Bundesliga
- Szaq
- Juventino
Niezły macie szpital. Kuba, Piszczu, Mkhita, Aubameyang. W takim razie trio ofensywne Hoffman-Reus-Schieber, a na boku defensywy Grosskreutz?Zhx123 pisze: Btw co do sobotniego Super Pucharu Niemiec - Kuba i Aubameyang mają problemy zdrowotne i najprawdopodobniej obaj zaczną mecz na ławce. Jeśli tak będzie to aż chce się powiedzieć po tej naszej dyskusji - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - zagra Hofmann :-D
Czy dobrze rozumiem, że naturalnymi zmiennikami Piszczka i Schmelzera są w takim razie jedynie Kevin i Kirch?
- Pan Mietek
- Juventino
Sokratis może chyba grać na prawej obronie ale nie jestem pewien. Natomiast Großkreutz na obronie jest dobry może wtedy kiedy gra się z jakimiś leszczami co przez większość meczu będą się bronić.Szaq pisze:Niezły macie szpital. Kuba, Piszczu, Mkhita, Aubameyang. W takim razie trio ofensywne Hoffman-Reus-Schieber, a na boku defensywy Grosskreutz?Zhx123 pisze: Btw co do sobotniego Super Pucharu Niemiec - Kuba i Aubameyang mają problemy zdrowotne i najprawdopodobniej obaj zaczną mecz na ławce. Jeśli tak będzie to aż chce się powiedzieć po tej naszej dyskusji - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - zagra Hofmann :-D
Czy dobrze rozumiem, że naturalnymi zmiennikami Piszczka i Schmelzera są w takim razie jedynie Kevin i Kirch?
Brak ławki jest jednak poważnym problemem BVB. W Bayernie mają aż nadto zmienników a Borussia jednak pod tym względem wyraźnie odstaje. Jest pole manewru na pozycjach ofensywnych i na środku pomocy ale w obronie z sensownych zawodników jest jedynie 4 podstawowych i Sokratis.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie strasz... piłkarz na poziomie drugiej Bundesligi miałby grać w podstawowym składzie przeciwko Bayernowi? Schieber ma problemy z przyjęciem piłki a co mówić o zgraniu z resztą drużyny.Szaq pisze:Niezły macie szpital. Kuba, Piszczu, Mkhita, Aubameyang. W takim razie trio ofensywne Hoffman-Reus-Schieber, a na boku defensywy Grosskreutz?Zhx123 pisze: Btw co do sobotniego Super Pucharu Niemiec - Kuba i Aubameyang mają problemy zdrowotne i najprawdopodobniej obaj zaczną mecz na ławce. Jeśli tak będzie to aż chce się powiedzieć po tej naszej dyskusji - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - zagra Hofmann :-D
Wydaje mi się, że w takim przypadku będzie Hofmann na prawej, Gundogan wchodzi na 10 i Reus lewa.
- Szaq
- Juventino
Właśnie zastanawiał mnie ten transfer Schiebera. Fajnie, że wyszedł mu mecz życia z BVB, ale to chyba nie jest powód, żeby od razu go kupować.
Zupełnie zapomniałem, że Gundoganowi zdarzało się grać na "10".
Swoją drogą z wszystkich grajków Borussii to właśnie Ilkaya cenie najbardziej. Imponuje panowaniem nad piłką i przeglądem pola. Przyznaję też, że na początku zupełnie mnie nie przekonywał i uważałem, że do poziomu Sahina się nie zbliży, a tymczasem jeszcze go przerósł.
Do oceniania potencjału piłkarzy widać nie mam jeszcze takiego nosa jak choćby Franek Smuda
.
Zupełnie zapomniałem, że Gundoganowi zdarzało się grać na "10".
Swoją drogą z wszystkich grajków Borussii to właśnie Ilkaya cenie najbardziej. Imponuje panowaniem nad piłką i przeglądem pola. Przyznaję też, że na początku zupełnie mnie nie przekonywał i uważałem, że do poziomu Sahina się nie zbliży, a tymczasem jeszcze go przerósł.
