Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
Wow! Na bogato. Aż czterech zawodników do wzmocnienia ofensywy. Właściwie niemożliwe, ale nie ukrywam, że by się przydało.Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Jeśli chodzi o mnie to bardzo chciałbym Isle

Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.
Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.
Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To chyba jakiś plan trzyletni. 150 milionów euro na wymianę połowy składu, który nie przegrał meczu w poprzednim sezonie.Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Dla kontrastu po dzisiejszych plotkach łączących Elie z Schalke zerknąłem na stronę Konigsblauen i znalazłem tam newsa o mega kasie na transfery.
- deszczowy
- Juventino
To młody padawan. Nie natrząsaj sięArbuzini pisze:Wow! Na bogato. Aż czterech zawodników do wzmocnienia ofensywy. Właściwie niemożliwe, ale nie ukrywam, że by się przydało.Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.

Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?Arbuzini pisze:Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.
I dlatego to on powinien zostać na ławce... a nie Matri.Arbuzini pisze:Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.
Nie tylko Ty. Też bym go chciał. Atak Cavani - Suarez mógłby zamiesć we Włoszech (i nie tylko), ale to jak wiemy nierealne. A szkoda.Arbuzini pisze:Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
Klękajcie narody. Jak oni tego Huntera i Raula opłacili? :shock:Ouh_yeah pisze: Dla kontrastu po dzisiejszych plotkach łączących Elie z Schalke zerknąłem na stronę Konigsblauen i znalazłem tam newsa o mega kasie na transfery.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 19:04 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zawidowianin
- Juventino
Masz pożyczyc trochę pieniędzy? Tak na oko to ze 100 baniek.Paulo pisze: Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Jak do składu na przyszły sezon doszłyby te 3 pogrubione nazwiska (+ jakiś środkowy obrońca) to moglibyśmy mówic o bardzo dobrym mercato. Niektórych tutaj jednak ponosi.
onliforpipul
- Dante93
- Juventino
Jeżeli chodzi o chlopaka z Ajaxu (bo to zdaje sie o nim Arbuzini mówił), to gdzieś tam, kiedyś tam, coś tam widzialem i z tego co pamiętam to świetny jest. Ale raczej nierealna sprawa bo 1) Zero jakichkolwiek inf odnośnie naszego zainteresowania nim, 2)Pewnie wart byłby sporo, jak to wszystkie te gwiazdki z Holandii.deszczowy pisze:Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?
A czy padawan może byc stary?deszczowy pisze:To młody padawan. Nie natrząsaj się

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Taki obunożny, młody typo z Ajaxu, który ma mega staty i pójdzie do United w tym rokudeszczowy pisze:Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?Arbuzini pisze:Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.

Arbuz chyba ciut mocniej stąpa po ziemi o myślał o opcji z samym Suarezem. Dobrze, że nie jestem sam wdeszczowy pisze:Nie tylko Ty. Też bym go chciał. Atak Cavani - Suarez mógłby zamiesć we Włoszech (i nie tylko), ale to jak wiemy nierealne. A szkoda.Arbuzini pisze:Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.

Nie doceniasz potęgi Arbuza. Łap mój fap: http://www.calciomercato.com/mercato/am ... -te-597323Dante93 pisze:1) Zero jakichkolwiek inf odnośnie naszego zainteresowania nim
- squinter
- Juventino
Imponującą w postaci Robbena, Ribery'ego, Gomez'a, Muller'a na ławce i Kroos'a z tyłu. To, że zawalili kilka meczów, nie oznacza, że nie mają jednej z największych petard z przodu na europejskich boiskach. Podtrzymuje swoje zdanie - nie wiem po co im Dzeko.Paulo pisze: Jaką mają ofensywę ?
P.S. też fapię nad Suarezem

- SKAr7
- Juventino
deszczowy pisze:I dlatego to on powinien zostać na ławce... a nie Matri.Arbuzini pisze:Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.

Nie przeczę, uwielbiam Fabio, gdyby pokazywał na co go stać to nie potrzebowalibyśmy żadnego top playera. Wciąż na boisku podejmuje decyzje i widzi tyle, że pod tym względem zazdrościć mu może wielu napastników. Ale coś z nim nie tak, jest niepewny siebie, decyzje podejmuje dobre, tylko o półtora tempa za późno i przez to kał z tego jest. Siedząc na ławie u nas nie odzyska swojego rytmu i pewności siebie. Ani tej swojej petardy w prawej nodze.
IMO najlepszą opcją jest opchnięcie Matriego, wypożyczenie za ładną kaskę Fabio, by się odbudował na wypożyczeniu i ściągnięcie pupilka Conte- Borriello. Albo jakąś czwartą opcję z solidnymi korzeniami, która będzie odpowiadała naszemu treneiro.
Dzięki temu możemy mieć trochę kaski z Alessandro, dostać grosz za Quagliarellę, i za rok jest opcja, że będziemy mieć klasowego (30-letniego bo 30-letniego) gracza nie buląc nic.
- Argonessar
- Juventino
podobno Inter chce nam Pazziniego zaoferować...
- zahor
- Juventino
Proszę Cię. Chłopak? Potencjał? Na przyszłość? Ten gość ma 25 lat, jest rówieśnikiem Messiego, Fabregasa czy Cavaniego. On już powinien być ukształtowanym piłkarzem, a niestety nie jest. Do tego jego największym (o ile nie jedynym) atutem jest szybkość, co tym bardziej sugeruje że jego najlepsze lata powinny przypaść akurat na teraz.Bartek88 pisze: Esti to bardziej inwestycja w przyszłość, może chcą go wypozyczyć albo liczą,że się obudzi?
Bo porównując gre Esti z Copa America a SerieA to mam wrazenie, ze ogladalem dwoch różnych zawodników. A potencjał chlopak ma
Do tego jeszcze można by kupić Messiego, środek pola wzmocnić Yaya Toure (w razie kontuzji Vidala), na lewej obronie oprócz Kolarova widziałbym też Coentrao, a Bonucciego zastąpiłbym Thiago Silvą. I jazda.Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Widzę że jest nas paru. Na mnie ten gość robi ogromne wrażenie jako piłkarz. A co do tego że miał słabszy sezon - całe szczęście, bo jakby strzelił 30 goli to nie byłoby żadnej dyskusji na temat jego transferu.Arbuzini pisze: Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
Ja też, przy całym szacunku dla Fabio, nie rozumiem tego fenomenu. Gość ciągle cieszy się opinią solidnego rezerwowego, mimo że tak naprawdę nie wiem czy nie był najsłabszym z naszych napastników w tym sezonie. Jeżeli na wypożyczenie - to chyba bardziej po to żeby potem go sprzedać za większe pieniądze niż teraz. Mam nadzieję że, tak jak w przypadku Melo, w międzyczasie w Juve pojawi się ktoś, kto sprawi że Quagliarella nie będzie już potrzebny.SKAr7 pisze: Nie przeczę, uwielbiam Fabio, gdyby pokazywał na co go stać to nie potrzebowalibyśmy żadnego top playera. Wciąż na boisku podejmuje decyzje i widzi tyle, że pod tym względem zazdrościć mu może wielu napastników. Ale coś z nim nie tak, jest niepewny siebie, decyzje podejmuje dobre, tylko o półtora tempa za późno i przez to kał z tego jest. Siedząc na ławie u nas nie odzyska swojego rytmu i pewności siebie. Ani tej swojej petardy w prawej nodze.
A ja uważam że jeżeli chodzi o ustawienie formacji ofensywnej to opcji jest kilka. Z 4-3-3, które tak naprawdę jest 4-3-2-1 ( i to takim udziwnionym, bo Vucinić grywał dużo bliżej środka niż Pepe) przejście na 4-3-1-2 naprawdę nie wymaga wielkiego wysiłku. Poza tym wówczas z zupełnie czystym sumieniem możemy się pozbyć całego szrotu ze skrzydeł typu Krasić, Elia czy Estigarribia zostawiając sobie tylko Pepe na ławce na ewentualne powroty do 4-3-3. Ale to tylko moja wizja, Conte może mieć zupełnie odmienną.Dante93 pisze:Tak wracając dalej do tematu Eriksena, czy dla niego dałoby rade znaleźć miejsce w naszym ustawieniu? Bo z tego co kojarze to raczej OŚP ewentualnie zawodnik grający troche bardziej po lewej. A my tak naprawde wakat mamy tylko na prawej stronie.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 20:16 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
Tak wracając dalej do tematu Eriksena, czy dla niego dałoby rade znaleźć miejsce w naszym ustawieniu? Bo z tego co kojarze to raczej OŚP ewentualnie zawodnik grający troche bardziej po lewej. A my tak naprawde wakat mamy tylko na prawej stronie.
- bendzamin
- Redaktor
http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... s-flamengo
Beppe, startujesz po okazje! 8)
Ponoc interesujemy sie Peluso z Atalanty. Nie to, zebym ogladal w ostatnim sezonie wiele meczow Atalanty albo namietnie przegladal jego statystyki na whoscored.com, ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo odpowiednie dla nas wzmocnienie obrony. Conte juz uzyl karty 'dawny podopieczny' na Padoinie, wiec wystarczy :naughty:
Ponoc interesujemy sie Peluso z Atalanty. Nie to, zebym ogladal w ostatnim sezonie wiele meczow Atalanty albo namietnie przegladal jego statystyki na whoscored.com, ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo odpowiednie dla nas wzmocnienie obrony. Conte juz uzyl karty 'dawny podopieczny' na Padoinie, wiec wystarczy :naughty:
- SKAr7
- Juventino
To jednak bym przejrzał te mecze i statsy na Twoim miejscubendzamin pisze: Ponoc interesujemy sie Peluso z Atalanty. Nie to, zebym ogladal w ostatnim sezonie wiele meczow Atalanty albo namietnie przegladal jego statystyki na whoscored.com, ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo odpowiednie dla nas wzmocnienie obrony. Conte juz uzyl karty 'dawny podopieczny' na Padoinie, wiec wystarczy :naughty:

