Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 16:01

Benatię każdy pamięta za 2 babole ale czy jakby Chiellini z Realem podobnie faulował/nie faulował (heheh) tak byśmy na niego narzekali? Ja na pewno bym go nie zamieniał za Bonus-a to dopłata, wyższy kontrakt, mogą też wyniknąć problemy w szatni a już widać problemy z kibicami.
Jak Caldara popełni podobne błędy to tylko powiemy że jeszcze młody i się poprawi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 16:05

Poprostu pisze: W tym wszystkim to fajne jest jeszcze to, że na polskiej stronie Milanu wrzucane są tylko informacje mediów które twierdzą, że Caldara już ich, na żadne inne nie mają miejsca. Ot taka propaganda.
Też zauważyłem, że manipulują doniesieniami. Wręcz wybierają sobie, co jest dla nich wygodne i co mogłoby świadczyć o "wielkości" tego klubu. W komentarzach jeden z użytkowników zapewnia, że skupiają się na samych poważnych źródłach. Aha.

Wracając do integracji Caldary. Podobnie jest z Pjaniciem. Jeden z ostatnich filmików Juve ze Stanów był okraszony nie tylko ujęciami, ale i wywiadem z Bośniakiem. Jest ewidentnie na pierwszym planie w naszych mediach, wspominał też coś o skomplikowanym początku i meczu z Lazio.

- Pojawił się właśnie jego wywiad dla ESPN, w którym właściwie potwierdził to, o czym wspominał przy okazji rozmowy ze Sky. Wrzucę Wam fragmenty:

Ronaldo? L’ho visto a Torino, quando è venuto pe la presentazione. Siamo felici che ci sia. Penso che la Juve ha fatto un grande acquisto, e’ felice, noi pure, possiamo e speriamo faccia lo stesso del Real, possa continuare cosi. Quello che è accaduto nella scorsa stagione è normale, il calcio, il Real è un grande club e ha vinto molto, ci aiuterà per vincere. La migliore chance per vincere? La Champions è difficile, ci sono quadre forti come Real, psg, Barcellona, dobbiamo giocare bene, stare in forma e cercare di arrivare alla fine. La squadra è forte, ma non è facile. Futuro?Sento molte cose non vere. Sto bene, mi sto preparando per la nuova stagione ed è la cosa più importante. Ciò che ho fatto nelle ultime due stagioni alla Juventus è stato grande e ne sono felice di quanto faccio qui. Non dò importanza a ciò che stanno scrivendo, ho visto e letto tante cose che non sono vere.

Ronaldo? Spotkałem go w Turynie, przy okazji prezentacji. Jesteśmy szczęśliwi, że tu jest. Myślę, że Juve dokonało wspaniałego zakupu, jest zadowolony, podobnie jak i my. Sądzimy i liczymy na to, że dokona tego co w Realu, że będzie kontynuował taką grę. To, co wydarzyło się w zeszłym roku jest rzeczą normalną, to piłka. Real to wielki klub, wygrał wiele, a Ronaldo pomoże nam zwyciężać. Czy mamy duże szanse na LM? To trudny turniej, grają w nim mocne ekipy jak Real, PSG, Barcelona, musimy się prezentować dobrze, być w formie i spróbować pozostać w rozgrywkach do samego końca. Zespół jest mocny, ale nie będzie łatwo. Przyszłość? Słysze o wielu rzeczach, które nie są prawdą. Mam się dobrze, przygotowuję się do nowego sezonu, co jest najważniejsze. To, czego dokonałem w ostatnich dwóch sezonach w Juve było czymś ważnym i jestem szczęśliwy z tego, co tu robię. Nie przykładam wagi do tego co podają w mediach, widziałem i czytałem wiele rzeczy nie będących prawdą.

- Brazylijska dziennikarka Claudia Garcia twierdzi, że rozmawiała z Sandro i ten pali się do gry z Bonuccim (Raisport). Nie traktuję tej babki poważnie, ale pierwszy raz przywołała rozmowę z zawodnikiem.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 16:07

swoja droga buffon przygarnąl dzisiaj 5 bramek w meczu z arsenalem, to co rok i bedzie chciał wrocic?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 16:16

tomassi14 pisze:swoja droga buffon przygarnąl dzisiaj 5 bramek w meczu z arsenalem, to co rok i bedzie chciał wrocic?
Chyba że na ławce dostał dwie, bo zszedł po 3.