Do oceniania potencjału piłkarzy widać nie mam jeszcze takiego nosa jak choćby Franek Smuda

- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie byłeś jedyny. Wielu myślało, że to nie ta półka.Szaq pisze:Przyznaję też, że na początku zupełnie mnie nie przekonywał i uważałem, że do poziomu Sahina się nie zbliży, a tymczasem jeszcze go przerósł.
A czy go przerósł... różne są opinie
Gundogan jest bardzo pozytywnym człowiekiem i co ważne zapowiedział przedłużenie kontraktu!!

A Sahin pokutuje za błędy młodości, ten sezon może być decydujący dla jego dalszej kariery. Kiedyś miał papiery żeby być jednym z najlepszych na świecie a teraz...?
- Bruce Badura
- Juventino
Nom, ten Ilkay ma duzy wplyw na gre bvb. Widzialem prawie wszystkie ich mecze w ostatnim sezonie i zazwyczaj to bylo tak, ze jak ilkay gral dobrze to dobrze wygladala cala druzyna, a akcje sie zazebialy. Jest dobrym rozgrywajacym, ale czasem gdy Klopp z koniecznosci ustawial go za napastnikiem nie wygladal juz tak dobrze - lubi sie cofnac po pilke i rozegrac - kto wie czy niedlugo nie bedzie takim kozakiem jak chocby Schweini z Bayernu, ktory dla mnie jest najlepszy na swiecie na swojej pozycji...
- Sorek21
- Juventino
Zabrakło genialnego Francuza i gra Bayernu wygląda gorzej niż zwykle. Dodatkowo osłabił ich jeszcze Guardiola sadzając drugi motor napędowy czyli Szwajniego na ławce. Co z tego że nieźle gra promowany Tiago jak lepszy od niego Schweinstiger ogląda mecz z ławki.
Po przerwie Szwajni za Shaquiriego.Robben na lewo,Muller na prawo a Kroos na 10. Zamieniłbym też słabego dziś Mandzukicia na Pizzarro.
Borussia jak narazie pozytywne zaskoczenie. Tylko ten stronniczy komentarz denerwuje.
Po przerwie Szwajni za Shaquiriego.Robben na lewo,Muller na prawo a Kroos na 10. Zamieniłbym też słabego dziś Mandzukicia na Pizzarro.
Borussia jak narazie pozytywne zaskoczenie. Tylko ten stronniczy komentarz denerwuje.
- juvemaroko
- Juventino
Za ile Dortmund kupilo tego mlodego Francuza?
Zeby tak pokonac Bayern to cala druzyna Dortmubd zagrala bardzo dobrze.
Ponad to widac ze Bayern jest uzaleziona od Riberiego.
Zeby tak pokonac Bayern to cala druzyna Dortmubd zagrala bardzo dobrze.
Ponad to widac ze Bayern jest uzaleziona od Riberiego.
- zahor
- Juventino
Gdyby ktoś nie wiedział, to Pizarro w DDR czyta się Picarro, Mandżukić to typowy Jugol w garniturze, a latem Barcelona, Real i Manchester chciały sprowadzić Schweinsteigera, tak?
Kapitalny mecz, doskonałe widowisko. O porażce Bayernu zadecydowały chyba te indywidualne błędy rezerwowego bramkarza i van Buytena (co on tam jeszcze robi?), MVP jak dla mnie Gundogan - niesamowicie mi ten facet od dłuższego czasu imponuje.
Kapitalny mecz, doskonałe widowisko. O porażce Bayernu zadecydowały chyba te indywidualne błędy rezerwowego bramkarza i van Buytena (co on tam jeszcze robi?), MVP jak dla mnie Gundogan - niesamowicie mi ten facet od dłuższego czasu imponuje.