Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Też nie widzę Bonusa w 4 z tyłu bo zwyczajnie jego umiejętności gry 1 na 1 są po prostu słabe, nie ma co go nawet stawiać obok Giorgio czy Andrei w tym aspekcie, ale fakt jak ten centralny w 3 z tyłu jest absolutnie topowym graczem, bo tam już tak często nie musi grać z napastnikiem 1 na 1 no i rozegranie dalej nie przeciętne. Ale jeżeli ma grać w 4 z tyłu to tykająca bomba,która zapewne odpali w najgorszym momencie. Ogólnie deal słaby,ale widać nikt inny Igły wziąć nie chciał a i te warunki z Milanem średnie.
Takie właśnie granie 3-4-3 może być najlepszym rozwiązaniem mając też na uwadze,że Cancelo i Sandro lepiej grają do przodu niż do tyłu.
Takie właśnie granie 3-4-3 może być najlepszym rozwiązaniem mając też na uwadze,że Cancelo i Sandro lepiej grają do przodu niż do tyłu.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie podoba mi się stanowisko Agrestiego w tej sprawie bo to niemożliwe aby taki nędzny klub nie mogący wydostać się z bagna nas dymał bez wazeliny.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2018, 15:47 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja nie chcę - absolutnie - deprecjonować czysto defensywnych umiejętności Bonucciego (odbiór/krycie/wślizg/przewidywanie/ustawianie się etc.), ale zwyczajnie zawsze pewniej/lepiej wyglądało mi kilku innych ŚO na świecie (w tym nawet dwóch będących w tym samym klubie- Chiellini-Barzagli > Chiellini-Bonucci). Mogąc grać jako środkowy w trójce defensorów Bonucci dodawał "coś extra" (poza defensywą uwalniał krytych rozgrywających pomocników, uruchamiał skrzydłowych, zdarzało mu się nawet podchodzić pod strzał, który też ma niezły...) i tak sobie wyrobił swoją markę.
Nie jestem ABSOLUTNIE zwolennikiem twierdzenia, że Bonucci w dwójce to jest gracz na poziomie Ranocchi.
Oczywiście wszystko co piszę jest mocno subiektywne i jeżeli komuś chciałoby się mnie przekonać, ze w grze w dwójce stoperów Bonucci nie tylko bronił, ale i rozgrywał, rozrzucał, strzelał na poziomie tego Bonucciego w grze w trójce to oczywiście przekonać się dam. Pozdrawiam
Nie jestem ABSOLUTNIE zwolennikiem twierdzenia, że Bonucci w dwójce to jest gracz na poziomie Ranocchi.
Oczywiście wszystko co piszę jest mocno subiektywne i jeżeli komuś chciałoby się mnie przekonać, ze w grze w dwójce stoperów Bonucci nie tylko bronił, ale i rozgrywał, rozrzucał, strzelał na poziomie tego Bonucciego w grze w trójce to oczywiście przekonać się dam. Pozdrawiam
- Sorek21
- Juventino
Znowu mit o słabym Bonuccim w czwórce obroñców. Dwa sezony z finałami LM czyli 14/15 i 16/17 graliśmy parą Bonucci -Chiellini w obronie.
Caldary szkoda ale jak byśmy wygrali LM to nikt o niego nie zapyta.Generalnie od czasu Verattiego panuje przekonanie że każdy młody może być topem i Juve skupuje ich na zasadzie chybił trafił.
Caldary szkoda ale jak byśmy wygrali LM to nikt o niego nie zapyta.Generalnie od czasu Verattiego panuje przekonanie że każdy młody może być topem i Juve skupuje ich na zasadzie chybił trafił.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I przypomij mi jak się te finały skończyły? W jednym wyłapaliśmy trójkę z tyłu, w drugim czwórkę. Faktycznie niepokonani tytani.Sorek21 pisze:Znowu mit o słabym Bonuccim w czwórce obroñców. Dwa sezony z finałami LM czyli 14/15 i 16/17 graliśmy parą Bonucci -Chiellini w obronie.
- Lypsky
- Juventino
Myśle, ze Marotta planuje jeszcze jakieś grube uderzenie w tym mercato, w przeciwnym razie nie zrozumiem tego ruchu.