Milanisci swietują geniusza Leonardo który dyma Juve wypożyczając Igłe i zgarniająć Caldare.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 16:45

Trochę to nie fair też oceniać tak Buffona. Należy zwrócić uwagę na fakt, że tam nie ma chyba z pół składu albo i lepiej więc przybrane dzieci Wengera robią tam wjazd na pełnej urwie w pole karne. Zresztą to są sparingi. Meczu które mają za zadanie rozruszać kości. Kto na to zwraca uwagę? Nasi od zawsze ssali w tego typu meczach i zamiast jakoś się prezentować na takich właśnie zagranicznych turniejach to dostawali po dupsku od każdego jak leciało.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 17:51

Adrian27th pisze:
tomassi14 pisze:swoja droga buffon przygarnąl dzisiaj 5 bramek w meczu z arsenalem, to co rok i bedzie chciał wrocic?

Milanisci swietują geniusza Leonardo który dyma Juve wypożyczając Igłe i zgarniająć Caldare.
Tak rzeczywiscie zszedl po trzeciej...moj błąd

Szanowałbym gdyby on klub szanował, mógł zakonczyć karierę, mógł zostać jeszcze sezon, pobić rekrod występów serie a zostać,

Dla mnie nie będzie legendą pełną gembą jak Nedved, Totti, Giggs,

Nie możliwe zebysmy dali sie tak zrobić w bambuko, chyba ze mamy parcie na kasę, swoją drogą skoro wyceniamy Igłe na 60 to mogli by wyjsc od ceny 70, bo jak slysze ze milan go dostanie za 55mln to noz sie otwiera, niby to tylko 5 mniej ale ziarnko do ziarka...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 18:15

tomassi14 pisze: Dla mnie nie będzie legendą pełną gembą jak Nedved, Totti, Giggs,
Ale herezje wygadujesz. Facet 17 lat bronił naszych barw a ty kwestionujesz to czy jest legenda czy nie? On już pokazał swoje przywiązanie w 2006 roku, w latach swojej świetnosci i po wygranym Mundialu, gdzie spokojnie mogl pojsc do jakiejś Barcelony czy gdzieś na wyspy i sie niczym nie przejmować, wygrywac sobie trofea z Messim czy coś a nie kopać z jakąś Sieną czy Brescią, więc gościu nie wiem o czym ty w ogóle wygadujesz.
Del Piero moze tez nie jest? w końcu nie zakonczyl kariery u nas, poszedl za pieniędzmi do Sydney :facepalm:
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2018, 18:56 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 18:49

Totti to taka legenda, ale nie do końca przynajmniej dla mnie. Fakt facet do końca miał niesamowitego skilla i tego mu nie odmawiam bo umiejętności miał na najwyższym poziomie. Chodzi mi o jego zachowanie bo te jego chamskie wybryki to już obrosły legendą. Frustrat z niego straszny i nie stawiałbym go w tym samym rzędzie co np Buffona, Alexa czy Maldiniego.
Mogłem mieć rację co do Romy i Tottiego, ale to jeszcze za wcześnie. Twierdziłem, że w tym klubie nie będzie lepiej dopóki on i De Rossi będą tam grać. Totti odszedł i proszę - 1/2 LM.
Może to jednorazowy wyskok? Kto wie. Totti był genialnym piłkarzem, wielkim frustratem i legendą Romy przez co jego zachowanie zawsze było usprawiedliwiane, a słowa często wśród kibiców stawały się absolutem.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 20:07

tomassi14 pisze:
Adrian27th pisze:

Tak rzeczywiscie zszedl po trzeciej...moj błąd

Szanowałbym gdyby on klub szanował, mógł zakonczyć karierę, mógł zostać jeszcze sezon, pobić rekrod występów serie a zostać,

Dla mnie nie będzie legendą pełną gembą jak Nedved, Totti, Giggs,

Nie możliwe zebysmy dali sie tak zrobić w bambuko, chyba ze mamy parcie na kasę, swoją drogą skoro wyceniamy Igłe na 60 to mogli by wyjsc od ceny 70, bo jak slysze ze milan go dostanie za 55mln to noz sie otwiera, niby to tylko 5 mniej ale ziarnko do ziarka...
:laugh: Dowaliles. Sam mam do Buffona zal za klepanie po plecach przeciwnikow itd. itp., ale gosc zostal z nami w SerieB, mimo ze kusila go gra za granica.Teraz nie chcial z geby robic dupy i stawiac w kijowej sytuacji Szczesnego, ktory nial obiecany nr.1. A Ty masz do goscia pretensje... :facepalm:

Pewnie przed zakupem Ronaldo nasi chcieli kupic konkreta do pomocy, ale Ronaldo plany pokrzyzowal. Stad teraz zastanawianie sie nad sprzedaza ktoregos z obroncow i Igly. Ja bym chetnie Ruganiego poswiecil dla Pogby/SMSa o Igle nie wspominajac.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 20:09

