Premier League
- M.R.
- Juventino
Nie, nie robię sobie jaj. To jest tylko moja opinia do której mam prawo. Za Wengera to drużyna będzie tylko "chłopcami" jak określił ich swego czasu Patrice Evra po meczu Arsenalu z Manchesterem United. A kupując dalej obrońców takich jak Koscielny czy Squillaci na środek obrony daleko nie zajadą. Poza tym o Ligę Mistrzów będzie walczyć też Tottenham i City , więc Arsenal będzie musiał się zacząć wzmacniać.
- jsduga
- Juventino
Ta opinia o ,, chłopcach " z Arsenalu moim zdaniem jest już nieaktualna. Fakt faktem jest to jedna z młodszych drużyn, ale widać, że w końcu, po latach, od czasów Henry'ego, Kanonierzy zaczynają prezentować się na miarę co najmniej pierwszej trójki.
Teraz tylko potrzeba, by Wenger tego nie spieprzył jakimiś siedemnastolatkami, rzekomymi talentami ( nie mówię, że ta taktyka jest do kitu, ale dla obecnej ekipy z Londynu byłoby to jak gwóźdź do trumny). Myślę, że w tej sytuacji powinien zmienić taktykę transferową. Kupno 3 graczy doświadczonych sprawi, że Arsenal jeśli nie w tym, to w przyszłym sezonie na pewno będzie jedną z najjaśniejszych ekip Europy.
Teraz tylko potrzeba, by Wenger tego nie spieprzył jakimiś siedemnastolatkami, rzekomymi talentami ( nie mówię, że ta taktyka jest do kitu, ale dla obecnej ekipy z Londynu byłoby to jak gwóźdź do trumny). Myślę, że w tej sytuacji powinien zmienić taktykę transferową. Kupno 3 graczy doświadczonych sprawi, że Arsenal jeśli nie w tym, to w przyszłym sezonie na pewno będzie jedną z najjaśniejszych ekip Europy.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- DiaVolO
- Juventino
Barcelona też przez wiele lat się budowała,od kiedy gra tam Xavi czy Puyol - od lat,aż w końcu wypaliło to co miało wypalić i grają futbol z kosmosu (muszę to przyznać choć ich nie cierpię),jeżeli Arsenal zatrzyma swoich kluczowych zawodników + sprowadzą kilku doświadczonych ale poziomem nieodstającym do reszty to Arsenal może wkrótce niszczyć !
- Shady
- Juventino
Ja jestem za Chelsea, już od dobrych paru lat, od momentu kiedy "pomścili" nas w 98 roku pokonując o superpuchar Europy Real. Jednak w tym roku wygra United a to z prostej przyczyny, tradycją (prawie zawsze sprawdzającą się) jest, że drużyna która będzie na pierwszym miejscu w tabeli po tzw. boxing-day zawsze zdobywa mistrzostwo. ManU wypracowali fantastyczną przewagę i to grając ze słabym Rooneyem, który nijak nie prezentuje tego co w poprzednich latach. Tylko ciekawy jestem, kto zajmie miejsce w CL bo walka będzie do końca, jak w poprzednim sezonie gdzie bezpośredni mecz między Tottenhamem a City dopiero o tym zdecydował.
P.S. szkoda tylko, że mieszkam na dzielnicy okupowanej przez fanów Arsenalu i nikt stąd nie podziela mojego zdania
w/g nich Arsenal w końcu się przebudził i dorósł (dosłownie i w przenośni) do mistrzostwa.
P.S. szkoda tylko, że mieszkam na dzielnicy okupowanej przez fanów Arsenalu i nikt stąd nie podziela mojego zdania

- DiaVolO
- Juventino
Rooney wcale słabo nie gra w tym sezonie,z tego co widzę to nieźle tam haruje w ataku,wraca na przedpole,ładnie próbuje rozgrywać,problem leży tylko w tym że nie strzela tak często jak w tamtym sezonie,ale za to Berbatov robi to świetnie 

- DiaVolO
- Juventino
Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:
Kurdę,mam nadzieję że piłkarze Juve oglądali ten mecz,bo u nas o takiej walce można tylko pomarzyć
Kurdę,mam nadzieję że piłkarze Juve oglądali ten mecz,bo u nas o takiej walce można tylko pomarzyć

- KielbikJUVE
- Juventino
Postarali się chłopaki z Newcastle. A puściłem na Arsenal 

- Pan Mietek
- Juventino
Newcastle wygrało z pomocą sędziego i przez żałosną prowokację Bartona. Sędzia nie odgwizdał brzydkiego faulu na Diabym więc nic dziwnego, że ten się wkurzył. Drugi karny z kapelusza (nie wiem jak pierwszy) a ostatni gol to strzał życia Tiote. Tyle. Manchester przegrywa więc może ich przewaga nad Arsenalem się jeszcze zmniejszy?DiaVolO pisze:Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:

Jutro debiut Torresa w meczu z Liverpoolem

- ewerthon
- Juventino
Arsenal jest w tym sezonie krzywdzony przez sędziów podobnie jak Juventus. Problem w tym, że gra kanonierów jest o niebo lepsza. To już 3 mecz w ciągu ostatnich paru w którym sędzia leci w kulki. Wenger zrobił bardzo dobre transfery latem i co najważniejsze zatrzymał gwiazdy, ale to jak widać za mało. Znowu ten nudny manchester zdobędzie mistrzostwo.
- Wojtek
- Juventino
Poprostu Abou Diaby myślał że mecz jest już wygrany przy stanie 4-0 i zachował się głupio...My wszyscy dobrze wiemy jak jak sprawia kłopot granie w 10 (Juve-Parma 1:4 :roll: )
Szkoda Arsenalu tym bardziej że Man Utd pierwszy raz w lidze przegrał, mogli troche podgonić a tak raczej majstra nie będzie. W Anglli lubie tylko dwa zespoły Arsenal i Tottenham
Szkoda Arsenalu tym bardziej że Man Utd pierwszy raz w lidze przegrał, mogli troche podgonić a tak raczej majstra nie będzie. W Anglli lubie tylko dwa zespoły Arsenal i Tottenham

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ale oglądać mecz PL a oglądać mecz SA to jest dopiero różnica.
Piękne stadiony, szybka ofensywna i co najważniejsze skuteczna gra
kiedy się doczekamy takich czasów, że Juve będzie równie dobre co ManU czy Arsenal
Piękne stadiony, szybka ofensywna i co najważniejsze skuteczna gra

kiedy się doczekamy takich czasów, że Juve będzie równie dobre co ManU czy Arsenal
- Pan Mietek
- Juventino
Diaby dobrze myślał, tym bardziej, że się spodziewał, że Barton też wyleci. Newcastle nie wygrałoby bez pomocy kalosza.<<W@jTEk>> pisze:Poprostu Abou Diaby myślał że mecz jest już wygrany przy stanie 4-0 i zachował się głupio...My wszyscy dobrze wiemy jak jak sprawia kłopot granie w 10 (Juve-Parma 1:4 :roll: )
A Manchester przegrał PIERWSZY MECZ W SEZONIE :!:

To fakt. Ale ja kocham Calcio, mimo wszystkich swoich wad, ma po prostu swój uroklenor pisze:Ale oglądać mecz PL a oglądać mecz SA to jest dopiero różnica.
Piękne stadiony, szybka ofensywna i co najważniejsze skuteczna gra![]()

Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 20:40 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Klasyczna 10
- Juventino
Bo Newcastle to bdb drużyna. Jak kupią lepszych obrońców to w przyszłym sezonie spokojnie mogą walczyć o puchary europejskie, a że kupować mają za co to będzie rok sukcesów, tak myślę;]DiaVolO pisze:Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:
Jak zagrał Szczęsny?