Mercato (Zima 2017)
- Marchisio87
- Juventino
ROBAKU dobrze myślisz też bym chciał takiego Juve!
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- Robaku
- Juventino
rozbijanie naszej obrony w trzy osobowym bloku to najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP. Nasza cała defensywa zupełnie inaczej funkcjonuje w trzyosobowym bloku obronnym, nie twierdze, że mamy się kurczowo trzymać 3-5-2, może warto podpatrzeć Conte i jeśli byliby do tego wykonawcy rzucić się na 3-4-3, ale trójka w obronie według mnie to konieczność.Crunny pisze:Zamiast kupować kilku graczy, lepiej spróbować za cały hajs sprowadzić Verrattiego i A.Sancheza i mamy kapitalne 4-3-3 na kolejny sezon.
A.Sanchez - Higuain - Dybala
Marchisio - Verratti - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon
ławka: Barzagli, Rugani, Benatia, Witsel, Pjanic, Cuadrado, Pjaca, Mandzukic
- Shadow Marshall
- Juventino
Wszystko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tylko jak gramy tą trójką w obronie to musimy mieć na wahadłach kolesi tak wybieganych i w sumie dobrych we wszystkim co w praktyce sprawia, że gramy 5-3-2 z czego zazwyczaj ci nasi wahadłowi są daremni - mam tu głównie na myśli Evre i Stefana. Jak można było ustawiać tam zawodników tak jałowych bez żadnych zdolności ofensywnych to dziwie się po dziś dzień.
Nie mogę się nadziwić, że taki gracz jak Evra mający takiego potężnego expa przez tyle lat nie nauczył się choćby 2-3 zwodów i uderzać "jako tako" prawą nogą bo śmieszy mnie sytuacja kiedy ktoś do niego doskakuje, a ten już panikuje i już ma łyżwę na gaciach. Poza tym jak gramy 3 w obronie to musi to tak wyglądać bo nasi obrońcy do najszybszych nie należą przez co muszą otrzymywać pomoc od wahadłowych.
3-4-3 miałoby sens gdyby naszym głównym celem na boisku było strzelenie bramki i potem kolejnej, a nie cel nadrzędny - nie stracić, a w ataku jakoś tam wciśniemy. Z taką minimalistyczną filozofią to radzę zapomnieć o LM.
Nie mogę się nadziwić, że taki gracz jak Evra mający takiego potężnego expa przez tyle lat nie nauczył się choćby 2-3 zwodów i uderzać "jako tako" prawą nogą bo śmieszy mnie sytuacja kiedy ktoś do niego doskakuje, a ten już panikuje i już ma łyżwę na gaciach. Poza tym jak gramy 3 w obronie to musi to tak wyglądać bo nasi obrońcy do najszybszych nie należą przez co muszą otrzymywać pomoc od wahadłowych.
3-4-3 miałoby sens gdyby naszym głównym celem na boisku było strzelenie bramki i potem kolejnej, a nie cel nadrzędny - nie stracić, a w ataku jakoś tam wciśniemy. Z taką minimalistyczną filozofią to radzę zapomnieć o LM.
- Sorek21
- Juventino
Robaku pisze:rozbijanie naszej obrony w trzy osobowym bloku to najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP. Nasza cała defensywa zupełnie inaczej funkcjonuje w trzyosobowym bloku obronnym, nie twierdze, że mamy się kurczowo trzymać 3-5-2, może warto podpatrzeć Conte i jeśli byliby do tego wykonawcy rzucić się na 3-4-3, ale trójka w obronie według mnie to konieczność.Crunny pisze:Zamiast kupować kilku graczy, lepiej spróbować za cały hajs sprowadzić Verrattiego i A.Sancheza i mamy kapitalne 4-3-3 na kolejny sezon.
Buffon
3-4-3
- Arbuzini
- Juventino
Jakoś dało się grać 4312 poprawiając przy tym styl drużyny przy jednoczesnym wygraniu wszystkich krajowych trofeów i dojściu do finału Ligi Mistrzów. Inne warianty gry z trójką w obronie to nie pomysł Conte, przed nim choćby Napoli Mazzarriego grało 3421, które jest bardzo zbliżone do 343 stosowanego przez Chelsea.Robaku pisze:rozbijanie naszej obrony w trzy osobowym bloku to najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP.
Tego Stefana, który nie został nawet zgłoszony do Ligi Mistrzów? Już tak nie psiocz na te wahadła, bo od dwóch sezonów mamy w składzie Sandro i Cuadrado, a w lecie dołączył Alves. Obecnie ta trójka odgrywa zdecydowanie większą rolę niż duet Lichtsteiner-Evra.Shadow Marshall pisze:gramy 5-3-2 z czego zazwyczaj ci nasi wahadłowi są daremni - mam tu głównie na myśli Evre i Stefana.
- Shadow Marshall
- Juventino
Na Caudrado i Alexa nie mam zamiaru narzekać bo oni są chyba jedynymi zawodnikami z pomocy którym zależy. Moim zdaniem osobiście Cuadrado gra na dziwnej pozycji. Ona w ogóle nie jest dla niego. Jest zbyt cofnięty byśmy mieli z niego jeszcze większy pożytek. Bardziej by mi pasowało byśmy grali 3 w ataku i na jednej stronie Dybala, w środku Igła,a właśnia Cuadrado na prawej, ale o czym ja tu mówię...Maxiu to beton i nie zrobi czegoś takiego. Już nie mówię by robić takie eksperymenty w LM, ale w Serie A okazji jest na pęczki.
- Robaku
- Juventino
Popieram Arbuz nie psiocz na Lichego i Evre, jeśli to ich , a zwłaszcza Szwajcara ostatnie podrygi w Juve. Przecież Lichy nie zgloszony do LM, a w Serie A gra ogony. Evra gra kiedy trzeba dać odpocząc Sandro, a sam Brazol z tego co pamiętam jest w top 3 jesli chodzi o minuty rozegrane w tym sezonie.Shadow Marshall pisze:Wszystko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tylko jak gramy tą trójką w obronie to musimy mieć na wahadłach kolesi tak wybieganych i w sumie dobrych we wszystkim co w praktyce sprawia, że gramy 5-3-2 z czego zazwyczaj ci nasi wahadłowi są daremni - mam tu głównie na myśli Evre i Stefana. Jak można było ustawiać tam zawodników tak jałowych bez żadnych zdolności ofensywnych to dziwie się po dziś dzień.
Wszyscy wiemy, ze Lichy jeśli nie odejdzie w zimę, to żegna sie z końcem sezonu z JS. A Evra... a Evra pewnie też. Chłopak miał tutaj robić jako maskotka dla Pogby, a że Paula nie ma to i Patrick jest marginalizowany. Przecież ploteczki o zainteresowaniu DeSciglio czy Zabaletą a także Darimianem nie wzięły się z niczego. W lato czeka nas - moim zdaniem - mocna wymiana skrzydeł zwłaszcza w wariancie trochę bardziej defensywnym, bo Sandro i Alcves sobie świetnie radą w ofensywie, ale gorzej w bronieniu.
Wiem, zę to nie wymysł Conte, mówie tylko, że trzeba trzymać en blok obronny 3 osobowy jeśli tak to wygląda obecnie. I robić wariacje w ofensywie. Bez względu czy to będzie 3-4-3 czy też 3-4-1-2Arbuzini pisze:Jakoś dało się grać 4312 poprawiając przy tym styl drużyny przy jednoczesnym wygraniu wszystkich krajowych trofeów i dojściu do finału Ligi Mistrzów. Inne warianty gry z trójką w obronie to nie pomysł Conte, przed nim choćby Napoli Mazzarriego grało 3421, które jest bardzo zbliżone do 343 stosowanego przez Chelsea.Robaku pisze:rozbijanie naszej obrony w trzy osobowym bloku to najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP.
- Arbuzini
- Juventino
Biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki to Sandro ma najwięcej rozegranych minut wśród wszystkich zawodników z pola. Ogólnie pierwszy jest Buffon, który ma niecałe 50 minut więcej na koncie od Brazylijczyka.
Sztywne trzymanie się tylko systemów z trójką stoperów rodzi pewien problem przy budowaniu kadry. Chiellini i Barzagli są podatni na urazy więc trzeba mieć mocno obsadzoną ławkę i zawsze będzie to kosztem zawodników bardziej ofensywnych. Mi osobiście 352 z mocnym środkiem pola bardziej podoba się od 34X, ale taki wariant też powinniśmy mieć opracowany. W 433 jako podstawowe ustawienie ciężko mi uwierzyć, ale powrót do 4312 lub modyfikację na 4321 jestem sobie w stanie wyobrazić. Systemy te mocno opierają się na zagęszczeniu środka pola więc wahadłowi zwykle bardzo dobrze się w nich odnajdują, bo grają w podobny sposób.
