Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 15:50

pumex pisze:
Arbuzini pisze:Pirlo, Vidala i Lichtsteinera kupuję w całości.
Ja również
Arbuzini pisze:Z Conte póki co też jestem zadowolony.
Ja również

Jednak dla mnie to za mało. Przede wszystkim Marotta nie wywiązał się z celu nr.1 tj lewa obrona i porządne skrzydła. Do tego Vucinic nie jest piłkarzem, który mnie satysfakcjonuje. Ponadto brak klasowego stopera. To wszystko czyni poprzednie mercato średnim, według mnie oczywiście :wink:

Gdzieniegdzie można przeczytać, że alternatywą dla Aogo jest Erik Pieters z PSV. Szczerze mówiąc nic o tym gościu nie wiem. Dobre to to jest?
Celem nr jeden był prawy obrońca. Na lewej był Ziegler, a i w DC wierzyło sporo osób. Musisz podkreślać, że to twoja opinia, bo też nie wszyscy wymagali środkowego obrońcy (słusznie z resztą). Życzę temu klubowi więcej takich 'średnich' mercati.

Ja będę po styczniu zadowolony, jeżeli przyjdzie tylko (solidny) lewy obrońca. Niczego więcej nie chcę, nie wiem jak ty.
@D@$ pisze:
deszczowy pisze:. Choćby Balza był, IMHO, lepszy w przekroju całego sezonu.
Miał też takie mecze jak 0:7 z Udinese. Ale też gościa lubię.
Marotta mógłby o niego zapytać. Wyprzedaż ostatnio w Palermo i też chyba ostatnia szansa, żeby klub mogł na nim zarobić. Półroczne wypożyczenie za 0,5 mln z prawem wykupu za 4? :think:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 16:03

Jeśli oceniamy mercato pod względem tego jak Marotta wykonał wytyczne od Conte to śmiem twierdzić, że zrobił to bardzo dobrze. Jeśli zamierzamy deprecjonować świetne transfery i się wściekać o kilku patałachów na których poszły drobniaki oraz Elię, który nie jest jeszcze skreślony to nie będzie to obiektywna ocena.

A jakby spojrzeć tak obiektywnie, to jakość drużyny podniosła się znacząco w porównaniu z zeszłym sezonem także proponuję zejść z Marotty i odpuścić mu Zieglera i resztę.

Na zakończenie dodam, że jestem ciekawy czemu od jakiegoś czasu przestało się tutaj wpisywać pewnych kilku "szczególnych" użytkowników? :smile:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 16:24

Akurat za odejście Reto odpowiada Conte, który wolał "magiczny duet". Podobno Szalonooki kieruje swoje obłąkane spojrzenie ponownie na Vargasa i Alexa. Tym razem niech Antonio dwa razy pomyśli zanim powie: "tego chce, tego nie chce". Osobiście odpuściłbym kupno stopera i skoncentrował się na zmienniku dla Lichego

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 16:48

annihilator1988 pisze:Osobiście odpuściłbym kupno stopera i skoncentrował się na zmienniku dla Lichego
Mesto. Jeśli tylko sam będzie chciał. Lepszego raczej nie znajdziemy. Wielkie doświadczenie w Serie A (270 spotkań) i niemal zerowe koszty pozyskania.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 17:19

Arbuzini pisze:
annihilator1988 pisze:Osobiście odpuściłbym kupno stopera i skoncentrował się na zmienniku dla Lichego
Mesto. Jeśli tylko sam będzie chciał. Lepszego raczej nie znajdziemy. Wielkie doświadczenie w Serie A (270 spotkań) i niemal zerowe koszty pozyskania.
Zmiennika, nie następce.
Ostatnio moją uwagę przykuł Lass Diarra grający jako PO.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 17:35

pablo1503 pisze:
Arbuzini pisze:
Zmiennika, nie następce.
Skądś Ty wytrzasnął tego następce? Czekaj, czekaj... Licht po Matrim jest kolejnym piłkarzem Juventusu, który Ci nie pasuje?

Po co nam taki L. Diarra grający, jako prawy obrońca? Zmiennika dla Lichta powinniśmy pozyskać najmniejszym kosztem. Alternatywą dla nowego lewego obrońcy powinien póki co być Chiellini, bo nie widzę żadnych ciekawszych kandydatur na horyzoncie. Warto oglądać każde euro żeby móc sobie pozwolić na jakość, której cena ostatnio oscyluje koło 30 mln E :P.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 19:29

Według mnie bardziej potrzebny na zmiennika jest środkowy pomocnik niż prawy obrońca. Na razie na tej pozycji jest sielanka, ale do końca sezonu na 99,9 % się ktoś skontuzjuje. Nie chciałbym powrotu do 4-4-2, bo tylko Pepe na boku pomocy coś gra. Może udałoby się pozyskać Palombo lub Montolivo.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 19:31

Arbuzini pisze:
pablo1503 pisze:
Arbuzini pisze: Mesto. Jeśli tylko sam będzie chciał. Lepszego raczej nie znajdziemy. Wielkie doświadczenie w Serie A (270 spotkań) i niemal zerowe koszty pozyskania.
Zmiennika, nie następce.
Skądś Ty wytrzasnął tego następce? Czekaj, czekaj... Licht po Matrim jest kolejnym piłkarzem Juventusu, który Ci nie pasuje?

