, a Roma takim klubem po prostu nie jest. Nie spodziewam sie rowniez, zeby na finiszu byla na miejscu, na ktorym jest obecnie.

:lol: .Czy tego chcesz czy nie Roma jest jedna z najlepszych kadrowo druzyna w Italii z przypadku pozycja Romy w tabeli sie nie wziela.Wydane miliony nie zawsze przekladaja sie na gre druzyny.
Wedlug mnie Roma przezywa w tej chwili to samo, co Milan jeszcze z miesiac temu, ale nie spodzieam sie, zeby to dlugo potrwalo.

to juz trwa od 1.11.09r. 14 meczy ligowych bez porazki(w tym 11 zwyciestw) ale to przypadek Roma ma farta.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 11:22

pawełek89 pisze:
Luker pisze:Jak juz wspomnialem, ligi w zdecydowanej wiekszosci wygrywaja najlepsze kadrowo kluby, a Roma takim klubem po prostu nie jest. Nie spodziewam sie rowniez, zeby na finiszu byla na miejscu, na ktorym jest obecnie.

:lol: .Czy tego chcesz czy nie Roma jest jedna z najlepszych kadrowo druzyna w Italii z przypadku pozycja Romy w tabeli sie nie wziela.Wydane miliony nie zawsze przekladaja sie na gre druzyny.
Jemu chyba chodziło o to, że "LIGI wygrywają najlepsze kadrowo KLUBY". Czyli ligę wygrywa klub który jest najlepszy kadrowo, Roma niestety takim nie jest, aczkolwiek życzę jej mistrzostwa :wink:

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2010, 23:13

Grazie Viola :bravo: teraz wszystko w naszych rekach.Bedzie ciezko jutro z Atalanta oni nie ulatwia zadania zostawia zdrowie na boisku bo kazdy pkt. dla nich jest na wage utrzymania.Duza presja na Rzymianach moze i wieksza niz przed meczem z Interem.
Jutro znowu trzeba pokonac czarno-niebieskich 8)

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 02:24

Znając realia calcio można śmiało stawiać całe swoje oszczędności, że Roma przegra bądź zremisuje. Milanowi liderowanie nie grozi także tutaj bym się wstrzymał ale jestem przekonany, że Romie podwinie się noga. Obym się mylił :twisted:.

calma calma
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 11:16

Pluto pisze:Znając realia calcio można śmiało stawiać całe swoje oszczędności, że Roma przegra bądź zremisuje. Milanowi liderowanie nie grozi także tutaj bym się wstrzymał ale jestem przekonany, że Romie podwinie się noga. Obym się mylił :twisted:.
Lub po prostu znajac Ranieriego :smile:

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 12:04

Jeszcze nigdy aż tak nie ściskałem kciuk za rzymian. Oby Roma wytrzymała presje i wygrała pokazując Interowi ich miejsce w szeregu.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 14:47

Drugo ufficialmente pisze:Jeszcze nigdy aż tak nie ściskałem kciuk za rzymian. Oby Roma wytrzymała presje i wygrała pokazując Interowi ich miejsce w szeregu.
Też mocno ściskam kciuki za Romę, ale jak już ktoś tutaj napisał, pewno zremisuje albo i nawet przegra. Mimo to, trzeba pokazać miejsce w szeregu niektórym, miejmy nadzieję, że Roma wygra.

Portfel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 15:26

No, to witamy na fotelu lidera. :-D

rawr
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 15:38

Portfel pisze:No, to witamy na fotelu lidera. :-D
Jak widzę w meczu szybkie prowadzenie drużyny 2,3 bramkami to jakoś więcej we mnie myśli, że będzie jeszcze ciekawie w meczu niż, że już po ptokach (i często tak właśnie bywa).

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 15:55

LukaS pisze:
Portfel pisze:No, to witamy na fotelu lidera. :-D
Jak widzę w meczu szybkie prowadzenie drużyny 2,3 bramkami to jakoś więcej we mnie myśli, że będzie jeszcze ciekawie w meczu niż, że już po ptokach (i często tak właśnie bywa).
To nie Juventus.

A co do Romy to teraz mają pełne pole do popisu by udowodnić wszystkim, że zasługują na to mistrzostwo, bo jestem ciekaw jak Ranieri poradzi sobie z presją lidera.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 16:00

No i kto po wygraniu Scudetto przez Rome (jeśli się tak stanie,mam nadzieje...) spojrzy w oczy (z działaczy juve) Ranieriemu ? :C

Macie już praktycznie wygrany mecz i fotel lidera ;)

Milan jeśli dzisiaj przegra (0-2 do przerwy) odpada z walki o Scudetto...

_Nothing_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2010, 17:12

Jeszcze nigdy tak nie trzymałem kciuków za Romę, mecze oglądałem niemal w dwóch oknach. Ważne zwycięstwo Juventusu razem z wygraną Rzymian zdecydowanie napawa mnie optymizmem :)

Dalej trzymam kciuki za Romę i mam nadzieje, że uda się nam urwać punkty Interowi, chociaż bardzoooooo ciężko to widzę ;f

Obrazek
ODPOWIEDZ