Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 18:42

Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Wow! Na bogato. Aż czterech zawodników do wzmocnienia ofensywy. Właściwie niemożliwe, ale nie ukrywam, że by się przydało.

Jeśli chodzi o mnie to bardzo chciałbym Isle :(. Wiem, że męczę bułę, ale po prostu nie widzę innego zawodnika o takiej charakterystyce. Mauricio pasowałby do nas idealnie i rozwiązałby nasz problem prawej strony przy mieszaniu systemów 352 i 433.

Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.

Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.

Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:00

Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
To chyba jakiś plan trzyletni. 150 milionów euro na wymianę połowy składu, który nie przegrał meczu w poprzednim sezonie.

Dla kontrastu po dzisiejszych plotkach łączących Elie z Schalke zerknąłem na stronę Konigsblauen i znalazłem tam newsa o mega kasie na transfery.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:00

Arbuzini pisze:
Wow! Na bogato. Aż czterech zawodników do wzmocnienia ofensywy. Właściwie niemożliwe, ale nie ukrywam, że by się przydało.
To młody padawan. Nie natrząsaj się ;)
Arbuzini pisze:Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.
Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?
Arbuzini pisze:Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.
I dlatego to on powinien zostać na ławce... a nie Matri.
Arbuzini pisze:Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
Nie tylko Ty. Też bym go chciał. Atak Cavani - Suarez mógłby zamiesć we Włoszech (i nie tylko), ale to jak wiemy nierealne. A szkoda.
Ouh_yeah pisze: Dla kontrastu po dzisiejszych plotkach łączących Elie z Schalke zerknąłem na stronę Konigsblauen i znalazłem tam newsa o mega kasie na transfery.
Klękajcie narody. Jak oni tego Huntera i Raula opłacili? :shock:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 19:04 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:03

Paulo pisze: Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
Masz pożyczyc trochę pieniędzy? Tak na oko to ze 100 baniek.
Jak do składu na przyszły sezon doszłyby te 3 pogrubione nazwiska (+ jakiś środkowy obrońca) to moglibyśmy mówic o bardzo dobrym mercato. Niektórych tutaj jednak ponosi.

onliforpipul
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:05

deszczowy pisze:Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?
Jeżeli chodzi o chlopaka z Ajaxu (bo to zdaje sie o nim Arbuzini mówił), to gdzieś tam, kiedyś tam, coś tam widzialem i z tego co pamiętam to świetny jest. Ale raczej nierealna sprawa bo 1) Zero jakichkolwiek inf odnośnie naszego zainteresowania nim, 2)Pewnie wart byłby sporo, jak to wszystkie te gwiazdki z Holandii.
deszczowy pisze:To młody padawan. Nie natrząsaj się
A czy padawan może byc stary? :think: Eeeh za dużo Star Wars :prochno:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:11

deszczowy pisze:
Arbuzini pisze:Zamiast Ramireza widziałbym Eriksena. Gość jest dla mnie fenomenem - połączenie Beckhama i Nedveda.
Kompletnie nie kojarzę gościa. Coś więcej o nim?
Taki obunożny, młody typo z Ajaxu, który ma mega staty i pójdzie do United w tym roku ;) Choć chyba na calciomercato pisali o naszym zainteresowaniu jakiś czas temu...
deszczowy pisze:
Arbuzini pisze:Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
Nie tylko Ty. Też bym go chciał. Atak Cavani - Suarez mógłby zamiesć we Włoszech (i nie tylko), ale to jak wiemy nierealne. A szkoda.
Arbuz chyba ciut mocniej stąpa po ziemi o myślał o opcji z samym Suarezem. Dobrze, że nie jestem sam w Obrazek nad LS.
Dante93 pisze:1) Zero jakichkolwiek inf odnośnie naszego zainteresowania nim
Nie doceniasz potęgi Arbuza. Łap mój fap: http://www.calciomercato.com/mercato/am ... -te-597323

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:20

Paulo pisze: Jaką mają ofensywę ?
Imponującą w postaci Robbena, Ribery'ego, Gomez'a, Muller'a na ławce i Kroos'a z tyłu. To, że zawalili kilka meczów, nie oznacza, że nie mają jednej z największych petard z przodu na europejskich boiskach. Podtrzymuje swoje zdanie - nie wiem po co im Dzeko.

P.S. też fapię nad Suarezem :prochno:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:28

deszczowy pisze:
Arbuzini pisze:Trochę nie wiem po co szukamy alternatywy dla naszego 'top snajpera'. Jest przecież Quag. Fakt, nie może zaliczyć tego sezonu do najlepszych, ale w końcówce sezonu było widać, że wraca do siebie.
I dlatego to on powinien zostać na ławce... a nie Matri.
:stop: Faktycznie, tak wraca do siebie, że dał z łokcia jednemu z Neapolitańczyków i ostatecznie pogrzebał jakiekolwiek nadzieje na wyrównanie.
Nie przeczę, uwielbiam Fabio, gdyby pokazywał na co go stać to nie potrzebowalibyśmy żadnego top playera. Wciąż na boisku podejmuje decyzje i widzi tyle, że pod tym względem zazdrościć mu może wielu napastników. Ale coś z nim nie tak, jest niepewny siebie, decyzje podejmuje dobre, tylko o półtora tempa za późno i przez to kał z tego jest. Siedząc na ławie u nas nie odzyska swojego rytmu i pewności siebie. Ani tej swojej petardy w prawej nodze.
IMO najlepszą opcją jest opchnięcie Matriego, wypożyczenie za ładną kaskę Fabio, by się odbudował na wypożyczeniu i ściągnięcie pupilka Conte- Borriello. Albo jakąś czwartą opcję z solidnymi korzeniami, która będzie odpowiadała naszemu treneiro.
Dzięki temu możemy mieć trochę kaski z Alessandro, dostać grosz za Quagliarellę, i za rok jest opcja, że będziemy mieć klasowego (30-letniego bo 30-letniego) gracza nie buląc nic.

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:34

podobno Inter chce nam Pazziniego zaoferować...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 20:01

Bartek88 pisze: Esti to bardziej inwestycja w przyszłość, może chcą go wypozyczyć albo liczą,że się obudzi?
Bo porównując gre Esti z Copa America a SerieA to mam wrazenie, ze ogladalem dwoch różnych zawodników. A potencjał chlopak ma
Proszę Cię. Chłopak? Potencjał? Na przyszłość? Ten gość ma 25 lat, jest rówieśnikiem Messiego, Fabregasa czy Cavaniego. On już powinien być ukształtowanym piłkarzem, a niestety nie jest. Do tego jego największym (o ile nie jedynym) atutem jest szybkość, co tym bardziej sugeruje że jego najlepsze lata powinny przypaść akurat na teraz.
Do tego jeszcze można by kupić Messiego, środek pola wzmocnić Yaya Toure (w razie kontuzji Vidala), na lewej obronie oprócz Kolarova widziałbym też Coentrao, a Bonucciego zastąpiłbym Thiago Silvą. I jazda.
Arbuzini pisze: Media coraz bardziej sugerują Suareza... Może jestem w mniejszości, ale ja tam gościa chcę.
Widzę że jest nas paru. Na mnie ten gość robi ogromne wrażenie jako piłkarz. A co do tego że miał słabszy sezon - całe szczęście, bo jakby strzelił 30 goli to nie byłoby żadnej dyskusji na temat jego transferu.
SKAr7 pisze: Nie przeczę, uwielbiam Fabio, gdyby pokazywał na co go stać to nie potrzebowalibyśmy żadnego top playera. Wciąż na boisku podejmuje decyzje i widzi tyle, że pod tym względem zazdrościć mu może wielu napastników. Ale coś z nim nie tak, jest niepewny siebie, decyzje podejmuje dobre, tylko o półtora tempa za późno i przez to kał z tego jest. Siedząc na ławie u nas nie odzyska swojego rytmu i pewności siebie. Ani tej swojej petardy w prawej nodze.
Ja też, przy całym szacunku dla Fabio, nie rozumiem tego fenomenu. Gość ciągle cieszy się opinią solidnego rezerwowego, mimo że tak naprawdę nie wiem czy nie był najsłabszym z naszych napastników w tym sezonie. Jeżeli na wypożyczenie - to chyba bardziej po to żeby potem go sprzedać za większe pieniądze niż teraz. Mam nadzieję że, tak jak w przypadku Melo, w międzyczasie w Juve pojawi się ktoś, kto sprawi że Quagliarella nie będzie już potrzebny.
Dante93 pisze:Tak wracając dalej do tematu Eriksena, czy dla niego dałoby rade znaleźć miejsce w naszym ustawieniu? Bo z tego co kojarze to raczej OŚP ewentualnie zawodnik grający troche bardziej po lewej. A my tak naprawde wakat mamy tylko na prawej stronie.
A ja uważam że jeżeli chodzi o ustawienie formacji ofensywnej to opcji jest kilka. Z 4-3-3, które tak naprawdę jest 4-3-2-1 ( i to takim udziwnionym, bo Vucinić grywał dużo bliżej środka niż Pepe) przejście na 4-3-1-2 naprawdę nie wymaga wielkiego wysiłku. Poza tym wówczas z zupełnie czystym sumieniem możemy się pozbyć całego szrotu ze skrzydeł typu Krasić, Elia czy Estigarribia zostawiając sobie tylko Pepe na ławce na ewentualne powroty do 4-3-3. Ale to tylko moja wizja, Conte może mieć zupełnie odmienną.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 20:16 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 20:08

Tak wracając dalej do tematu Eriksena, czy dla niego dałoby rade znaleźć miejsce w naszym ustawieniu? Bo z tego co kojarze to raczej OŚP ewentualnie zawodnik grający troche bardziej po lewej. A my tak naprawde wakat mamy tylko na prawej stronie.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 20:47

http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... s-flamengo
Beppe, startujesz po okazje! 8)

Ponoc interesujemy sie Peluso z Atalanty. Nie to, zebym ogladal w ostatnim sezonie wiele meczow Atalanty albo namietnie przegladal jego statystyki na whoscored.com, ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo odpowiednie dla nas wzmocnienie obrony. Conte juz uzyl karty 'dawny podopieczny' na Padoinie, wiec wystarczy :naughty:

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 21:00

bendzamin pisze: Ponoc interesujemy sie Peluso z Atalanty. Nie to, zebym ogladal w ostatnim sezonie wiele meczow Atalanty albo namietnie przegladal jego statystyki na whoscored.com, ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo odpowiednie dla nas wzmocnienie obrony. Conte juz uzyl karty 'dawny podopieczny' na Padoinie, wiec wystarczy :naughty:
To jednak bym przejrzał te mecze i statsy na Twoim miejscu :P Jasne, Armero lepszy, ale Peluso alternatywą jest co najmniej znośną. Na pewno to nie model zapchajdziury, której główną wartością jest solidne granie na 10 pozycjach- ale poniżej pewnego poziomu nie zejdzie. Jeśli z Armero nie wypali, Atalanta zrobi małą promocję, a Conte Peluso odpowiada pod względem psychicznym (tzn. smerf pracuś) to jestem za.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 21:01

bendzamin pisze:http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... s-flamengo
Beppe, startujesz po okazje! 8)
:doh: To juz naprawdę mniej zryty beret ma Balotelli...przynajmniej przychodzi na treningi...

Na goal.com piszą, ze Cavani chce podwyżki rok po podpisaniu nowego lukratywnego kontraktu. Laurentiis sie ponoc wsciekl - widze,ze Marotta jak nie drzwiami to oknem próbuje :-D Jesli to prawda, to przestaje narzekac na jego zdolnosci negocjacyjne. :whistle:

KLIK ==>www
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 21:06

zahor pisze:A ja uważam że jeżeli chodzi o ustawienie formacji ofensywnej to opcji jest kilka. Z 4-3-3, które tak naprawdę jest 4-3-2-1 ( i to takim udziwnionym, bo Vucinić grywał dużo bliżej środka niż Pepe) przejście na 4-3-1-2 naprawdę nie wymaga wielkiego wysiłku.
Nie widzę opcji przejścia na 4-3-1-2, kto niby tym trequartistą? Z resztą to bez sensu, raz że za rozgrywanie odpowiedzialny jest Pirlo, dwa, że owy trequartista miałby tuż za sobą Vidala i Marchisio, ogólnie 4-3-1-2 nie pasuje mi do Conte bo siłą rzeczy jest oparte na konkretnym ofensywnym pomocniku, czego Conte unika.

Wolę Matriego od Fabio, ale obaj się jeszcze mogą przydać, sezon długi.

Co do Pepe to jego odejściu sprawiłoby że zamykamy się na 3-5-2, bo w sumie to Pepe dawał sesn temu 4-3-3. pewnie będzie sporo ławkował, ale się przyda.

@Bartek88 - widzę że już szukasz cokolwiek by znaleźć plus dla Balotelliego :roll:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 21:13 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany