Wszystko o Milanie
- Vimes
- Juventino
Stosunek oddanych strzałów do zdobytych goli, czyli efektywność:Maly pisze:na koniec statystyki dla tych, którzy kochają LL bo to napastnik na 20 goli w sezonie:
Llorente 13/14 - 20 (4) mecze, 49 strzałów, 11 goli, 4 asysty
Quagliarella 12/13 - 13 (9) meczów, 71 strzałów, 9 goli, 3 asysty
Matri 12/13 - 10 (12), 34 strz., 8 goli, 0 asyst
Matri 11/12 - 23 (8 ), 68 strz., 10 goli, 4 asysty
jeśli ktoś widzi jakąś różnicę statystyczną pomiędzy hejtowanymi Matrim i FaQ a wychwalanym wszem i wobec LL to ma chyba -8 na oba oczy... przypomnę do tego, że oczywiście pod Matriego czy FaQ nigdy nie była ustawiana cała taktyka oraz zawsze brakowało im ciągłości w grze i komfortu jaki ma z tego powodu LL ;]
Llorente 49/11=4,45
Quagliarella 71/9=7,89
Matri 34/8=4,25
Matri 68/10=6,8
Poza sezonem 12/13 kiedy Matri był jak widać nadzwyczaj efektywny Llorente wypada bardzo dobrze.
http://espnfc.com/player/_/id/46912/fer ... te?cc=5739Maly pisze:a statsy Balota w każdym klubie są lepsze od tych LL
http://espnfc.com/player/_/id/100681/ma ... li?cc=5739
Serio?
Trenerzy i dyrektorzy sportowi City to zrobili takie porównanie, że Balotelli gra teraz w MilanieMaly pisze:w takim city z Tevezem, Aguero i Dzeko nasz wieżowiec w ogóle na ławce by nie siadał więc porównywanie ich jest daremne... zrobili to już trenerzy i dyrektorzy sportowi
Costacurta o Balotellim: "He is not a star and in my view will never be a world class player".
Tacchinardi o Balotellim: "He is also lacking tactically on the pitch, he can’t play as a lone striker".
Ale czymże jest ich opinia wobec zdania takiego eksperta jak Maly
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a czy ja mówię, że on jest gorszy niż Boriello?
messi 103/15=6,86
wnosiek jaki pewnie wyciągasz z tego? LL zjada na śniadanie ronaldo i messiego
o czym wam więc z tobą dyskutować?
ps. średnia LL gola na mecz: 0,32 (licząc nawet Baskonia Basauri)
średnia Balota: 0,4

ronaldo 173/24 = 7,2Vimes pisze:Stosunek oddanych strzałów do zdobytych goli, czyli efektywność:
Llorente 49/11=4,45
Quagliarella 71/9=7,89
Matri 34/8=4,25
Matri 68/10=6,8
messi 103/15=6,86
wnosiek jaki pewnie wyciągasz z tego? LL zjada na śniadanie ronaldo i messiego

ps. średnia LL gola na mecz: 0,32 (licząc nawet Baskonia Basauri)
średnia Balota: 0,4

ale kiedyś go kupili za kupę kasy a później trochę grosza dał też milan... przypomnij mi ile to kluby dawały za LL i kto w ogóle na prawdę go chciał?Vimes pisze:Trenerzy i dyrektorzy sportowi City to zrobili takie porównanie, że Balotelli gra teraz w Milanie.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vimes
- Juventino
Kiedyś to Betis Sevilla dał ponad 30 mln euro za Denilsona.Maly pisze:ale kiedyś go kupili za kupę kasy a później trochę grosza dał też milan...Vimes pisze:Trenerzy i dyrektorzy sportowi City to zrobili takie porównanie, że Balotelli gra teraz w Milanie.
A po Balotellego jak odchodził z City ustawiała się kolejka?Maly pisze:przypomnij mi ile to kluby dawały za LL i kto w ogóle na prawdę go chciał?
Maly, wróć do tropienia podgrzanych kulek i antywłoskich spisków w losowaniach Ligi Mistrzów. Jesteś w tym zdecydowanie zabawniejszy.
- Eric6666
- Juventino
dodajcie jeszcze statystykę celnych podań, tego, że można śmiało pominąć obronę i zagrać Llorente który przeważnie wygrywa w powietrzu i przyspiesza grę. Celnych odegrań klatką do zawodników ( wczoraj Markizowi też ładną wystawił) , ogólnej przydatności dla zespołu.
Tylko nie liczcie tam już Quaga, bo on w co drugiej akcji oddawał strzał.
Te statystyki są dla "specjalistów" ze studia, którzy nie wiedzą o czym gadać, bo taki Ronaldo wypada w niej słabo, a prawda jest taka, że od kilku sezonów sam ciągnie cały Real, to samo jak i Messi.
Fajnie byłoby jakby każdy nas zawodnik strzelał po 20 bramek i super uper statystyki, ale są niektórzy, którzy pracują dla innych, Fernando w większości spotkań jest takim zawodnikiem. Prawdziwym fenomenem jest Vidal, ale jego w statystyki wciskać to już grzech.
Ps. po raz kolejny Conte sprawdza fakt, że w Juventusie dwóch "wysokich" w ataku to grzech i nic to nie daje. Fernando/Tevez, Fernando/Gio, Osvaldo/Gio, Osvaldo/Tevez, nic innego w ataku nie przyniesie nam korzyści.
Tylko nie liczcie tam już Quaga, bo on w co drugiej akcji oddawał strzał.
Te statystyki są dla "specjalistów" ze studia, którzy nie wiedzą o czym gadać, bo taki Ronaldo wypada w niej słabo, a prawda jest taka, że od kilku sezonów sam ciągnie cały Real, to samo jak i Messi.
Fajnie byłoby jakby każdy nas zawodnik strzelał po 20 bramek i super uper statystyki, ale są niektórzy, którzy pracują dla innych, Fernando w większości spotkań jest takim zawodnikiem. Prawdziwym fenomenem jest Vidal, ale jego w statystyki wciskać to już grzech.
Ps. po raz kolejny Conte sprawdza fakt, że w Juventusie dwóch "wysokich" w ataku to grzech i nic to nie daje. Fernando/Tevez, Fernando/Gio, Osvaldo/Gio, Osvaldo/Tevez, nic innego w ataku nie przyniesie nam korzyści.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- @D@$
- Juventino
@Maly po cholerę wrzucasz statystykę strzałów, chciałeś obśmiać Llorente a sam się tym pogrążyłeś. Trzeba było nie podawać liczby strzałów, może by się ktoś nabrał. Chciałeś być sprytny i wybrałeś najlepsze sezony Fabio i Matriego, no ale nie wyszło. Quagliarella faktycznie miał świetne pół roku, chyba nikt nie ma wątpliwości, tylko co to wnosi? Przewidujesz że Llorente będzie spadał w hierarchii tak jak Włoch? Nie sądzę, ale pożyjemy zobaczymy, ale czepiać się Baska za ten sezon to chyba jednak przegięcie.
Mówisz, że Juve gra pod Llorente, to jak gra Milan czy reprezentacja jak nie pod Balotelliego? Różnica jest taka, że w Juventusie jest wielu dobrych zawodników ofensywnych (nie mówię tylko o napastnikach) i tu gole rozkładają się na wielu graczy, było to widać zwłaszcza w pierwszym sezonie Conte a napastnicy mają nie tylko zdobywać bramki (co i tak wychodzi Hiszpanowi nieźle), ale też ściągać na siebie obrońców by robić miejsce drugiemu napastnikowi i b2b, także robić za "ścianę" (notabene za "ścianę" posłużył wczoraj Giovinco
przy pierwszym golu) i w tym jest Bask co najmniej bardzo dobry.
Nie mówię, że @Vimes z tekstem: "Balotelli gra w reprezentacji bo jest czarny" jest lepszy, ale @Maly zaczynasz ocierać się o absurd.
Hmm, troszkę chyba wychodzimy poza temat "Milan"
Mówisz, że Juve gra pod Llorente, to jak gra Milan czy reprezentacja jak nie pod Balotelliego? Różnica jest taka, że w Juventusie jest wielu dobrych zawodników ofensywnych (nie mówię tylko o napastnikach) i tu gole rozkładają się na wielu graczy, było to widać zwłaszcza w pierwszym sezonie Conte a napastnicy mają nie tylko zdobywać bramki (co i tak wychodzi Hiszpanowi nieźle), ale też ściągać na siebie obrońców by robić miejsce drugiemu napastnikowi i b2b, także robić za "ścianę" (notabene za "ścianę" posłużył wczoraj Giovinco

Nie mówię, że @Vimes z tekstem: "Balotelli gra w reprezentacji bo jest czarny" jest lepszy, ale @Maly zaczynasz ocierać się o absurd.
Hmm, troszkę chyba wychodzimy poza temat "Milan"

- Vimes
- Juventino
"Seedorf sidelines Balotelli", czyli już nawet Seedorf zaczyna mieć go dosyć.
Bądźmy precyzyjni, ja twierdzę, że Prandelli postawił przed sobą misję wychowywania Włochów w duchu tolernacji, dlatego pisze wstępy do książek o homoseksualiźmie w sporcie i zachęca homoseksualnych sportowców do wyjścia z szafy, żeby walczyć z tzw. "homofobią" oraz walczy z rasizmem poprzez powoływanie Balotellego bez względu na jego formę, bo jest czarnym naturalizowanym Włochem z łzawą historią życia.@D@S pisze:Nie mówię, że @Vimes z tekstem: "Balotelli gra w reprezentacji bo jest czarny" jest lepszy
- Maly
- Juventino
@@D@S: w jaki sposób się pogrążyłem? pokazałem, że wcale nie jest skuteczniejszy niż Matri chociażby, którego każdy tu obśmiewał
a jeśli dochodzi do mniejszej ilości strzałów to jest to jego przewaga nad innymi czy raczej słabość?
jeśli dodamy do tego, że z nim w składzie cały zespół oddaje mniej strzałów to jest to jego przewaga nad innymi czy raczej słabość? 
na prawdę - NIC, kompletnie NIC poza zgrywaniem klatą nie przemawia za wyższością LL, NIC... a chyba nie po tym poznaje się dobrego napastnika, że potrafi się zastawić i zgrać klatą
ps. i nie wziąłem wcale super połowy sezonu FaQ sprzed kontuzji tylko ostatni sezon... ;]

na prawdę - NIC, kompletnie NIC poza zgrywaniem klatą nie przemawia za wyższością LL, NIC... a chyba nie po tym poznaje się dobrego napastnika, że potrafi się zastawić i zgrać klatą

ps. i nie wziąłem wcale super połowy sezonu FaQ sprzed kontuzji tylko ostatni sezon... ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Łukasz
- Juventino
a jak to wygląda w przeliczeniu na minuty? Chce się może komuś to policzyć ( bo mi nie)?
- Il Fenomeno
- Juventino
:lol: :lol: :lol:Vimes pisze: walczy z rasizmem poprzez powoływanie Balotellego bez względu na jego formę, bo jest czarnym naturalizowanym Włochem z łzawą historią życia.

- Maly
- Juventino
LL - 1733minut (gol co 158 minut)Łukasz pisze:a jak to wygląda w przeliczeniu na minuty? Chce się może komuś to policzyć ( bo mi nie)?
FQ (12/3) - gol co 129min
AM (12/13) - gol co 125min
AM (11/12) - gol co 191min
za transfermarkt
rzeczywiście wznieśliśmy się na wyższy poziom... szkoda, że jedynie centymetrowy ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Llorente - 174 minut na golaŁukasz pisze:a jak to wygląda w przeliczeniu na minuty? Chce się może komuś to policzyć ( bo mi nie)?
Tevez - 173 minut na gola
Quagliarella 165 minut na gola
Matri - 414 minut na gola
Balotelli 184 minut na gola
tak wyglądają satsy z obecnego sezonu. Poniżej kilka rekordówek:
Matri z sezonu11/12 - 205 minut na gola
Quaglia z poprzedniego sezonu - 120 minut na gola
Aguero obecnie - 75minut na gola, ale w zeszłym sezonie 165minut na gola
Cavani z ostatniego sezonu w Napoli - 101 minut na gola
Wniosek z tych zestawień jest jeden - są do dupy

edyta:
Mały podaje staty tylko z meczów ligowych... u mnie macie wszystkie.
- @D@$
- Juventino
Wiesz, odpowiedź nie jest jednoznaczna. Za czasów takich tuzów jak Amauri i Iaquinta wolałem jak ten drugi miał 3 setki i jedną strzelił niż pierwszego który dochodził do 1-2 sytuacji i je marnował i w zasadzie po części masz rację, bo jak napastnik nie wychodzi na pozycję to ciężko go chwalić.Maly pisze:@@D@S: w jaki sposób się pogrążyłem? pokazałem, że wcale nie jest skuteczniejszy niż Matri chociażby, którego każdy tu obśmiewała jeśli dochodzi do mniejszej ilości strzałów to jest to jego przewaga nad innymi czy raczej słabość?
![]()
Natomiast jak jest dwóch grajków co mają po 10 bramek to wyżej cenię tego który potrzebował na to 20 strzałów a nie 50 (to tak uproszczając, bo jakkolwiek to nie zabrzmi, strzelanie goli to tylko jedna z rzeczy jakie wymaga Conte od napastników, dlatego np. wyżej cenił Vucinicia niż Qugliarellę).
Na szybko wychodzi, mi że:Maly pisze:LL - 1733minut (gol co 158 minut)Łukasz pisze:a jak to wygląda w przeliczeniu na minuty? Chce się może komuś to policzyć ( bo mi nie)?
FQ (12/3) - gol co 129min
AM (12/13) - gol co 125min
AM (11/12) - gol co 191min
za transfermarkt
rzeczywiście wznieśliśmy się na wyższy poziom... szkoda, że jedynie centymetrowy ;]
Balotelli i Falcao (jak jeszcze grał) mają gola co 154 minuty*
Higuain co 147 minut*
Co z tego wynika, że Mario jest na poziomie Falcao a Radamel i Higuian są teraz gorsi niż Quagliarella rok temu?

Naprawdę chcesz w to brnąć?
* - brałem pod uwagę rozgrywki ligowe, z resztą w pucharach nie pograli za wiele
Edyta: @yanquez wrzucił już widzę swoje staty, ja posiłkowałem się seriea.pl, żeby nie było
- Szilgu
- Juventino
Pół forum dyskutuje z gościem, który w wolnych chwilach wymyśla teorie spiskowe. Naprawdę chcecie w to brnąć?
Swoją drogą dałbym sobie głowę uciąć, że to Maly napisał w którymś temacie, że przyznaje się do błędu z oceną LL
Swoją drogą dałbym sobie głowę uciąć, że to Maly napisał w którymś temacie, że przyznaje się do błędu z oceną LL