Mario Mandżukić

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 października 2017, 20:13

wagner pisze:Mandzukic w podstawowym składzie na Ukraine. Uf!

Wczoraj było info, że pomimo kontuzji Mandzu i tak najprawdopodobniej zagra bo Chorwacja jest w czarnej du....

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2017, 20:54

Jeżeli zagra z urazem, to może to później nie wyglądać za dobrze.. dla nas.

Fed2012

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2017, 23:22

Wczoraj było info, że pomimo kontuzji Mandzu i tak najprawdopodobniej zagra bo Chorwacja jest w czarnej du....[/quote]

Zagrał cały mecz więc chyba nie jest z nim tak źle pomimo kontuzji. Mandzukic to twardy facet. :hellyes:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 07:33

No, nie jest źle, zagrał dla Chorwacji a teraz okaże się, że będzie musiał pauzować :lol:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 09:20

MRN pisze:No, nie jest źle, zagrał dla Chorwacji a teraz okaże się, że będzie musiał pauzować :lol:
Wcale bym się nie zdziwił, przykład pierwszy z brzegu - Khedira sprzed miesiąca. Doznał urazu, ale oczywiście wspaniałomyślny sztab reprezentacji Niemiec nie wycofał Samiego z udziału w zgrupowaniu. Mało tego, mimo urazu wpuścili go na boisko w meczu z Norwegią. Rezultat? Wydłużony czas rekonwalescencji.

Powtarzam n-ty raz: gdybym miał czarodziejską różdżkę, pierwszą rzeczą jaką bym zrobił, to zlikwidował futbol reprezentacyjny.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 09:31

Mnie też to nie zdziwi i jestem nawet przekonany, że przed meczem z Lazio Max powie, że Mandżur jest lekko poobijany, ma lekki uraz, który de facto nie wyklucza go z gry ale wolą dmuchać na zimne po czym okaże się, że nie będzie mógł wystąpić przez miesiąc. Ale co tam, reprezentacja jest ważniejsza bo gra na trzech frontach, płaci grube kontrakty piłkarzom a dostać się na śmieszny turniej trzeba.

Poza tym, po co Chorwaci w ogóle się stresują tymi awansami skoro nie mają co liczyć na sukces - Polska wygrała grupę z Danią, Czarnogórą i Rumunią więc drżyjcie narody, Polska jedzie po medal :hellyes:

A na marginesie, czy będzie nam dane zagrać wreszcie w najmocniejszym składzie ? Chociaż z Realem graliśmy w najmocniejszym :lol:

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 09:37

Pewnie Mandżukic będzie pauzował. Nerwy na te spotkania reprezentacyjne są więc uzasadnione, ale jak w 2006 Buffon podnosił PŚ, to pewnie ryczeliście ze szczęścia, a teraz chcecie likwidować zespoły narodowe.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 09:49

Lucas87 pisze:ale jak w 2006 Buffon podnosił PŚ, to pewnie ryczeliście ze szczęścia, a teraz chcecie likwidować zespoły narodowe.
Pewnie, że wówczas się cieszyłem. Tylko, że to było 11 lat temu. W ogóle moje kibicowanie Juve wzięło się z kibicowania reprezentacji Włoch, ale kiedy to było - dawno i nieprawda. Żeby nie być hipokrytą - przyjdzie mundial, to pewnie i mi trochę udzieli się jego atmosfera. Pójdę na niejeden mecz do pubu i pewnie nawet będę się emocjonować. Ale mimo tego wszystkiego nadal zlikwidowałbym futbol reprezentacyjny, bo niesamowicie drażni mnie to żerowanie na pracy i dorobku klubów. Reprezentacje są jak wredne, żerujące pijawy, a rekompensaty wypłacane klubom przez związki piłkarskie to w porównaniu do wartości zawodników śmiech na sali. W głowie nie mieści mi się, jak to możliwe, że w tych czasach, gdy inwestycje i koszty poniesione przez kluby na rzecz kadry piłkarskiej są tak ogromne, reprezentacje z taką łatwością dysponują czasem i zdrowiem tychże graczy. Być może moje podejście zmieniłoby się,. gdyby związki piłkarskie realnie partycypowały w kosztach, bo póki co to powtarzam - bezczelnie żerowanie.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 09:53

Nie możemy być świadkami tego jak Gigi podnosi puchar LM to musimy się emocjonować czym innym. Z tym, że co to za porównanie - tamta Italia to był zespół i to już raczej nieprędko wróci.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 10:25

Mario to twardy chłop, dali mu leki i zagrał, u nas zagra na takiej samej zasadzie a odpocznie sobie w przerwie świątecznej ;) na waszym miejscu nie martwił bym się o niego

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 11:09

pumex pisze:
Lucas87 pisze:ale jak w 2006 Buffon podnosił PŚ, to pewnie ryczeliście ze szczęścia, a teraz chcecie likwidować zespoły narodowe.
Pewnie, że wówczas się cieszyłem. Tylko, że to było 11 lat temu. W ogóle moje kibicowanie Juve wzięło się z kibicowania reprezentacji Włoch, ale kiedy to było - dawno i nieprawda. Żeby nie być hipokrytą - przyjdzie mundial, to pewnie i mi trochę udzieli się jego atmosfera. Pójdę na niejeden mecz do pubu i pewnie nawet będę się emocjonować. Ale mimo tego wszystkiego nadal zlikwidowałbym futbol reprezentacyjny, bo niesamowicie drażni mnie to żerowanie na pracy i dorobku klubów. Reprezentacje są jak wredne, żerujące pijawy, a rekompensaty wypłacane klubom przez związki piłkarskie to w porównaniu do wartości zawodników śmiech na sali. W głowie nie mieści mi się, jak to możliwe, że w tych czasach, gdy inwestycje i koszty poniesione przez kluby na rzecz kadry piłkarskiej są tak ogromne, reprezentacje z taką łatwością dysponują czasem i zdrowiem tychże graczy. Być może moje podejście zmieniłoby się,. gdyby związki piłkarskie realnie partycypowały w kosztach, bo póki co to powtarzam - bezczelnie żerowanie.
Czy jest na sali lekarz? Mundial to największe wydarzenie w karierze piłkarza. Założenie koszulki z herbem swojego kraju to na pewno większy honor dla zawodnika niż przyodzianie się w szmaty szejków z Manchesteru City czy innego PSG. W świecie piłki zdominowanym przez hajs - futbol reprezentacyjny jest ostoją normalności. Dopóki proceder "nacjonalizacji" nie dopadnie na większą skalę i tej dyscypliny sportu.
Ostatnio zmieniony 10 października 2017, 11:16 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 11:16

Mandukic to walczak i twarda sztuka, nie latwo odpuszcza i zawsze zostawia zdrowie na boisku. Skoro zagral cale spotkanie to oznacza ze ta kontuzja nie jest az tak powazna.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2017, 18:28

Mam nadzieję, że zarząd będzie konsekwentny i za swoje dzisiejsze zachowanie zostaną mu po sezonie kulturalnie pokazane drzwi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2017, 18:47

jackop pisze:Mam nadzieję, że zarząd będzie konsekwentny i za swoje dzisiejsze zachowanie zostaną mu po sezonie kulturalnie pokazane drzwi.
???

Przecież tam był ewidentny karny, nic dziwnego, że się Mario wkur.... :doh:

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 października 2017, 18:51

Poprostu pisze:
jackop pisze:Mam nadzieję, że zarząd będzie konsekwentny i za swoje dzisiejsze zachowanie zostaną mu po sezonie kulturalnie pokazane drzwi.
???

Przecież tam był ewidentny karny, nic dziwnego, że się Mario wkur.... :doh:
Też mi się wydaje, że tam był ewidentny karny.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
ODPOWIEDZ