- Bartek88
- Juventino
:doh: To juz naprawdę mniej zryty beret ma Balotelli...przynajmniej przychodzi na treningi...bendzamin pisze:http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... s-flamengo
Na goal.com piszą, ze Cavani chce podwyżki rok po podpisaniu nowego lukratywnego kontraktu. Laurentiis sie ponoc wsciekl - widze,ze Marotta jak nie drzwiami to oknem próbuje :-D Jesli to prawda, to przestaje narzekac na jego zdolnosci negocjacyjne.

- @D@$
- Juventino
Nie widzę opcji przejścia na 4-3-1-2, kto niby tym trequartistą? Z resztą to bez sensu, raz że za rozgrywanie odpowiedzialny jest Pirlo, dwa, że owy trequartista miałby tuż za sobą Vidala i Marchisio, ogólnie 4-3-1-2 nie pasuje mi do Conte bo siłą rzeczy jest oparte na konkretnym ofensywnym pomocniku, czego Conte unika.zahor pisze:A ja uważam że jeżeli chodzi o ustawienie formacji ofensywnej to opcji jest kilka. Z 4-3-3, które tak naprawdę jest 4-3-2-1 ( i to takim udziwnionym, bo Vucinić grywał dużo bliżej środka niż Pepe) przejście na 4-3-1-2 naprawdę nie wymaga wielkiego wysiłku.
Wolę Matriego od Fabio, ale obaj się jeszcze mogą przydać, sezon długi.
Co do Pepe to jego odejściu sprawiłoby że zamykamy się na 3-5-2, bo w sumie to Pepe dawał sesn temu 4-3-3. pewnie będzie sporo ławkował, ale się przyda.
@Bartek88 - widzę że już szukasz cokolwiek by znaleźć plus dla Balotelliego :roll:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 21:13 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.