Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@jakku1 @Poprostu
Może PSG zaproponowało nam Cavaniego w ramach rozliczenia za Alexa Sandro. Jeśli Brazylijczyk wylądowałby w Paryżu, to wolałbym zamianę za Kurzawę plus jakaś dopłata dla Juve.
Może PSG zaproponowało nam Cavaniego w ramach rozliczenia za Alexa Sandro. Jeśli Brazylijczyk wylądowałby w Paryżu, to wolałbym zamianę za Kurzawę plus jakaś dopłata dla Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
- Robaku
- Juventino
moze planujeny to rozplanowac 4-3-1-2
gdzie na pomocy
Berna - Pjanic - Costa
Dybala
Pipita - cavani
alez to ofensywne
gdzie na pomocy
Berna - Pjanic - Costa
Dybala
Pipita - cavani
alez to ofensywne
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Cavani/Morata to opcje tylko i wyłącznie zamiast Higuaina ale ,ze Gonzalo odejdzie to ciężko mi w to uwierzyć. A na grę 2 podobnych napastników raczej się nie zanosi.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Teoria spiskowa: PSG -> Cavani -> Juventus -> Higuain -> Real -> Benzema -> PSG 
Przemawiałby za tym argument aklimatyzacji; cała trójka grała już w danej lidze i zna język. Finansowo do zrobienia, aczkolwiek zdziwiłbym się.

Przemawiałby za tym argument aklimatyzacji; cała trójka grała już w danej lidze i zna język. Finansowo do zrobienia, aczkolwiek zdziwiłbym się.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
[Premium Sport]
Martial is a Mario replacement and darmian is done.
Takie głośny myśli. Hmmmmm. Teoretycznie:
Darmowy Can, tani Darmian, darmowy Spinna, darmowy Caldara. A do tego możliwa sprzedaż Sandro. Albo bida w sejfie albo zbieramy na grube nazwisko do przodu
Martial is a Mario replacement and darmian is done.

Takie głośny myśli. Hmmmmm. Teoretycznie:
Darmowy Can, tani Darmian, darmowy Spinna, darmowy Caldara. A do tego możliwa sprzedaż Sandro. Albo bida w sejfie albo zbieramy na grube nazwisko do przodu

- jakku1
- Juventino
Dokładnie, ale nie da sie ukryc, ze najpewniej szukamy kogos silnego, przebojowego na skrzydło/atak.wagner pisze:Nie łykajcie tak wszystkiego jak pelikany. pisze:Cavani. Morata.
Nie sadze, ze Higuain odejdzie. Byc moze Cavani zostal nam po prostu zaproponowany, a czy do nas trafi, to juz inna para kaloszy. Moze to byc takze zwykla dziennikarska kaczka.
Cavani na 99% odejdzie w tym oknie z PSG i jest calkiem mozliwe, ze paryzanie szukaja ewentualnego nastepcy. Reszte sobie sami dopowiedzcie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- juvemaroko
- Juventino
Marotto zapowiada Wedlug Calciomercato ze w to okienko bedzie rewolucja w skladzie bo kilku pilkarze odejda, i bedzie to koniec pewnego cyklu.
Niestety nie bylo zadnych konkretow ale przewiduje sie ze pozegnamy 3 do 5 pilkarze.
Mam nadzeje ze swieza krew wiele zmieni w naszego styla gry i bedzie bardziej nam zalezalo na wygrana grajac znacznie lepiej.
Niestety nie bylo zadnych konkretow ale przewiduje sie ze pozegnamy 3 do 5 pilkarze.
Mam nadzeje ze swieza krew wiele zmieni w naszego styla gry i bedzie bardziej nam zalezalo na wygrana grajac znacznie lepiej.
- Osgiliath
- Juventino
Ja oczekuję odpalenia Barzy, Cuadrado, Mandzu, STURARO, Khediry, może Sandro, może Dybali, może Matuidiego. Że nie wspomnę, że szczęśliwie opuści nas Lichy i jeno trochę szkoda Asy.juvemaroko pisze:Marotto zapowiada Wedlug Calciomercato ze w to okienko bedzie rewolucja w skladzie bo kilku pilkarze odejda, i bedzie to koniec pewnego cyklu.
