Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2018, 22:49

Jeżeli zostanie Pjanic i Sandro to nawet bez topa do pomocy będę kontent. Natomiast gdy po sprzedaży szrotu i balastu przyszedł ktoś do pomocy to beppe&fabs powinni mieć jedną z gwiazdek do około stadionu.

nie dla Babola

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lipca 2018, 23:22

Poprostu pisze:Jeżeli zostanie Pjanic i Sandro to nawet bez topa do pomocy będę kontent. Natomiast gdy po sprzedaży szrotu i balastu przyszedł ktoś do pomocy to beppe&fabs powinni mieć jedną z gwiazdek do około stadionu.

nie dla Babola
Do wcześniejszej wypowiedzi - Marchisio jest wychowankiem, ale też ma kontrakt, więc jak nie będzie planów dla niego, to jego pensja brutto pewnie ok 7mln rocznie.

Chciałem napisać o naszej pomocy, bo teraz pytanie, kto musiałby przyjść żeby podnieść jakość? Musiałby to ktoś to lepiej zagra od Matuidiego i Khediry. Tak, taki Pogba to pewne podniesienie jakości, Savic? Może tak bo to jednak zmiana klubu, różnie może być, albo jak za duże $ z taką przylepką też może nie grać tego czego się będzie oczekiwało od niego.

Może lepiej już nie kombinować z pomocą jak to nie ma poprawić jakości? Chociaż z drugiej strony Khedira i Matuidi, obydwoje już wiekowi, jak teraz nie zarobimy na nich to już nigdy.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:12

Liczenie na jakikolwiek zarobek na Khedirze czy Matuidim to są niestety pobożne życzenia.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:18

Ciekawe to wszystko jest, już dawno mercato nie trzymało w takim napięciu. Czekam z niecierpliwością bo wierzę w to, że ktoś konkretny do pomocy przyjdzie bez potrzeby odpalenia Pjanicia, który musi zostać.

Dzisiaj miałem miłe spotkanie. W Postirze ( Chorwacja ) zaczepiła mnie kobieta z facetem komplementując Juve jako, że miałem na sobie koszulkę wyprodukowaną przez JP. Okazało się, że to kuzynka Del Piero, która mieszka w Conegliano. Zatkało mnie i ucięliśmy sobie miłą pogawędkę około 25 minut. Kuzynka ADP również jest przeciwna powrotowi Bonuca do Juve, stwierdziła, że wyzbyła się do niego resztek szacunku i nie tylko ona jak to z uśmiechem podkreśliła Ciekawe kogo miała na myśli ? ;)

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:20

No to niestety niemiło się może rozczarować bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Bonuc wraca :whistle:

Haha, Pedulla tym razem twierdzi, że kluczowa w sprawie Ruganiego będzie sobota. Ponoć Paratici ma się z tą całą Mariną z Chelsea spotkać w Nicei trolololo

Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:38

RICTOR pisze:No to niestety niemiło się może rozczarować bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Bonuc wraca :whistle:

Haha, Pedulla tym razem twierdzi, że kluczowa w sprawie Ruganiego będzie sobota. Ponoć Paratici ma się z tą całą Mariną z Chelsea spotkać w Nicei trolololo
Bonus, eeeee, niby argumenty że jest lepszym obrońcą niż Caldara czy Rugani, albo że na już potrzebujemy zawodnika do LM.
Z tego co pamiętam to Bonus w kluczowych meczach w LM nie był profesorem, podobnie jak Buffon nie był w stanie wygrać nam meczy chociaż ciężko to powiedzieć o obrońcy i bramkarzu.
Według mnie bez Buffon-a i Bonucciego mamy większe szanse na wygranie LM dlatego pakowanie się w odkupienie Bonus-a wraz z jego bardzo wysokim kontraktem to zła decyzja.
Poza brakiem podwyższenia jakośći w LM, jego przyjście może mieć negatywny wpływ na kibiców, szatnie. Z takim kontraktem obudzą się inni bo w sumie dlaczego Chiellini miałby zarabiać mniej?

Na tą chwilę taki Benatia w LM nie jest gorszy od niego, a jest tańszy. Caldara? Nie wiem, ale potrzebujemy i młodego, może się wybije i będzie od tego podporą przez następne 10 lat?

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:55

RICTOR pisze:Liczenie na jakikolwiek zarobek na Khedirze czy Matuidim to są niestety pobożne życzenia.
Masz rację za Khedirę nie dostaniemy złamanego grosza - ma kontrakt, dobre zarobki, gra w topowym klubie. Już z Realu przychodził za darmo, więc od nas po kilku latach gry tym bardziej.

Z Matuidiego natomiast coś na pewno można wyciągnąć, ale jestem na 99% pewny, że nie odpalimy go po raptem jednym sezonie gry.

Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 00:59

Tony Montana pisze:
RICTOR pisze:Liczenie na jakikolwiek zarobek na Khedirze czy Matuidim to są niestety pobożne życzenia.
Masz rację za Khedirę nie dostaniemy złamanego grosza - ma kontrakt, dobre zarobki, gra w topowym klubie. Już z Realu przychodził za darmo, więc od nas po kilku latach gry tym bardziej.

Z Matuidiego natomiast coś na pewno można wyciągnąć, ale jestem na 99% pewny, że nie odpalimy go po raptem jednym sezonie gry.
Khedira raczej zostanie bo on nakłaniał Can-a i będzie go wprowadzał. Matuidi? Allegri geż go ceni bo biega od rana do wieczora ;)

A tak na serio, jak ktoś miałby przyjść do pomocy, to kogoś trzeba się pozbyć bo po prostu brak miejsca, nie liczę Sturaro bo on za Can-a.
Ktoś z:

Pjanic
Khedira
Matuidi
Bentancur

musiałby się z nami pożegnać, nie ważne czy za darmo czy słaby grosz.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 08:30

Jak dla mnie Khedira spełnił już swoje zadanie w sprowadzeniu Cana. Powinien zwolnić miejsce razem ze Sturaro. Najlepiej byłoby go za drobne sprzedać gdzieś do Niemiec albo MLS. Can nie jest małym dzieckiem żeby Sami musiał go prowadzić za rączkę w klubie. Matuidiemu mistrzowi świata można dać jeszcze ten rok. Reszta graczy musi zostać.
Byłoby super jakby przyszedł ktoś z głośnym nazwiskiem za tą dwójkę.

-----X-------Pjanić - ---Can
Bentancur-Marchisio-Matuidi

Najlepiej.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 08:35

Prędzej odpalony Marchisio niż Khedire.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 08:36

Piotr Juvefan pisze:Jak dla mnie Khedira spełnił już swoje zadanie w sprowadzeniu Cana. Powinien zwolnić miejsce razem ze Sturaro. Najlepiej byłoby go za drobne sprzedać gdzieś do Niemiec albo MLS. Can nie jest małym dzieckiem żeby Sami musiał go prowadzić za rączkę w klubie. Matuidiemu mistrzowi świata można dać jeszcze ten rok. Reszta graczy musi zostać.
Byłoby super jakby przyszedł ktoś z głośnym nazwiskiem za tą dwójkę.

-----X-------Pjanić - ---Can
Bentancur-Marchisio-Matuidi

Najlepiej.
Mnie jeszcze jedna rzecz zastanawia, jak ustawi Can-a i Pjanic-ia. Can to bardzo dobry def pomocnik i tam bym go widział czyli z tyłu, jak Casemiro gra a Pjanic wyżej. Czyli optymalne ustawienie zawodników dla ich "cech".

Sorry, ale nie mogę patrzeć na Pjancia jako registę, a Can-owi może brakować cech na TOP-owego B2B.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 08:59

Marchisio w meczu z Beyernem pokazywał się z dobrej strony. Jeśli skończymy grać dwoma typowymi defensorami w środku pola to powinien dostawać szansę,ale musiałby przyjść ten Pan X o podobnej charakterystyce.

Chociaż Bentancur byłby świetnym dublerem Pogby.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 10:13

Nie wiem czy ktoś wrzucał.

Torchia podczas radia VS mówił wczoraj, że jego zdaniem przyjdzie jeszcze SMS.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 10:20

Poprostu pisze:Nie wiem czy ktoś wrzucał.

Ale w razie odejścia Miralema czy jako wzmocnienie pomocy?

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2018, 10:29

zakiii pisze:
Poprostu pisze:Nie wiem czy ktoś wrzucał.

Ale w razie odejścia Miralema czy jako wzmocnienie pomocy?
O tym nie mówił ale Pjanic zostaje to jest więcej niż pewne.

Zablokowany