Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 21:25

Wojtek pisze:Felipe Melo strzelił dziś kolejnego gola w meczu Galatasaray-Fenerbahce. Oby tak dalej. Licze że go wykupią;)
Strzelił udem, znowu udawał psa... W sumie tęsknię za tym psycholem :prochno: -> + = na bank Go wykupią.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 21:43

I dobrze. Niech go biorą. Ile jest zapisane w umwie - 11-13 mln &#8364;? Za te pieniądze + "zaoszczędzone grosze" na wypłatach naszych asów można kupić kogoś klasowego kto podniesie poziom drużyny, a środek pola uzupełnić Palombo/Montolivo. Galata to idealne miejsce dla tego piłkarza. Turcja, Grecja, Francja i Niemcy to jedyne kraje gdzie Melo może być gwiazdą i kasować satysfakcjonujące go pieniądze. Hiszpania, Anglia i Włochy to za wysokie progi, by w czołowych klubach odgrywać jedną z głównych ról.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 00:10

Ja wiem że jestem nudny i wszędzie o tym piszę, ale w Galatasaray nie zwykli płacić tak dużo za piłkarzy. Wyjątkiem był tylko Jardel. A był on o niebo lepszy od "naszego" Brazylijczyka. A teraz jeszcze kryzys i każdego dolara z kababa trzeba dwa razy obejrzeć zanim się go wyda. Dobra forma Melo tego nie zmieni. Mogę się założyć, że Filipe nie zostanie wykupiony.

Obrazek
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 00:43

Dobra forma tego nie zmieni ale zmieni to, że jak wróci do nas po dobrym sezonie to łatwiej będzie go sprzedać za rozsądny pieniądz. A jak w ogóle radzi sobie w Turcji Ziegler?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 11:14

meda11 pisze:I dobrze. Niech go biorą. Ile jest zapisane w umwie - 11-13 mln &#8364;?
Z tego co pamiętam to 13 mln.
Juras_Senat pisze:Ja wiem że jestem nudny i wszędzie o tym piszę, ale w Galatasaray nie zwykli płacić tak dużo za piłkarzy. Wyjątkiem był tylko Jardel. A był on o niebo lepszy od "naszego" Brazylijczyka. A teraz jeszcze kryzys i każdego dolara z kababa trzeba dwa razy obejrzeć zanim się go wyda. Dobra forma Melo tego nie zmieni. Mogę się założyć, że Filipe nie zostanie wykupiony.
Póki co jest chyba ważnym zawodnikiem zespołu, mogą się bać, że ktoś im go podkupi. Nie wiem jak stoją finansowo, więc nawet jeśli to ich kluczowy gracz, to możesz mieć rację, jeśli ich nie stać... No ale jakieś ofery zapewne latem będą, jak nie stanie się z nim jakaś katastrofa.
zagroo pisze:Dobra forma tego nie zmieni ale zmieni to, że jak wróci do nas po dobrym sezonie to łatwiej będzie go sprzedać za rozsądny pieniądz. A jak w ogóle radzi sobie w Turcji Ziegler?
W akcji go nie widziałem, ale chyba tylko raz nie zagrał i ma 3 asysty, więc źle nie jest (pytanie jak w defensywie sobie radzi). Ogólnie dwa "wypady" do Turcji udane, bo Melo ma odmiany 3 czy 4 bramki. Co innego wypożyczenia do zespołów Serie A... Być może Turcja nie jest tak mocna jak jeszcze niedawno, ale też Melo i Reto takie ciapy nie są...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 11:21

Nie tęsknię za nim bo jestem zdumiony tym co mamy obecnie w środku pola, ale czy ktoś ma wątpliwości, że Melo pasowałby do taktyki Conte, która głównie opiera się na wysokim pressingu i walce o każdy kawałek boiska :D?

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 11:26

Vincitore pisze:Nie tęsknię za nim bo jestem zdumiony tym co mamy obecnie w środku pola, ale czy ktoś ma wątpliwości, że Melo pasowałby do taktyki Conte, która głównie opiera się na wysokim pressingu i walce o każdy kawałek boiska :D?
A także na odbiorach, w których Melo wcale tytanem nie był. Podawałem już statystyki z zeszłego sezonu i taki Pazienza bił Brazylijczyka na głowę.

onliforpipul
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 12:54

Juras_Senat pisze:Ja wiem że jestem nudny i wszędzie o tym piszę, ale w Galatasaray nie zwykli płacić tak dużo za piłkarzy. Wyjątkiem był tylko Jardel. A był on o niebo lepszy od "naszego" Brazylijczyka. A teraz jeszcze kryzys i każdego dolara z kababa trzeba dwa razy obejrzeć zanim się go wyda. Dobra forma Melo tego nie zmieni. Mogę się założyć, że Filipe nie zostanie wykupiony.
Galata ma pieniądze i kupi Melo.

13 milionów wpłynie na nasze konto i bedziemy szczesliwi.

Jeszcze tylko Umarł,Jakint i Bonuc.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 13:09

Ja się z Tobą nie zgodzę. Nie śledzę dokładnie losów naszego Brazola w Turcji ale poza tym, że gra dobrze to stawiam, że stał się ulubieńcem fanów. Mamy sporo po naszej stronie aby trzymać się tych 13 mln. Jak Quag nie był jeszcze wykupiony to też mówiono, że na pewno obniży kwotę transferu a tak się nie stało i nie przez to, że Marotta niby słabo negocjuje.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 13:50

Zawidowianin pisze:
Vincitore pisze:Nie tęsknię za nim bo jestem zdumiony tym co mamy obecnie w środku pola, ale czy ktoś ma wątpliwości, że Melo pasowałby do taktyki Conte, która głównie opiera się na wysokim pressingu i walce o każdy kawałek boiska :D?
A także na odbiorach, w których Melo wcale tytanem nie był. Podawałem już statystyki z zeszłego sezonu i taki Pazienza bił Brazylijczyka na głowę.
No, ale miał wszelkie inklinacje ku takiej grze. Mógłbyś mi przybliżyć statystyki Marchisio z zeszłego sezonu? Jeżeli był asem w tym aspekcie gry to uderzę się w pierś.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 14:33

DEFENSIVE STATS

Tackles per game
1. Vidal 4.7
2. Pazienza 3.3
3. Aquilani 3
4. Felipe Melo 2.7
5. Marchisio 2.3
6. Pirlo 1.4

Intercepted passes per game
1. Pazienza 2.9
2. Vidal 2.8
3. Marchisio 2.4
4. Melo 1.6
5. Aquilani 1.5
6. Pirlo 1.2

Fouls per game
1. Vidal 2.4
2. Pazienza 2
3. Aquilani 1.7
4. Melo 1.6
5. Marchisio 1.3
6. Pirlo 0.9

Marchisio ma inny ważny element, którego Melo często na boisku nie używa - mózg.

onliforpipul
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 14:43

Mietson pisze: Ja się z Tobą nie zgodzę. Nie śledzę dokładnie losów naszego Brazola w Turcji ale poza tym, że gra dobrze to stawiam, że stał się ulubieńcem fanów. Mamy sporo po naszej stronie aby trzymać się tych 13 mln. Jak Quag nie był jeszcze wykupiony to też mówiono, że na pewno obniży kwotę transferu a tak się nie stało i nie przez to, że Marotta niby słabo negocjuje.
Rzuć okiem na kwoty transferów dokonywanych przez Cimbom. Ja na tej podstawie opieram swoje przeświadczenie, że Turcy w najlepszym przypadku będą próbowali renegocjować warunki umowy.
iltalismano pisze: Galata ma pieniądze i kupi Melo.
Gratuluję, naprawdę szczerze zazdroszczę takiej wiedzy.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 14:55

Vincitore pisze:
Zawidowianin pisze:
No, ale miał wszelkie inklinacje ku takiej grze. Mógłbyś mi przybliżyć statystyki Marchisio z zeszłego sezonu? Jeżeli był asem w tym aspekcie gry to uderzę się w pierś.
No proszę. Nagle wszyscy wybaczają Marchisio. Jak wrzucałem staty Markiza przed sezonem, to nikt ich nie bral po uwagę, 'cienki jest i tyle'.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 11:44

alina pisze:
Vincitore pisze:
Zawidowianin pisze: A także na odbiorach, w których Melo wcale tytanem nie był. Podawałem już statystyki z zeszłego sezonu i taki Pazienza bił Brazylijczyka na głowę.
No proszę. Nagle wszyscy wybaczają Marchisio. Jak wrzucałem staty Markiza przed sezonem, to nikt ich nie bral po uwagę, 'cienki jest i tyle'.
Statystyki, statystykami, ale chyba nie zaprzeczysz, że Marchisio poprzedni sezon po prostu miał przeciętny. Nie przeczę - były spotkania w których prezentował się dobrze, bądź bardzo dobrze, ale kumulowały się one ze spotkaniami w których po prostu przechodził obok meczu, grając zazwyczaj na lewej flance. Markizy z zeszłego sezonu i obecnego Claudio nie ma co porównywać.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 12:09

Nikt z was nie wziął pod uwagę oceniając Marchisio i Melo, ze nie mieli w poprzednim sezonie obok siebie PIRLO.
Tutaj wg mnie jest największy plus w grze Marchisio.
Na chwilę obecną napewno lepszy Claudio od Felipe ale nie skreślałbym brazylijczyka do końca...

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Zablokowany