Będę za to ogromnie wnerwion, jeśli De Vrij trafi do interu, a my olejemy w tym roku kwestię środkowych obrońców. Niby interesujemy się Gimenezem z Atleti, ale to koszt około 40 mln, kiedy tu dobry grajek, znający ligę jest za free. Benatia jest chwiejny, Kielon wchodzi w wiek emerytalny i zostaniemy z dwoma młodziakami, co przy tempie wprowadzania ich do gry przez Maxa, warunkuje, że w razie kontuzji dwóch pierwszych, będą trzęśli spodniami.
Patrząc na głosy mówiące o rewolucji mam wrażenie, że obejmie ona pomoc, zaś resztę będzie się łatać po kosztach Darmianami i potem znowu będzie cyrk, że za mało na LM.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ta lista to życzenie większej części tego forum, moim zdaniem wszystko zależy od Allegriego. Klub go nie zwolni, a jeżeli on sam postanowi zostać, to jest to niemal gwarancja raczenia nas Mandżukiciem, Khedirą czy Sturaro w przyszłym sezonie.Osgiliath pisze: Ja oczekuję odpalenia Barzy, Cuadrado, Mandzu, STURARO, Khediry, może Sandro, może Dybali, może Matuidiego. Że nie wspomnę, że szczęśliwie opuści nas Lichy i jeno trochę szkoda Asy.
Co do Dybali - mam wrażenie, że Argentyńczyka nie stać już na nic więcej w Juventusie. W jego grze widać dwa istotne braki - prawa noga i siła fizyczna - których przez trzy lata nie poprawił. Do tego rzadko kiedy zdarza mu się zrobić różnicę w Europie. Gdyby tylko pojawiła się okazja na dobry deal, pożegnałbym go bez żalu. Boję się tylko, że pieniądze z jego sprzedaży mogłyby się okazać znacznie mniejsze niż byśmy chcieli.
I dlatego wydaje mi się to, co już kiedyś napisałem - jedynym ruchem będzie Caldara za Höwedesa. Bardzo bym się zdziwił, gdyby się okazało, że chcąc sprowadzić klasowego stopera, kompletnie olaliśmy de Vrija, a woleliśmy wydać grubą bańkę na Gimeneza.Osgiliath pisze:Będę za to ogromnie wnerwion, jeśli De Vrij trafi do interu, a my olejemy w tym roku kwestię środkowych obrońców. Niby interesujemy się Gimenezem z Atleti, ale to koszt około 40 mln, kiedy tu dobry grajek, znający ligę jest za free. Benatia jest chwiejny, Kielon wchodzi w wiek emerytalny i zostaniemy z dwoma młodziakami, co przy tempie wprowadzania ich do gry przez Maxa, warunkuje, że w razie kontuzji dwóch pierwszych, będą trzęśli spodniami.
Marotta we wrześniu 2018: "Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego składu, który jest konkurencyjny we Włoszech i w Europie".Osgiliath pisze:Patrząc na głosy mówiące o rewolucji mam wrażenie, że obejmie ona pomoc, zaś resztę będzie się łatać po kosztach Darmianami i potem znowu będzie cyrk, że za mało na LM.
Marotta na wiosnę 2019: "Niestety, w naszych realiach nie jesteśmy w stanie konkurować z klubami z Hiszpanii czy Anglii".
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2018, 10:32 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Dwie rzeczy jeszcze irytują mnie w tym naszym Juve i za to pośrednio odpowiada Marotta.
1. Jako #teamBukol, muszę przyznać, że Juve zbyt często zdarza się w meczu stracić bramkę mimo tego, że w zasadzie przeciwna drużyna nie miała żadnej okazji, bo trafia się im jedna okazja i z tego korzystają. To niestety nie jest zespół za Capello, że po naszej bramce (sławetne 1:0) było się pewniejszym wygranej.
2. Stawianie swobody graczy wyżej niż dobro zespołu. Ileż bym dał za takiego Hoenesa z Bayernu w Juve, który by takie gwiazdki ustawił do pionu i niestety nigdy nie wygramy LM, jeśli co roku będziemy się pozbywać graczy, którzy mają świadczyć o naszej przewadze. Pogba, pewnie Sandro, pewnie Dybala, Bonu. Co prawda mamy ten zmysł, że potrafimy uzupełniać braki nie mając faktycznych zastępstw, ale takie kombinowanie Maxa na dłużej się nie zda.