Sztywne trzymanie się tylko systemów z trójką stoperów rodzi pewien problem przy budowaniu kadry. Chiellini i Barzagli są podatni na urazy więc trzeba mieć mocno obsadzoną ławkę i zawsze będzie to kosztem zawodników bardziej ofensywnych. Mi osobiście 352 z mocnym środkiem pola bardziej podoba się od 34X, ale taki wariant też powinniśmy mieć opracowany. W 433 jako podstawowe ustawienie ciężko mi uwierzyć, ale powrót do 4312 lub modyfikację na 4321 jestem sobie w stanie wyobrazić. Systemy te mocno opierają się na zagęszczeniu środka pola więc wahadłowi zwykle bardzo dobrze się w nich odnajdują, bo grają w podobny sposób.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Już miałem pisać o tym, o czym wspomniał Arbuzini. W tym sezonie nasz blok defensywny rozbił się sam (kontuzje) i nie potrzeba było do tego życzeniowego myślenia userów JP. Limity w LM nie są z gumy (Lichtsteiner) i dokładanie kolejnego środkowego obrońcy do BBC, Rugani, Benatia(?) byle utrzymać grę 3ką to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Wolałbym zobaczyć na boisku np. Cuadrado w ustawieniu 4-X, niż łatać środek defensywy Evrą przy zachowaniu flagowej taktyki Maksa.
Wolałbym zobaczyć na boisku np. Cuadrado w ustawieniu 4-X, niż łatać środek defensywy Evrą przy zachowaniu flagowej taktyki Maksa.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Virgil
- Juventino
- kawek
- Juventino
Milion razy bardziej wolałabym Bernardeschiego niż kaprysnego fana interu
- Robaku
- Juventino
W Romie chyba źle się dzieje:
http://www.asroma.pl/news/show/nainggol ... wypowiedzi
A Juve chyba chce to wykorzystać:
http://www.tuttosport.com/news/calcio/s ... okieAccept
Dzisiaj rano też pojawiły się informacje, z Bernardeschi powiedział tak dla Chelsea, i deal ma dojść do skutku w zimę. Jeśli tak będzie to może z Londynu da kogoś się wyciąnąć.
http://www.asroma.pl/news/show/nainggol ... wypowiedzi
A Juve chyba chce to wykorzystać:
http://www.tuttosport.com/news/calcio/s ... okieAccept
Dzisiaj rano też pojawiły się informacje, z Bernardeschi powiedział tak dla Chelsea, i deal ma dojść do skutku w zimę. Jeśli tak będzie to może z Londynu da kogoś się wyciąnąć.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jak można kibicować klubowi, który po 12 latach ponownie dochodzi do finału LM grając 4-3-1-2 i pisać, że rozbijanie naszego 3-osobowego środka obrony to "najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP"Robaku pisze:rozbijanie naszej obrony w trzy osobowym bloku to najwieksza glupota na jaką obecnie stać userów JP. Nasza cała defensywa zupełnie inaczej funkcjonuje w trzyosobowym bloku obronnym, nie twierdze, że mamy się kurczowo trzymać 3-5-2, może warto podpatrzeć Conte i jeśli byliby do tego wykonawcy rzucić się na 3-4-3, ale trójka w obronie według mnie to konieczność.Crunny pisze:Zamiast kupować kilku graczy, lepiej spróbować za cały hajs sprowadzić Verrattiego i A.Sancheza i mamy kapitalne 4-3-3 na kolejny sezon.
Buffon

- Robaku
- Juventino
W sytuacja gdy te skrzydła hulały jak żywo. A Lichy był w kwiecie wieku i formy, teraz Szwajcar to zart, a BBC czy też nawet Rugani a i Benatia to jednak monolit przy Bonusie i Barzaglim. Pamiętajmy, ze 4-3-1-2 było lekko wymuszone w finale kontuzją Kielona.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2016, 20:35 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shadow Marshall
- Juventino
Chyba Cię suty swędzą. Bernardeshi to przeciętniak. Koleś co jak Giovinco robi wiatr i nic z tego nie wynika. Berardi statami go zjada.kawek pisze:Milion razy bardziej wolałabym Bernardeschiego niż kaprysnego fana interu