Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 15:00

Nie, nie robię sobie jaj. To jest tylko moja opinia do której mam prawo. Za Wengera to drużyna będzie tylko "chłopcami" jak określił ich swego czasu Patrice Evra po meczu Arsenalu z Manchesterem United. A kupując dalej obrońców takich jak Koscielny czy Squillaci na środek obrony daleko nie zajadą. Poza tym o Ligę Mistrzów będzie walczyć też Tottenham i City , więc Arsenal będzie musiał się zacząć wzmacniać.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 21:42

Ta opinia o ,, chłopcach " z Arsenalu moim zdaniem jest już nieaktualna. Fakt faktem jest to jedna z młodszych drużyn, ale widać, że w końcu, po latach, od czasów Henry'ego, Kanonierzy zaczynają prezentować się na miarę co najmniej pierwszej trójki.
Teraz tylko potrzeba, by Wenger tego nie spieprzył jakimiś siedemnastolatkami, rzekomymi talentami ( nie mówię, że ta taktyka jest do kitu, ale dla obecnej ekipy z Londynu byłoby to jak gwóźdź do trumny). Myślę, że w tej sytuacji powinien zmienić taktykę transferową. Kupno 3 graczy doświadczonych sprawi, że Arsenal jeśli nie w tym, to w przyszłym sezonie na pewno będzie jedną z najjaśniejszych ekip Europy.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2011, 17:30

Barcelona też przez wiele lat się budowała,od kiedy gra tam Xavi czy Puyol - od lat,aż w końcu wypaliło to co miało wypalić i grają futbol z kosmosu (muszę to przyznać choć ich nie cierpię),jeżeli Arsenal zatrzyma swoich kluczowych zawodników + sprowadzą kilku doświadczonych ale poziomem nieodstającym do reszty to Arsenal może wkrótce niszczyć !

Shady

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2011, 18:51

Ja jestem za Chelsea, już od dobrych paru lat, od momentu kiedy "pomścili" nas w 98 roku pokonując o superpuchar Europy Real. Jednak w tym roku wygra United a to z prostej przyczyny, tradycją (prawie zawsze sprawdzającą się) jest, że drużyna która będzie na pierwszym miejscu w tabeli po tzw. boxing-day zawsze zdobywa mistrzostwo. ManU wypracowali fantastyczną przewagę i to grając ze słabym Rooneyem, który nijak nie prezentuje tego co w poprzednich latach. Tylko ciekawy jestem, kto zajmie miejsce w CL bo walka będzie do końca, jak w poprzednim sezonie gdzie bezpośredni mecz między Tottenhamem a City dopiero o tym zdecydował.
P.S. szkoda tylko, że mieszkam na dzielnicy okupowanej przez fanów Arsenalu i nikt stąd nie podziela mojego zdania :) w/g nich Arsenal w końcu się przebudził i dorósł (dosłownie i w przenośni) do mistrzostwa.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2011, 21:09

Rooney wcale słabo nie gra w tym sezonie,z tego co widzę to nieźle tam haruje w ataku,wraca na przedpole,ładnie próbuje rozgrywać,problem leży tylko w tym że nie strzela tak często jak w tamtym sezonie,ale za to Berbatov robi to świetnie :P

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:50

Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:

Kurdę,mam nadzieję że piłkarze Juve oglądali ten mecz,bo u nas o takiej walce można tylko pomarzyć :(

KielbikJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:56

Postarali się chłopaki z Newcastle. A puściłem na Arsenal :angry:

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:57

DiaVolO pisze:Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:

Kurdę,mam nadzieję że piłkarze Juve oglądali ten mecz,bo u nas o takiej walce można tylko pomarzyć :(
Newcastle wygrało z pomocą sędziego i przez żałosną prowokację Bartona. Sędzia nie odgwizdał brzydkiego faulu na Diabym więc nic dziwnego, że ten się wkurzył. Drugi karny z kapelusza (nie wiem jak pierwszy) a ostatni gol to strzał życia Tiote. Tyle. Manchester przegrywa więc może ich przewaga nad Arsenalem się jeszcze zmniejszy? :)

Jutro debiut Torresa w meczu z Liverpoolem :) Na pewno nie przegapię.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:58

A żeby było jeszcze zabawniej w tym sezonie pokonali już Newcastle 4-0. Arsenal chyba jeszcze poczeka na prawdziwe sukcesy, a szkoda...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:23

Arsenal jest w tym sezonie krzywdzony przez sędziów podobnie jak Juventus. Problem w tym, że gra kanonierów jest o niebo lepsza. To już 3 mecz w ciągu ostatnich paru w którym sędzia leci w kulki. Wenger zrobił bardzo dobre transfery latem i co najważniejsze zatrzymał gwiazdy, ale to jak widać za mało. Znowu ten nudny manchester zdobędzie mistrzostwo.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:30

Poprostu Abou Diaby myślał że mecz jest już wygrany przy stanie 4-0 i zachował się głupio...My wszyscy dobrze wiemy jak jak sprawia kłopot granie w 10 (Juve-Parma 1:4 :roll: )
Szkoda Arsenalu tym bardziej że Man Utd pierwszy raz w lidze przegrał, mogli troche podgonić a tak raczej majstra nie będzie. W Anglli lubie tylko dwa zespoły Arsenal i Tottenham ;)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:37

Ale oglądać mecz PL a oglądać mecz SA to jest dopiero różnica.
Piękne stadiony, szybka ofensywna i co najważniejsze skuteczna gra :)
kiedy się doczekamy takich czasów, że Juve będzie równie dobre co ManU czy Arsenal

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:37

<<W@jTEk>> pisze:Poprostu Abou Diaby myślał że mecz jest już wygrany przy stanie 4-0 i zachował się głupio...My wszyscy dobrze wiemy jak jak sprawia kłopot granie w 10 (Juve-Parma 1:4 :roll: )
Szkoda Arsenalu tym bardziej że Man Utd pierwszy raz w lidze przegrał, mogli troche podgonić a tak raczej majstra nie będzie. W Anglli lubie tylko dwa zespoły Arsenal i Tottenham ;)
Diaby dobrze myślał, tym bardziej, że się spodziewał, że Barton też wyleci. Newcastle nie wygrałoby bez pomocy kalosza.

A Manchester przegrał PIERWSZY MECZ W SEZONIE :!: :happy: :happy: :happy:
lenor pisze:Ale oglądać mecz PL a oglądać mecz SA to jest dopiero różnica.
Piękne stadiony, szybka ofensywna i co najważniejsze skuteczna gra :)
kiedy się doczekamy takich czasów, że Juve będzie równie dobre co ManU czy Arsenal
To fakt. Ale ja kocham Calcio, mimo wszystkich swoich wad, ma po prostu swój urok :) Stare stadiony, wolna gra, kradzenie czasu, prowokacje i zaczepki, sędziowie kalosze, mało bramek :D
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 20:40 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:38

Mietson pisze: Jutro debiut Torresa w meczu z Liverpoolem :) Na pewno nie przegapię.
Szkoda że nie grają na Anfield,byłoby ciekawie :)

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:56

DiaVolO pisze:Co za mecz Arsenalu :shock: Ta drużyna tylko udowadnia dlaczego nie jest w stanie nic wygrać,jak można prowadzić 4-0 i ostatecznie zremisować 4-4 :shock: Newcastle pokazało kawał dobrego futbolu,zaangażowania i walki,poza tym Tiote nawet ładnie wpakował:

Bo Newcastle to bdb drużyna. Jak kupią lepszych obrońców to w przyszłym sezonie spokojnie mogą walczyć o puchary europejskie, a że kupować mają za co to będzie rok sukcesów, tak myślę;]
Jak zagrał Szczęsny?

ODPOWIEDZ