Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
Niech nasi cisną tam benatię, pjacę, czy sturaro, ale wara do caldary, chyba że gwarantujemy sobie odkup, ale to i tak mi się nie widzi... Będzie BBBC(hiellini)R? Jeden młodziak musi zostać i to musi być Caldara.Poprostu pisze:Skoro sam Leonardo przyznał, że to Babol chce do nas i go o to poprosił to inna opcja niż deal na NASZYCH warunkach nie wchodzi w grę.
Top Calcio pisze, że już done dealio praktycznie.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Czy wypowiedź Marotty na temat możliwego powrotu Bonucciego jest prawdziwa? Jak dla mnie to będzie żenada. Odszedł z hukiem, cieszył się z bramki jakby nigdy nic, był kapitanem Milanu i teraz niby miałby wrócić? Litości..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ploty. Beppe tylko wtedy powiedział, że nie udziela wywiadu i uciekł. Tek samo jak słowa o tym, że Caldara jest nie na sprzedaż to fakemLukaszG / DLuGi pisze:Czy wypowiedź Marotty na temat możliwego powrotu Bonucciego jest prawdziwa? Jak dla mnie to będzie żenada. Odszedł z hukiem, cieszył się z bramki jakby nigdy nic, był kapitanem Milanu i teraz niby miałby wrócić? Litości..
Beppe przed chwila
Bonus chce wrócić jednak nasz obrona jest pełna.

- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Moze juz pozegnalismy sie z Ruganim, stad temat Bonucciego.
Nic nie przemawia za tym zeby to Caldara nas opuscil. Bylibysmy frajerami roku idac na taka wymiane. Owszem, wartosc Bonucciego na ta chwile jest wieksza niz Caldary, ale Mattia moze jeszcze bardzo sie rozwinac, a u Leo bedzie juz tylko regres.
Marotta don't be stupid !
Nic nie przemawia za tym zeby to Caldara nas opuscil. Bylibysmy frajerami roku idac na taka wymiane. Owszem, wartosc Bonucciego na ta chwile jest wieksza niz Caldary, ale Mattia moze jeszcze bardzo sie rozwinac, a u Leo bedzie juz tylko regres.
Marotta don't be stupid !
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
LukaszG / DLuGi pisze:Czy wypowiedź Marotty na temat możliwego powrotu Bonucciego jest prawdziwa? Jak dla mnie to będzie żenada. Odszedł z hukiem, cieszył się z bramki jakby nigdy nic, był kapitanem Milanu i teraz niby miałby wrócić? Litości..

To tak jakby dziewczyna urządziła Ci awanturę, dała po pysku i odeszła do innego. W między czasie paradowałaby z nim na Twoich oczach pyszniąc się jak paw. Po jakimś czasie jak Ty kupiłeś nową furę, zainwestowałeś we fryzjera i siłkę, Ona chce wrócić.
Jak dla mnie Leo (i chyba nie tylko dla mnie) do sprzedajna <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie będę umiał mu kibicować bo nie będę umiał docenić i skupić się tylko na czysto sportowym aspekcie powrotu. Będzie jak drzazga w.. wiadomo czym. Będzie mnie ten chłop uwierał znowu w naszych barwach.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jak Beppeone faktycznie tak powiedział, to Babol jest już graczem Juve. Oby za Benatie.Piti pisze:Pewniak do przyjścia czy do odejścia?mrozzi pisze: To jest pewniak.

- Osgiliath
- Juventino
Także bym niczego nie przekreślał. Nie przy Beppe, oby tylko nie stracili zmysłów i odpalili CaldaręPoprostu pisze:Jak Beppeone faktycznie tak powiedział, to Babol jest już graczem Juve. Oby za Benatie.Piti pisze:Pewniak do przyjścia czy do odejścia?mrozzi pisze: To jest pewniak.:stare prochno:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pewniak, że Bonucci u nas. On mówi tak tylko i wyłącznie wtedy, gdy wszystko jest już klepnięte. Pytanie na jakich warunkach. W Caldarę nie wierzę, Sturaro nie będą chcieli. Może Pjaca, może część zapłaty za Gonzalo. Leonardo mówił dziś, że w związku z obostrzeniami FFP nie będą mogli zaszaleć, więc częściowe pokrycie kosztów pozyskania Higuaina kartą zawodnika ma sens.Piti pisze:Pewniak do przyjścia czy do odejścia?mrozzi pisze: To jest pewniak.
Cóż. Od 2 dni jestem przekonany o tym, że to done deal, ale dalej nie mogę się z tym oswoić.
- pumex
- Juventino
Wyjątkowo, podczas tego mercato zachowywałem wewnętrzny spokój, dając jednocześnie duży kredyt zaufania Marottcie. Nawet jeśli jestem zwolennikiem pozostania w składzie Ruganiego, a czytało się plotki o jego transferze do Chelsea, jakoś mnie to specjalnie nie ruszało. Pierwszy raz zagotowałem się słysząc o wymianie Caldara-Bonucci. Wiadomo, że póki co to tylko plotki, ale jakoś nie umiem oprzeć się wrażeniu, że to byłby ruch trochę w stylu Marotty. Nie pytajcie czemu - po prostu. Uznałbym taki ruch za skrajną głupotę. Do samego Bonucciego nic nie mam, co więcej, wciąż darzę go sympatią i szacunkiem, nie to wszystko nie kosztem Caldary. Musimy w końcu odmładzać defensywę, a nie kisić się z Benatią czy Barzaglim.
Odnosząc się do możliwej wymiany Higuain-Bonucci, to chyba nigdzie nie pisze się o dopłacie ze strony Milanu. Chyba, że coś mi umknęło. W każdym razie mam nadzieję, że przy ewentualnej transakcji taka dopłata miałaby miejsce, bo Higuain, nawet z nadwagą, jest o wiele wartościowszym piłkarzem niż Leo.
I jeszcze jedno - śmiem powątpiewać czy Cancelo rzeczywiście jest szykowany na bok obrony. No i spóźnione propsy za Ronaldo. Mimo wszystko wciąż brakuje kozaka do środka pomocy.
Odnosząc się do możliwej wymiany Higuain-Bonucci, to chyba nigdzie nie pisze się o dopłacie ze strony Milanu. Chyba, że coś mi umknęło. W każdym razie mam nadzieję, że przy ewentualnej transakcji taka dopłata miałaby miejsce, bo Higuain, nawet z nadwagą, jest o wiele wartościowszym piłkarzem niż Leo.
I jeszcze jedno - śmiem powątpiewać czy Cancelo rzeczywiście jest szykowany na bok obrony. No i spóźnione propsy za Ronaldo. Mimo wszystko wciąż brakuje kozaka do środka pomocy.

- ewerthon
- Juventino
Jaki tego typu ruch wykonał w przeszłości, że doszedłeś do takich wniosków? Po prostu od zawsze jesteś do niego uprzedzony, mimo, że już parę lat temu okazało się, że zwyczajnie nie masz racji oceniając jego pracę.pumex pisze:Pierwszy raz zagotowałem się słysząc o wymianie Caldara-Bonucci. Wiadomo, że póki co to tylko plotki, ale jakoś nie umiem oprzeć się wrażeniu, że to byłby ruch trochę w stylu Marotty.