Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 21:06

SKAr7 pisze: To jednak bym przejrzał te mecze i statsy na Twoim miejscu :P Jasne, Armero lepszy, ale Peluso alternatywą jest co najmniej znośną. Na pewno to nie model zapchajdziury, której główną wartością jest solidne granie na 10 pozycjach- ale poniżej pewnego poziomu nie zejdzie. Jeśli z Armero nie wypali, Atalanta zrobi małą promocję, a Conte Peluso odpowiada pod względem psychicznym (tzn. smerf pracuś) to jestem za.
No, ale kurde, kim my mamy grac w tej Lidze Mistrzow? Zapchajdziury w skladzie juz mamy (Giaccherini, Padoin, Caceres) - teraz licze na jakosc.

Z Cavanim cos sie caly czas rusza, na szczescie :) W przyszlym tygodniu moze cos bedzie wiecej wiadomo.

Aha, nie wiem czy wszyscy widzieli dzisiaj fote, jaka Del Piero wrzucil na FB. Siedzi w USA i byl wczoraj na mecz NBA, wiec zdaje mi sie, ze bedzie gral w MLS.

Obrazek
klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 21:39

Nie ma co liczyć na trasfery w czerwcu... Zapewne jakiś będzie w lipcu, a reszta pod koniec sierpnia.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:02

bendzamin pisze:
SKAr7 pisze: To jednak bym przejrzał te mecze i statsy na Twoim miejscu :P Jasne, Armero lepszy, ale Peluso alternatywą jest co najmniej znośną. Na pewno to nie model zapchajdziury, której główną wartością jest solidne granie na 10 pozycjach- ale poniżej pewnego poziomu nie zejdzie. Jeśli z Armero nie wypali, Atalanta zrobi małą promocję, a Conte Peluso odpowiada pod względem psychicznym (tzn. smerf pracuś) to jestem za.
No, ale kurde, kim my mamy grac w tej Lidze Mistrzow? Zapchajdziury w skladzie juz mamy (Giaccherini, Padoin, Caceres) - teraz licze na jakosc.
Oczywiście jakość jest priorytetem. ALE zapytam Cię tak: wyobraź sobie, że (pukając w niemalowane) PDC łapie kontuzję i wypada nam z 1/8 i ćwierćfinału LM. Kto gra lewego wingbacka? Caceres tam wyglądał żałośnie, Padoin też znacznie lepiej gra b2b skupiającego się na czyszczeniu. Chellini ostatecznie na lewej obronie zagra, ale na skrzydło już raczej nie wejdzie. Kombinujemy z ustawieniem?
Taki Armero byłby opcją jeszcze lepszą od PDC, Peluso niezłym zmiennikiem.
Ale tak, najpierw skupmy się na armacie z przodu, żeby się nie okazało, że tu na Giaccha 4 miliony, tam na Borriello 5, tu znowu Asamoah i Armero za 18 i zostajemy z pustą kabzą i Matrim z Quagiem i Borriello w ataku.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:07

Dante93 pisze:Tak wracając dalej do tematu Eriksena, czy dla niego dałoby rade znaleźć miejsce w naszym ustawieniu? Bo z tego co kojarze to raczej OŚP ewentualnie zawodnik grający troche bardziej po lewej. A my tak naprawde wakat mamy tylko na prawej stronie.
Ajax tak szkoli pomocników, że powinien odnaleźć się również na prawej stronie. Właściwie gość jest obunożny i na boisku widzi naprawdę bardzo dużo. Dlatego mówię, że to połączenie Nedveda i Beckhama (przeczytałeś deszczu ;]?).

Ja Was proszę, ale naprawdę bardzo mocno proszę... serio stawiacie wyżej Borriello od Quaga? Zakładając, że nie kupimy modnego rzymianina, a Matriego gdzieś opchniemy zostaje nam tylko Fabio Q. i dla mnie gitara. Niech będzie rezerwowym. Ten sezon bardzo średni, ale naprawdę wierzę, że w 2012/2013 świetnie wywiąże się z roli rezerwowego. Nie lada wyczynem jest znalezienie konkretnego nazwiska do pierwszego składu i naprawdę nie ma chyba sensu w tym mercato zawracać sobie głowy rezerwową "9". Jak będzie potrzeba to taki problem spokojnie może poczekać do zimy.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:13

SKAr7 pisze: Oczywiście jakość jest priorytetem. ALE zapytam Cię tak: wyobraź sobie, że (pukając w niemalowane) PDC łapie kontuzję i wypada nam z 1/8 i ćwierćfinału LM. Kto gra lewego wingbacka? Caceres tam wyglądał żałośnie, Padoin też znacznie lepiej gra b2b skupiającego się na czyszczeniu. Chellini ostatecznie na lewej obronie zagra, ale na skrzydło już raczej nie wejdzie. Kombinujemy z ustawieniem?
Nie, no to wiadomo, ze kogos na te lewa strone sprowadzic trzeba. I mam nadzieje, ze jak De Ceglie zlapie hipotetyczna kontuzje, to ktos najwyzej zacznie sie zastanawiac na forum, kto w razie czego zmieni naszego podstawowego lewego obronce / wingbacka, gdy ten sie zmeczy.

Chociaz rzeczywiscie, w pewnym stopniu masz racje. Nie ma zbyt wielu ciekawych nazwisk na rynku na tej pozycji i wzmocnienia w ataku sa wazniejsze. Jesli wiec sprowadzimy tego Peluso, to po prostu zacisne mocno kciuki za to, zeby kolejny osad Conte okazal sie prawidlowy i nie bede mocno narzekal ;)

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:17

Arbuzini pisze:Nedveda i Beckhama
Aaa no ta, taka lekka aluzja wyszła, że poradzi sobie i na prawej i na lewej stronie :wink: Tylko nie jestem pewny czy to jest stricte ofensywny zawodnik, tzn tak ofensywny jak obecnie Pepe w 4:3:3. Pewnie do 4:4:2 byłby super, ale czy do naszego/naszych obecnych ustawień też?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:38

Dante93 pisze:
Arbuzini pisze:Nedveda i Beckhama
Aaa no ta, taka lekka aluzja wyszła, że poradzi sobie i na prawej i na lewej stronie :wink:
W sumie nie o to mi chodziło, ale może coś w tym jest ;). Gra obiema nogami na poziomie Nedveda (czyli właściwie obie świetne), a umiejętność rozprowadzenia akcji ze skrzydła, jak u Beckhama (albo naszego Camora za Ranieriego ;) ). Czy jest wystarczająco ofensywny do gry na skrzydle w 433? Właściwie to nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie, ale chyba tak. Zobacz sobie jakąś kompilację, całkiem sporo tego na YT. Będziesz mniej więcej miał ogląd, jak gra i co potrafi.

Nie żebym wierzył jakoś bardzo mocno w przyjście tego chłopaka do Juventusu, ale bardzo by mnie to ucieszyło. Raz, że ma naprawdę mocne papiery na klasowego zawodnika, a dwa czasem trzeba kogoś kupić taniej, a potem sprzedać drożej.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:50

Arbuzini pisze:W sumie nie o to mi chodziło, ale może coś w tym jest
Nie ma to jak dobra nadinterpretacja :smile:
Arbuzini pisze:aściwie to nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie, ale chyba tak. Zobacz sobie jakąś kompilację, całkiem sporo tego na YT.
Jak mówiłem mniej więcej wiem na co chłopaka stać, ale z drugiej strony też nie wiem do końca jakie role on w Ajaxie ma przydzielone i czy udaloby mu sie wpisać w koncepcje Juventusowską :wink:
Arbuzini pisze:bardzo by mnie to ucieszyło. Raz, że ma naprawdę mocne papiery na klasowego zawodnika, a dwa czasem trzeba kogoś kupić taniej, a potem sprzedać drożej.
Mnie również ta plota bardzo cieszy, bo już pare miesięcy temu troszke sie nim zainteresowalem, ale jednak rozważałem go prędzej jako zawodnika do 3-osobowej pomocy :wink: Z resztą również sie zgadzam, chłopak jest bardzo młody (1992?) więc jeszcze kupa czasu żeby sie rozwinął w pełni.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 22:52

Ronaldinho można wziąć za darmo. Może to będzie ta gwiazda obiecana przez Beppe :)

Suarez plus Giovinco i atak byłby nie taki zły. Tylko czy Liverpool będzie chciał puścić Suareza za mniej niż 30 mln. Jeśli nie to nie ma co się nim interesować.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 23:11

Liverpool ciągle ostrzy zęby na złotowłosego. Ogólnie atak w postaci Mirko,Suarez,Giovinco w rezerwie jeszcze jakiś FQ,Giach, Peppe. To naprawdę robi już mega fundamenty na 3 fronty.

Ogólnie ostatnia ilość o LS przyprawia mnie o ból głowy, od razu mi się przypomina to co robił z City :)

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 00:15

bramek pisze:Ogólnie atak w postaci Mirko,Suarez,Giovinco w rezerwie jeszcze jakiś FQ,Giach, Peppe. To naprawdę robi już mega fundamenty na 3 fronty.
Ja też jestem wielkim zwolennikiem umiejętności Luisa Suareza, tylko taki problem, że to w żaden sposób nie jest typ wysuniętego napastnika, a chyba jedynym klubem odnoszącym sukcesy bez takiego zawodnika jest obecna Barcelona. Co prawda Urugwajczyk grał dosyć często w tym sezonie jako jedyny napastnik The Reds, ale to wyglądało mniej więcej tak jak w Villarreal kiedy jeszcze Rossi był zdrowy, czyli zachowywał się niemal identycznie jakby grał cofniętego napastnika (schodził na skrzydła, cofał się po piłkę, próbował rajdów, dryblingów, rozgrywał itp.) a o głupią główkę, czy dobitkę nie miał kto powalczyć.
Nie wierzę, że po domniemanym, aczkolwiek moim zdaniem mało prawdopodobnym transferze Suareza, załatalibyśmy nasze dziury w ataku, bo wraz z jego kupnem raczej już by nie starczyło sałaty na jeszcze jednego napastnika z topu. Wystarczy popatrzeć na upodobania Conte i to jak namiętnie wystawiał Borriello, by zdać sobie sprawę, że jeden silny napastnik musi grać, a chroń nas panie Boże od sytuacji, w której miałby nim być Vucinić.

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 02:08

Juvefanatp pisze: Wystarczy popatrzeć na upodobania Conte i to jak namiętnie wystawiał Borriello, by zdać sobie sprawę, że jeden silny napastnik musi grać, a chroń nas panie Boże od sytuacji, w której miałby nim być Vucinić.
... lub właśnie Borriello

Osobiście nie chciałbym Suareza w Juve. Ma sprany beret, a do tego wygląda jak szczur. Piłkarz dobry, ale uważam, że w Juve Conte trzeba coś ponadto... i dobrze

Dawać Igłaina

Filip

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 08:51

IMO:

Ktoś z : Cavani > Suarez > Higuain

+ Giovinco i np. Zapata lub Assou-Ekotto lub Kolarov

I możemy powalczyć w LM.

PS. Ale pomarzyć można, nie ?

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 09:41

O ile Dzeko na prawdę jest na wylocie z klubu to jakoś nie chce mi się wierzyć, że pójdzie do Bayernu by walczyć o skład z Gomezem. Beppe powiniem czym prędzej ganiać po Bośniaka do Manchesteru. Lepszy Dzeko za ok 25 niż Cavani za ok 40 mln.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 09:49

Filip pisze:IMO:

Ktoś z : Cavani > Suarez > Higuain
Możesz to jakoś dokładniej wyjaśnić? Bo ja bym powiedział, że jest zupełnie na odwrót. A stawianie Suareza wyżej niż Higuaina nie ma w sobie zbyt wiele logiki.
Co nie oznacza, że jestem przeciwko Urugwajczykowi. On i Giovinco by byli wystarczający jak dla mnie.
Na temat Nainggolana się nie wypowiadam, bo nie widziałem go w akcji.

Zablokowany