Dybala w ogóle zaczyna mnie fascynować, bo gość podchodzi pod 25 lat, jedyne na co się zdaje (i to średnio) to strzelanie bramek w Serie A, a gdy przychodzi mecz z Realem, to trzeba liczyć, by tylko nie spalił się psychicznie, bo potem jest zjazd totalny. Nie wiem, czy to wina gracza, że nie potrafi się adaptować do innych pozycji na boisku, może tylko potrafi grać w dwójce w ataku? Chyba, że to zadania Maxa, które go ograniczają, choć z wypowiedzi trenera wynika, że wie, iż jednak Dybi nie jest w stanie grać na środku w pojedynkę i jako śpo z przymusu.
Na początku sezonu bym nie pomyślał, że jednak gdyby się znalazł taki, co by wyłożył te 80 mln, to bym Paula sprzedał, ale dziś to inna historia.
Mówi się, że pewien cykl graczy się skończył, nie mniej ja uważam, że rewolucja powinna być o wiele głębsza niż się wydaje, bo już w tym sezonie realnie Napoli może nam jeszcze wygryźć tytuł, a jak z nami wygra w niedzielę, to obawiam się, że cały zespół zacznie trząść portkami.
I na koniec - chyba żaden sezon od czasów Conte mnie tak nie zmęczył jak ten. Fakt, niby jesteśmy w finale CI, niby (jeszcze) przewodzimy w Serie A i niby zaprezentowaliśmy się dość solidnie w LM (acz, no ale...), nie mniej po prostu boli mnie ta podszyta niepewność, gdy mimo, że prowadzimy 1:0, to z tyłu głowy wiem, że takiemu krzakowi jak Benevento uda się wcisnąć nam bramkę gdzieś w 80 minucie i tyle ze zwycięstwa.
I tu dochodzimy do Maxa. Mówiłem i to podtrzymuję, że bronią go wyniki, broni go elastyczność i kombinowanie ze składem, kiedy co roku wyprzedaje mu się topy, ale <teamPumex on> przez trzy sezony chciałbym widzieć te schematy w ataku w działaniu, a nie na papierze, kiedy mamy potencjalnie kreatywnego Bernę, Costę, Dybalę, czy nawet Cuadrado <teamPumex off>, a tymczasem po wczoraj jeszcze mnie zęby bolą, kiedy widzę b klasową kopankę w polu karnym przeciwnika, czy crosy Juana na gdzieś tam zagubionego Igłę. Skłaniam się ku tezie, że Mandzu tam gra tylko dlatego, by trzymać mentalnie w ryzach resztę zespołu, która inaczej myślałaby w połowie meczu o dodaniu zdjęcia na insta.
Kurna, aż mi lżej
1. Jako #teamBukol, muszę przyznać, że Juve zbyt często zdarza się w meczu stracić bramkę mimo tego, że w zasadzie przeciwna drużyna nie miała żadnej okazji, bo trafia się im jedna okazja i z tego korzystają. To niestety nie jest zespół za Capello, że po naszej bramce (sławetne 1:0) było się pewniejszym wygranej.
2. Stawianie swobody graczy wyżej niż dobro zespołu. Ileż bym dał za takiego Hoenesa z Bayernu w Juve, który by takie gwiazdki ustawił do pionu i niestety nigdy nie wygramy LM, jeśli co roku będziemy się pozbywać graczy, którzy mają świadczyć o naszej przewadze. Pogba, pewnie Sandro, pewnie Dybala, Bonu. Co prawda mamy ten zmysł, że potrafimy uzupełniać braki nie mając faktycznych zastępstw, ale takie kombinowanie Maxa na dłużej się nie zda.
Dybala w ogóle zaczyna mnie fascynować, bo gość podchodzi pod 25 lat, jedyne na co się zdaje (i to średnio) to strzelanie bramek w Serie A, a gdy przychodzi mecz z Realem, to trzeba liczyć, by tylko nie spalił się psychicznie, bo potem jest zjazd totalny. Nie wiem, czy to wina gracza, że nie potrafi się adaptować do innych pozycji na boisku, może tylko potrafi grać w dwójce w ataku? Chyba, że to zadania Maxa, które go ograniczają, choć z wypowiedzi trenera wynika, że wie, iż jednak Dybi nie jest w stanie grać na środku w pojedynkę i jako śpo z przymusu.
Na początku sezonu bym nie pomyślał, że jednak gdyby się znalazł taki, co by wyłożył te 80 mln, to bym Paula sprzedał, ale dziś to inna historia.
Mówi się, że pewien cykl graczy się skończył, nie mniej ja uważam, że rewolucja powinna być o wiele głębsza niż się wydaje, bo już w tym sezonie realnie Napoli może nam jeszcze wygryźć tytuł, a jak z nami wygra w niedzielę, to obawiam się, że cały zespół zacznie trząść portkami.
