Mercato (2012-2014)
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Ustawiłem Cavaniego pierwszego, bo on jest niemal pewniakiem... jest ograny w lidze, pograł już ciut na zagranicznych boiskach. No, ale przyszedł słaby Pirlo do Juve i stał się potęgą, a przecież ta sama liga. A za Cavanim może być na odwrót przyszła potęga do Juve i została nikim. Zależy od piłkarza i od podejścia klubu do zawodnika. Robin na pewno jest lepszy od Cavaniego... ma 28 lat czy tam 29, a Cavani to młodziak. Jednak ten świetny piłkarz może się nie sprawdzić u nas tak jak Henry kilkanaście lat temu, który w Angli poradził sobie fenomenalnieyanquez pisze:Dla mnie dokładnie odwrotnie (może ze znakiem równości między Cavanim, a Igłą).Alessandro - NIEEE! pisze: Cavani>Igła>RVP>Suarez.
Suarez>Robin>Cavani=Igła
- Netiux
- Juventino
Zastanawiam się trochę nad sensem obecnego tematu. W kółko wachlowany jest jeden temat na temat gwiazdy. Oczywiście jest nam ona potrzebna ale Zambro chyba wszystko dokładnie przedstawił. Mimo iż nie jestem jakimś specjalnym fanem Suareza to jest on najbardziej prawdopodobny do ściągnięcia, jest młody, szybki, dobry technicznie. Kogoś kogo nam potrzeba. Ale wtedy brakuje pieniędzy na target mana a wątpię żeby Matri nagle wystrzelił z formą. Wtedy może być inny wariant. Ściągnąć Igłe albo Cavanie i sprowadzić kogoś na prawą flankę. W ostateczności nawet Sebe.
- annihilator1988
- Juventino
1. Biorąc pod uwagę, iż Melo odnalazł się w tureckiej lidze i jest czołową postacią swojej drużyny, nie widzę powodu, że tak drastycznie schodzić w stosunku do pierwotnej ceny.zahor pisze: 1.A na ile wyceniasz 29-letniego środkowego pomocnika, który całe życie pałętał się po średniakach, który w dodatku jest niechciany i niepotrzebny w swoim klubie i ma mocno przepłacony kontrakt? Chciałbyś dostać za niego więcej, niż Juventus zapłacił za Vidala - pytam, na jakiej podstawie? Tylko dlatego, że kiedyś jeden nędzny dyrektor sportowy zapłacił za gościa ze trzy razy za dużo?
2.Na bank. Jeżeli Wenger zmieni przyzwyczajenia i zacznie kupować graczy starszych graczy żeby wreszcie coś wygrać, to niewątpliwie zacznie od niepokonanego tytana właśnie. To jest ten piłkarz którego potrzeba Arsenalowi żeby wreszcie uciąć to pasmo porażek i zamknąć usta krytykom.
3.Co rozumiesz przez pełnię swobody? Może ją sprzedać komu chce, jeżeli o to pytasz.
2. Nie rozpatrywałem Melo jako gościa, który ma dać tytuły Arsenalowi. Po prostu jest opcją bardziej pewną, gwarantującą stabilizacje na środku pomocy, niż podatny na kontuzje Abou Diaby. Tym się kierowałem, snując domysły co do możliwości włączenia Brazylijczyka do rozmów o RVP.
3. Dzięki za wyjaśnienie

- zahor
- Juventino
Bo tamta cena była trochę z sufitu. Gdyby Melo miał zostać po niej wykupiony, to byłby to drugi najdroższy transfer w historii Galatasaray i przypuszczalnie jeden z najdroższych w lidze tureckiej. Chyba aż tak ważny nie jest w tym zespole żeby mieli za niego dać takie kokosy.annihilator1988 pisze: Biorąc pod uwagę, iż Melo odnalazł się w tureckiej lidze i jest czołową postacią swojej drużyny, nie widzę powodu, że tak drastycznie schodzić w stosunku do pierwotnej ceny.