Piti pisze:
tomassi14 pisze: Dla mnie nie będzie legendą pełną gembą jak Nedved, Totti, Giggs,
Ale herezje wygadujesz. Facet 17 lat bronił naszych barw a ty kwestionujesz to czy jest legenda czy nie? On już pokazał swoje przywiązanie w 2006 roku, w latach swojej świetnosci i po wygranym Mundialu, gdzie spokojnie mogl pojsc do jakiejś Barcelony czy gdzieś na wyspy i sie niczym nie przejmować, wygrywac sobie trofea z Messim czy coś a nie kopać z jakąś Sieną czy Brescią, więc gościu nie wiem o czym ty w ogóle wygadujesz.
Del Piero moze tez nie jest? w końcu nie zakonczyl kariery u nas, poszedl za pieniędzmi do Sydney :facepalm:
Nie napisalem ze nie jest legendą tylko nie jest dla mnie legendą pełna gembą, skoro nie odszedł przez 17 lat to po jakiego grzyba zmieniać klub i to jeszcze na rywala w wieku 40 lat, paplając przy tym, że wkoncu chce wygrac LM, bo będzie w klubie z ambicjami,

Swoja drogą obstawiam ze Uefa nie przepuści takiego biznesu i trafimy na PSG w której kolwiek rundzie LM, i będzie nie smak...

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 20:58

LoL Widzę, że sfrustrowany Milanista teraz chce przekonać każdego, że Bonucci to najlepsze co teraz może Juventus spotkać. Tymczasem Benatia statystycznie tamten sezon miał lepszy i Bonuc nie jest na tyle dużym upgrade'm dla niego by cały interes był warty oddania Caldary. Ale niech dalej sobie żyje w swoim świecie.

Swoją drogą to jest strasznie ciekawa sprawa. To Milan, a nie Juventus, ma kapitana i dodatkowo najlepiej opłacanego piłkarza w drużynie, który wyraził otwarcie wolę opuszczenia klubu, ale rzekomo to Leonardo ma twardo dyktować warunki bo przecież nie muszą oddawać Bonucciego a Marotta oświadczył, że będzie chciał spełnić zachciankę Leo :-)
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2018, 21:01 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

kuqi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 21:01

Sky już chyba schodzi ze stanowiska o wymianie.
If Chelsea are willing to offer €90-100M for both players, Juventus would accept the offer. Therefore, the Bonucci operation would be different, as Juventus would pay cash for Bonucci, with Milan forced to accept the offer because of Bonucci’s will to return to Juventus.
The next hours will be decisive for the Juve-Milan-Chelsea market axis, as all clubs has related transfer market operations. Rugani is destined to remain at Juventus, which means that Chelsea will turn their attention to Caldara along with Higuain.
Ogólnie wygląda jak jedna wielka dezinformacja. Wczoraj wszystko ustalone dziś nagle nie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 21:38

kuqi pisze:Sky już chyba schodzi ze stanowiska o wymianie.
Jak pisaliśmy o tym, że to bullshit, to nam kilka osób wierzyć nie chciało. Sky to nie jest jeden dziennikarz, a kilku jegomościów, których wiarygodność nie zawsze się zgadza. Od samego początku poważne źródła twierdzą, że Juventus Caldary nie odda i póki co zdaje się mieć to swoje potwierdzenie.

Jak dla mnie pozostanie Ruganiego i Caldary byłoby optymalnym rozwiązaniem, przy jednoczesnym odejściu Benatii. Bardzo lubię Marokańczyka, ale jeśli już Bonucci ma się u nas pojawić, a Rugani chce pozostać/klub nie chce go sprzedawać to zdaje się to być właściwe. Z jednoczesnym zachowaniem równowagi, jeśli chodzi o wiek.

kuqi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 21:57

mrozzi pisze: Jak pisaliśmy o tym, że to bullshit, to nam kilka osób wierzyć nie chciało. Sky to nie jest jeden dziennikarz, a kilku jegomościów, których wiarygodność nie zawsze się zgadza. Od samego początku poważne źródła twierdzą, że Juventus Caldary nie odda i póki co zdaje się mieć to swoje potwierdzenie.
Z poważnych źródeł poza Agrestim i Di Marzio kto jeszcze twierdzi, że Caldary nie oddamy?
Ursolo rzadko sie wypowiada i nic na ten temat nie pisal przynajmniej na tt. A Momblano chyba nie wykluczał.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2018, 22:00

Obrazek

Takie tam :whistle:

Zablokowany