I na koniec - chyba żaden sezon od czasów Conte mnie tak nie zmęczył jak ten. Fakt, niby jesteśmy w finale CI, niby (jeszcze) przewodzimy w Serie A i niby zaprezentowaliśmy się dość solidnie w LM (acz, no ale...), nie mniej po prostu boli mnie ta podszyta niepewność, gdy mimo, że prowadzimy 1:0, to z tyłu głowy wiem, że takiemu krzakowi jak Benevento uda się wcisnąć nam bramkę gdzieś w 80 minucie i tyle ze zwycięstwa.
I tu dochodzimy do Maxa. Mówiłem i to podtrzymuję, że bronią go wyniki, broni go elastyczność i kombinowanie ze składem, kiedy co roku wyprzedaje mu się topy, ale <teamPumex on> przez trzy sezony chciałbym widzieć te schematy w ataku w działaniu, a nie na papierze, kiedy mamy potencjalnie kreatywnego Bernę, Costę, Dybalę, czy nawet Cuadrado <teamPumex off>, a tymczasem po wczoraj jeszcze mnie zęby bolą, kiedy widzę b klasową kopankę w polu karnym przeciwnika, czy crosy Juana na gdzieś tam zagubionego Igłę. Skłaniam się ku tezie, że Mandzu tam gra tylko dlatego, by trzymać mentalnie w ryzach resztę zespołu, która inaczej myślałaby w połowie meczu o dodaniu zdjęcia na insta.
Kurna, aż mi lżej
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co wy macie do tego Cuadrado, do rotacji, na zmiany jest idealny. Nie da się grać jednym składem na trzech frontach. Jak dla mnie nasz atak na tę chwilę jest kompletny, wzmocnić należy środek i PO.

- Sorek21
- Juventino
Dziwią mnie te plotki o skrzydłowych i napastikach typu Cavani .Przcież w prawie wszystkich wielkich klubach mają tylko jedną 9 światowej klasy i dublera dla niego,który godzi się z tą rolą (np Lewandowski- Wagner )
Wymyślając te plotki dziennikarze naprawdę myślą,że Juve będzie trzymać na ławce jedngo z dwójki Higuain Cavani z zarobkami ok 7 mln ???
To samo ze skrzydłami.Po lewej mamy topa w postaci Costy. Po prawej Berna,który jest Włochem i przyszłością klubu,który sporo w niego zainwestował. Na dublerów mamy Cuadrado oraz Pjacę ( także na 9 )
Niepotrzebny do 4-3-3 jest Dybala i jego trzeba sprzedać a kupić drugiego rozgrywającego do Pjanicia i zacząć gracz odważnie jak wszyscy czyli 2 rozgrywających + ptzecinak a nie na odwrót jak dotychczas.
Potrzebujemy gracza w stylu :
Toni Kroos
Luka Modrić
David Silva
Kevin De Bruyne
Christian Ericsen
Milinkovic-Savić
Paul Pogba
Wymyślając te plotki dziennikarze naprawdę myślą,że Juve będzie trzymać na ławce jedngo z dwójki Higuain Cavani z zarobkami ok 7 mln ???
To samo ze skrzydłami.Po lewej mamy topa w postaci Costy. Po prawej Berna,który jest Włochem i przyszłością klubu,który sporo w niego zainwestował. Na dublerów mamy Cuadrado oraz Pjacę ( także na 9 )
Niepotrzebny do 4-3-3 jest Dybala i jego trzeba sprzedać a kupić drugiego rozgrywającego do Pjanicia i zacząć gracz odważnie jak wszyscy czyli 2 rozgrywających + ptzecinak a nie na odwrót jak dotychczas.
Potrzebujemy gracza w stylu :
Toni Kroos
Luka Modrić
David Silva
Kevin De Bruyne
Christian Ericsen
Milinkovic-Savić
Paul Pogba
- Szilgu
- Juventino
Czyli na moje to ze czterech zawodników?Sorek21 pisze: Potrzebujemy gracza w stylu :
Toni Kroos
Luka Modrić
David Silva
Kevin De Bruyne
Christian Ericsen
Milinkovic-Savić
Paul Pogba
Wrzucasz ich do jednego worka? Wyjdzie niedługo, że są dwa style - Khedira i Modric. Bo jeśli Luka jest tym samym typem zawodnika do Kroos czy Pogba to ło panie.