Oczywiście szkoda Caldary, ale nie oszukujmy się, na dzień dzisiejszy Bonucci jest lepszym piłkarzem. Caldara jest zdolny i ma szanse zostać świetnym obrońca, jednak to melodia przyszłości, a znając naszego trenera nie pograłby zbyt wiele w nadchodzącym sezonie. Szkoda, ze żegnamy młodego Włocha, a nie Benatie.
Rok tematu wielu z nas pisało, ze Bonucci odchodzi do Milanu za śmieszne pieniądze, dziś piszecie, ze kwota 40 mln jest skandalicznie wysoka. Trochę w tym wszystkim niekonsekwencji.
Odrębna kwestia to Higuain, liczyłem na to ze odejdzie do Anglii. Ciężko będzie na niego patrzeć w barwach Milanu.
Jestem zaskoczony, ze sprawa powrotu Bonucciego potoczyła się w ten sposób, bo wydawało się ze jesteśmy w lepszej sytuacji negocjacyjnej niż Milan, a to oni są wygranymi.
Oczywiście szkoda Caldary, ale nie oszukujmy się, na dzień dzisiejszy Bonucci jest lepszym piłkarzem. Caldara jest zdolny i ma szanse zostać świetnym obrońca, jednak to melodia przyszłości, a znając naszego trenera nie pograłby zbyt wiele w nadchodzącym sezonie. Szkoda, ze żegnamy młodego Włocha, a nie Benatie.
Rok tematu wielu z nas pisało, ze Bonucci odchodzi do Milanu za śmieszne pieniądze, dziś piszecie, ze kwota 40 mln jest skandalicznie wysoka. Trochę w tym wszystkim niekonsekwencji.
Odrębna kwestia to Higuain, liczyłem na to ze odejdzie do Anglii. Ciężko będzie na niego patrzeć w barwach Milanu.
Jestem zaskoczony, ze sprawa powrotu Bonucciego potoczyła się w ten sposób, bo wydawało się ze jesteśmy w lepszej sytuacji negocjacyjnej niż Milan, a to oni są wygranymi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Sorek21
- Juventino
Finały przegraliśmy mentalnie.To czy było dwóch stoperów czy trzech nie miało żadnego znaczenia.RICTOR pisze:I przypomij mi jak się te finały skończyły? W jednym wyłapaliśmy trójkę z tyłu, w drugim czwórkę. Faktycznie niepokonani tytani.Sorek21 pisze:Znowu mit o słabym Bonuccim w czwórce obroñców. Dwa sezony z finałami LM czyli 14/15 i 16/17 graliśmy parą Bonucci -Chiellini w obronie.
- ozob
- Juventino
Jak caly zespol gra slabo to nawet Cannavaro z Nesta nie uchroniliby nas od porazek. Droga do obu finalow to jednak koncert pary Chiellini-Bonucci i to w 4 obroncow.RICTOR pisze:I przypomij mi jak się te finały skończyły? W jednym wyłapaliśmy trójkę z tyłu, w drugim czwórkę. Faktycznie niepokonani tytani.Sorek21 pisze:Znowu mit o słabym Bonuccim w czwórce obroñców. Dwa sezony z finałami LM czyli 14/15 i 16/17 graliśmy parą Bonucci -Chiellini w obronie.
W punkt.Rok tematu wielu z nas pisało, ze Bonucci odchodzi do Milanu za śmieszne pieniądze, dziś piszecie, ze kwota 40 mln jest skandalicznie wysoka. Trochę w tym wszystkim niekonsekwencji
La fidanzata d'Italia
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Poczekajmy na oficjalkę, ale jeśli faktycznie miałoby to dojść do skutku... Może ktoś wyjaśni, co przy takim obrocie spraw odcięło Marotcie prąd? Z żadnej strony na tym nie korzystamy. Czekaliśmy dłuższy czas, by pojawił się u nas największy obok Romagnolego wśród włoskich obrońców prospekt, tymczasem mamy go oddać za Bonucciego po takich spięciach? Kibice nie dadzą mu żyć, według sond nie chce go u nas blisko 90 procent tifosich. Najpierw chęć odmładzania składu, a potem dorzucanie do leciwych już przecież Chielliniego oraz Barzaglego tego jegomościa.
Do tego wypożyczenie Higuaina? Widzę, że piękne bożonarodzeniowe prezenty tego lata.
Z każdej strony beznadziejny i uwłaczający deal.

