Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:32

Eric6666 pisze:Vucinic jest moim zdaniem bez formy... wydaje się strasznie wolny i ociężały;/)
Widziałeś kiedyś jak gra Vucinić? Vucinić odkąd go obserwuję, czyli jakieś 3,2 lata zawsze gra w ten sposób. Jest mieszanką nonszalancji, lenistwa i umiejętności. Tylko tyle. A w dodatku miał obok siebie wolnego Del Piero (choć fajnie współpracują obaj i wymiany piłek mogą się podobać).

Fajny mecz Juve. Oby grali tak częściej. Z takim zacięciem. To czy Conte zaszczepił im to na dobre będziemy mogli powiedzieć po zakończeniu sezonu.
Pirlo grał w drugiej połówce rewelacyjnie. Jak na siebie, dużo biegał, schodził do skrzydeł. Elegancko. Widać, że w Juve dostał powera. Przynajmniej do tej pory tak to wygląda.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:38

Maly pisze:
mateo369 pisze:jego brak nie wpłynął na przebieg spotkania, cały czas byliśmy drużyną przeważającą, goście w 2 połowie raz zagrozili bramce Buffona. Strata gola to nie konsekwencja gry w 10 a indywidualnych błędów
powiem szczerze, że nie pamiętam kiedy ostatnio czytałem większą głupotę... jakbyśmy nie grali w 10 to by na nas nie siedli po wyjściu z szatni(...)
:shock: zaraz, zaraz? oglądałeś wczorajszy mecz? bo to co napisałeś zupełnie odbiega od wydarzeń z wczorajszego spotkania. Bologna na nas po przerwie siadła? :lol: przecież to my atakowaliśmy od początku 2T, mieliśmy nawet setke Milosa, chwilę później poszła kontra i gdyby nie drewniana technika DC, który nie potrafił wybić banalnej piłki, nie byłoby rożnego a co za tym idzie i gola. Po bramce goście ograniczyli się wyłącznie do obrony, klarownej sytuacji do zdobycia bramki nie mieli już w ogóle.
Maly pisze: (...)tak samo jak i moglibyśmy strzelić coś łatwiej mając jednego więcej w polu karnym... :doh:
Teoretycznie tak, ale wczoraj akurat to nie brak 1 zawodnika a mizerna skuteczność, pech i świetna postawa bramkarza Bologny dały gościom remis, bo sytuacji było mnóstwo. Oczywiście to nie zmienia faktu, że Mirko zachował się źle.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:43

Vucinic na pewno dostał czerwoną kartke po 2 żółtych :?: Bo moje wrażenie podczas meczu było takie że dostał od razu czerwoną, a w skrótach też nie widze momentu gdzie sędzia wyciąga pierwsze zółtą, a potem czerwień.

!!! Juventus Per Sempre !!!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:45

mp1897 pisze:Vucinic na pewno dostał czerwoną kartke po 2 żółtych :?: Bo moje wrażenie podczas meczu było takie że dostał od razu czerwoną, a w skrótach też nie widze momentu gdzie sędzia wyciąga pierwsze zółtą, a potem czerwień.
Hmm a co to za różnica? Nawet po dwóch żółtych a w konsekwencji czerwonej nie mógłby zagrać z Catanią.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:47

Arbuzini pisze:Fantazja dobra rzecz, polecam rodakom. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To była prawdopodobnie jedyna okazja żeby wyciągnąć Joveticia za mniej niż ~30 mln E, bo tyle teraz zapewne będzie wynosiła cena wywoławcza za młodego Czarnogórca. Zresztą on w okresie przygotowawczym już trenował, można było ocenić, czy rokuje na przyszłość. Biorąc pod uwagę, że rozegrał trzy spotkania w pełnym wymiarze czasowym i zrobił to bardzo dobrze - rokował. Uargumentowałem?
Wbrew pozorom ja również jestem miłośnikiem umiejętności Joveticia jednak w naszej sytuacji ściąganie zawodnika po takich perypetiach zdrowotnych za dużą kasę, któremu nie wiadomo jak się dalej kariera potoczy było zbyt dużym ryzykiem. Kto wie, być może jeśli uda nam się dokopać do Champions League w przyszłym sezonie oraz biorąc pod uwagę to, że Del Piero kończy karierę a Quagliarella nie przekona do siebie trenera, Marotta stanie przed wyborem Jovetic lub Rossi :whistle: . Zapomniałbym o jeszcze jednym warunku, oczywiście Jovetic musi potwierdzić klasę w tym sezonie :wink: . Ale to tylko moja fantazja gdyż równie dobrze żaden z tych warunków może nie zostać spełniony lub nadarzą się lepsze "okazje" na rynku :)

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 17:53

Wojtek pisze:
mp1897 pisze:Vucinic na pewno dostał czerwoną kartke po 2 żółtych :?: Bo moje wrażenie podczas meczu było takie że dostał od razu czerwoną, a w skrótach też nie widze momentu gdzie sędzia wyciąga pierwsze zółtą, a potem czerwień.
Hmm a co to za różnica? Nawet po dwóch żółtych a w konsekwencji czerwonej nie mógłby zagrać z Catanią.
No wydaje mi sie, że ten faul nie był na czerwoną kartke, a poza tym gdyby dostał odrazu czerwoną to w statystykach by miał i tą i tą.

!!! Juventus Per Sempre !!!
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 18:14

Powiedzcie mi po co media podały, że wszystkie bilety zostały sprzedane, skoro wczoraj było tyle wolnych miejsc, że głowa mała?

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 19:20

Marian. pisze:Powiedzcie mi po co media podały, że wszystkie bilety zostały sprzedane, skoro wczoraj było tyle wolnych miejsc, że głowa mała?
Media mowily ze zostalo okolo 400 miejsc (czy ile to tam bylo) na mecz - czyli ze wlicza sie do tego sezonowki. A nigdzie nie powiedziane jest ze wszyscy ktorzy maja karnet na sezon byli na meczu, sroda wieczorem to nie jest optymalna dla wszystkich pora.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 19:21

Swider10 pisze:posiada ktoś dokładne info ilu widzów było na trybunach wedłóg http://seriea.pl/index.php?dzial=mecze& ... mecz=15790
tego źródła 25 675 .. az nie chce mi sie wierzyć, że tak mało :|
Dokladnie 35679 widzów.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 19:46

Wojtek pisze:
ReinerJuve pisze:Bonucci nie zagrał jeszcze w żadnym meczu ligowym, a ma już żółtą kartkę. Szacunek :prochno:
Bonucci grał ze Sieną kilkadziesiąt minut.
Co nie zmienia faktu że dostał chyba kartkę jak na ławie siedział.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 21:22

Słyszeliście głos Conte w pomeczowym wywiadzie? Facet w trakcie jednego meczu nakrzyczał się więcej niż trzech poprzednich trenerów razem wziętych.

Jeśli ktoś to już wrzucał to sorry.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 21:55

I chwala mu za to ze nie szczedzi glosu tylko zyje meczem i podpowiada pilkarzom. :ok:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 22:48

Facet żyje na ławce a raczej przy linii końcowej praktycznie przez cały mecz od początku pracy w juve. Mi się to podoba

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 22:49

w początkowej fazie sezonu, gdzie widać Conte ma wiele zastrzeżeń do zespołu powinien tak robić. Widać, że się nie boi i daje z siebie naprawdę dużo. Drużyna póki co pokazuje charakter, chociaż ze Sieną dalej mnie męczy, że powinniśmy bardziej dążyć do wyniku 2-0, bo wpadka na koniec i 1-1 byłaby niesmaczna, to z Bolonia remis mimo gry w 10 napawa naprawdę smutkiem, bo gra i wola zwycięstwa była ostatni raz taka za Davidsa, Tachiego i Nedveda ;d czyli widać pozytyw

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 23:56

Reg pisze:Słyszeliście głos Conte w pomeczowym wywiadzie? Facet w trakcie jednego meczu nakrzyczał się więcej niż trzech poprzednich trenerów razem wziętych.

Jeśli ktoś to już wrzucał to sorry.
Przydałby mu się megafon, przecież sobie strasznie zajedzie ten głos.
Ktoś wcześniej pisał że z meczu na mecz jest coraz gorzej, moim zdaniem gra wyglądała bardzo dobrze wczoraj, tylko trochę dużo tych błędów indywidualnych.

Obrazek
Zablokowany