Wszystko o AS Roma
- L u k
- Interista
Jednak pozycja w tabeli jaka jest taka jest. I nie mowimy tutaj tylko o tym sezonie, ale rowniez o paru poprzednich.Pontius21 pisze: nie pochlebiaj sobie , z Udinese w PW grały rezerwy a z Livorno i Bologną Milan miał po prostu pecha i dlatego nie zdobył 6 pkt , Nesta jest ważny ale nie aż tak żeby jego obecność decydowała czy Milan jest dobrą czy średnią drużyną , dalej gra dobrze i nie ma żadnego " miesiąc temu "
Tak jak Bart napisal, o pechu mozna mowic w jakims niedlugim okresie czasu, a nie kiedy ten "pech" trwa juz ladnych pare lat.
- Pontius21
- Milanista
Pozycja może być też taka dlatego , że jeszcze nie było zaległego meczu z Fiorentiną , oczywiście możecie uogólniać do ostatnich lat itp odwracając kota ogonem , ja mówię o meczach z Livorno i Bologną i słupku , poprzeczkach , nieodgwizdanych karnych i przypadkowym golu , wszytskim na korzyść przeciwników co spowodowało że Milan nie wygrał tych meczów , choć zasługiwał.Luker pisze:Jednak pozycja w tabeli jaka jest taka jest. I nie mowimy tutaj tylko o tym sezonie, ale rowniez o paru poprzednich.Pontius21 pisze: nie pochlebiaj sobie , z Udinese w PW grały rezerwy a z Livorno i Bologną Milan miał po prostu pecha i dlatego nie zdobył 6 pkt , Nesta jest ważny ale nie aż tak żeby jego obecność decydowała czy Milan jest dobrą czy średnią drużyną , dalej gra dobrze i nie ma żadnego " miesiąc temu "
Tak jak Bart napisal, o pechu mozna mowic w jakims niedlugim okresie czasu, a nie kiedy ten "pech" trwa juz ladnych pare lat.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
No prosze, temat o Romie a ostatni co w nim sie wypowiadaja to Interisti, Milanista i teraz ja -Juventini :lol:
Teraz, kiedy nie mamy szans na Scudetto...trzymam kciuki za Romę. Wywalcie Inter z 1 miejsca, zrobcie niespodziankę. Tak samo jak w Hiszpanii i Anglii, tak i tutaj lubie gdy giganci dostaja oklep
Dlatego milo by bylo gdyby (nierealne) w Anglii tytul zdobyl Everton czy Tottenham, w Hiszpanii Valencia (nierealne). Dobrze ze chociaz we Wloszech ma na to szanse Roma, w Portugalii Sporting Braga a w Niemczech Leverkusen :-D
Teraz, kiedy nie mamy szans na Scudetto...trzymam kciuki za Romę. Wywalcie Inter z 1 miejsca, zrobcie niespodziankę. Tak samo jak w Hiszpanii i Anglii, tak i tutaj lubie gdy giganci dostaja oklep

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- pawełek89
- Romanista
Luker pisze:Jak juz wspomnialem, ligi w zdecydowanej wiekszosci wygrywaja najlepsze kadrowo kluby, a Roma takim klubem po prostu nie jest. Nie spodziewam sie rowniez, zeby na finiszu byla na miejscu, na ktorym jest obecnie.
:lol: .Czy tego chcesz czy nie Roma jest jedna z najlepszych kadrowo druzyna w Italii z przypadku pozycja Romy w tabeli sie nie wziela.Wydane miliony nie zawsze przekladaja sie na gre druzyny.
Wedlug mnie Roma przezywa w tej chwili to samo, co Milan jeszcze z miesiac temu, ale nie spodzieam sie, zeby to dlugo potrwalo.
to juz trwa od 1.11.09r. 14 meczy ligowych bez porazki(w tym 11 zwyciestw) ale to przypadek Roma ma farta.

- ewerthon
- Juventino
Jemu chyba chodziło o to, że "LIGI wygrywają najlepsze kadrowo KLUBY". Czyli ligę wygrywa klub który jest najlepszy kadrowo, Roma niestety takim nie jest, aczkolwiek życzę jej mistrzostwapawełek89 pisze:Luker pisze:Jak juz wspomnialem, ligi w zdecydowanej wiekszosci wygrywaja najlepsze kadrowo kluby, a Roma takim klubem po prostu nie jest. Nie spodziewam sie rowniez, zeby na finiszu byla na miejscu, na ktorym jest obecnie.
:lol: .Czy tego chcesz czy nie Roma jest jedna z najlepszych kadrowo druzyna w Italii z przypadku pozycja Romy w tabeli sie nie wziela.Wydane miliony nie zawsze przekladaja sie na gre druzyny.
- pawełek89
- Romanista
Grazie Viola
teraz wszystko w naszych rekach.Bedzie ciezko jutro z Atalanta oni nie ulatwia zadania zostawia zdrowie na boisku bo kazdy pkt. dla nich jest na wage utrzymania.Duza presja na Rzymianach moze i wieksza niz przed meczem z Interem.
Jutro znowu trzeba pokonac czarno-niebieskich 8)

Jutro znowu trzeba pokonac czarno-niebieskich 8)

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Znając realia calcio można śmiało stawiać całe swoje oszczędności, że Roma przegra bądź zremisuje. Milanowi liderowanie nie grozi także tutaj bym się wstrzymał ale jestem przekonany, że Romie podwinie się noga. Obym się mylił :twisted:.
calma calma
- Monte Cristo
- Juventino
Lub po prostu znajac RanieriegoPluto pisze:Znając realia calcio można śmiało stawiać całe swoje oszczędności, że Roma przegra bądź zremisuje. Milanowi liderowanie nie grozi także tutaj bym się wstrzymał ale jestem przekonany, że Romie podwinie się noga. Obym się mylił :twisted:.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Jeszcze nigdy aż tak nie ściskałem kciuk za rzymian. Oby Roma wytrzymała presje i wygrała pokazując Interowi ich miejsce w szeregu.
- Majos
- Juventino
Też mocno ściskam kciuki za Romę, ale jak już ktoś tutaj napisał, pewno zremisuje albo i nawet przegra. Mimo to, trzeba pokazać miejsce w szeregu niektórym, miejmy nadzieję, że Roma wygra.Drugo ufficialmente pisze:Jeszcze nigdy aż tak nie ściskałem kciuk za rzymian. Oby Roma wytrzymała presje i wygrała pokazując Interowi ich miejsce w szeregu.
- LukaS
- Juventino
Jak widzę w meczu szybkie prowadzenie drużyny 2,3 bramkami to jakoś więcej we mnie myśli, że będzie jeszcze ciekawie w meczu niż, że już po ptokach (i często tak właśnie bywa).Portfel pisze:No, to witamy na fotelu lidera. :-D
- Vincitore
- Juventino
To nie Juventus.LukaS pisze:Jak widzę w meczu szybkie prowadzenie drużyny 2,3 bramkami to jakoś więcej we mnie myśli, że będzie jeszcze ciekawie w meczu niż, że już po ptokach (i często tak właśnie bywa).Portfel pisze:No, to witamy na fotelu lidera. :-D
A co do Romy to teraz mają pełne pole do popisu by udowodnić wszystkim, że zasługują na to mistrzostwo, bo jestem ciekaw jak Ranieri poradzi sobie z presją lidera.
- Wojtek
- Juventino
No i kto po wygraniu Scudetto przez Rome (jeśli się tak stanie,mam nadzieje...) spojrzy w oczy (z działaczy juve) Ranieriemu ? :C
Macie już praktycznie wygrany mecz i fotel lidera
Milan jeśli dzisiaj przegra (0-2 do przerwy) odpada z walki o Scudetto...
Macie już praktycznie wygrany mecz i fotel lidera

Milan jeśli dzisiaj przegra (0-2 do przerwy) odpada z walki o Scudetto...
- _Nothing_
- Juventino