Po co nam taki L. Diarra grający, jako prawy obrońca? Zmiennika dla Lichta powinniśmy pozyskać najmniejszym kosztem. Alternatywą dla nowego lewego obrońcy powinien póki co być Chiellini, bo nie widzę żadnych ciekawszych kandydatur na horyzoncie. Warto oglądać każde euro żeby móc sobie pozwolić na jakość, której cena ostatnio oscyluje koło 30 mln E :P.
Nie chcę żadnego następcy na miejsce Lichta. On na swojej pozycji jest tym, czym Pirlo w roli rozgrywającego :-D Jedyna smutna rzecz odnośnie prawej obrony jest taka, że w przypadku kontuzji Stefana(odpukać) mamy tylko Mottę :prochno: :prochno: :prochno:

Obrazek
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 19:43

Sørensen to umarł? W zeszłym sezonie jak na młodego środkowego obrońce na boku spisywał się bardzo dobrze i to on w przypadku kontuzji Szwajcara powinien wystąpić na boku obrony. Aktualnie jedyną pozycją która wymaga interwencji już w zimę jest prawa pomoc, a w lato postarałbym się o bocznego obrońcę, trochę pewniejszego na tej pozycji od Chielliniego :wink: .

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 19:47

K.M. pisze:Sørensen to umarł? W zeszłym sezonie jak na młodego środkowego obrońce na boku spisywał się bardzo dobrze i to on w przypadku kontuzji Szwajcara powinien wystąpić na boku obrony. Aktualnie jedyną pozycją która wymaga interwencji już w zimę jest prawa pomoc, a w lato postarałbym się o bocznego obrońcę, trochę pewniejszego na tej pozycji od Chielliniego :wink: .
Akurat Sorensen wraz z Lucą mają zostać wypożyczeni, by nie gnuśnieć w zaroślach. Marrone podobno przymierzany jest do Sieny, natomiast o Duńczyku nic mi nie wiadomo :/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 19:49

alina pisze:Ja będę po styczniu zadowolony, jeżeli przyjdzie tylko (solidny) lewy obrońca. Niczego więcej nie chcę, nie wiem jak ty.
Wszystko mi jedno, czy przyjdzie stoper czy lewy obrońca, byle byłby na dobrym poziomie. Jeśli chodzi o zimę, to również nie oczekuję niczego więcej. W lecie natomiast będę oczekiwał mocnych fajerwerków, szczególnie, jeśli awansujemy do LM. Podobne mercato do poprzedniego w żadnym wypadku mnie nie zadowoli.
alina pisze:
@D@$ pisze:
deszczowy pisze:Balza był, IMHO, lepszy w przekroju całego sezonu.
Miał też takie mecze jak 0:7 z Udinese. Ale też gościa lubię.
Marotta mógłby o niego zapytać. Wyprzedaż ostatnio w Palermo i też chyba ostatnia szansa, żeby klub mogł na nim zarobić. Półroczne wypożyczenie za 0,5 mln z prawem wykupu za 4? :think:
Powtarzam: Zamparini już parokrotnie mówił, iż negocjuje transfer Balzarettiego do PSG, więc o żadnym wypożyczeniu do Juve nie ma mowy, no chyba że Mauricio kłamał :wink:

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 20:39

Mietson pisze:Na zakończenie dodam, że jestem ciekawy czemu od jakiegoś czasu przestało się tutaj wpisywać pewnych kilku "szczególnych" użytkowników? :smile:
Jakby zamienić się miejscami z Interem to byś ich tu miał aż za dużo (o ile myślimy o tym samym). Poczekaj do corocznego Styczniowego Kryzysu :smile:
pumex pisze:
alina pisze:Ja będę po styczniu zadowolony, jeżeli przyjdzie tylko (solidny) lewy obrońca. Niczego więcej nie chcę, nie wiem jak ty.
Wszystko mi jedno, czy przyjdzie stoper czy lewy obrońca, byle byłby na dobrym poziomie. Jeśli chodzi o zimę, to również nie oczekuję niczego więcej. W lecie natomiast będę oczekiwał mocnych fajerwerków, szczególnie, jeśli awansujemy do LM. Podobne mercato do poprzedniego w żadnym wypadku mnie nie zadowoli.
Mnie nie pasuje Chiellini na lewej. Piłka mu przeszkadza. Jego miejsce jest na środku. Co do lata - nie ma co na razie gdybać. Napastnik powinien przyjść, bo ADP, Toni, VI i Amauri odejdą. Reszta to niewiadoma, ledwo się sezon zaczął.
pumex pisze:
alina pisze:
@D@$ pisze:Miał też takie mecze jak 0:7 z Udinese. Ale też gościa lubię.
Powtarzam: Zamparini już parokrotnie mówił, iż negocjuje transfer Balzarettiego do PSG, więc o żadnym wypożyczeniu do Juve nie ma mowy, no chyba że Mauricio kłamał :wink:
Szkoda. Leonardo tylko z Włoch umie kupować, czy jak?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 21:49

pumex pisze:
@D@$ pisze:
pumex pisze:Mogę się założyć, że Jose Angel będzie mógł się pakować zaraz po zwolnieniu Luisa Enrique.
Myślisz że już planują go zwolnić?
Czy już to nie wiem, ale mam wrażenie, że Hiszpan to zachcianka Luisa Enrique, rewelacji nie gra, więc wraz z odejściem trenera zapewne odejdzie również zawodnik.
Twój wcześniejszy wpis sugerował że kupiątamtego gościa, bo już planują zwolnienie Luisa Enrique, przyznasz, że to nie do końca logiczne.
Swoją drogą, ja na początku sezonu typowałem, że moją ulubioną trójką trenerów będzie w nim Conte, Gasperini, Luis Enrique. Pierwszy bo przywróci Juventus na należne miejsce do czołówki, pozostali, bo załatwią swoje zespoły. Gasperini już poleciał, niewiele się po nim spodziewałem, bo oprócz Genoi niewiele miał sukcesów klubowych (powiecie że Conte miał jeszcze mniej, ale on dopiero zaczyna a Gasperini jż trochę "pozwiedzał"). Natomiast Hiszpan we Włoszech...no to nie może się dobrze skończyć z samej definicji, choć powoli coś tam się w Romie klei.
alina pisze:Marotta mógłby o niego zapytać. Wyprzedaż ostatnio w Palermo i też chyba ostatnia szansa, żeby klub mogł na nim zarobić. Półroczne wypożyczenie za 0,5 mln z prawem wykupu za 4? :think:
Tak tylko przypomniałem, ale przyznaję, że gościa lubię. Przede wszystkim zapamiętałem go (choć za ten mecz trudno go lubić) z Juve-Palermo (1:3) z zeszłego sezonu, kiedy rozegrał dobre zawody. Jednak łatwe pozbycie się go lata temu to mógł nie być najlepszy pomysł, zważywszy niektóre tuzy które tam grywały. Jak tam w ogóle Molinaro sobie radzi, grywa coś w Niemczech w tym sezonie? Wracając do Balzy, nie wiem tylko czy zawodnika na tym etapie kariery potrzebujemy, też już powoli "30", choć za grosze może nie byłby to zły ruch. Eh jakiś lewonożny Lichtsteiner by się przydał.
Mietson pisze:Na zakończenie dodam, że jestem ciekawy czemu od jakiegoś czasu przestało się tutaj wpisywać pewnych kilku "szczególnych" użytkowników? :smile:
Mówisz o tym (jak ujął jeszcze ktoś inny) ze "spoconymi cycuszkami" w awatarze? :)
annihilator1988 pisze:Akurat za odejście Reto odpowiada Conte, który wolał "magiczny duet". Podobno Szalonooki kieruje swoje obłąkane spojrzenie ponownie na Vargasa i Alexa. Tym razem niech Antonio dwa razy pomyśli zanim powie: "tego chce, tego nie chce". Osobiście odpuściłbym kupno stopera i skoncentrował się na zmienniku dla Lichego
Na solo piszą o Vargasie w kontekście lewej obrony, ale nie chce mi się wierzyć. Ja bym go brał, ale na lewą pomoc (zakładając powrót do 4-4-2). Czyli "zwrócić" Estiego, Elię postarać się jakimś cudem spieniężyć i odzyskać te 8-9 mln (pytanie czy się tak da) i kupic Peruwiańczyka. Problem jest taki, że tani by nie był, a Viola też taka łatwa w negocjacjach nie jest.
Co do Alexa to jestem sceptyczny, ale może mam uraz za tego babola na początku sezonu.
mateusz6 pisze:Może udałoby się pozyskać Palombo lub Montolivo.
Montolivo na ławę? Nie wiem czy byłby zachwycony, może Palombo prędzej. Poza tym Conte twierdzi, że będzie zmieniał ustawienie (tzn. nie trzymał się jednego), niewykluczone że jeśli miałby lepsze alternatywy na lewe skrzydło, to wrócimy do 4-4-2.
K.M. pisze:Aktualnie jedyną pozycją która wymaga interwencji już w zimę jest prawa pomoc, a w lato postarałbym się o bocznego obrońcę, trochę pewniejszego na tej pozycji od Chielliniego :wink: .
Jak dla mnie to lewa obrona jest pilniejsza a i lewa pomoc (choć to zalezy od ustawienia). A na prawej pomocy przecież Pepe się dobrze spisuje, myślę, że z Krasica też może być jeszcze trochę pożytku. A lewa flanka to co? Przestraszony Esti, Elia który szału chyba na treningach nie robi skoro za paragwajczykiem przegrywa. Conte zmienił ustawienie na 4-3-3 chyba właśnie z powodu mizerii lewoskrzydłowych i znalazł miejsce dla Vucinicia.
pumex pisze:Podobne mercato do poprzedniego w żadnym wypadku mnie nie zadowoli.
Ja mam nadzieję że trzecia z rzędu taka rewolucja nie będzie potrzebna.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 22:09

@D@$ pisze:
alina pisze:Marotta mógłby o niego zapytać. Wyprzedaż ostatnio w Palermo i też chyba ostatnia szansa, żeby klub mogł na nim zarobić. Półroczne wypożyczenie za 0,5 mln z prawem wykupu za 4? :think:
Tak tylko przypomniałem, ale przyznaję, że gościa lubię. Przede wszystkim zapamiętałem go (choć za ten mecz trudno go lubić) z Juve-Palermo (1:3) z zeszłego sezonu, kiedy rozegrał dobre zawody. Jednak łatwe pozbycie się go lata temu to mógł nie być najlepszy pomysł, zważywszy niektóre tuzy które tam grywały. Jak tam w ogóle Molinaro sobie radzi, grywa coś w Niemczech w tym sezonie? Wracając do Balzy, nie wiem tylko czy zawodnika na tym etapie kariery potrzebujemy, też już powoli "30", choć za grosze może nie byłby to zły ruch. Eh jakiś lewonożny Lichtsteiner by się przydał.
Jeżeli byłby to tani deal to mógłby przyjść na te 2-3 lata. Mielibyśmy czas na kupno następcy. Albo do tego czasu z DC wyrósłby Abate.

EDIT: Piękna sytuację zmarnował wlasnie bohater naszej rozmowy.
@D@$ pisze:Co do Alexa to jestem sceptyczny, ale może mam uraz za tego babola na początku sezonu.
Ja to samo i to nie przez babola. Po prostu koleś stary jest i niepotrzebny nam.
@D@$ pisze:
pumex pisze:Podobne mercato do poprzedniego w żadnym wypadku mnie nie zadowoli.
Ja mam nadzieję że trzecia z rzędu taka rewolucja nie będzie potrzebna.
W sumie w tym roku nie było aż takiej rewolucji. 'Stara gwardia' ciągnie drużynę. Przyszło milion skrzydłowych, a gra Pepe. Marchisio sadza Vidala, jak gramy 4-4-2, a w ataku bryluje Matri. W defensywnej 4 zmienił sie tylko prawy defensor (a w zeszłym roku były takie mecze, że czwórka obrońców sezon wcześniej reprezentowała inne kluby).

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 22:40

@D@$ pisze:
K.M. pisze:Aktualnie jedyną pozycją która wymaga interwencji już w zimę jest prawa pomoc, a w lato postarałbym się o bocznego obrońcę, trochę pewniejszego na tej pozycji od Chielliniego :wink: .
Jak dla mnie to lewa obrona jest pilniejsza a i lewa pomoc (choć to zalezy od ustawienia). A na prawej pomocy przecież Pepe się dobrze spisuje, myślę, że z Krasica też może być jeszcze trochę pożytku. A lewa flanka to co? Przestraszony Esti, Elia który szału chyba na treningach nie robi skoro za paragwajczykiem przegrywa. Conte zmienił ustawienie na 4-3-3 chyba właśnie z powodu mizerii lewoskrzydłowych i znalazł miejsce dla Vucinicia.
Oczywiście chodziło mi o lewą flankę :prochno: , czasem zdarza mi się pomylić zawodników i strony po których grają, taki się już czasem plącze dyslektykom :think: . Bo prawa jest do poprawienia, ale niekoniecznie jutro i pojutrze, a na spokojnie w długim oknie letnim. Na lewą byłbym może zwolennikiem Giovinco, choć ten bramkami udowadnia że nadaje się bardziej do ataku, wpływ na decyzję będzie też miał Conte. Który zdecyduje czy jest zainteresowanie Atomową Mrówą. Tylko kogo innego? Może Kolarov do pomocy... :whistle:

Zablokowany