Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 14:37

Był bym bardzo szczęśliwy gdy by Juve był duużo lepszy... Ale jeszcze większą rodość bym miał gdyby Conte dawał szanse DC by mógł się rozwinąć do poziomu Kolarova. I by ten przyszły świetny Juve składał się w większości z wychowanków(Jak Barca), a nie każdy kupiony (jak Man City)

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 14:38

zahor ma rację, pamiętam jak wiele osób rozpaczało nad Krasiciem, ja sam również, a dzisiaj kto się przejmuję tak bardzo jego losem? Wiadomo, chciałbym, żeby ten gracz się nie zmarnował gdziekolwiek odejdzie ale nie chce go już po prostu w Juve, Conte mi go obrzydził i tak samo może być z prawie każdym piłkarzem (myślę nawet, że coś podobnego robiono w tym sezonie z Del Piero i nawet osiągnięto jakieś skutki bo jest wiele opinii, że "Alex to dziadek, nie to samo, nie może biegać etc."). Chodzi o to, że nawet jak teraz chcielibyście De Ceglie w podstawie to jeśli będą świetne wyniki a Paolo nie będzie częścią zespołu to i tak 99 procent zapomni o nim.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 14:45

tylko, też jest sprawa że Barca tych swoich wychowanków odkupuje za nie małą kasę tak jak np. z Giovinco. Oni dopiero teraz mogą sobie pozwolić na to żeby dawać wychowankom się ogrywać, aczkolwiek jak widać nadmiar tego czynu doprowadził do tego że zdobyli tylko puchar Hiszpanii.

Moim zdaniem najpierw zbudujmy drużynę, która będzie regularna w europie i we Włoszech, a następnie wychowujmy młodzież. Po za tym u nas panuje inna tendencja zakupów. Bardziej jak Bayern, niż MC. Staramy się kupować graczy średnich(zapowiadających się) tak by zrobić z nich top. Wyjątkiem będzie/będą napastnicy w tym sezonie.

Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 15:02

bramek pisze: Po za tym u nas panuje inna tendencja zakupów. Bardziej jak Bayern, niż MC. Staramy się kupować graczy średnich(zapowiadających się) tak by zrobić z nich top. Wyjątkiem będzie/będą napastnicy w tym sezonie.
Nie zawsze - Amauri
Czasem też nie wychodzi - Matri
A czasem wychodzi nam to świetnie - Vidal

1 kwietnia był news prima aprilisowy o tym, że Juve nie lubi Brazylijczyków. Był to oczywiście żart, ale tak patrząc to może nie o tyle nie lubimy Brazylijczyków co się w Juve nie sprawdzają - Amauri, Melo, Diego...
A w sumie nie wiem jak inny napis w dowodzie przekłada się na gre w piłke

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 15:45

Matriego pożegnałbym i to z pocałowaniem ręki za te wiosne w jego wykonaniu i czym prędzej sprzedał dopóki jest jeszcze coś warty...

Shark

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 15:54

tja, a dziś poszedł news, że Allegri poprosił Silvio o Matriego

niech dadzą nam 20 baniek za niego będzie spoko :)

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:00

Shark pisze:tja, a dziś poszedł news, że Allegri poprosił Silvio o Matriego

niech dadzą nam 20 baniek za niego będzie spoko :)

o ile to prawda było by super :) dali by z 15 i cieszymy się :) 15 baniek drogą nie chodzi ;)

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:09

zahor pisze:
Jacky pisze:Nadal nie wiem co konkretnie nie pasi w nim Contemu. Ten sam typ zawodnika co Cegła.
Ja widzę dwie opcje - albo Ziegler broni tak tragicznie, że nie nadaje się nawet do 3-5-2 (5-3-2), albo Antek jednak przewiduje grą czwórką w obronie w przyszłym roku.
Czyli broni gorzej niz Cegła w 3-5-2?
Tak samo w ustawieniu z 4 obroncow Ziegler to łamaga? Hmm, no okej, to Conte wygral mistrza, nie ja.
Bazyliszek pisze:tak sobie myślę o transferach na atak i naszła mnie myśl..może Seydou Doumbia? w lidze rosyjskiej strzelił 28 goli, asystował 12 razy więc jest to dobry napastnik, dodam że ma 24 lata co o nim myślicie?
Za polowe ceny Dzeko nie przyjdzie, a wydawac na niego over 20mln. chyba sie nie kalkuluje. Acz zawodnik ciekawy, niesprawdzony na salonach natomiast.
annihilator1988 pisze:jakiś fajny ofensywny piłkarz [...] Affelay
Popieram.
Bazyliszek pisze:Asamoah i raczej więcej niż 20 mln za niego nie damy [..] Giovinco... 20 mln za wykupienie 2 połówki
Chcesz dac w okolicach 20mln. za Asa i 20 za polowke karty krasnala? :shock: Do tego chcesz jeszcze Naniego i Ekotto, ktory chyba musiaby byc sklocony z Hamami i mega napalony na Juve, zeby do nas przyjsc. Fajnie masz.
Shark pisze:Huntelaar 10-15 mln
Shark pisze:Hunter
Ale żeś sie uparl na tego Janka :doh:
zahor pisze:
Bazyliszek pisze:Więc do pomocy jak najbardziej Asamoah i raczej więcej niż 20 mln za niego nie damy, co cieszy.
Problem jest taki że wbrew temu co niektórzy sugerują, nie będziemy mieć na transfery 80 baniek + to co zgarniemy za sprzedaż zawodników. 20 milionów to całkiem spora część naszego budżetu na letnie mercato. W kontekście tego że musimy sprowadzić klasowego napastnika, z pewnością nie możemy sobie pozwolić na rezerwowego bądź co bądź piłkarza za 20 baniek.
Taka, powiedzmy, stala rotacja Markizem-Vidalem-Asamoahem, to nie az taki rezerwista od razu. Ale faktem jest, ze 20 to za duzo, no chyba ze Beppe wykmini 10+Pazienza+pol Marrone. Nie wiem. W sumie tez zamieniac Marrone na jeszcze mniej doswiadczonego w doroslej pilce Pogbe, to tez nie za madre.
A jesli nie bedzie nas stac na Asa, to rekomenduje doglebna i dokladna penetracje rynku ligi francuskiej. Tam takich zdrowych, silnych pilkarzy, ktorych zlapano gdzies na plazy Przylądka Nibylandii jest od groma.
pan Zambrotta pisze:dla mnie to jest plota roku, że żona Van Persiego woli zimny i stary Turyn od drugiego po Londynie największym centrum handlowym i mody w Anglii.

Zapomnijcie o suchych i frajerskich statystykach Supersonica. Są suche i biedne, nic z nich nie wynika. Oto przed wami jak podnieść poziom tematu o mercato, jak wyliczać kogo najpierw powinniśmy sprowadzać, sama prawda, czysta matma. jedyne, co trzeba określić to zbiór:
zbiór dostępnych napastników którymi się interesujemy: Cavani, Suarez, Van Persi, Higuain. Jedyne, co potrzebujemy określić to :

Szansa sprowadzenia Cavaniego: 20%
Szansa sprowadzenia Suareza: 40%
Szansa sprowadzenia Van Persiego: 10%
Szansa sprowadzenia Higuaina: 15%

oraz:

Szansa sprawdzenia się Cavaniego: 80%
Szansa sprawdzenia się Suareza: 50%
Szansa sprawdzenia się Van Persiego: 50%
Szansa sprawdzenia się Higuaina: 60%

a także:

Cena Cavaniego: 40 mln
Cena Suareza: 30 mln
Cena Van Persiego 30 mln
Cena Higuaina: 30 mln

Szacujemy, czym najpierw powinniśmy się kierować w wyborze piłkarza. Określiłem, że najważneijszym są szanse adaptacji i sprawdzenia się piłkarza, potem Umiejętności, a na końcu cena (z racji, że za każdego trzeba dać mniej więcej tyle samo) w stosunku : 3:2:1

Resztę zrobi za nas matma:

Tworzymy sobie macierze preferencji klik! źródełko jak to sie robi, następnie liczymy średnie wartości wierszy i liczymy iloczyny średnich wierszy każdego piłkarza przez odpowiednie wagi.

Jakim piłkarzem powinien najpierw zająć się Marotta?

1.Luis Suarez - 0,3448 współczynnik.
2. Edinson Cavani - 0,268 współczynnik
3. Gonzalo Higuain - 0,1957 współczynnik
4. Robin Van Persie - 0,1588 współczynnik

Suarez to optimum z piłkarzy, którzy mogą do nas realnie przejść w stosunku do ich umiejętności i ceny. Cavani jest dobry, ale marne szanse i duża gaża odstraszają.
Wniosek? Marotta nie postępuje racjonalnie, gdyż wg plotek ich priorytetem jest Van Persi, który jest... ostatni. Wyprzedza go jeszcze Higuain.
Bla bla bla... Borriello :dance:
Ouh_yeah pisze:Ale bardzo mała liczba ploteczek o piłkarzach na prawą stronę ataku raczej sugeruje, że Conte nie chce tak grać.
W sumie to nawet nie ma za wielu ciekawych pilkarzy na ta strone.
francois pisze:
Alessandro - NIEEE! pisze:Astori - też pewnie gdzieś koło 8-10 mln
Kończy mu się kontrakt, więc będzie do wzięcia za darmo. W takiej sytuacji bardzo chętnie zobaczyłbym go w Juve, mimo jego niechlubnej przeszłości :D
Toć on juz ponoc 3 razy z Milanem podpisal :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:13

Ej, a co z tym Pogbą? Na SJ piszą, że on jest już u nas na badaniach.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:25

Zapewne wiecie, że Turcy są skłonni zapłacić za Melo od 7 do 8 mln euro. W mojej ocenie jest to oferta godna pożałowania. Jeżeli nie stać ich na wydanie tych 11-13 mln euro, to zawsze może zrobić to np. Malaga. Innym wariantem, jest wysondowanie czy Arsenal nadal jest zainteresowany usługami środkowego pomocnika. Jeśli odpowiedź byłaby pozytywna, to jest to idealna karta, którą można wykorzystać przy rozmowach o RVP. Aha. Zapomniałbym. :P Śmierdziele z interu kręcą się koło Giovinco. I tutaj pojawia się moje pytanie. Jak wygląda kwestia współwłasności? Czy jedna ze stron, ma pełnie swobody co do dysponowania swoimi 50% karty zawodniczej?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:53

annihilator1988 pisze:Zapewne wiecie, że Turcy są skłonni zapłacić za Melo od 7 do 8 mln euro. W mojej ocenie jest to oferta godna pożałowania. Jeżeli nie stać ich na wydanie tych 11-13 mln euro, to zawsze może zrobić to np. Malaga.
A na ile wyceniasz 29-letniego środkowego pomocnika, który całe życie pałętał się po średniakach, który w dodatku jest niechciany i niepotrzebny w swoim klubie i ma mocno przepłacony kontrakt? Chciałbyś dostać za niego więcej, niż Juventus zapłacił za Vidala - pytam, na jakiej podstawie? Tylko dlatego, że kiedyś jeden nędzny dyrektor sportowy zapłacił za gościa ze trzy razy za dużo?
annihilator1988 pisze: Innym wariantem, jest wysondowanie czy Arsenal nadal jest zainteresowany usługami środkowego pomocnika. Jeśli odpowiedź byłaby pozytywna, to jest to idealna karta, którą można wykorzystać przy rozmowach o RVP.
Na bank. Jeżeli Wenger zmieni przyzwyczajenia i zacznie kupować graczy starszych graczy żeby wreszcie coś wygrać, to niewątpliwie zacznie od niepokonanego tytana właśnie. To jest ten piłkarz którego potrzeba Arsenalowi żeby wreszcie uciąć to pasmo porażek i zamknąć usta krytykom.
annihilator1988 pisze:Czy jedna ze stron, ma pełnie swobody co do dysponowania swoimi 50% karty zawodniczej?
Co rozumiesz przez pełnię swobody? Może ją sprzedać komu chce, jeżeli o to pytasz.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 17:03

pan Zambrotta pisze:dla mnie to jest plota roku, że żona Van Persiego woli zimny i stary Turyn od drugiego po Londynie największym centrum handlowym i mody w Anglii.

Zapomnijcie o suchych i frajerskich statystykach Supersonica. Są suche i biedne, nic z nich nie wynika. Oto przed wami jak podnieść poziom tematu o mercato, jak wyliczać kogo najpierw powinniśmy sprowadzać, sama prawda, czysta matma. jedyne, co trzeba określić to zbiór:
zbiór dostępnych napastników którymi się interesujemy: Cavani, Suarez, Van Persi, Higuain. Jedyne, co potrzebujemy określić to :

Szansa sprowadzenia Cavaniego: 20%
Szansa sprowadzenia Suareza: 40%
Szansa sprowadzenia Van Persiego: 10%
Szansa sprowadzenia Higuaina: 15%

oraz:

Szansa sprawdzenia się Cavaniego: 80%
Szansa sprawdzenia się Suareza: 50%
Szansa sprawdzenia się Van Persiego: 50%
Szansa sprawdzenia się Higuaina: 60%

a także:

Cena Cavaniego: 40 mln
Cena Suareza: 30 mln
Cena Van Persiego 30 mln
Cena Higuaina: 30 mln

Szacujemy, czym najpierw powinniśmy się kierować w wyborze piłkarza. Określiłem, że najważneijszym są szanse adaptacji i sprawdzenia się piłkarza, potem Umiejętności, a na końcu cena (z racji, że za każdego trzeba dać mniej więcej tyle samo) w stosunku : 3:2:1

Resztę zrobi za nas matma:

Tworzymy sobie macierze preferencji klik! źródełko jak to sie robi, następnie liczymy średnie wartości wierszy i liczymy iloczyny średnich wierszy każdego piłkarza przez odpowiednie wagi.

