Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 09:46

Do tego wszystkiego trzeba będzie doliczyć ewentualne zyski ze sprzedaży Pazienzy, Pasquato, Rossiego, Pinsoglio i innych ogórków, a także połówek Ekdala, Sorensena czy Taidera. Do tego połowa primavery może pójść na płatne wypożyczenia bądź współwłasności.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 09:59

Jakiś nowy fm wyszedł że wszystkich wzięło na wyliczanki?

Jedyny kopacz na który możemy zarobić ~10mln to Melo. Nie wyobrażam sobie kto mógłby zapłacić ~10 lub nawet ~8 mln za grajka który cały sezon przesiedział na trybunach (Krasic) albo grał miernie i w dodatku nie wiele (Elia).

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:00

No za naszych młodych gwiazdorów typu Pasquato (pół sezonu mizernie w Lecce, drugie pół mizernie w Torino) to my za dużo nie dostaniemy. Połówkę Sorensena sprzedaliśmy w styczniu więc teraz nie będziemy sprzedawać drugiej, zwłaszcza że dopiero zagrał tam dwa mecze. Podobnie sprawa ma się z Taiderem.
Realna forsa to transfer Pazienzy.

Dziś na tapecie jest kolejna oferta łączona za Cavaniego. Melo, Matri i 12-15 mln. Nie wydaje mi się, żeby Napoli w ogóle chciało wymiany skoro takiego Melo może sobie kupić każdy kto chce. Matriego pewnie też.
pumex pisze:Pazienza zostanie oddany w rozliczeniu, Ekdal podobnie
No to byśmy musieli zrobić jakiś deal z Cagliari żeby oddać drugą połowę Ekdala w rozliczeniu.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 10:05 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:02

mateusz6 pisze:Do tego wszystkiego trzeba będzie doliczyć ewentualne zyski ze sprzedaży Pazienzy, Pasquato, Rossiego, Pinsoglio i innych ogórków, a także połówek Ekdala, Sorensena czy Taidera. Do tego połowa primavery może pójść na płatne wypożyczenia bądź współwłasności.
Człowieku, co Ty pierożysz? Pazienza zostanie oddany w rozliczeniu, Ekdal podobnie, Sorensena pewnie się nie pozbędziemy a za resztę grajków nie będzie nawet na waciki. Jeszcze niczego się nie nauczyliście?

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:13

[*]
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2012, 10:18 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:23

badecki
No no... Przestałeś kserować teksty, podajesz źródła i jeszcze usunąłeś Kołbaskowo ;) A byłeś głównym kandydatem do mojego forumowego, stonogowego łańcucha karmienia. No cóż muszę poczekać na następny występek.

PS. La Gazetta pisze o 18bańkach za Asamoah i 15 za Islę ;) Chłopaki mają poczucie humoru (możnaby z nich ułożyć niezły łańcuch :think: )

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:26

Wiem, ze to tylko Tuttosport, ale:
Van Persie: "Juve, chce wygrywac. Nigdy nie czulem sie tak silny, a Bianconeri to swietny zespol. Teraz chce wygrac Euro, a potem osiagnac sukces w CL"
Gullit: "Robin, musisz przejsc do Turynu"

Ja na pewno na ten transfer bym nie narzekal. Nie jestesmy w sytuacji, w ktorej mozemy sobie przebierac w zawodnikach takiej klasy.

Za Asamoaha Udinese chce ponoc 18 mln €, cene moglibysmy zbic polowka karty tego Taidera. Wyglada na to, ze szykuja sie dlugie negocjacje, jak praktycznie zawsze z Pozzo.

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:34

[*]
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2012, 10:03 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:38

pumex pisze:
mateusz6 pisze:Do tego wszystkiego trzeba będzie doliczyć ewentualne zyski ze sprzedaży Pazienzy, Pasquato, Rossiego, Pinsoglio i innych ogórków, a także połówek Ekdala, Sorensena czy Taidera. Do tego połowa primavery może pójść na płatne wypożyczenia bądź współwłasności.
Człowieku, co Ty pierożysz? Pazienza zostanie oddany w rozliczeniu, Ekdal podobnie, Sorensena pewnie się nie pozbędziemy a za resztę grajków nie będzie nawet na waciki. Jeszcze niczego się nie nauczyliście?
Karta Pazienzy i Pasquato, połówki innych sprawią, że albo wydamy mniej na mercato, albo dostaniemy więcej ze sprzedaży. Co za różnica? A z tych młodych nawet jeśli będzie 2 mln to i tak do przodu. Może to te 2 mln brakujące do Cavaniego?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:41

Ja nie rozumiem jak można psioczyć na ewentualny transfer RVP , który w tej chwili jest zdecydowanie w trójce najlepszych napastników na świecie.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:48

@Virgil imo to on na pozostałą dwójkę patrzy z najwyższego stopnia podium.

Robin prezentuje w tej chwili poziom nieosiągalny w tej chwili dla 99,9% napastników na świecie o naszych "asach" nie ma tu co nawet wspominać.
Natomiast ten 0,1% to piłkarz który albo się jeszcze nie urodził albo sam nie wie jaki ma potencjał.

Cavani byłby super nie przeczę niemniej jednak an chwilę obecną Edinsonowi brakuje jeszcze trochę do RVP i jeżeli o mnie chodzi to RVP > reszta napastników którzy przewijają się w prasie, na forach, w mediach.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 10:49

bendzamin pisze:Za Asamoaha Udinese chce ponoc 18 mln €, cene moglibysmy zbic polowka karty tego Taidera. Wyglada na to, ze szykuja sie dlugie negocjacje, jak praktycznie zawsze z Pozzo.

Co to za Taider? No tak czy owak Asamoah byłby super wzmocnieniem... Tylko jak my to wszystko pomieścimy w budżecie?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 11:00

Kamex22 pisze: Co to za Taider?
Taider o którego pytasz.

Kamex22 pisze:Tylko jak my to wszystko pomieścimy w budżecie?
To już zadanie dla Marotty i speców od budżetu aby wszystkie życzenia Antonio zostały spełnione oraz aby wszystkie rubryki w raportach finansowych się zgadzały.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:17

A tak swoją drogą ten Taider caly to calkiem ciekawy zawodnik jest :prochno: Miałem okazje go pare razy w tej Bologni widzieć no i nie powiem fajna technika użytkowa, dobry drybling i niezła dynamika :prochno: No ale pewnie pod względem przygotowania taktycznego powieliłby casus Elii :prochno:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:30

badecki pisze:1. Matri bądź Quagliarella = 15 mln EUR
2. Krasic = 10 mln EUR
3. Elia = 8 mln EUR
4. Felipe Melo = 8 mln EUR
5. Ziegler = 3 mln EUR (tutaj decyzja Fenerbahce już zapadła)
6. Motta = 3 mln EUR
7. Martinez - 6.5 mln EUR (kierunek: Ameryka Południowa)
8. Iaquinta - 3 mln EUR
1. Raczej nie po to przedłużaliśmy kontrakty, żeby teraz sprzedawać.
2. OK
3. Chyba ciut za dużo.
4. Odrobinę na mało :whistle:
5. A przypadkiem kwota wykupu nie byłą ustalona na 5 mln?
6. / 7. / 8. - Będzie ciężko, tym bardziej, że Marotta nie umie sprzedawać piłkarzy :/
Ouh_yeah pisze:No za naszych młodych gwiazdorów typu Pasquato (pół sezonu mizernie w Lecce, drugie pół mizernie w Torino) to my za dużo nie dostaniemy. Połówkę Sorensena sprzedaliśmy w styczniu więc teraz nie będziemy sprzedawać drugiej, zwłaszcza że dopiero zagrał tam dwa mecze. Podobnie sprawa ma się z Taiderem.
Realna forsa to transfer Pazienzy.

Dziś na tapecie jest kolejna oferta łączona za Cavaniego. Melo, Matri i 12-15 mln. Nie wydaje mi się, żeby Napoli w ogóle chciało wymiany skoro takiego Melo może sobie kupić każdy kto chce. Matriego pewnie też.
pumex pisze:Pazienza zostanie oddany w rozliczeniu, Ekdal podobnie
No to byśmy musieli zrobić jakiś deal z Cagliari żeby oddać drugą połowę Ekdala w rozliczeniu.
Jeśli nie wyjdzie z Verrattim i Asamoahem to może warto w końcu dać szansę Szwedowi? Drugą połowę sezonu miał bardziej udaną od Nainggolana...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany