Serie A: Mercato 2013
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dokładnie. Fajnie, że Serie A bierze przykład z Premiership, gdzie stawia się na młodych Belgów i wychodzi im to na plus. Benteke, Mignolet, Fellaini, Mirallas - jest moc. Nawet whoscored.com zrobił taka fajną 11nastkę z w ustawieniu 4-4-2 z belgijskimi zawodnikami Premiership.Bruce Badura pisze:Najbardziej jestem ciekawy jak poradzi sobie Mertens. W PSV był najlepszym graczem, w ogóle dla mnie MVP ostatniego i poprzedniego sezonu w Eredivisie, zaliczał masę asyst i goli. Teraz jest jakiś bum na Belgów...Fajna generacja piłkarzy...
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
a tymczasem jackson martinez podobno już dogadany z napoli 

- wloski
- Juventino
A Hazard? Przecież to wspaniały graczzoff pisze:Dokładnie. Fajnie, że Serie A bierze przykład z Premiership, gdzie stawia się na młodych Belgów i wychodzi im to na plus. Benteke, Mignolet, Fellaini, Mirallas - jest moc. Nawet whoscored.com zrobił taka fajną 11nastkę z w ustawieniu 4-4-2 z belgijskimi zawodnikami Premiership.Bruce Badura pisze:Najbardziej jestem ciekawy jak poradzi sobie Mertens. W PSV był najlepszym graczem, w ogóle dla mnie MVP ostatniego i poprzedniego sezonu w Eredivisie, zaliczał masę asyst i goli. Teraz jest jakiś bum na Belgów...Fajna generacja piłkarzy...

Belgowie mają fajnych gracz i coraz bardziej będą liczyć się w Europie nie tylko w klubach, ale w eliminacjach do ME i MŚ. Fajne jest to właśnie jak jakiś kopciuszek potrafi napsuć sporo krwi o wiele bardziej prestiżowym drużynom od siebie.
- Il Fenomeno
- Juventino
Di Marzio informuje czym zakończyły się dzisiejsze rozmowy agenta Martineza z Bigonem. Dogadali się co do indywidualnego kontraktu, miałby zarabiać 2 miliony za sezon, teraz pozostają negocjacje z Porto. Portugalczycy chcą 35-40 milionów, Napoli nie chce dać więcej niż 30-32.
DL na twitterze przyznał, że będą kolejne transfery.

- Robaku
- Juventino
I zaczyna to wyglądać niebezpiecznie. Zuniga na pewno się przyda, Biabiany, Kristic jakoś nie przekonuja mnie w obliczu tych transferów. Zaczynam sie obawiac tego sezonu. Bo nie tylko z Napoli będzie walka ale na pewno i z Romą, Fiorą.Il Fenomeno pisze:Di Marzio informuje czym zakończyły się dzisiejsze rozmowy agenta Martineza z Bigonem. Dogadali się co do indywidualnego kontraktu, miałby zarabiać 2 miliony za sezon, teraz pozostają negocjacje z Porto. Portugalczycy chcą 35-40 milionów, Napoli nie chce dać więcej niż 30-32.
Trzeba jak najszybciej zacząć sprzedawac naszych 'mistrzow', i inwestowac w najslabsze ogniwa.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skąd oni mają tyle hajsu? :shock: Środki z Cavaniego wydali na piłkarzy z Realu i teraz ma jeszcze dojść Martinez, za niemałe przecież pieniądze (Porto nigdy nie oddaje swoich graczy za bezcen). Na dzisiejszej konferencji Benitez przyznał, że Higuain to znakomity transfer, ale w dalszym ciągu będą się starać o kolejnych zawodników.
Z jednej strony zmian sporo, ale z drugiej co mogliby jeszcze wymyślić?
Niech takie, a nie inne transfery Napoli zmotywują Marottę. Przydałoby się pozyskać kogoś klasowego na skrzydło, nie żadnego miernego Biabianiego, który rzekomo prawie u nas...
Napoli szaleje z tymi transferami.

Niech takie, a nie inne transfery Napoli zmotywują Marottę. Przydałoby się pozyskać kogoś klasowego na skrzydło, nie żadnego miernego Biabianiego, który rzekomo prawie u nas...

- Il Fenomeno
- Juventino
No przecież DL pisał na twitterze podczas rozmówek z kibicami Napoli, że daje ze swojej kieszeni 60 milionów + kasę z Cavaniego na transfery. Niby nikt nie wierzył, ale teraz... . Dodatkowo przeczytałem przed chwilą, że jak się uda pozyskać Martineza, to wrócą do Lyonu truć o Gonalonsa.mrozzi pisze:Skąd oni mają tyle hajsu? :shock: Środki z Cavaniego wydali na piłkarzy z Realu i teraz ma jeszcze dojść Martinez, za niemałe przecież pieniądze

- Vincitore
- Juventino
De Laurentiis daje 60 milionów to fakt, ale pojawia się pytanie - skąd je ma? Do wielkich magnatów nie należy, jego filmy owszem - robią furrorę we Włoszech, ale podejrzewam, że nie ma z nich aż takich dochodów by łożyć z własnej kieszeni 60 milionów na klub. Ja stawiam, że w rozwoju Napoli w jakimś stopniu palce macza Camorra, ale to tylko moje domysły.
Martinez i Higuain? Spoko, nie mam pojęcia jak Rafał to upcha, 4-2-3-1 a tylko jeden wakat w ataku. Niemniej nadal będę upierał się przy swoim - dużo większe wrażenie na mnie zrobiła Fiorentina, a Napoli nie ma dostatecznej charyzmy by nam zagrozić.
Martinez i Higuain? Spoko, nie mam pojęcia jak Rafał to upcha, 4-2-3-1 a tylko jeden wakat w ataku. Niemniej nadal będę upierał się przy swoim - dużo większe wrażenie na mnie zrobiła Fiorentina, a Napoli nie ma dostatecznej charyzmy by nam zagrozić.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Też mnie zastanawiają te dostępne środki.
Wcześniej nie grali w LM, dochodów z praw telewizyjnych sporych nie było, żadnego dużego sponsora... Śmierdzi to na kilometr. Nic to... Dziwi fakt, że Napoli zamierza pozyskać kolejnego napastnika. Jest tam już tego sporo. Nasi nie mogą pozostać obojętni na to szaleństwo i powinni przyspieszyć ze sprzedażami, bo wszystko stoi w miejscu - albo oferuje się nam za mało, albo nikt naszych piłkarzy nie chce. Do kompletu brakuje nam jedynie tego skrzydłowego, reszta obstawiona cudnie, więc do roboty.
Napoli jedzie po całości i tak jak pisaliśmy wcześniej - stawia wszystko na jedną kartę. Albo wóz, albo przewóz.

Napoli jedzie po całości i tak jak pisaliśmy wcześniej - stawia wszystko na jedną kartę. Albo wóz, albo przewóz.
- Winner
- Juventino
A jeszcze plotki chodziły że De Laurentis chce kupić klub z angielskiej Championship podobnie jak właściciel Udinese ma Watford. W Napoli problemem może być zmiana ustawienia, ciekawe jak zawodnicy się w tym odnajdą. Martineza na oczy nie widziałem ale statystyki ma świetne. Przy ewentualnym transferze strasznie ciasno będą mieli w ataku.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Qrczak
- Juventino
Winner pisze:A jeszcze plotki chodziły że De Laurentis chce kupić klub z angielskiej Championship podobnie jak właściciel Udinese ma Watford. W Napoli problemem może być zmiana ustawienia, ciekawe jak zawodnicy się w tym odnajdą. Martineza na oczy nie widziałem ale statystyki ma świetne. Przy ewentualnym transferze strasznie ciasno będą mieli w ataku.
Widziałem go zaledwie kilka razy ale zrobił na mnie mega dobre wrazenie.
Jak napoli go sciągnie to mają idealnego zastepce Cavaniego .
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ciekawe którego z duetu Martinez - Higuain Benitez widzi w roli cofniętego napastnika lub skrzydłowego:
------------Hamsik------------Inler--------------
----------------------------------------------------
Callejon------------Higuain-----------Mertens
---------------------Martinez---------------------
...czyżby tak to widział Benitez?

- Vincitore
- Juventino
Jakbym miał ustawić Hamsika na defensywnym pomocniku to już wolałbym go sprzedać. Ten zawodnik jest nietykalny, on odgrywał w poprzednim sezonie porównywalna rolę do Cavaniego. Higuain na trequartiscie to też jakaś kompletna abstrakcja, bo to zawodnik żyjący z pracy zespołu, wyobrażasz sobie Davida Trezeguet na tej pozycji? (wiem, że kiepskie porównanie, ale chodziło mi o przedstawienie jakiejś dziewiątki) Już prędzej bym go upchał na skrzydle kosztem Callejona, który jakimś absolutnym crackiem nie jest, by mieć abonament na grę, chociaż to też by się kupy nie trzymało.Crunny pisze:Ciekawe którego z duetu Martinez - Higuain Benitez widzi w roli cofniętego napastnika lub skrzydłowego:
Jak dla mnie wygląda na to, że Martinez będzie rezerwowym, a Benitez będzie rotował składem, grają w Lidze Mistrzów, sezon jest długi, każdy powinien być zadowolony.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2013, 00:46 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.