Mercato (Lato 2015)
- Dybala 4ever
- Juventino
Griezmann z tego co słyszałem ma latem iść do PSG, gdzieś o tym czytałem, ale już nie pamiętam gdzie.
Uwielbiam tendencje panujące tutaj na forum : jak łączono z nami Aguero i innych tak zwanych topów była wielka eufora, a potem kopara wszystkim opadła, bo nikt taki nie przyszedł. Teraz są dużo ostrożniejsze prognozy i też wszyscy zachowują się jak typowi narzekający Polacy. Może jednak lepiej się nie napalać na jakieś super nazwiska. Agnelli, Marotta, Conte, Paratici to nie są jakieś Wieśki spod sklepu także spokojnie. Jeszcze nie ma co traktować bardzo poważnie tych doniesień transferowych. Dopiero w maju gdzie będzie praktycznie już wszystko jasne będzie można zacząć myśleć o mercato. Poza tym zaczyna się ono od 1 lipca i jest jeszcze mundial, który może sporo w tej kwestii zmienić.
Uwielbiam tendencje panujące tutaj na forum : jak łączono z nami Aguero i innych tak zwanych topów była wielka eufora, a potem kopara wszystkim opadła, bo nikt taki nie przyszedł. Teraz są dużo ostrożniejsze prognozy i też wszyscy zachowują się jak typowi narzekający Polacy. Może jednak lepiej się nie napalać na jakieś super nazwiska. Agnelli, Marotta, Conte, Paratici to nie są jakieś Wieśki spod sklepu także spokojnie. Jeszcze nie ma co traktować bardzo poważnie tych doniesień transferowych. Dopiero w maju gdzie będzie praktycznie już wszystko jasne będzie można zacząć myśleć o mercato. Poza tym zaczyna się ono od 1 lipca i jest jeszcze mundial, który może sporo w tej kwestii zmienić.
- Lucas87
- Juventino
Owszem za 9 baniek, a nie za jakieś 30, 40 czy 50. I tylko dlatego, że dla City nie był niezbędny. Z Sociedad to realny byłby Ruben Pardo. Tym razem Serie a. PL wspomina, iż rzekomo walczymy z Romą o Drogbę.Wojtek pisze:Tevez?fazzi pisze:Dajcie sobie siana z marzeniami o Cuadrado. Poprzednie okienka nic was nie nauczyły ( Aguer, RvP, Jovetic )????
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Nie widzę tu żadnej analogii. Tevez miał ostatni rok kontraktu, był niechciany w City i kosztował grosze.Wojtek pisze:Tevez?fazzi pisze:Dajcie sobie siana z marzeniami o Cuadrado. Poprzednie okienka nic was nie nauczyły ( Aguer, RvP, Jovetic )????
EDIT
Kolega wyżej mnie uprzedził
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marchisio87
- Juventino
ja to bym chciał byśmy się zajeli naszymi młodymi napastnikami Berardi. Gabiadini Immobile. a jeśli chodzi o innych młodych to chciałbym by Marotta zwiedził Rotterdam, lub Eithoven tam sporo godnych uwagi graczy
z PSV to Williems na pewno.
z Feyenordu to Jean Paul Boëtius , Stefan De Vrij i wielu innych. cza stawaiać na młodych do obecnej kadry by się sprzydali a sprzedać niepotrzebnych Mirko Quagliarelle Osvaldo też podziękować
z PSV to Williems na pewno.
z Feyenordu to Jean Paul Boëtius , Stefan De Vrij i wielu innych. cza stawaiać na młodych do obecnej kadry by się sprzydali a sprzedać niepotrzebnych Mirko Quagliarelle Osvaldo też podziękować
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- jakku1
- Juventino
Teraz mowi sie o Nanim. Tuttosport podobno napisal, ze chlopak ostatnio czesto bywal w Turynie i wszystko jest juz w jego sprawie dogadane.
Zobaczymy. Szczerze mowiac... Nani mnie nigdy nie przekonywal i jesli te plotki okaza sie prawda, to nie bede strasznie zachwycony. Poza tym, rok temu byla okazja, zeby wyciagnac Naniego za darmo. Nie skorzystalismy, chlopak potem przdluzyl kontrakt, a teraz bysmy musieli juz zaplacic i to pewnie wiecej niz 10m euro. Jakos mi to wszystko nie odpowiada.
Zobaczymy. Szczerze mowiac... Nani mnie nigdy nie przekonywal i jesli te plotki okaza sie prawda, to nie bede strasznie zachwycony. Poza tym, rok temu byla okazja, zeby wyciagnac Naniego za darmo. Nie skorzystalismy, chlopak potem przdluzyl kontrakt, a teraz bysmy musieli juz zaplacic i to pewnie wiecej niz 10m euro. Jakos mi to wszystko nie odpowiada.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sam wiesz jak to jest z tymi doniesieniami prasy o rzekomej wizycie piłkarza/trenera w Turynie. 8) Dzisiaj Marotta zagadnięty o sprawy mercato w zabawny sposób odpowiedział, że już zaklepaliśmy pewnego grajka, ale nie wie o tym nawet Di Marzio.jakku1 pisze:Teraz mowi sie o Nanim. Tuttosport podobno napisal, ze chlopak ostatnio czesto bywal w Turynie i wszystko jest juz w jego sprawie dogadane.
Nani to niegdyś świetny grajek i jeszcze jakiś czas temu jarałem się możliwością jego pozyskania, ale obecnie..

- PlanetJuve
- Juventino
Nani w formie to likwidator na skrzydle i bardzo groźny piłkarz pod bramką. Tylko kiedy on ostatnio był w formie..
Dwa sezony temu. Może rzeczywiście jest mu potrzebna zmiana otoczenia, żeby dostać nowego kopa.
Portugalczyk temu jest łączony z wizytą w Turynie, bo przechodzi rehabilitację gdzieś w Bolognie i nawet ćwiczył jakiś czas z tamtejszą drużyną. Z tego wzięły się plotki, że zasiądzie na trybunach Naszego stadionu we wczorajszym meczu. Póki co nie spotkałem się z tekstem który potwierdza jego wizytę.

Portugalczyk temu jest łączony z wizytą w Turynie, bo przechodzi rehabilitację gdzieś w Bolognie i nawet ćwiczył jakiś czas z tamtejszą drużyną. Z tego wzięły się plotki, że zasiądzie na trybunach Naszego stadionu we wczorajszym meczu. Póki co nie spotkałem się z tekstem który potwierdza jego wizytę.
- AdiZ
- Juventino
szkoda że do Primaverymrozzi pisze: Marotta zagadnięty o sprawy mercato w zabawny sposób odpowiedział, że już zaklepaliśmy pewnego grajka, ale nie wie o tym nawet Di Marzio.![]()

Hiddink i Robin van Persie też byli w Turynie, zwiedzali miasto, i miejscowe kawiarnie ale nic z tego nie wyszło.
Nani to głupi pomysł. Kompletnie go nie widzę w Juve. Zwłaszcza teraz gdzie mówi się o 10mln jak rok temu czy 2 można było go wyhaczyć za darmo.
Cuadrado, Lulic, Candreva, Immobile, Schar, Stocker. I będzie git.
Może znajdzie się naiwniak i kupi Pogbe

- jakku1
- Juventino
@Mrozzi
Wiem, ze to tylko Tuttosport, dlatego od razu napisalem zrodlo
. Aczkolwiek prawda tez jest taka, ze Nanim interesowalismy sie od dluzszego czasu i taki transfer wcale nie bylby jakis dziwny.
Jesli chodzi o inne plotki transferowe, to jakis czas temu, pod koniec kwietnia na VS przeczytalem, zeby uwaznie obserwowac I. Gueye z Lille. Podobno kilka razy wysylalismy naszych obserwatorow, aby chlopaka zobaczyc na zywo. To jest srodkowy pomocnik, ktory gra tuz przed linia defensywy, jesli chodzi o warunki fizyczne przypominajacy Makelele i w sumie, grajacy w podobnym stylu z wyjatkiem tego, ze potrafi tez pograc w przodzie (minac, podac, przerzucic).
Wiem, ze to tylko Tuttosport, dlatego od razu napisalem zrodlo

Jesli chodzi o inne plotki transferowe, to jakis czas temu, pod koniec kwietnia na VS przeczytalem, zeby uwaznie obserwowac I. Gueye z Lille. Podobno kilka razy wysylalismy naszych obserwatorow, aby chlopaka zobaczyc na zywo. To jest srodkowy pomocnik, ktory gra tuz przed linia defensywy, jesli chodzi o warunki fizyczne przypominajacy Makelele i w sumie, grajacy w podobnym stylu z wyjatkiem tego, ze potrafi tez pograc w przodzie (minac, podac, przerzucic).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Teraz to trzeba uzupełniać kadrę 2-3 max 4 graczami co sezon a nie robić rewolucję ściągając od razu większą liczbę graczy, tak więc sprzedaż Pogby trochę mija się z celem, bo nie potrzeba aż 70mln by wzmocnić lewą stronę,atak i środek pomocy. Oczywiście doliczając Cuardado to tyle gdzieś potrzeba, ale za Pogbę będzie trzeba ściągnąć kogoś równie dobrego, tak więc i tak wydatek rzędu kilkudziesięciu melonów.
Także teraz tylko umiejętnie wzmacniać kadrę tam gdzie są braki i ściągać następców w pierwszej kolejności dla Pirlo i kogoś do rywalizacji z Caceresm o miejsce po Barzaglim, ale to jeszcze czas, ponadto jest Sorensen,który wczoraj praktycznie w pojedynkę wyłączył Llorente, a już w Turynie na prawej obronie pokazał,że grać potrafi.
Także nie ma co szaleć lepiej powoli drobnymi kroczkami iść na przód,czasem warto zrobić krok w tył by móc zrobić 2 w przód, przeskoczyć od razu kilka lvl wyżej to jest bardzo trudne zadanie.
Także teraz tylko umiejętnie wzmacniać kadrę tam gdzie są braki i ściągać następców w pierwszej kolejności dla Pirlo i kogoś do rywalizacji z Caceresm o miejsce po Barzaglim, ale to jeszcze czas, ponadto jest Sorensen,który wczoraj praktycznie w pojedynkę wyłączył Llorente, a już w Turynie na prawej obronie pokazał,że grać potrafi.
Także nie ma co szaleć lepiej powoli drobnymi kroczkami iść na przód,czasem warto zrobić krok w tył by móc zrobić 2 w przód, przeskoczyć od razu kilka lvl wyżej to jest bardzo trudne zadanie.
- AdiZ
- Juventino
Życzę powodzenia. Odchodzi dwójka bombardierów Quagliarella, Vucinic przy trzecim tzn Giovinco jest znak zapytania. Osvaldo raczej też nie zagrzeje dłużej w Turynie miejsca. Wiec do ataku 2 lub 3 piłkarzy trzeba. Więc twoja bajka o uzupełnianiu składu 2-3 max 4 graczami nie trzyma się kupy :rotfl: Zmiana formacji a ta raczej na pewno będzie potrzebne bo samym 3-5-2 w LM daleko nie zajedziemy (choć mogę się mylić) to też potrzebni nowi piłkarze. Lulic, Canderva, Cuadrado załatwiło by sprawę. Ławka po Padoinie, Peulso, Pepe pusta nie może być. Nie wspominając o metryce Barzagli'ego, Pirlo. Wypalenie, o którym wspomina Conte. Jest co przemeblowywać. 70 mln za Poge to śmiałe pole manewru. Staniemy w miejscu to Roma w następnym sezonie będzie świętować tytuł.AdiJuve pisze:Teraz to trzeba uzupełniać kadrę 2-3 max 4 graczami co sezon a nie robić rewolucję ściągając od razu większą liczbę graczy, tak więc sprzedaż Pogby trochę mija się z celem, bo nie potrzeba aż 70mln by wzmocnić lewą stronę,atak i środek pomocy. Oczywiście doliczając Cuardado to tyle gdzieś potrzeba, ale za Pogbę będzie trzeba ściągnąć kogoś równie dobrego, tak więc i tak wydatek rzędu kilkudziesięciu melonów.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Onet znowu szaleje: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... feru/ttvjd
Jak myślicie, kogo już mamy zaklepanego? Gabbiadini?

- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ale te słowa Marotty to prawda, powiedział w jednym z ostatnich wywiadów, że niby mamy zaklepany jakiś transferMehehehe pisze:Onet znowu szaleje: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... feru/ttvjd
![]()

Sam jestem ciekaw o kogo chodzi.
Edit: Chyba, że Ty mówisz o tej fotografii Marotty po przeszczepie twarzy

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Tak, już raz tego gościa wstawili jako Marottę i cały czas głowię się nad tym co to za koleśzakiii pisze:Edit: Chyba, że Ty mówisz o tej fotografii Marotty po przeszczepie twarzy

Obstawiam jakiegoś wolnego agenta, młodzika, bądź kogoś, czyją połówkę już mamy.
Większość transferów raczej do mundialu będzie dogadanych. My działamy, Bayern działa. Po mundialu kupują ruskie i szejki.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Ciekawe stawiałbym na Meneza ew. Gabbiadini/Immobille 
Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby to był transfer nie piłkarza tylko kogoś do sztabu szkoleniowego

Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby to był transfer nie piłkarza tylko kogoś do sztabu szkoleniowego