Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 00:50

Castiel pisze:Jakbyś rzeczywiście był taki mądry na jakiego się kreujesz to zająłbyś się prawdziwą nauką - lekiem na raka, lotem w kosmos, robotami, tanie paliwo czy coś w tym stylu, a nie np czym się różni zbiorowość od społeczności. Please.
Wcale nie uważam, że jestem mądry i nie kreuje się na takiego. No, ale skoro w Twoich oczach tak to wygląda...nie pozostaje mi nic innego jak się zarumienić i powiedzieć "a weź przestań!".

Lek na raka? Sorry, ale medycyna nigdy mnie nie pociągała i może to dobrze. Być kiepskim lekarzem i zamiast pomagać szkodzić ludziom?

Loty w kosmos...eh, m.in. z powodów, które wyjaśnia socjologia będą one coraz rzadsze. Poza tym, myślisz, że socjologie nie pracują w NASA? :prochno: A zachowanie ludzi w danych warunkach (nawet symulowanych) to działka jakiej nauki?

Roboty? Podobnie...sporo się tym interesuje i nie martw się, w momencie gdy inżynierowie wprowadzą roboty na ulice i do naszych domów zacznie się pożywka m.in. dla socjologów.

Tanie paliwo? Oj wać pan, pan mnie do polityki pchasz? :dance:

Stary, błagam Cię, zajmij się swoimi dokonaniami a jeśli masz coś ciekawego do napisania w tej, czy innej, sprawie to pisz, podyskutujemy na argumenty. Od tego jest forum, prawda?

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 00:52

Poproszę dane.
Wiesz ja się na żadnych danych nie opieram, a na zdrowym rozsądku, ale pierwsza strona, która mi wyskoczyła w google:
http://www.bibula.com/?p=67901

Myślę, że ten punkt dyskusji wyczerpaliśmy.
Poproszę dane jak ta demoralizacja przebiega, bardzo fajnie byłoby gdyby były to dane sporządzone na podstawie badań w samy Seattle...hm, a właściwie dlaczego w tym mieście jest aż taki procent homosi?

PS.
Czy oglądanie przez małe dziecko całujących się ludzi różnej płci prowadzi do jego demoralizacji?
Jakie dane? To jest oczywiste. Tak jak wojna niszczy psychikę tak takie rzeczy jak całujący się panowie na pewno pozytywnie na małe dzieci nie wpływa.
Dlaczego w Seattle jest tyle homosiów? Nie wiem i nie interesuje mnie to.
Hm a seks analny jest zgodny z naturą? :E
A co ma seks analny wspólnego z orientacją seksualną?
gdybym na socjologii wyskoczył o tym niżu z powodu homoseksualizmu to byłbym spalony w środowisku naukowym
A co tu ma jakaś śmieszna socjologia? Na chłopski rozum oczywiste jest, że im więcej homoseksualistów jest w społeczeństwie tym mniej się rodzi dzieci - obecnie jest to prawie nie odczuwalne, ale już w takich krajach jak Holandia jest to duży problem.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 00:55

Castiel pisze:Szczerze to ja studia rzuciłem. Ot zbłądziłem po prostu. Przerwałem i chyba już nie wrócę bo i po co? Tu się i tak nic nie zmieni, a szczerze Ci powiem, że dzisiejszy człowiek po studiach chciałby mieć taką pensje jak ja choć to żadne cudo i choć pracuje na nocnych zmianach to mam pół miesiąca wolne, wyciągnę te marne +2 tys zł i żyje sobie spokojnie. Prosto, ale spokojnie.
Poszedłem na durny kierunek bo gdy byłem "piękny i młody" myślałem, że będzie po tym jakaś robota - Administracja Bezpieczeństwa Publicznego - o ja naiwny.
No i nic mi do tego, mam to w nosie co skończyłeś, gdzie pracujesz i ile zarabiasz. Dlaczego? Bo zwracam uwagę tylko na to co ktoś pisze w temacie, nie interesuje mnie życie prywatne userów JP.

Natomiast ja na studia poszedłem bo chciałem na nich być. Nie wylądowałem na socjologii bo nie wiedziałem co chcę w życiu robić czy myślałem, że będzie po tym robota.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:04

LordJuve pisze: Loty w kosmos...eh, m.in. z powodów, które wyjaśnia socjologia będą one coraz rzadsze. Poza tym, myślisz, że socjologie nie pracują w NASA? :prochno: A zachowanie ludzi w danych warunkach (nawet symulowanych) to działka jakiej nauki?
Psychologii i biologii.
W ogóle czuć w powietrzu tą <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> napiętą sytuacje już nawet nie mówiąc kompletnie o pedałach. Dziś tolerancja to nie tolerowanie, a obdarowywanie kogoś jakimiś przywilejami. Ludzie zaczynają się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a ludzie przy jakichś sondach starają się nie wyjść na nietolerancyjnych więc są one kupę warte.
Widać Lord jest starszy ode mnie przynajmniej kilka lat - wtedy jeszcze po socjologii byłą praca :whistle: albo ma jakieś orzeczenie o niepełnosprawności :think:
Niestety ja jestem ofiarą tego myślenia - idź na takie studia po których będzie praca, a nie na takie jakie chcesz. Trudno. Można było lepiej wybrać.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:09

Gotti pisze: A co tu ma jakaś śmieszna socjologia? Na chłopski rozum oczywiste jest, że im więcej homoseksualistów jest w społeczeństwie tym mniej się rodzi dzieci - obecnie jest to prawie nie odczuwalne, ale już w takich krajach jak Holandia jest to duży problem.
Po pierwsze, masz rację co do większego problemu z HIV wśród homoseksualistów. Wszak ich sposób uprawiania miłości sprzyja zakażeniom. Natomiast w tym miejscu kończy się Twoje "mówienie jak jest".
Gotti pisze:Jakie dane? To jest oczywiste. Tak jak wojna niszczy psychikę tak takie rzeczy jak całujący się panowie na pewno pozytywnie na małe dzieci nie wpływa.
Dlaczego w Seattle jest tyle homosiów? Nie wiem i nie interesuje mnie to.
Hehe, mógłbym użyć Twojego hasełka i zapytać "a co ma wspólnego wojna z homoseksualizmem"? :prochno:
Szkoda, że nie wiesz bo to bardzo ciekawe pytanie jest i odpowiedź na nie powiedziałaby nam z pewnością więcej prawdziwych rzeczy o homosiach niż Twoje "oczywistości".
Gotti pisze:A co ma seks analny wspólnego z orientacją seksualną?
A to, że jest praktykowany nie tylko przez pary homo, ale także hetero. W takim wypadku stawiam Ci pytanie: czy tego typu współżycie pary hetero jest zgodne z naturą, czy nie jest? Co więcej, czy para hetero, która uprawia seks analny (nie prowadzi do prokreacji) jest zagrożeniem dla ludzkości, czy nie jest? :prochno:
Gotti pisze:A co tu ma jakaś śmieszna socjologia? Na chłopski rozum oczywiste jest, że im więcej homoseksualistów jest w społeczeństwie tym mniej się rodzi dzieci - obecnie jest to prawie nie odczuwalne, ale już w takich krajach jak Holandia jest to duży problem.
A to, że a chłopski rozum to sobie ludzie myślą, że im dłuższy ...uj to babie lepiej. Czy uważasz, że homoseksualizmem można się zarazić lub wychować dziecko na homoseksualistę? Jeśli tak to rozmawiamy o procesie socjalizacji, jednym z podstawowych terminów socjologicznych. Jeśli natomiast uważasz, że homoseksualizm jest wrodzony to jakim cudem może na liczbę rodzonych dzieci wpływać stosunek czy polityka względem homoseksualistów? Otóż, nauka mówi, że procent homosiów nie przekroczył nigdy i nigdzie około 10% danej populacji, tak więc czym się martwisz?

No, a przywołanie Holandii pokazuje prymitywizm Twojego myślenia. Akurat homosie to żaden powód spadku liczby dzieci w krajach, powiedzmy, Europy Zachodniej. Uważasz, że np. po II WŚ homosiów w Holandii było mniej a jeśli tak to jak myślisz, dlaczego ich liczba się zmienia w czasie?

Np. w takiej Szwecji mają z pewnością bardziej liberalne prawo i obyczajowość niż w Polsce a współczynnik dzietności też wyższy. Więc jak to jest z tą dzietnością i homoseksualizmem? :prochno:
Ostatnio zmieniony 14 października 2013, 01:17 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:13

Castiel pisze: Psychologii...
Nauki, z których czerpie psychologia, to głównie socjologia, antropologia, filozofia i biologia, ale dzięki wypracowaniu własnych metod eksperymentalnych psychologia jest nauką samodzielną. Psychologia zaliczana jest do nauk społecznych, także do nauk humanistycznych. Ostatnio jest także zaliczana do nauk behawioralnych (nauk o zachowaniu) razem z socjologią, etologią, antropologią kulturową, kryminologią, niektórymi działami medycyny (psychiatrią, medycyną behawioralną).

Spoko, w takim razie mam szansę na pracę w NASA...po socjologii. ;)

:rotfl: ...stary, błagam Cię, daj już sobie siana, ale nie tylko z dyskutowaniem o nauce, ale także z osobistymi zwierzeniami, nie uważasz, że forum internetowe nie jest zbyt dobrym miejscem a takie wylewności? Chłopie, who cares? :roll:
Ostatnio zmieniony 14 października 2013, 01:22 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:20

Chłopcy, walić socjologię, robotę na nocki czy zaćmienie Księżyca. Nie ważne co robimy, ile zarabiamy czy czym jeździmy (no, bywają tu tacy co myślą, że jak jest skóra i fura to już ma się +1000 do fajmu na forum). Z mojej perspektywy jest istotne tylko to co piszecie, nie to kim jesteście. Chodzi o to by napisać co się myśli w temacie, przekazać komuś być może coś ciekawego czy niewygodnego. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem otwarty na argumenty i zmianę swojego myślenia.

Zainteresowanych odsyłam do mojej sygnaturki i tekstu wielkiego polskiego filozofa Ingardena.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:22

Wiesz Gotti w porównaniu do Ciebie ma jeszcze resztki rozumu i widzi problemy we właściwych miejscach i jest spora szansa, że gdy prawdziwe problemy się pojawią to facet właściwie zareaguje, a Ty w takim przypadku zamkniesz się w piwnicy i będziesz się zastanawiał czym różni się seks analny pary hetero od homo. Ot prawdziwa socjologiczna zagwozdka.
Tak przy okazji o tej psychologii i biologii - to bardziej chodziło mi o to czemu człowiek mdleje przy dużych przeciążeniach, czemu w zerowej grawitacji ludzie świrują itp
Choćby wszyscy socjologowie zebrali się do kupy to niczego nie wymyślą. Świata nie zmienią. Nie wprowadzą żadnej zmiany. Wasze dokonania mogą być co najwyżej ukazane w obrazkowej Angorce. Tu czego się nauczyłeś wystarczy ci na lata, a tymczasem choćby w medycynie wielu lekarzy musi się dokształcać na kursach siedząc na sali która pachnie studniówkowymi rzygami bo w kilka lat po studiach to czego się uczyłeś to prehistoria.
Co to są ruchy społeczne i jak socjologowie je dzielą? Fascynujące. Idę robić popcorn, a nie bo rano do "raboty".
Ostatnio zmieniony 14 października 2013, 01:28 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:27

Castiel pisze:(...)czym różni się seks analny pary hetero od homo. Ot prawdziwa socjologiczna zagwozdka.
To jest, kolego, pytanie egzystencjalne, "wejść albo nie wejść...", tak więc socjo w to nie mieszaj. :P
Castiel pisze: Choćby wszyscy socjologowie zebrali się do kupy to niczego nie wymyślą. Świata nie zmienią. Nie wprowadzą żadnej zmiany. Wasze dokonania mogą być co najwyżej ukazane w obrazkowej Angorce. Tu czego się nauczyłeś wystarczy ci na lata, a tymczasem choćby w medycynie wielu lekarzy musi się dokształcać na kursach siedząc na sali która pachnie studniówkowymi rzygami bo w kilka lat po studiach to czego się uczyłeś to prehistoria.
Dokładnie, bo świat się nie zmienia... :whistle:

A u nas na wsi mamy takiego rodzinnego, co to zawsze i wszystkim wypisuje te same leki...wiem, bo babki głośno narzekają. Coś to nie wszyscy lekarze muszą/chcą się dokształcać. :roll:
Castiel pisze:Taki przykład na koniec - oglądasz taki serial Big Bang Theory czy to za niskie loty jak dla Ciebie?
Otóż będąc po socjologii w towarzystwie jesteś jak Howard w tym serialu. Obejrzyj. Spodoba Ci się. Nawet yyynteligentny humor.
Nie oglądam seriali. Książki, gry czy filmy możesz mi jak najbardziej polecać, natomiast od tasiemców stronię.

Wracaj lepiej do pracy bo tutaj nikt już z Tobą nie będzie rozmawiał. Z mojej strony EOT, nie warto tracić czasu na takie bezproduktywne dyskusje.
Ostatnio zmieniony 14 października 2013, 01:44 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 01:40

Taki przykład na koniec - oglądasz taki serial Big Bang Theory czy to za niskie loty jak dla Ciebie?
Otóż będąc po socjologii w towarzystwie jesteś jak Howard w tym serialu. Obejrzyj. Spodoba Ci się. Nawet yyynteligentny humor.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 02:09

czy tego typu współżycie pary hetero jest zgodne z naturą, czy nie jest?
Nie jest zgodne z naturą według mnie.
czy para hetero, która uprawia seks analny (nie prowadzi do prokreacji) jest zagrożeniem dla ludzkości, czy nie jest? Prochno
No to poproszę o dane ile jest takich par, które uprawiają seks tylko analnie i do tego nie mają dzieci.
Czy uważasz, że homoseksualizmem można się zarazić lub wychować dziecko na homoseksualistę?
Zarazić nie wiem, w jakimś młodym wieku możliwe, że tak, wychować dziecko oczywiście.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 02:24

No to poproszę o dane ile jest takich par, które uprawiają seks tylko analnie i do tego nie mają dzieci.
Nie są ważne dane w tym wypadku, to pytanie potraktuj jako figurę retoryczną, chciałem Ci nim zobrazować Twój moim zdaniem błędny tok rozumowania.
Zarazić nie wiem, w jakimś młodym wieku możliwe, że tak, wychować dziecko oczywiście.
No właśnie a ja nie posiadam wiedzy, jeśli wiesz gdzie ona "leży" to mi wskaż miejsce, jakoby można było wychować człowieka na homoseksualistę. Natomiast jeśli tak jest to moja niechęć do tego zjawiska z pewnością się zwiększy.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 02:30

Znalazłem niemal idealną stronę, która zobrazuje Ci ten problem. Badania przeprowadził jakiś socjolog z USA.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/36178-co ... -socjologa

Jak nie chcesz czytać całego to tu jest fragment, który nas interesuje, ale polecam przeczytać całość:

Kod: Zaznacz cały

61 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 71 proc. wychowanych przez ojca geja określało siebie jako &#8222;całkowicie heteroseksualnych&#8221;. Do takiej tożsamości przyznawało się natomiast 90 proc. tych wychowanych w pełnej biologicznej rodzinie.
Wnioski są chyba oczywiste.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 02:34

@Up,

noo widzisz! To są konkretne posty, z pewnością poczytam, dzięki. ;)

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2013, 06:55

Pojawiają się pytania. Życie pisze różne scenariusze. Chcielibyście być wychowywani przez parę homoseksualną? Albo. Chcielibyście, aby wasze dzieci były wychowywane przez parę homo? Ja, osobiście, odpowiadam na oba pytania stanowczym NIE.

ODPOWIEDZ