Melo może być pewną opcją dla Turków albo dla zespołu walczącego o miejsce w LE w jakiejś silnej lidze, ale na pewno nie dla Arsenalu. Ten facet ma 29 lat i nigdy nie grał na takim poziomie (ani nawet zbliżonym), na jakim miałby grać tam żeby zagwarantować Arsenalowi skok jakościowy. Skok jakościowy podkreślam, bo naprawdę nie sądzę żeby Wenger miał sprowadzać piłkarza w tym wieku żeby tylko zwiększyć rotację w składzie. Jeżeli niektórzy wątpią w to czy RVP u nas byłby pewną opcją, to co dopiero powiedzieć o Melo w Arsenalu?annihilator1988 pisze: Nie rozpatrywałem Melo jako gościa, który ma dać tytuły Arsenalowi. Po prostu jest opcją bardziej pewną, gwarantującą stabilizacje na środku pomocy, niż podatny na kontuzje Abou Diaby. Tym się kierowałem, snując domysły co do możliwości włączenia Brazylijczyka do rozmów o RVP.
- Smolwin
- Juventino
Z tym Melo może być dość ciężka sprawa. Koleś na dobre wypadł z reprezentacji, jak ktoś już wspomniał ma spory kontrakt i z całym szacunkiem, ale fakt, że dobrze sobie radzi w średniej lidze tureckij nie czyni z niego łakomego kąska. Turcy dobrze wiedzą, że nie będzie nam łatwo się go pozbyć, więc twardo negocjują jego cenę. Dlatego kwota oscylująca w granicach 10 mln będzie dobra.
Co do Seby, to większość widzi w nim tylko alternatywę do lepszych graczy i solidnego zmiennika. W takiej roli widzi go zapewne sam Conte. Niestety on sam nie pogodzi się z przesiadywaniem na ławce. W roli zmiennika niestety się po prostu nie sprawdza. On musi mieć regularność w graniu, wpuszczany na ogony nic w juve nie pokazywał. Wiemy, że Vucinic pupil Conte miejsce w jedenastce ma zapewnione, dlatego Sebe możemy chyba potraktować tylko jako kartę przetargową w jakimś grubszym "dealu".
Co do Seby, to większość widzi w nim tylko alternatywę do lepszych graczy i solidnego zmiennika. W takiej roli widzi go zapewne sam Conte. Niestety on sam nie pogodzi się z przesiadywaniem na ławce. W roli zmiennika niestety się po prostu nie sprawdza. On musi mieć regularność w graniu, wpuszczany na ogony nic w juve nie pokazywał. Wiemy, że Vucinic pupil Conte miejsce w jedenastce ma zapewnione, dlatego Sebe możemy chyba potraktować tylko jako kartę przetargową w jakimś grubszym "dealu".
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Wątpie by Conte się tak starał o rezerwowego. Karta przetargowa warta 20 mln? raczej nie ;/ po drugie Seba gadał, że albo Parma albo Juve i koniec kropka. A Seba strzelający 15 bramek jest lepszy na skrzydło niż Vucinić... to nasz taki mały Messi. W tej sytuacji była by zastosowana rotacja zależna od formy raz mały Messi raz VucinicSmolwin pisze:Co do Seby, to większość widzi w nim tylko alternatywę do lepszych graczy i solidnego zmiennika. W takiej roli widzi go zapewne sam Conte. Niestety on sam nie pogodzi się z przesiadywaniem na ławce. W roli zmiennika niestety się po prostu nie sprawdza. On musi mieć regularność w graniu, wpuszczany na ogony nic w juve nie pokazywał. Wiemy, że Vucinic pupil Conte miejsce w jedenastce ma zapewnione, dlatego Sebe możemy chyba potraktować tylko jako kartę przetargową w jakimś grubszym "dealu".
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Mów mi synu !yanquez pisze:Głupi post.FalsoVero pisze: Van Persi za te pieniądze to śmiech na sali. Do tego wiek i jego łamliwość. Lepiej wziąć Cavaniego który jest gwarancją wielu bramek i jest dużo młodszy
:puck: 30 baniek za najlepszego obecnie środkowego napastnika świata to dużo?
:puck: Łamliwość? Zero kontuzji w tym sezonie. Zero zawieszeń. (Cavani jedna kontuzja i kilka zawieszeń).
:puck: Wiek? 28lat. Gwarancja prajmu przynajmniej 2-3 lata. Ładnie ktoś Nedveda wspomniał.

Van Persie? Brałbym o kazdej porze dnia i nocy. Cavani na ten moment JEST słabszy. I jest droższy. Najchetniej, jesli daloby rade Suarez+Van Persie

BESTER MANN, BESTEEER !

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Każdy ma prawo do własnej oceny ale dla mnie to dziwne, że najwyżej z nich wszystkich cenisz Suareza, który ma najmniejsze doświadczenie w meczach na najwyższym poziomie.yanquez pisze:Suarez>Robin>Cavani=Igła
Higuain jest z całego towarzystwa najmłodszy i ma już na koncie chyba setkę goli w Realu.
No ale tak na dobrą sprawę wszystko jeszcze przed nimi więc zobaczymy jak potoczą się ich losy.
Jeśli Pogba podpisze a za miesiąc Conte stwierdzi, że się nie nadaje to będzie przekręt roku :roll:
Newsem dnia jak dla mnie jest wypowiedź Nedveda z tego wywiadu z C+, że właśnie rozmawiał z Paraticim i ten powiedział, że oglądał jakiś mecz polskiej ligi

- Smolwin
- Juventino
Ja też widziałbym w nim alternatywę dla Vucinicia i zapewne były romanista poczułby presje po przyjściu Seby, co mogłoby zaowocować większym zaangażowaniem z jego strony. Boje się jednak sytuacji w której Seba na dobre wygryza z pierwszej jedenastki Mirka a ten spoczywa na laurach i opierdziela się do końca swojego wysokiego kontraktu w juve. Gdyby sprawy przybrały taki obrót to te 15 mln, które daliśmy za Czarnogórzanina przepadają, bo nikt go już od nas pewnie nie wykupi.Alessandro - NIEEE! pisze:Wątpie by Conte się tak starał o rezerwowego. Karta przetargowa warta 20 mln? raczej nie ;/ po drugie Seba gadał, że albo Parma albo Juve i koniec kropka. A Seba strzelający 15 bramek jest lepszy na skrzydło niż Vucinić... to nasz taki mały Messi. W tej sytuacji była by zastosowana rotacja zależna od formy raz mały Messi raz Vucinic
Nie jestem też przekonany, czy włoski messi poradzi sobie w grze na najwyższym szczeblu w europie czyli LM. Nie oszukujmy się, on jeszcze nic wielkiego nie pokazał, to, że jest wiodącą postacią w parmie, w której gra opiera się na nim, nie czyni go wirtuozem a raczej sporą niewiadomą za którą w dodatku musielibyśmy dać pewnie minimum 10 mln a to nie jest mała kwota za drugą połowę jego karty.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ta nierówność to subiektywne odzwierciedlenie wskaźnika jakość/cena dla poszczególnych piłkarzy. Zauważ, że pozostała trójka jest w rekordowej formie - płacimy, a oni lepiej grać nie będą... inaczej jest IMHO z LS.Ouh_yeah pisze:Każdy ma prawo do własnej oceny ale dla mnie to dziwne, że najwyżej z nich wszystkich cenisz Suareza, który ma najmniejsze doświadczenie w meczach na najwyższym poziomie.yanquez pisze:Suarez>Robin>Cavani=Igła
Wartość piłkarską Suareza oceniam wyłącznie na podstawie własnych obserwacji (reszty zresztą również... no może przy Igle kierowałem się statsami trochę). Gość robi na mnie mega wrażenie. Moim zdaniem w lepszej drużynie może się włączyć do corocznej walki o Złotą Piłkę.
PS. Nie zgadzam się z szyderczym postem przemyśleniowo-procentowym Pana Zambrotty. 80% na to, że Cavani się sprawdzi? Za dużo - Amauri odcisnął na mnie swoje piętno i teraz się lękam

- Shark
- Juventino
Ja znalazłem na jakiejś włoskiej stronie, że właśnie chętnie dadzą 13 melonów.annihilator1988 pisze:Zapewne wiecie, że Turcy są skłonni zapłacić za Melo od 7 do 8 mln euro.
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Shark
- Juventino
to, że jakiś zawodnik został królem strzelców (zwłaszcza, gdy jak w przypadku RvP było tak, że cała drużyna grała na niego) nie znaczy z automatu, że jest lepszy od innych zawodników z tej ligi, którzy mają np. wartościowych konkurentów w ataku, a cała drużyna nie gra wyłącznie na nichAlessandro - NIEEE! pisze:RVP jest królem strzelców w Angli i to nie pierwszy raz czyli jest lepszy od Aguero, Dzeko, Suareza czy wielu innych zawodników z tamtej ligi.
w tym przypadku jednak RvP > Aguero
RvP > Dzeko
RvP > Suarez
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- zahor
- Juventino
A mógłbyś napisać łaskawie na jakiej? Punkt 2h regulaminu się kłania. A jest na tym forum paru, którzy lubią kablować :-DShark pisze: Ja znalazłem na jakiejś włoskiej stronie, że właśnie chętnie dadzą 13 melonów.
Tzn. w chwili obecnej na szpicę do Juve? Raczej tak. Ale jakby mnie ktoś zapytał "kogo chcesz za te same pieniądze w Juve - Aguero czy RVP" to musiałbym upaść na głowę żeby wskazać na Holendra.Shark pisze: w tym przypadku jednak RvP > Aguero
Podbijam, to samo można zresztą powiedzieć o Dżeko. Kupowanie graczy którzy mają swoje pięć minut jest rzecz jasna pewniejsze niż tych po słabszym sezonie, ale i dużo bardziej kosztowne. Sprowadzanie zawodników to trochę jak gra na giełdzie - nie można kupować wtedy, kiedy cena osiąga szczytową wartość. Trzeba albo przeczekać, albo zastanowić się nad innym wariantem.yanquez pisze: Ta nierówność to subiektywne odzwierciedlenie wskaźnika jakość/cena dla poszczególnych piłkarzy. Zauważ, że pozostała trójka jest w rekordowej formie - płacimy, a oni lepiej grać nie będą... inaczej jest IMHO z LS.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2012, 20:00 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shark
- Juventino
sorry, nowy na forum jestem, będę się pilnował na przyszłośćzahor pisze:A mógłbyś napisać łaskawie na jakiej? Punkt 2h regulaminu się kłania. A jest na tym forum paru, którzy lubią kablować :-DShark pisze: Ja znalazłem na jakiejś włoskiej stronie, że właśnie chętnie dadzą 13 melonów.Tzn. w chwili obecnej na szpicę do Juve? Raczej tak. Ale jakby mnie ktoś zapytał "kogo chcesz za te same pieniądze w Juve - Aguero czy RVP" to musiałbym upaść na głowę żeby wskazać na Holendra.Shark pisze: w tym przypadku jednak RvP > Aguero
strona była wrzucona na profilu fb Tifosi Juventus albo Juventus storia di un grande amore
edit: szukałem, nie mogłem znaleźć, ale jako, że znalazłem po drodze kilka innych stron, których nie czytałem wcześniej, na których jest, że dadzą max 7-8 przyjmuję, że to co ja czytałem wcześniej było jakąś plotą raczej
- rh
- Juventino
a przypadkiem RVP nie zostal uznany zawodnikiem sezonu w uk? Kazdy zespol chce miec topowych zawodnikow i holender spelnia te kryteria. Jezeli szukamy snajpera to on jest najlepszy. Jesli strzelalby ladnie przez chocby 3 sezony a Juve by wygrywalo to wartosc marketingowa zespolu wzrosla by na tyle ze nie byloby prawdopodobnie problemu z wydaniem kolejnych 30-40 mln na jakiegos supersnajpera gdy gwiazda robina zacznie gasnac. Szefostwo ucalowaloby zawodnika w reke a kibice wychwalali pod niebiosa. Wtedy nikt nie pamietalby o Cavanim, ktory kto wie... moze bedzie swietnym -jeszcze lepszym niz teraz- zawodnikiem ale bedzie mu brakowalo tego co ma RVP. Czyste przypuszczenia.Shark pisze:to, że jakiś zawodnik został królem strzelców (zwłaszcza, gdy jak w przypadku RvP było tak, że cała drużyna grała na niego) nie znaczy z automatu, że jest lepszy od innych zawodników z tej ligi, którzy mają np. wartościowych konkurentów w ataku, a cała drużyna nie gra wyłącznie na nichAlessandro - NIEEE! pisze:RVP jest królem strzelców w Angli i to nie pierwszy raz czyli jest lepszy od Aguero, Dzeko, Suareza czy wielu innych zawodników z tamtej ligi.
w tym przypadku jednak RvP > Aguero
RvP > Dzeko
RvP > Suarez
Poza tym ostatnio Drogba, grubo po 30 dal zwyciestwo w LM Chelsea. Oby "stary" RVP dal je Juve