Jakim piłkarzem powinien najpierw zająć się Marotta?

1.Luis Suarez - 0,3448 współczynnik.
2. Edinson Cavani - 0,268 współczynnik
3. Gonzalo Higuain - 0,1957 współczynnik
4. Robin Van Persie - 0,1588 współczynnik

Suarez to optimum z piłkarzy, którzy mogą do nas realnie przejść w stosunku do ich umiejętności i ceny. Cavani jest dobry, ale marne szanse i duża gaża odstraszają.
Wniosek? Marotta nie postępuje racjonalnie, gdyż wg plotek ich priorytetem jest Van Persi, który jest... ostatni. Wyprzedza go jeszcze Higuain.

KOCHAM CIĘ <3

------

Van Persi za te pieniądze to śmiech na sali. Do tego wiek i jego łamliwość. Lepiej wziąć Cavaniego który jest gwarancją wielu bramek i jest dużo młodszy

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 17:12

1. Podobno Manchester United jest zainteresowany wymianą Marchisio - Nani. Moim skromnym zdaniem Nani to super gracz, którego warto było by mieć w swoich szeregach ale nie koniecznie kosztem Claudio. Możnaby pokombinować z inną wymianą i jakąś dopłatą bo szkoda tracić kogoś z trójki najlepszej pomocy Serie A.

2. Mała ciekawostka- Mats Hummels przedłużył kontrakt z Borussią do 2017 roku.

Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 17:15

FalsoVero pisze:Van Persi za te pieniądze to śmiech na sali. Do tego wiek i jego łamliwość. Lepiej wziąć Cavaniego który jest gwarancją wielu bramek i jest dużo młodszy
No lepiej, ale czy Cavani który jest grawarncją wielu bramek będzie chciał przejść do wroga?
Czy Igła który zarabia kupe kasy w Realu i ma za sobą poparcie trenera będzie chciał iść do bardzo wymagającej ligi włoskiej?
Czy Suarez będzie chciał wynosić się z ligi angielskiej na rzecz ligi włoskiej, gdzie może okazać się niewypałem jak wielu?
Jedyną opcją może być właśnie RVP, który ma już swoje lata i chce wkońcu coś wygrać... a nie oszukujmy się. RVP jest królem strzelców w Angli i to nie pierwszy raz czyli jest lepszy od Aguero, Dzeko, Suareza czy wielu innych zawodników z tamtej ligi.

Jak by każdy z tych wyżej wymienionych piłkarzy chciał iść do juve za 30 mln i dostawać 5mln rocznie to było by to dla mnie Cavani>Igła>RVP>Suarez. ale tego wyboru nie ma.
Wielu z was dalej nie rozumie, że byś może albo RVP albo Boriello?
Twierdzicice, że Beppe jest idiotą i woli łamliwego starca z innej ligi od młodego ogranego zawodnika?

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 17:29

FalsoVero pisze: Van Persi za te pieniądze to śmiech na sali. Do tego wiek i jego łamliwość. Lepiej wziąć Cavaniego który jest gwarancją wielu bramek i jest dużo młodszy
Głupi post.
:puck: 30 baniek za najlepszego obecnie środkowego napastnika świata to dużo?
:puck: Łamliwość? Zero kontuzji w tym sezonie. Zero zawieszeń. (Cavani jedna kontuzja i kilka zawieszeń).
:puck: Wiek? 28lat. Gwarancja prajmu przynajmniej 2-3 lata. Ładnie ktoś Nedveda wspomniał.

Cavani jest super aż mnie ręka boli, ale jest słabszym piłkarzem od RvP.

PS. O czym tu gadać - Robin nie przyjdzie i tym bardziej Edinson.
Alessandro - NIEEE! pisze: Cavani>Igła>RVP>Suarez.
Dla mnie dokładnie odwrotnie (może ze znakiem równości między Cavanim, a Igłą).

Suarez>Robin>Cavani=Igła

Zablokowany