LaLiga
- francois
- Juventino
Delikatnie to ująłeśSkibil pisze:W pre-seasonie ładnie się prezentował, ale kluby w Polsce nie mogły się dogadać co do kasy i Malaga nie dostała certyfikatu piłkarza, dlatego tez nie mógł grać w oficjalnych meczach.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- lukaszeq
- Juventino
Syf to zrobił PZPN i te cale komisje odwoławcze. Najpierw dają zakaz transferów, później go na chwilę anulują, by później znowu orzec, że jednak był zakaz, a następnie, że nie było :lol:francois pisze:Delikatnie to ująłeśSkibil pisze:W pre-seasonie ładnie się prezentował, ale kluby w Polsce nie mogły się dogadać co do kasy i Malaga nie dostała certyfikatu piłkarza, dlatego tez nie mógł grać w oficjalnych meczach.Widzew, a przede wszystkim Jagiellonia, zrobiły taki syf, z którego śmiało się pół Europy, a sam przedstawiciel Malagi ciskał gromy na bajzel w naszym rodzimym grajdołku.
- francois
- Juventino
Pierwsze orzeczenie (bodajże Komisji Licencyjnej) przyznawało rację Widzewowi, a argumentacja wydawała się baaaardzo słuszna. Później to już Jagiellonia robiła syf i kombinowała, jak ugrać najwięcej hajsu. To ona przecież początkowo zaakceptowała proponowany przez Łodzian podział kasy, ale jednocześnie kombinowała z odwołaniem od wcześniejszych decyzji.lukaszeq pisze:Syf to zrobił PZPN i te cale komisje odwoławcze. Najpierw dają zakaz transferów, później go na chwilę anulują, by później znowu orzec, że jednak był zakaz, a następnie, że nie było :lol:francois pisze:Delikatnie to ująłeśSkibil pisze:W pre-seasonie ładnie się prezentował, ale kluby w Polsce nie mogły się dogadać co do kasy i Malaga nie dostała certyfikatu piłkarza, dlatego tez nie mógł grać w oficjalnych meczach.Widzew, a przede wszystkim Jagiellonia, zrobiły taki syf, z którego śmiało się pół Europy, a sam przedstawiciel Malagi ciskał gromy na bajzel w naszym rodzimym grajdołku.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- leniup
- Redaktor
Oficjalnie Ozil w Londynie. Niesamowita głupota, oddać takiego zawodnika, jednego z najlepszych na świecie na swojej pozycji. Ciężko ocenić to okienko Realu ale wydaje mi się, że bardziej się osłabili niż wzmocnili. Odeszli świetni zawodnicy, dużo nowych twarzy, nowy system gry. W Realu to niby normalka co sezon ale coś czuję, że znowu nic nie wygrają w tym sezonie.
- juvemaroko
- Juventino
Ancelotti ma doswiadczenie w walke o majstra. Jednak zacieta walka z Barca napewno sie odbije w LM. Musimy to wykorzestac zeby szybko zapewnic sobie awans do 1/8 finalu ty h rozgrywk
- Piti
- Juventino
Oprocz Ozila w Arsenalu, to na roczne wypozyczenie do MU poszedl jeszcze Coentrao :lol: niech im sie Isco i Marcelo połamią to będą z Castilli powoływac. Po tych oslabieniach a zwlaszcza po odejsciu playmakera Ozila co raz bardziej wierze w 1 miejsce w grupie 8)
- Eric6666
- Juventino
Fellaini w Manchesterze United. Magiczne okienko dla nich. Moyes widać od razu zaszokował wszystkich kibiców;d dodatkowo kwota transferu wyniosła 28 mln funtów
zawodnik dobry, ale bez przesady... Dawno tak słabego okienka w ich wykonaniu nie pamiętam.
Wenger zaszalał na koniec, a Real za dwóch zawodników zbił 87 mln? więc sumka ładna, tylko że Higuain faktycznie był niepotrzebny, a niemiec :shock: :shock: :shock: niech im Isco trzyma ciągle taką formę to może płakać nie będą.
