Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:43

Przez cale lato żyliśmy graczami pokroju Isco Gotze Erikssen Oscar a dostajemy Lemine... Zagralismy super sezon ustawieniem 4-3-1-2 i zamiast ciagnac je dalej to Marotta funduje nam graczy pod cudowne 5-3-2 ktorym nie gramy nic. Marotta robi co chce i kupuje kogo chce i jak do tej pory jakos to szlo tak teraz zaczyna sie robic kiepsko. Moze przesadzam ale jakos mi sie wydaje ze ciezko bedzie Maxowi cos z tego zrobic.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:44

Uff podobno DJ przemyslał sprawę i zgodził sie grać we francuskich dyskotekach.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:48

dr.DeV pisze:Lemina w Juve. Nie mam pojęcia kto to, jak gra i na jakiej pozycji i czy to uzupełnienie kadry czy kadry Primavery? Ktoś ogarnia temat tego typka?
To raczej redukcja ryzyka w przypadku gdyby Khedira nie odpalił.

Marchisio - Pogba - Khedira wygląda nieźle. Zamieńmy Khedirę na kogo innego (Pereyra, Asamoah), wciąż nieźle.

Padoin Sturaro Pogba wygląda źle.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 10:49 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:48

Cabrini_idol pisze:Lemina do pierwszej drużyny, jaka primavera :prochno: To jest wzmocnienie drużyny w obliczu kontuzji naszych CM-ów. Tzn wzmocnienie wg klubu, wg mnie strata kasy, budżetu na chłopa z mózgiem o wielkości orzeszka.
Napisał człowiek, którego ulubieńcem był, do niedawna, Arturo Vidal... :hellyes:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:50

Cabrini_idol pisze:Lemina do pierwszej drużyny, jaka primavera :prochno: To jest wzmocnienie drużyny w obliczu kontuzji naszych CM-ów. Tzn wzmocnienie wg klubu, wg mnie strata kasy, budżetu na chłopa z mózgiem o wielkości orzeszka.
I tak pewnie będzie grał Padłoin. Ja chciałbym Eriksena ale pewnie to życzenie mogę odłożyć między bajki. Lamela przyjdzie zagra dwa dobre mecze i potem będzie cieniował. Szkoda tego Draxlera, bo koleś dobry ale Schalke ewidentnie zawetowało albo VFL albo S04. Marotta poskąpił i gada teraz, że Julek nie był naszym celem.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:52

wojczech7 pisze:
Napisał człowiek, którego ulubieńcem był, do niedawna, Arturo Vidal... :hellyes:
No i ? Vidal nikogo nie bił pięścią po jajach oraz nie bił z plaskacza zawodników druzyny przeciwnej, co się zdarzało nie raz murzynowi z OM. Był agresywny (czasem aż za bardzo), narwany ale nie chamski. To raz. Poza tym Vidal przed przyjściem do Juve nie skakał do połowy naszego składu (bo nie grał z nami w trykocie Bayeru), co widzieliśmy w wykonaniu murzyna z OM w sparingu z nami.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 10:52 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:52

Ja się nie napalam na topa w ostatnie godziny okienka, skoro Draxlera nie mógł Marotta zakontraktować przez 2 miechy.

Draxler to widocznie za wysokie progi dla Beppe...

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:55

Robaku pisze:Uff podobno DJ przemyslał sprawę i zgodził sie grać we francuskich dyskotekach.
Jak baba! Zmienia zdanie co chwilę :C

Jestem ciekaw czy jakiś klub będzie chciał oddać swojego podstawowego - bo chyba w takiego celujemy - ofensywnego pomocnika w ostatni dzień okienka. To raczej mało realne, dlatego opcja z Hernanesem jest bardzo prawdopodobna. W sumie taki Nasri nie gra pierwszych skrzypiec w City, a teraz jeszcze doszedł tam De Bruyne. Dlaczego nie mielibyśmy zapytać o Samira?

BTW. Szukałem oficjalnego potwierdzenia transferu Draxa, ale nigdzie go nie znalazłem. Może chłopak ma rozkminy podobne do De Ceglie :ahsisi: i koniec końców wyląduje u nas :cooler: To oczywiście luźne przemyślenia, ale jestem ciekaw jak by się czuli kibice, którzy życzyli niemiaszkowi, żeby Vidal mu połamał nogi :facepalm:

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:57

Patrol pisze:
Robaku pisze:Uff podobno DJ przemyslał sprawę i zgodził sie grać we francuskich dyskotekach.
Jak baba! Zmienia zdanie co chwilę :C

Jestem ciekaw czy jakiś klub będzie chciał oddać swojego podstawowego - bo chyba w takiego celujemy - ofensywnego pomocnika w ostatni dzień okienka. To raczej mało realne, dlatego opcja z Hernanesem jest bardzo prawdopodobna. W sumie taki Nasri nie gra pierwszych skrzypiec w City, a teraz jeszcze doszedł tam De Bruyne. Dlaczego nie mielibyśmy zapytać o Samira?

BTW. Szukałem oficjalnego potwierdzenia transferu Draxa, ale nigdzie go nie znalazłem. Może chłopak ma rozkminy podobne do De Ceglie :ahsisi: i koniec końców wyląduje u nas :cooler: To oczywiście luźne przemyślenia, ale jestem ciekaw jak by się czuli kibice, którzy życzyli niemiaszkowi, żeby Vidal mu połamał nogi :facepalm:

Też się zastanawiam nad Draxem. Żadnych info. Może zostanie w Schalke, ale tego już kompletnie nie zrozumiem skoro chciał u nas grać.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:00

wojczech7 pisze:Obóz Pumiego rośnie w siłę. Kuszące. Co tu robić? :prochno:
Zapraszamy. Miejsca w ścisłych strukturach nie dostaniesz za niedawną otwartą krytykę, ale mamy dobry socjal, więc przynajmniej na wczasy do Juraty sobie pojedziesz :cwaniak:

Ostatni dzień okienka. Zostaliśmy bez łącznika między pomocą i atakiem, bez zabezpieczenia na wypadek kontuzji Dybali i z wielką wyrwą w środku pola, którą ciężko będzie zasypać jakiemuś mało znanemu gostkowi z Marsylii. Mamy za to dwóch drogich następców kompletnie nieprzydatnego w zeszłym sezonie Llorente (za obydwu zapłaciliśmy łącznie prawie 40 milionów €), mamy skrzydłowego niepasującego do ustawienia, które przyniosło nam zeszłosezonowy sukces, mamy młodzika z Argentyny, który przyszedł, żeby choć trochę osłodzić nam darmowe pożegnanie Teveza a okazało się, że z racji słabości jego miejsce jest w juniorach. W stosunku do ubiegłego, wielce udanego sezonu, który powinien być gwarantem naszego dalszego rozwoju, mamy o dwóch topów mniej w zespole, a ja siedzę z różańcem w ręku i proszę, żeby już nikt do nas nie przychodził, bo ktokolwiek by tu trafił, prawdopodobnie byłby guzik wart. Grande Marotta :bravo:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:05

pumex :ok: Całe to okienko wygląda jak błądzenie po omacku. Teraz dodatkowo widać, że współpraca na linii Max i Marotta, przebiega hmmm średnio ? Co do napastników, w podstawie Dybala i Morata, a w rezerwie mega kreatywny duet Zaza-Mandzu :facepalm:

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:06

pumex pisze:
wojczech7 pisze:Obóz Pumiego rośnie w siłę. Kuszące. Co tu robić? :prochno:
Zapraszamy. Miejsca w ścisłych strukturach nie dostaniesz za niedawną otwartą krytykę, ale mamy dobry socjal, więc przynajmniej na wczasy do Juraty sobie pojedziesz :cwaniak:

Ostatni dzień okienka. Zostaliśmy bez łącznika między pomocą i atakiem, bez zabezpieczenia na wypadek kontuzji Dybali i z wielką wyrwą w środku pola, którą ciężko będzie zasypać jakiemuś mało znanemu gostkowi z Marsylii. Mamy za to dwóch drogich następców kompletnie nieprzydatnego w zeszłym sezonie Llorente (za obydwu zapłaciliśmy łącznie prawie 40 milionów €), mamy skrzydłowego niepasującego do ustawienia, które przyniosło nam zeszłosezonowy sukces, mamy młodzika z Argentyny, który przyszedł, żeby choć trochę osłodzić nam darmowe pożegnanie Teveza a okazało się, że z racji słabości jego miejsce jest w juniorach. W stosunku do ubiegłego, wielce udanego sezonu, który powinien być gwarantem naszego dalszego rozwoju, mamy o dwóch topów mniej w zespole, a ja siedzę z różańcem w ręku i proszę, żeby już nikt do nas nie przychodził, bo ktokolwiek by tu trafił, prawdopodobnie byłby guzik wart. Grande Marotta :bravo:

Widze, że się zgadzamy :)

Pdpbno Hernandez z man utd przechodzi do leverkusen za 14 mln funtów. Idealny napadzior do juve na teraz. Ale my wolimy Lemine, który jeszcze nic nie pokazał. Taki Ajax się u nas robi.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:08

Nie kupiliśmy treqa a skrzydlowego Cuadrado,będziemy grać 3-5-2 caly sezon?czy ktos widzi jakies inne możliwości?

Bardzo cienka linia jest miedzy super a kiepskim mercato,przyszedl by Dracker i wszystko by pasowało,jednak brak Jula czy innego ofensywnego bardzo nam komplikuje to wszystko,chyba ze Panowie maja inna wizje zespołu...tylko,do wafla, jaka?

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:11

Podobno Błaszczykowski w Fiorentinie.

Teraz spokojnie czekamy sobie, ąz ten dzień się skończy. Spokojnie bez nerwów. A czy przypadkiem ruskie okienko nie kończy się później? Jakby co jutro oficjalnie można hejtować Marotte, póki co wstrzymajmy się przez najbliższe 13 godzin.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 11:12

Powiem tak, przyszedłby Drax i okienko byłoby ok.
Przyjdzie Hernanes albo nikt i okienko jest całkowicie zd****

Taka jest prawda, pomijając napastnika.

Spójrzmy na to tak, jeśli Dybala i Morata z Cuadrado wyjdą w podstawie, to na ławce z kreatywnych gości mamy jedynie Pereyre.... oraz Zaze i Mandzu...

Kim Allegri ma rotować? Lemina? Padoinem?

Zablokowany