Quiz 2 (Juventus)
- Johnny
- Juventino
W zakończonym zwycięstwem Juventusu meczu, bramkę dla Starej Damy strzelił piłkarz, który swoje największeksze tryumfy święcił dopiero w następnych latach w innym klubie, gdzie w ciągu ośmiu lat gry zaliczył 364 występy.
W tym samym meczu bramkę dla drużyny przeciwnej, (która ustaliła wynik spotkania) strzelił pewien Urugwajczyk.
Moje pytania:
Jaki był wynik tego meczu i z kim wygrał Juventus?
O jakich dwóch piłkarzach mowa. Ile goli podczas swoich występów dla Bianconerich strzelił piłkarz o którym pisałem w pierwszym akapicie?
(pytanie dodatkowe [możecie nie odpowiadać
] - w jakich innych meczach strzelał on bramki dla Juve)?
W tym samym meczu bramkę dla drużyny przeciwnej, (która ustaliła wynik spotkania) strzelił pewien Urugwajczyk.
Moje pytania:
O jakich dwóch piłkarzach mowa. Ile goli podczas swoich występów dla Bianconerich strzelił piłkarz o którym pisałem w pierwszym akapicie?
(pytanie dodatkowe [możecie nie odpowiadać

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Eeee, mam wskazówkę.
Piłkarz, o którym mowa to Thierry Henry.
Tylko nie mogę znaleźć, gdzie i kiedy strzelał bramki w Juve, a to by wiele wyjaśniało. W Juve strzelił 3 gole.
Piłkarz, o którym mowa to Thierry Henry.
Tylko nie mogę znaleźć, gdzie i kiedy strzelał bramki w Juve, a to by wiele wyjaśniało. W Juve strzelił 3 gole.
- Vincitore
- Juventino
Nie wiem czy dobrze kminie ale wydaje mi się że chodzi o mecz z sezonu 1998/1999 wtedy to pokonaliśmy Lazio które tym meczem straciło Scudetto na rzecz Milanu 1:3 dwie bramki dla nas strzelił właśnei Henry i Nicola Amoruso a dla rywali Roberto Mancini ale on raczej nie jest Urugwajczykiem
, bramek Henry strzelil dla nas 3 jak już to było wspomniane. Nie jestem pewien czy moja odpowiedź jest dobra ale to jedyne co mi przychodzi do głowy.

- pan Zambrotta
- Juventino
AD.1 Juventus - venezia 3-2 sezon 99-00Johnny pisze:W zakończonym zwycięstwem Juventusu meczu, bramkę dla Starej Damy strzelił piłkarz, który swoje największeksze tryumfy święcił dopiero w następnych latach w innym klubie, gdzie w ciągu ośmiu lat gry zaliczył 364 występy.
Moje pytania:
(pytanie dodatkowe [możecie nie odpowiadać] - w jakich innych meczach strzelał on bramki dla Juve)?
AD.2 Thierry henry i Alvaro Recoba
AD.3 Henry w 20 meczach strzelił 3 bramki
AD.4 Henry strzelił jeszcze 2 bramki Lazio
rozcurviłem system, odkopałem temat sprzed 4 lat, ale odpowiedziałem!
Teraz Johnny musi potwierdzić

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- pan Zambrotta
- Juventino
Piłkarz X urodził się w 1981 r. i mimo gry w naszych barwach, w swojej karierze grywał w klubach znienawidzonych przez Tifosich Juventusu.
Piłkarz Y urodził się w Borgomanero i pierwsze piłkarskie doświadczenia zbierał w szkółce Juventusu.
Piłkarz Z urodził się 27 czerwca i w ciągu swojej piłkarskiej kariery grał tylko w jednym zagranicznym klubie, z niezłym powodzeniem.
Co łączy X, Y i Z, oprócz gry w koszulce bianconerich ? grają obecnie w jednym klubie. Jaki to klub? Proszę podać najwyższe zwycięstwo w historii, jakie Juventus odniósł w meczu z tym klubem.
Piłkarz Y urodził się w Borgomanero i pierwsze piłkarskie doświadczenia zbierał w szkółce Juventusu.
Piłkarz Z urodził się 27 czerwca i w ciągu swojej piłkarskiej kariery grał tylko w jednym zagranicznym klubie, z niezłym powodzeniem.
Co łączy X, Y i Z, oprócz gry w koszulce bianconerich ? grają obecnie w jednym klubie. Jaki to klub? Proszę podać najwyższe zwycięstwo w historii, jakie Juventus odniósł w meczu z tym klubem.
nie.ewerthon pisze:Federico Balzaretti
Mattia Cassani
Fabrizio Miccoli
U.S. Citta di Palermo
6:0?
tak, zadajeszMietson pisze:Balzaretti, Cassani, Miccoli?
Grają w Palermo. Wynik to chyba 5:0
EDIT
Cholera, spóźniłem się

Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2011, 11:37 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Balzaretti, Cassani, Miccoli?pan Zambrotta pisze:Piłkarz X urodził się w 1981 r. i mimo gry w naszych barwach, w swojej karierze grywał w klubach znienawidzonych przez Tifosich Juventusu.
Grają w Palermo. Wynik to chyba 5:0
Moja zagadka, chyba dość łatwa:
Reprezentant Włoch, grał dla Juve i kilku klubów znienawidzonych oraz w lidze hiszpańskiej. Zakończył karierę. Co to za piłkarz?
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2011, 11:46 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- daroo89
- Juventino
http://www.juvepoland.com/schedule.php? ... nent&id=43
1984-08-22 Juventus FC - US Citta di Palermo 6 : 0
1984-08-22 Juventus FC - US Citta di Palermo 6 : 0
- pan Zambrotta
- Juventino
- blackadder
- Juventino
Christian Vieri.Mietson pisze: Moja zagadka, chyba dość łatwa:
Reprezentant Włoch, grał dla Juve i kilku klubów znienawidzonych oraz w lidze hiszpańskiej. Zakończył karierę. Co to za piłkarz?
Moja zagadka: Wymienić 5 zawodników którzy strzelili Buffonowi z wolnego.