Premier League
- couec
- Juventino
On może i by chciał, ale wątpię żeby włodarze MU w zimie nie chcieli na nim zarobić, bo to jest ich ostatnia szansa.Skibil pisze:A czy przypadkiem Rooney nie chce skorzystać z prawa Webstera? W takim wypadku klub spoza Anglii musi wypłacić za niego 5mln funtów. Chyba, że ktoś ma inne info na ten temat... ;pD0N pisze:Podobno powodem tego, że nie chce przedłużyć kontraktu jest fakt, że nie dostał gwarancji wzmocnień. Idąc tym tropem to najbliżej mu będzie do Realu, a i Alex może się na to zgodzić jeśli dostanie odpowiednią sumę plus Benzeme.
- Kryształ
- Juventino
- Majos
- Juventino
Widać Rooneyowi się odwidziało
Miał odejść a tu nagle podpisuje 5 - letni kontrakt i zostaje. Może to dlatego, że włodarze Manchesteru chcą na nim zarobić sporszą kasę nie koniecznie w zimie, a na przykład latem. Może dostał obietnicę wielkich transferów do drużyny i został, ciekawe jak było. Faktem jest, że został i raczej dobrze zrobił.

- deszczowy
- Juventino
No i dobrze. Przynajmniej nikt nie będzie snuł planów "jakby wyglądała współpraca Rooney - Del Piero".
- Wojtek
- Juventino
jak to co już mu zagrozili...Skibil pisze:Ja z kolei jestem ciekaw jak na taką szopkę zareagują kibice United...
Kibice do Rooneya: Przejdź do City, będziesz martwy
- DiaVolO
- Juventino
Dziwne że nie ma tematu o tej lidze która zdaniem wielu jest najlepsza na świecie i będzie przez dłuższy czas !!
Co do samej ligi bezapelacyjnym pretendentem do tytułu w tej chwili jest Manchester który od kilku dobrych kolejek prezentuje świetną formę,Chelsea jak na razie nie potrafi wykaraskać się z kryzysu poza tym mają słabą ławkę więc nie liczyłbym na to że są w stanie wygrać tytuł,Arsenal to bardzo dziwny zespół,potrafi wygrać z Chelsea 3-0 a potem zremisować ze spadkowiczem poza tym co roku praktycznie notują masowe straty punktów pod koniec sezonu więc oni też chyba odpadną z walki o tytuł,City ? Zbyt wiele tam bałaganu aczkolwiek z Tottenhamem (który również z roku na rok jest coraz silniejszy) będą walczyć o Ligę Mistrzów. Liverpool ? Tam chyba musi przejść tajfun aby coś się zmieniło,popełnili ten sam błąd co praktycznie Serie A przed Calciopoli więc ten sezon pewnie też zakończą gdzieś w miejscach 5-6 !
Poza tym Ryan Babel odszedł z Anfield Road za 7 mln. do Hoffenheim :shock:
Co do samej ligi bezapelacyjnym pretendentem do tytułu w tej chwili jest Manchester który od kilku dobrych kolejek prezentuje świetną formę,Chelsea jak na razie nie potrafi wykaraskać się z kryzysu poza tym mają słabą ławkę więc nie liczyłbym na to że są w stanie wygrać tytuł,Arsenal to bardzo dziwny zespół,potrafi wygrać z Chelsea 3-0 a potem zremisować ze spadkowiczem poza tym co roku praktycznie notują masowe straty punktów pod koniec sezonu więc oni też chyba odpadną z walki o tytuł,City ? Zbyt wiele tam bałaganu aczkolwiek z Tottenhamem (który również z roku na rok jest coraz silniejszy) będą walczyć o Ligę Mistrzów. Liverpool ? Tam chyba musi przejść tajfun aby coś się zmieniło,popełnili ten sam błąd co praktycznie Serie A przed Calciopoli więc ten sezon pewnie też zakończą gdzieś w miejscach 5-6 !
Poza tym Ryan Babel odszedł z Anfield Road za 7 mln. do Hoffenheim :shock:
- deszczowy
- Juventino
To by już było nudneee.....DiaVolO pisze:