Czyli przepłacania ciąg dalszy :-D po Higuainie, jest Bale, teraz Fellaini ;d a było tego jeszcze trochę
Coentrao podobno zostaje w Realu, bo jakieś "problemy" mają. Może się opamiętali;d
Edit: W sumie Perez to ciekawy człowiek
Koleś nie operuje małymi pieniędzmi. Kupuje za grube banknoty (przykład Irraremaacośtam) i sprzedaje ze takie same ( Higuain, Ozil). Wszyscy narzekają na szejków, ale Real takimi "rekordami" jak Bale ( Ronaldo był najlepszy i zasługiwał na miano najdroższego, jak Zidane, ale Bale to po prostu nadmuchanie balonika medialnego, a czy im się spłaci to się zobaczy ((oby nie
))) . A myślałem, że Neymar za 50 mln to będzie największa przesada w tym okienku.
Ps2. Juventus wydaje na transfery tyle co średniak angielskiej ligi 8)

Wenger zaszalał na koniec, a Real za dwóch zawodników zbił 87 mln? więc sumka ładna, tylko że Higuain faktycznie był niepotrzebny, a niemiec :shock: :shock: :shock: niech im Isco trzyma ciągle taką formę to może płakać nie będą.
Czyli przepłacania ciąg dalszy :-D po Higuainie, jest Bale, teraz Fellaini ;d a było tego jeszcze trochę

Coentrao podobno zostaje w Realu, bo jakieś "problemy" mają. Może się opamiętali;d
Edit: W sumie Perez to ciekawy człowiek

Ps2. Juventus wydaje na transfery tyle co średniak angielskiej ligi 8)
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- bendzamin
- Redaktor
Koncentrało podobno został w Madrycie, bo do federacji za późno poszedł faks odnośnie transferu :lol:
Jeśli chodzi o okienko United, to nie mam pojęcia, dlaczego oni ze wszystkim czekali do ostatniego dnia? Żeby Sky Sports miało o czym pisać? Dwa miesiące się dziubali - może tyn, może tamtyn, o a tyn już do Monachium poszedł, to może jeszcze inny - aż w końcu nadszedł 2 września i zaczęło się latanie po Europie jak Marotta rok temu za napastnikiem... Oferta za Sneijdera - odrzucona. Oferta za Khedirę - odrzucona. Oferta za Herrerę - odrzucona. W końcu Fellaini zlitował się nad swoim byłym bossem i złożył transfer request, pierwszy poważny transfer Diabłów tego lata stał się faktem. Jeśli z tym faksem i Coentrao to prawda, to też beczka śmiechu.
Poza tym, godne uwagi:
Assou-Ekotto poszedł na wypożyczenie do... QPR, które gra przecież w Championship :shock: Pewnie zadecydowała osoba Redknappa, ale i tak nisko chłopak zszedł.
Viviano wypożyczony do Arsenalu.
McCarthy, Lukaku i Barry w Evertonie.
Kozak w Aston Villa - czuję, że jak usłyszę ile dali za to drewno, to się pośmieję. No ale w końcu KRUL SZCZELCÓW Ligi Europy.
Borini wypożyczony do Sunderlandu.
Według goal.com, Demba Ba był do wypożyczenia za 2 miliony funtów.
Edit: Ojej, a czemu ja to napisałem w temacie o Primera Division? o_O
Jeśli chodzi o okienko United, to nie mam pojęcia, dlaczego oni ze wszystkim czekali do ostatniego dnia? Żeby Sky Sports miało o czym pisać? Dwa miesiące się dziubali - może tyn, może tamtyn, o a tyn już do Monachium poszedł, to może jeszcze inny - aż w końcu nadszedł 2 września i zaczęło się latanie po Europie jak Marotta rok temu za napastnikiem... Oferta za Sneijdera - odrzucona. Oferta za Khedirę - odrzucona. Oferta za Herrerę - odrzucona. W końcu Fellaini zlitował się nad swoim byłym bossem i złożył transfer request, pierwszy poważny transfer Diabłów tego lata stał się faktem. Jeśli z tym faksem i Coentrao to prawda, to też beczka śmiechu.
Poza tym, godne uwagi:
Assou-Ekotto poszedł na wypożyczenie do... QPR, które gra przecież w Championship :shock: Pewnie zadecydowała osoba Redknappa, ale i tak nisko chłopak zszedł.
Viviano wypożyczony do Arsenalu.
McCarthy, Lukaku i Barry w Evertonie.
Kozak w Aston Villa - czuję, że jak usłyszę ile dali za to drewno, to się pośmieję. No ale w końcu KRUL SZCZELCÓW Ligi Europy.
Borini wypożyczony do Sunderlandu.
Według goal.com, Demba Ba był do wypożyczenia za 2 miliony funtów.
Edit: Ojej, a czemu ja to napisałem w temacie o Primera Division? o_O
- joy
- Katalończyk
Ciekawi mnie jak to teraz w Realu będzie wyglądało. Powinni być jeszcze mocniejsi w kontrataku, więc taka Barcelona będzie dla nich raczej wygodnym rywalem. Natomiast zdecydowana większość klubów w lidze będzie (chyba) grała obronę Częstochowy. Z drugiej strony mają kilku zawodników potrafiących huknąć z dystansu. Zastanawia mnie czy Bale naprawdę był tam potrzebny? Myślę że z takiego Suareza mieliby o wiele więcej pożytku, za mniejszą kasę. Z kolei widać, że Isco to był świetny transfer.
O transferach Barcy się nie wypowiem bo nie ma o czym, smutek ogarnia że ta banda patałachów od 2 lat nie potrafi sprowadzić środkowego obrońcy. Już nie mówię o Cracku ale jakiegokolwiek. O tego Sakho można było powalczyć. Ale nie bo po co, przecież skład jest kompletny :roll:
O transferach Barcy się nie wypowiem bo nie ma o czym, smutek ogarnia że ta banda patałachów od 2 lat nie potrafi sprowadzić środkowego obrońcy. Już nie mówię o Cracku ale jakiegokolwiek. O tego Sakho można było powalczyć. Ale nie bo po co, przecież skład jest kompletny :roll:
- wagner
- Juventino
Przepraszam. Taki Nainggolan 20 mil, a za Fellainiego ok.30 to duzo ? Jeśli pierwszy kosztował tyle, a nie mniej to nie ma co się dziwić że lepszy Belg kosztuje dużo więcej. Żadne przepłacenie tu nie miało miejsce, tym bardziej, że wysoki Belg z bujną czupryną obecnie zjada ŚP ManchesteruEric6666 pisze:Fellaini w Manchesterze United. Magiczne okienko dla nich. Moyes widać od razu zaszokował wszystkich kibiców;d dodatkowo kwota transferu wyniosła 28 mln funtówzawodnik dobry, ale bez przesady... Dawno tak słabego okienka w ich wykonaniu nie pamiętam.
- Eric6666
- Juventino
Najlepszego zawodnika United z ostatniego sezonu Carricka, który wygrał mimo formy Van Persiego? Fakt, że mimo niego to mają biedę, że szok, ale liczyłem na lepszy transfer. Mogli powalczyć nawet o tego Matę, wcześniej próbowali Fabregasa i Herrerę, obawiam się, że wybrali najgorzej. Ale to tylko moje zdanie, dużo oglądam BPL i Fellaini nigdy mnie nie przekonywał. Za to Ozil dla mnie > ew. = Bale, a tańszy o połowę, to też dużo świadczy o Perezie, który szuka medialnych zawodników.wagner pisze:Przepraszam. Taki Nainggolan 20 mil, a za Fellainiego ok.30 to duzo ? Jeśli pierwszy kosztował tyle, a nie mniej to nie ma co się dziwić że lepszy Belg kosztuje dużo więcej. Żadne przepłacenie tu nie miało miejsce, tym bardziej, że wysoki Belg z bujną czupryną obecnie zjada ŚP Manchesteru[Eric6666 pisze:Fellaini w Manchesterze United. Magiczne okienko dla nich. Moyes widać od razu zaszokował wszystkich kibiców;d dodatkowo kwota transferu wyniosła 28 mln funtówzawodnik dobry, ale bez przesady... Dawno tak słabego okienka w ich wykonaniu nie pamiętam.
Ps. pomijając, że Marotta kupując rezerwowego za 20 mln, zamiast poszukać lewego wahadła zrobiłby dla mnie błąd.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain