Mercato (LATO 2017)
- Cataclysm9
- Juventino
Wydaje mi się, że Federico nie będzie chciał iść do Anglii. Wiele osób wypowiadało się w ostatnich dniach i dywagowało czy Fede jest gotowy już na Juve, a co dopiero Manchester - zupełnie inna liga, środowisko, granie. Poza tym Federico jest Włochem, a wiemy jak chętni są oni do wyjazdówcooler pisze:Cholera, trzeba liczyć na to, że młody Federico jest zdecydowany już na grę dla Juve. A najlepiej, żeby był tak napalony jak Keita.Cabrini_idol pisze:http://www.football-italia.net/104713/m ... rnardeschi
Jeśli to prawda, to może być to niemały problem dla nas...

+Info dało Mediaset. Ten news jest dla mnie tak samo podejrzany jak ten z zainteresowaniem Barcelony. Fioletowi po prostu próbują podbić cenę.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2017, 15:45 przez Cataclysm9, łącznie zmieniany 1 raz.
maledizione
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Ja jestem ciekaw czy my w ogóle będziemy grali formacją 4-2-3-1 w przyszłym sezonie, czy Max wróci do 3-5-2. Dybala moim zdaniem nie radzi sobie za Higuainem, a Higuain nie ma zmiennika. Schick? Pjaca? Zobaczymy..
Aby nasz skład był na tą chwilę kompletny potrzebujemy prawego obrońcy, prawego i lewego ofensywnego gracza (zamiast Mario i Juana) oraz kogoś, kto będzie pilnował nam "swobody Pjanica", czyli DM. Już widzę jak dokonujemy 4 transferów..
Aby nasz skład był na tą chwilę kompletny potrzebujemy prawego obrońcy, prawego i lewego ofensywnego gracza (zamiast Mario i Juana) oraz kogoś, kto będzie pilnował nam "swobody Pjanica", czyli DM. Już widzę jak dokonujemy 4 transferów..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- tomassi14
- Juventino
To jest najgorsze ze kupowani sa zawodnicy pod niewiadomo jaką taktykę, na poczatku sezonu Max ma jakas koncepcje ktora srednio pasuje by w nowym zmienic, okazuje sie nowa działa ale tak wsumie nie ma odpowiednich ludzi do tegoLukaszG / DLuGi pisze:Ja jestem ciekaw czy my w ogóle będziemy grali formacją 4-2-3-1 w przyszłym sezonie, czy Max wróci do 3-5-2. Dybala moim zdaniem nie radzi sobie za Higuainem, a Higuain nie ma zmiennika. Schick? Pjaca? Zobaczymy..
Tak bylo w obydwu sezonach ktory osiagnelismy final LM
- notquitemytempo
- Juventino
Zapomniałeś o następcy Sandro.LukaszG / DLuGi pisze:Aby nasz skład był na tą chwilę kompletny potrzebujemy prawego obrońcy, prawego i lewego ofensywnego gracza (zamiast Mario i Juana) oraz kogoś, kto będzie pilnował nam "swobody Pjanica", czyli DM. Już widzę jak dokonujemy 4 transferów..

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Odpukać!notquitemytempo pisze:Zapomniałeś o następcy Sandro.LukaszG / DLuGi pisze:Aby nasz skład był na tą chwilę kompletny potrzebujemy prawego obrońcy, prawego i lewego ofensywnego gracza (zamiast Mario i Juana) oraz kogoś, kto będzie pilnował nam "swobody Pjanica", czyli DM. Już widzę jak dokonujemy 4 transferów..
A nie wspomniałem o nim w swojej wypowiedzi?Sorek21 pisze:A Schick to nie przyszedł jako zmiennik dla Higuaina ?
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Po 1 Allegri już oficjalnie powiedział że 4213 będzie naszym ustawieniem na nowy sezon. Po 2 oglądałeś Tolisso więcej niż 2-3 razy ? On w defensywie nie jest już taki dobry. A na pewnie nie tak jak typowy DM (Nzonzi).Tony Montana pisze:Doskonale to rozumiem, zresztą nikt z nas nie wie dokładnie jakie są perspektywy na nasze ustawienie i czego oczekuje Allegri. I jeśli chodzi już o DM to wcale nie uważam Tolisso za gorszego gracza na tej pozycji, a dodatkowo może się jeszcze rozwinąć. Jeśli chodzi już o to konkretne 4231 to ja mam wątpliwości czy N'zonzi jest odpowiednim graczem po raptem 2 sezonach w poważnej piłce. Jeśli przyjdzie to będę mu oczywiście kibicował, żeby wskoczył na wyższy poziom.Poprostu pisze:Dlaczego nie rozumiesz, że Tolisso nie pasuje nam do 4231 w którym potrzebujemy DM z prawdziwego zdarzenia. Dlatego właśnie go odpuściliśmy.Tony Montana pisze:Żałuję również tego, że nie dołączył do nas Tolisso, być może Bayern zaproponował mu lepszy kontrakt, może ciekawszy projekt tego się raczej nie dowiemy z oficjalnych wypowiedzi czy było nim realne zainteresowanie czy zasłona dymna. Ale mając do wyboru jego i N'zonziego za 40 melonów to wolałbym dać za Tolisso nawet te 60 czy 70 melonów, młodego gracza można gdzieś opchnąć za kilka lat i na tym zarobić, a dla N'zonziego to jest docelowy klub i w jego wieku za żadną sensowną kasę go już nie puścimy.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Pytanie tylko czy N'zonzi będzie chciał przyjść na ławkę, skoro u nas podstawowa para to Pjanic + Khedira? Poza tym gdyby faktycznie przyszedł, to mamy Pjanic/Marchisio i Khedira/N'zonzi. Do sprzedania Sturaro, Lemina i Roncon.. w tej kolejności. Już widzę jak Marotta ich sprzedaje 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Agresti dziś podał na VS, że Sandro faktycznie jest jakoś dogadany z Chelsea i, że na ten moment bliżej jest Londynu niż Turynu, ale powodem nie są pieniądze (bo dostał już od nas ofertę nowego kontraktu i podwyżki) a jakieś sprawy osobiste. Zobaczymy. Agresti nie napisał, że na pewno odejdzie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tak, sprawy osobiste czyli takie, że jego rodzina nie może się zaaklimatyzować w Turynie. Pieprzenie i szukanie wymówek ale wiadomo, że chodzi o kasę. Wszystkie miasta włoskie są piękne i mają urok. Turyn to kolebka kultury, dużo zieleni i pięknych parków. Z Turynu blisko jest w góry i nad morze więc nie wiem jak można się Brazylijczykom nie zaaklimatyzować w tym pięknym mieście ? No tak - Londyn to słoneczna metropolia bez opadów.
Agrest nie powiedział, że Sandro na pewno odejdzie ale krążą opinie, że powinniśmy się oswajać z myślą, że go pożegnamy. Pamiętam dwa lata temu jak przychodził młody Sandro - "Mamy lewą flankę obsadzoną na lata" :rotfl:
Tutaj nic nie ma na lata bo Del Piero, Nedved, Trezeget zakończyli już kariery, za rok zakończy ją Buffon. I to było by na tyle jeżeli chodzi o zawodników na lata. Co roku mamy rewolucję i tak też już pozostanie. Nie mają jaj aby jak PSG postawić na swoim.
Agrest nie powiedział, że Sandro na pewno odejdzie ale krążą opinie, że powinniśmy się oswajać z myślą, że go pożegnamy. Pamiętam dwa lata temu jak przychodził młody Sandro - "Mamy lewą flankę obsadzoną na lata" :rotfl:
Tutaj nic nie ma na lata bo Del Piero, Nedved, Trezeget zakończyli już kariery, za rok zakończy ją Buffon. I to było by na tyle jeżeli chodzi o zawodników na lata. Co roku mamy rewolucję i tak też już pozostanie. Nie mają jaj aby jak PSG postawić na swoim.

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Oby to nie była prawda... Dla mnie jeden z najlepszych, jak nie najlepszy nasz zawodnik ostatniego sezonu...RICTOR pisze:Agresti dziś podał na VS, że Sandro faktycznie jest jakoś dogadany z Chelsea i, że na ten moment bliżej jest Londynu niż Turynu, ale powodem nie są pieniądze (bo dostał już od nas ofertę nowego kontraktu i podwyżki) a jakieś sprawy osobiste. Zobaczymy. Agresti nie napisał, że na pewno odejdzie.
Jeśli ma odejść jeszcze ktoś z podstawowego składu to zdecydowanie wolę, żeby to był Leo Bonucci, a nie on...(chodź wiadomo, że Włocha też bym nie oddał)
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
RICTOR pisze:Agresti dziś podał na VS, że Sandro faktycznie jest jakoś dogadany z Chelsea i, że na ten moment bliżej jest Londynu niż Turynu, ale powodem nie są pieniądze (bo dostał już od nas ofertę nowego kontraktu i podwyżki) a jakieś sprawy osobiste. Zobaczymy. Agresti nie napisał, że na pewno odejdzie.
Na juventuz.com Mark też dzisiaj pisał, że pożegnaliśmy już Sandro.
- Piti
- Juventino
jakie tam sprawy osobiste? Zaraz ci zademonstruje jak to szło, Sandro w rozmowie z Marottą:RICTOR pisze:Agresti dziś podał na VS, że Sandro faktycznie jest jakoś dogadany z Chelsea i, że na ten moment bliżej jest Londynu niż Turynu, ale powodem nie są pieniądze (bo dostał już od nas ofertę nowego kontraktu i podwyżki) a jakieś sprawy osobiste. Zobaczymy. Agresti nie napisał, że na pewno odejdzie.
Sandro: Beppe, czy mógłbym..
Marotta: Jasne Alex że możesz odejść, nikogo nie trzymamy siłą jak dobrze wiesz jesteśmy dżentelmenami a kontrakt w Juventusie na kilka lat to tylko prowizorka, powodzenia w karierze!
Sandro: ..poprosić o podwyżkę? no ale skoro tak..
Marotta: :shock:
A co ty myślałeś, brazol z Porto będzie tu grał całą kariere? jak chcemy z kimś się wiązać na lata to musi to być włoch, bo włochom ciężko opuszczać Italie i taka jest prawda. Gdyby na przykład taki Spinazzola był na poziomie Sandro i tak u nas wystrzelil, to jestem pewien że w takiej sytuacji mowy o transferze by nie było nawetMRN pisze: Pamiętam dwa lata temu jak przychodził młody Sandro - "Mamy lewą flankę obsadzoną na lata" :rotfl:

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie, ja nie myślałem ale się śmiałem z tych tekstów
Dwa lata temu jak ubiegliśmy MC i zakontraktowaliśmy Alexa to środowisko JP było w euforii bo Sandro odrzucił kasę i poszedł do Juve aby grac o najwyższe cele. W tym roku niestety przekonał się jak wygląda gra o najwyższe cele w Juve i nagle zaczęło mu przeszkadzać to, i to i wyskoczyły nagle sprawy osobiste. Dla mnie odejście świetnego zawodnika już po dwóch latach to jest policzek, chyba wie, że tutaj nic ponad wkalkulowane scudetto nie osiągnie. Przyszedł na lata, ucieka po dwóch i to do Chelsea. No to jak, mieli go nie oddawać do Chelsea ze względu na Conte za żadne pieniądze ?
Nie oszukujmy się - scudetto i PW wygralibyśmy nawet z Evrą w składzie, Sandro do tego niepotrzebny. W tym roku mieliśmy Pjanicia, Sandro, Igłe czyli skład lepszy niż dwa lata temu, do finału doszliśmy jak burza aby dać się w nim zerżnąć w kakao bez lubrykantu, bez słowa sprzeciwu.
Wiesz, jak chcesz uciec ale Ci głupio w stosunku do zarządu i kolegów mimo, że dostajesz wyższy kontrakt to zaczynasz wymyślać sprawy osobiste. A my jak te pipy idziemy każdemu na rękę :hellyes:

Dwa lata temu jak ubiegliśmy MC i zakontraktowaliśmy Alexa to środowisko JP było w euforii bo Sandro odrzucił kasę i poszedł do Juve aby grac o najwyższe cele. W tym roku niestety przekonał się jak wygląda gra o najwyższe cele w Juve i nagle zaczęło mu przeszkadzać to, i to i wyskoczyły nagle sprawy osobiste. Dla mnie odejście świetnego zawodnika już po dwóch latach to jest policzek, chyba wie, że tutaj nic ponad wkalkulowane scudetto nie osiągnie. Przyszedł na lata, ucieka po dwóch i to do Chelsea. No to jak, mieli go nie oddawać do Chelsea ze względu na Conte za żadne pieniądze ?
Nie oszukujmy się - scudetto i PW wygralibyśmy nawet z Evrą w składzie, Sandro do tego niepotrzebny. W tym roku mieliśmy Pjanicia, Sandro, Igłe czyli skład lepszy niż dwa lata temu, do finału doszliśmy jak burza aby dać się w nim zerżnąć w kakao bez lubrykantu, bez słowa sprzeciwu.
Wiesz, jak chcesz uciec ale Ci głupio w stosunku do zarządu i kolegów mimo, że dostajesz wyższy kontrakt to zaczynasz wymyślać sprawy osobiste. A my jak te pipy idziemy każdemu na rękę :hellyes: