Kluby i federacje wysyłające darmowe pamiątki
- kou_andri
- Juventino
dzisiaj przyszła do mnie paczka od federacji czech, priorytetem. po mailu wysłanym 5 dni temu.
dostałam 5 'czarnych' kart *kinsky, hubschmann, lokvenc, matusovic i heinz*, 3 z danymi zawodników *cech, rosicky, kolousek*, pocztówkę z podziękowaniami, książeczkę o przygotowaniach do tegorocznego mundialu, książeczkę - football association of the czech republic, plakat reprezentacji do lat 21 i 5 mniejszych kart *fukal, tyce, pikl i 2 różne z licka*.
swoją drogą również na mojej kopercie zostało napisane, że została uszkodzona za granicą. dziura w owej kopercie była jakby wielkości odznaki... czy dostał ktoś nieuszkodzoną paczkę z czech i wie czy to mogła być odznaka?
dostałam 5 'czarnych' kart *kinsky, hubschmann, lokvenc, matusovic i heinz*, 3 z danymi zawodników *cech, rosicky, kolousek*, pocztówkę z podziękowaniami, książeczkę o przygotowaniach do tegorocznego mundialu, książeczkę - football association of the czech republic, plakat reprezentacji do lat 21 i 5 mniejszych kart *fukal, tyce, pikl i 2 różne z licka*.
swoją drogą również na mojej kopercie zostało napisane, że została uszkodzona za granicą. dziura w owej kopercie była jakby wielkości odznaki... czy dostał ktoś nieuszkodzoną paczkę z czech i wie czy to mogła być odznaka?
- Fedo
- Juventino
heh kou_andri chyba wysłaliśmy maile w ten sam dzień
do mnie również dzisiaj przyszła paczka od federacji czeskiej (oczywiście "przesyłka uszkodzona 2 podpisy"
)
Dostałem te same książeczki, plakat a nasze karty nie różniłyby się niczym gdyby nie to że nie dostałem 5 mniejszych kart, a zamiast tego jedną normalnej wielkości z całym zespołem czech

do mnie również dzisiaj przyszła paczka od federacji czeskiej (oczywiście "przesyłka uszkodzona 2 podpisy"

Dostałem te same książeczki, plakat a nasze karty nie różniłyby się niczym gdyby nie to że nie dostałem 5 mniejszych kart, a zamiast tego jedną normalnej wielkości z całym zespołem czech

- Hubert90
- Juventino
Ja wczoraj dostałem już drugą w tym roku paczkę od Czech, ale inną ( była tam książeczka itp. to co kolega powyżej napisał ) ale paczki mi nie uszkodzono...oni nie szukają takich pierdółek jak odznaki, plakaty czy koszulki po co takie rzeczy pocztowcą, im chodzi głównie o kasę...12 z 27 listów jakie dostałem z USA, , KANADY i Australii było uszkodzone..szukali dolarów :-D
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- Hubert90
- Juventino
Dziśiaj dostałem od reprezentacji Kostaryki ( org. autograf Wanchopa i Centeno, długopis i list ) - wysłałem w języku hiszpańskim listem zwykłym
Doztałem jeszcze po mailu od.....ARSENALU!!!!!! Chyba zaczeli odpowiadać na maile......Tylko że ja nie wysłałem do Arsenalu bezpośrednio pod adres arsenal@co.uk czy jakoś tak wysłałem maila do Henryego, w temacie napisa[list]em THIERRY HENRY - FAN MAIL[/list]
Doztałem jeszcze po mailu od.....ARSENALU!!!!!! Chyba zaczeli odpowiadać na maile......Tylko że ja nie wysłałem do Arsenalu bezpośrednio pod adres arsenal@co.uk czy jakoś tak wysłałem maila do Henryego, w temacie napisa[list]em THIERRY HENRY - FAN MAIL[/list]
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- mani10
- Katalończyk
Dzisiaj dostałem od reprezentacji niemiec w piłce ręcznej po mailu. Paczka przyszła po 2(!!!) dniach od wysłania. Dostałem 10 pocztówek z oryginalnymi (chyba) autografami 

