Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:12

Kucharius1 pisze:(...)
Choć oczekujesz chłosty, to ja jej nie wykonam, są na tym forum ludzie o silnych zaburzeniach gastrologicznych i lubią wylewać swą żółć na innych, dlatego po co im odbierać tą przyjemność .. chciałby Ci zwrócić tylko uwagę, że opisałeś 10 z 11 pozycji, zapomniałeś o 1 środkowym pomocniku.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 19:12 przez couec, łącznie zmieniany 1 raz.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:12

Kazdy pisze o Astorim. Konczy mu sie kontrakt ale czy my sie nim interesujemy? Nie widzialem zadnej wiadomosci jak narazie o zekomym zainteresowaniu jego osoba. A tak na marginesie jesli jest do wziecia za darmo to dlaczego inne kluby o niego nie walcza? :think:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:24

kosciu88 pisze:Kazdy pisze o Astorim. Konczy mu sie kontrakt ale czy my sie nim interesujemy? Nie widzialem zadnej wiadomosci jak narazie o zekomym zainteresowaniu jego osoba. A tak na marginesie jesli jest do wziecia za darmo to dlaczego inne kluby o niego nie walcza? :think:
Też to zauważyłem, większość piszę tu o Astorim lekką ręką. A najpoważniejszym kandydatem na zgarnięcie zawodnika jest Milan, który jest posiadaczem 50% praw do zawodnika. Po za tym już latem (jednakże tym samym, w którym wykupiono te prawa) mówiono o sprowadzaniu go na stałe. Davide bardzo pochlebnie wypowiadał się o Milanie i transferze (także w przyszłości), zresztą jest ich wychowankiem.

Nawet gdybyśmy mieli szanse, to:

1) Grzałby u nas ławkę i pewnie na takie rozwiązanie się nie zgodzi.

2) Bonucci nie jest skłonny do przeprowadzki.

3) To nie jest skok jakościowy.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:35

Tacchinardi pisze:
1) Grzałby u nas ławkę i pewnie na takie rozwiązanie się nie zgodzi.

2) Bonucci nie jest skłonny do przeprowadzki.

3) To nie jest skok jakościowy.
Ad-1-nawet jeżeli Milan sprzedałby Thiago Silvę to jego pierwszy platz w Milanie nie byłby przesądzony.
Ad-2-w naszym klubie liczą się tylko skłonności Conte, a inni, to mogą mieć do niego skłony, więc zobaczymy.
Ad-3-na wszystkie drogie transfery nas nie będzie stać, więc myślę że warto spróbować. Jak ktoś wie coś o jego grze więcej, to niech napisze. O Bonuccim wiemy, że nie jest zbyt mocnym ogniwem.
Ciekawe swoją drogą co zrobimy z tym całym Bouy'm i Sorensenem. :think:

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:05

Vidal i Marchisio to dla mnie podobna pozycja, tylko bliskośc lewego bądź prawego skrzydła ich nieco odróżnia co nie znaczy że pozamieniani spisywali by się dużo gorzej.

Na Tuttojuve są czasem newsy o Astorim. Podobno naszym największym rywalem o jego podpis ma byc Lokomotwiw Moskwa. Milan nie ma już jego 50% chyba. Starałem się pisac właśnie o tych którzy jako tako są wymieniani jako okrąg naszych zainteresowań.

Co myślicie o tych hipotetycznych wzmocnieniach.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:39

Takie przemyślenie "na szybko" - patrząc na to, co wyprawia Lavezzi w meczu z Chelsea (ale również i za całokształt jego gry) Juve powinno wykupić Giovinco tylko po to by dołożyć go do oferty pieniężnej za Argentyńczyka.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:41

Od dawna powtarzam że takiego skoku jakościowego jak Lavezzi żaden Rossi czy inny grajek nam nie zapewni.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 22:47

Łoles pisze:Od dawna powtarzam że takiego skoku jakościowego jak Lavezzi żaden Rossi czy inny grajek nam nie zapewni.
No tak, ale czy nas stać na jednorazowe wyłożenie 31mln? :think:
btw. Po co się wystawia klauzule do kontraków? Czasem się wpisuje jakoś kwotę, a po dwóch latach piłkarz się niesamowicie rozwija i kwota w kluzuli wydaje się śmieszna.
Ostatnio czytałem/słyszałem, że jakiś piłkarz odszedł z klubu za bodajże 180tys., bo ktoś popełnił błąd i zamiast wpisać w klauzuli 18mln, wpisał właśnie 180tys. :prochno:

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 00:37

Negri pisze:
Jacky pisze:Nasz kołcz musi wiec zmienic preferencje, bo z kopaczami pokroju Padoina, to my Europy nie podbijemy.
To samo mówiliśmy o Giacu, że słaby, że pupilek Conte, że przychodzi z jakiejś ogórkowej drużyny i będzie z pewnością tylko blokował miejsce innym piłkarzom. Jak jest teraz? Okazał się być jednym z wyróżniających graczy, jednym z niewielu w naszej drużynie posiadających potężny ciąg na bramkę i drybling.
Dajmy więc trochę czasu Padoinowi, Conte musiał w nim coś widzieć, nie ma co go gromić za mecz z Catanią, bo grał na prawym skrzydle, za co powinien oberwać Antek. Być może Padoin okaże się przydatny w rotacji składu, Giac pokazał, że można.
Tak, zgadzam sie, bo sam psioczylem na Giaca, a jak oblukalem jego kiks na pusta w meczu przeciwko Juve, to mialem total polew. Teraz jednak widac, ze chlopak zasuwa i nawet czasem uda mu sie trafic miedzy slupki. Jednakze zaznaczam, ze patrze na hipków pod katem LM, a czy Emmanuel jest az tak dobry, to smiem watpic. No chyba, ze nagle okaze sie Camorem II...