Z każdej strony beznadziejny i uwłaczający deal.
- jurson09
- Juventino
O tym kto jest wygranym na tej transakcji przekonamy się na koniec sezonu. Po drugie poczekajmy na oficjalne komunikaty odnośnie warunków na jakich zostanie ona przeprowadzona.
Juve per sempre sara...!!!!
- Yaro417
- Juventino
Mi się wydaje, że w tym roku nie ma szans na zakup top pomocnika ze względów finansowych bez sprzedaży Pjanicia. W przypadku sprzedaży jakiegoś piłkarza lub wypożyczenia z obligiem wykupu środki pozyskane z tych transfetów musiałyby być wykorzystane jeszcze w tym okienku, a z tym mogłoby być różnie. Za rok może odejść Khedira, a przyjść Pogba. Środki z wykupu wypożyczony jak Cerri, Audero i np. Igła, Pjaca, a być może Sturaro, Favilli, Kean pewnie by na to pozwoliły......problem jest tego typu, że np nie pozbywając się teraz pewnych piłkarzy FFP mogłoby nas zmusić np do sprzedaży Dybali, A. Sandro, czy D. Costy, a tego by chyba nikt nie chciał (zwłaszcza że termin 30 czerwca 2019 działałby na naszą niekorzyść przy pertraktacje ceny sprzedaży). Nie wiemy jaka jest sytuacja w klubie, ja ufam zarządowi bo nie raz pokazali, że na to zasługują. Szkoda tylko jeśli przy transferze Caldara nie będzie klauzuli odkupu.
- RICTOR
- Juventino
Ale tu się nie rozchodzi o to czy przegraliśmy przez grę 2 czy 3. Rozchodzi się o to czy Bonucci jest taki świetny w grze dwójką i czy jest niezbędny tej drużynie. Dwa wysoko przegrane finały LM pokazują, że nie. Dodatkowo teraz obaj Chiellini i Bonucci są jeszcze starsi niż wtedy kiedy i tak już nie byli gwarantem sukcesu.Sorek21 pisze:Finały przegraliśmy mentalnie.To czy było dwóch stoperów czy trzech nie miało żadnego znaczenia.
Ganiony tutaj jest chętnie Benatia za dwa błędy w ważnych meczach ubiegłego sezonu. Jestem niemal pewny, że Bonucci, jeśli wróci, za rok takich błędów popełni więcej niż Marokańczyk.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2018, 22:56 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Aspekt sportowy nie miał znaczenia ? Przecież z Barca po prostu byli czysto sportowo lepsi a Real to Zidane załatwił Allegriego taktycznie, dając złudne poczucie równej gry w 1 połowie by po przerwie wrzucić wyższy bieg i nie dać żadnych nadzieji.Sorek21 pisze:Finały przegraliśmy mentalnie.To czy było dwóch stoperów czy trzech nie miało żadnego znaczenia.RICTOR pisze:I przypomij mi jak się te finały skończyły? W jednym wyłapaliśmy trójkę z tyłu, w drugim czwórkę. Faktycznie niepokonani tytani.Sorek21 pisze:Znowu mit o słabym Bonuccim w czwórce obroñców. Dwa sezony z finałami LM czyli 14/15 i 16/17 graliśmy parą Bonucci -Chiellini w obronie.
Beppe co roku ma dziwne zagrywki, może tym razem coś to da pozytywnego. Ale jak co roku kadra niekompletna i jak.co roku.później brednie,że zespół mentalnie nie wytrzymał, że Allegri nie potrafi ich zmotywować, ale fakt,że w nawet w 11 są braki pod względem sportowym będzie pomijany. Potrzebny był tylko trzeci pomocnik do duetu Can-Pjanic i wątpię by taki przyszedł.
- RICTOR
- Juventino
Ten trzeci pomocnik i tak by nie przyszedł. Zwykła konsekwencja niezbyt dobrego, z perspektywy czasu, zakupu Matuidiego rok temu. Khedira nie odejdzie, Matuidiego nie sprzedamy po roku, Marchisio to wychowanek także i tak nic nie zmienia w sytuacji kadrowej. Nie ma miejsca w pomocy dla nikogo innego. Chyba, że odejdzie Pjanić. Czyli i tak zostanie rozmontowany jakiś jak do tej pory wypracowany trzon drużyny.