- Hubert90
- Juventino
Od Arsenalu dostałem to co wysyłają po liście trad.
czyli LIST i Gazetkę klubową
P.S. Wiele ludzie pisze że kluby płacą za wysyłanie pamiątek...otóż nie..jak by tak było to te kluby robiły by tak jak np.PSV, oni żądają aby wysłać kopertę ze znaczkiem. Większość klubów ma podpisaną umowę z pocztą i oni wysyłają za darmo.
P.S. Wiele ludzie pisze że kluby płacą za wysyłanie pamiątek...otóż nie..jak by tak było to te kluby robiły by tak jak np.PSV, oni żądają aby wysłać kopertę ze znaczkiem. Większość klubów ma podpisaną umowę z pocztą i oni wysyłają za darmo.
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- Buba_pmi
- Juventino
A do Kostaryki pod jaki adres pisales? Ile czekales? i po jakiemu pisales? ;dHubert90 pisze:Od Arsenalu dostałem to co wysyłają po liście trad.
Ps. Kluby maja umowy z poczta ale nie za darmo. Placa im ale mniej niz za znaczek wiec czesto sie zdaza ze na kopercie jest tylko pieczatku albo tak jak w Polsce "Oplata zostala pobrana".
pozdrawiam
- Hubert90
- Juventino
Przed chwilą listonosz zrobił drugi kurs i dostłem od rep.Angli, re.hokejowej Kanady i od Sacramento....wszystko pa mailu!
Anglia odpisuje maila z takim linkiem:-), wystarczy pomyśleć!
Anglia odpisuje maila z takim linkiem:-), wystarczy pomyśleć!
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- Hubert90
- Juventino
Pomyślałem sobie że zostawię 2 wzory listów po hiszpańsku i słowacku ( są w 100% dobre - znajomi z MSN mi tłumaczyli )
SŁOWACKI
Ahoj!!
Moje meno je (IMIE I NAZWISKO).Mam (WIEK) rokov a byvam v Polsku.Mojim snom je pozerat zapasy nazivo.Ja som tvoj velky fanusik.Zbieram plagaty a clanky o tebe.Bol by som rad dostal od teba autogram.Prosim to je moj velky sen! Tu je moja adresa:
(ADRES)
POLSKO
HISZPAŃSKI
Queridos amigos:
Mi nombre es (IMIE I NAZWISKO), tengo (WIEK) años y vivo en Polonia. My hobby es el deporte, especialmente el fútbol. En mi tiempo libre siempre aprovecho para jugar al fútbol con mis amigos. Quisiera pedirles que me enviaran todo tipo de material publicitario- fotos, entradas de partidos anteriores, posters, calcomanías, etc- relacionado con Tu Club Fantástico. Espero no molestarlos ni ocasionarles problemas con esta carta. Muchas, muchísimas gracias por interesarse en my persona y en este pedido. ¡Les deseo muy buena suerte y muchos éxitos en el fútbol!
Esta es mi dirección:
(ADRES)
POLONIA
SŁOWACKI
Ahoj!!
Moje meno je (IMIE I NAZWISKO).Mam (WIEK) rokov a byvam v Polsku.Mojim snom je pozerat zapasy nazivo.Ja som tvoj velky fanusik.Zbieram plagaty a clanky o tebe.Bol by som rad dostal od teba autogram.Prosim to je moj velky sen! Tu je moja adresa:
(ADRES)
POLSKO
HISZPAŃSKI
Queridos amigos:
Mi nombre es (IMIE I NAZWISKO), tengo (WIEK) años y vivo en Polonia. My hobby es el deporte, especialmente el fútbol. En mi tiempo libre siempre aprovecho para jugar al fútbol con mis amigos. Quisiera pedirles que me enviaran todo tipo de material publicitario- fotos, entradas de partidos anteriores, posters, calcomanías, etc- relacionado con Tu Club Fantástico. Espero no molestarlos ni ocasionarles problemas con esta carta. Muchas, muchísimas gracias por interesarse en my persona y en este pedido. ¡Les deseo muy buena suerte y muchos éxitos en el fútbol!
Esta es mi dirección:
(ADRES)
POLONIA
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- sandra_TS
- Milanistka
Dzisiaj od Arsenalu Londyn mojego kochanego. List z podziękowaniem, gazeta Inside Arsenal, 20 kart z zawodnikami [opisane tam sporo rzeczy o nich, dosc duze], i jedna karta ze składem całym. Bardzo się cięszę z tego. Paczuszka po emailu wysłanym wieczorem 23 lipca bierzącego roku. Nawet nie wiecie jak się cieszę

- mani10
- Katalończyk
Ty to Sandra masz fajnie
Ja wysłałem do nich list zwykły i dostałem to co ty ale bez 20 kart
Może dlatego że nie przepadam za Arsenalem;]

- sandra_TS
- Milanistka
Szczęście mówisz...ja po 2 listach do Arsenalu nic nie dostałam, a teraz ten mail. Późno, ale warto było. Za to Liverpool również mi nic nie wysłał, i jeszcze kilka dużych klubów, a szkoda [po mailu]. Nie ma się szczęścia w miłości to gdzieś trzeba, ale czy ja wiem czy to szczeście? Może poprostu głupi fart. Jutro rano wyjeżdżam i mam nadzieję, że jak wrócę, to nie "przywita mnie pusta skrzynka".
Pozdrawiam serdecznie, i życzę wszystkim dobrych zbiorów kolekcjonerskich, wkońcu rozpoczynają się już żniwa.

Pozdrawiam serdecznie, i życzę wszystkim dobrych zbiorów kolekcjonerskich, wkońcu rozpoczynają się już żniwa.

- Paweł Sz.
- Juventino
sandra_TS pisze:Dzisiaj od Arsenalu Londyn mojego kochanego. List z podziękowaniem, gazeta Inside Arsenal, 20 kart z zawodnikami [opisane tam sporo rzeczy o nich, dosc duze], i jedna karta ze składem całym. Bardzo się cięszę z tego. Paczuszka po emailu wysłanym wieczorem 23 lipca bierzącego roku. Nawet nie wiecie jak się cieszę![]()
Dostałem dzisiaj to samo!!

Edycja: Wszystko oprocz tych 20 kart z zawodnikami..., moze ten sasiad mi je zabral..., w koncu dostalem juz otwarta koperte... :? Samo to, ze mam inne nazwisko powinno sprawic ze mi ja odda, nie otwierajac jej... :? Miec takich sasiadow... :? A moze mi po prostu nie wyslali