Chlopcy pisza tu o dosc kulawej rezerwie srodka pola -> ktos tam kiedys wspomnial o Sahinie, ze sie marnuje w Realu -> mi on dosc pasi - bralbym, ale teraz tak sobie mysle -> moze by go jednak wypozyczyc (i tym samym zaoscz. troche pieniążków)?
Tacchinardi. pisze:Milan, który jest posiadaczem 50% praw do zawodnika.
Nie, Milan nie jest posiadaczem 50% praw do karty Astoriego.
Kucharius1 pisze:Mówi się coraz głośniej o przyjściu darmowego D. Hoiletta ( bardzo zdolny prawy skrzydłowy z PL, 21 lat )
Ten Twoj Murzynek jest NON-EU i tu moze byc problem. Poza tym transfermarkt awizuje, ze on raczej na lewym skrzydle gra, ale ja tam nie wiem, a bezuzytecznych, lewoskrzydlowych Murzynow Ci u nas dostatek.
Kucharius1 pisze:Ederson
Jakąś wybitną podporą, to on tam w Lyonie nie jest...
Kucharius1 pisze:Co myślicie o tych hipotetycznych wzmocnieniach.
Dolaczylbym tutaj Douglasa z Twente.
Pyt: jak sie nazywal ten sr. obronca z Brazylii, co to juz u nas jedna noga byl? Taki dosc wysoki, czarne wlosy. W ogole jest szansa, ze cos moze z niego byc czy to jakis cieciu?
M.R. pisze:Takie przemyślenie "na szybko" - patrząc na to, co wyprawia Lavezzi w meczu z Chelsea (ale również i za całokształt jego gry) Juve powinno wykupić Giovinco tylko po to by dołożyć go do oferty pieniężnej za Argentyńczyka.
Łoles pisze:Od dawna powtarzam że takiego skoku jakościowego jak Lavezzi żaden Rossi czy inny grajek nam nie zapewni.
Zmartwie Was - istnieje szansa, ze nie tylko Wy dwaj i Conte ogladacie ten mecz i generalnie poczynania Ezequiela.

@down: dziex
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 01:05 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 2 razy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 00:57

Rhodolfo, kolego.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 01:02

pablo1503 pisze:
No tak, ale czy nas stać na jednorazowe wyłożenie 31mln? :think:
btw. Po co się wystawia klauzule do kontraków? Czasem się wpisuje jakoś kwotę, a po dwóch latach piłkarz się niesamowicie rozwija i kwota w kluzuli wydaje się śmieszna.
Ostatnio czytałem/słyszałem, że jakiś piłkarz odszedł z klubu za bodajże 180tys., bo ktoś popełnił błąd i zamiast wpisać w klauzuli 18mln, wpisał właśnie 180tys. :prochno:
Może tej osobie później z pensji potrącali :think: :prochno: ? Szalonooki dawał za Kuna 38 mln euro, także nie widzę tutaj problemu. Będzie się działo latem, oj będzie :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 01:11

Azrael pisze:[zastanówmy się:
to pierwsze, co polecam zrobić.
Azrael pisze:- Manninger - nie mam zielonego pojęcia ile mógłby kosztować ~1-2 mln euro?
0 mln euro? kończy mu się kontrakt
Azrael pisze:- Motta - po takich występach jak ten ostatni to swojej ceny zbyt wysoko nie wywinduje, no ale znowuż pewną cenę jednak ma... ~1-3 mln euro?
ma taką cenę, że nikt całe okienko nie chciał go dorwać, wypożyczyliśmy go do Catanii.
Azrael pisze:- Ziegler i Melo - obaj ponoć notują dobre występy w Turcji i o obu myśli co najmniej kilka tamtejszych klubów. Wydaje mi się, że realne jest dobicie targu za Reto w granicach 3-5 mln, a Melo 8-12 mln;
Zieglera póki co nikt nie chce, a agent sam przyznaje że nie wie co będzie w lecie. Co do Melo - Juras kiedys słusznie zauważył, że Galata nie kupuje zawodników za takie pieniądze, jakie chcemy dostać za Melo.
Azrael pisze:- Krasic w Rosji swoją renomę ma, u nas w zeszłym sezonie też się ładnie pokazał. Oczywiście nikt za niego nie da 15 mln jak 2 lata temu, ale realnym jest dobicie targu na poziomie 10-12 mln zwłaszcza jeśli chodzi o rosyjskich potentatów;
do tych rosyjskich potentatów, do których Krasić nie zamierza wracać?
Azrael pisze:- Iaquinta to także niewiadoma, wszystko będzie zależało głównie od tego ile bramek strzeli do końca tego sezonu. Cieszyłbym się z 6-8 mln;
tu największa wtopa, 6 mln za Iaquintę to my mogliśmy dostać, ale 2,5 roku temu. Teraz nie chce go nikt, z łaską za grosze go przyjmie Cesena.
Azrael pisze:- Elia??? Jest jeszcze młody, 3-6 mln - tak go wyceniam;
EE to jedyny piłkarz, za którego możemy najszybviej dostać jakiś przyzwoity hajs.

podsumowując:
od 2 lat castiel, loremaster i im podobne randomy na forum wyliczają ile kokosów dostaniemy za szrot, który na pewno będzie rozchwytywany na rytnku transferowym. A kończy się jak kończy - Marotta prosi inne kluby by przygarnęły za kilkaset tysięcy euro naszych gwiazdorów, chociazby na wypożyczenie.

Nie masz racji and I know it.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 01:37

pan Zambrotta pisze: od 2 lat castiel, loremaster i im podobne randomy na forum wyliczają ile kokosów dostaniemy za szrot,
Mnie do tego nie wliczaj. Wyliczanki to nie moja działka. W ogóle z zawodników do wywalenia to nie wiem czy w ogóle coś dostaniemy. Jakakolwiek kasa to będzie sukces albo znowu pójdą gdzieś na wypożyczenie przedłużając ten komediodramat.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 01:56

Atutem Elii jest jego wiek i tyle. Cała reszta działa na jego niekorzyść. Od roku nie ma formy albo jest ona totalną zagadką.

O to, że znajdzie się kupiec na Melo i Zieglera jestem raczej spokojny. Brazylijczyk jest najlepszym zawodnikiem swojego zespołu - ktoś w tej Turcji pewnie koło dychy za niego da. Szwajcar to przyzwoity lewy obrońca, a jak wiadomo jest to deficytowy towar na rynku. O kebabowy duet jestem raczej spokojny. Chociaż nasz dyrektor sportowy już nie takie maniany odstawiał.

Znając Marotte pewnie spróbuje uciułać jakieś drobniaczki na naszych młodzikach. Zawsze tak robi więc nie widzę powodów, dlaczego tym razem miałoby być inaczej :P. W każdym razie, ja kwotę 35 mln E uznałbym za niespodziankę, a nie wariant minimum. I to dokładając Bonucciego oraz Q./Matriego.

---

Ostatnio wychwyciłem trzech ciekawych młodych Holendrów, którzy przydaliby się Juventusowi: Strootman - cofnięty rozgrywający, Fer - b2b, do tego zdrowy Murzyn i L. de Jong - napastnik, głównie wysunięty. Zdaję sobie sprawę, jak totalnie ogórkową i nastawioną na ofensywę ligą jest Eredivisie, ale wolę żeby Marotta ściągał takich zawodników niż kolejnego Padoina albo Martineza. Szczególnie zainteresował mnie ten napastnik. Rosły, bardzo dobrze gra i strzela obiema nogami, nieźle radzi sobie w powietrzu, do tego potrafi kiwnąć i rozegrać. Jakby taką grę pokazywał w innym kraju niż Holandia* to pewnie kosztowałby minimum 35 mln E ;).

Na jakiej pozycji dokładnie najczęściej gra Eriksen? Obecnie to najbardziej utalentowany zawodnik grający na holenderskich boiskach, ale czy pasowałby do koncepcji naszego zespołu?

* - sformułowanie-klucz

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 02:49

pan Zambrotta dużo różnych mądrych rzeczy pisze:(...)
Brawo! Widzę tu solidną pracę, analizę poszczególnych kontraktów zawodników, profil psychologiczny każdego z nich... no cóż, brak mi argumentów. Nie dostaniemy tych 30 mln za naszych grajków - wygrałeś! ;)

Ujmuje mnie jedynie fakt, że poświęciłeś czas na to by zripostować mój post sprzed pół dnia. Jestem wzruszony! ;)
pan Zambrotta pisze:Nie masz racji and I know it.
Ale za to jestem ładniejszy, reguluję sobie brwi i maluję paznokcie bezbarwnym lakierem...

Swoją drogą zabawne jest to, że nikt (lub prawie nikt) nie odpowie na komentarz pod czymś z czym się zgadza, ale niemal wszyscy "rzucą się" by wytknąć jakiś błąd, nieścisłość, niedopatrzenie. A napisałem kilka takich pięknych postów na temat kierunków rozwoju personalnego naszej drużyny. Teraz mi smutno.

Wracając do sedna tematu, to niestety cena Lavezziego systematycznie rośnie i jeśli Napoli jednak awansuje w tym sezonie do przyszłorocznej LM, to ziszczą się słowa pesymistów i możemy o nim zapomnieć. Zresztą nawet jak nie awansuje to będzie o niego ciężko.

Pozdrawiam!
Zablokowany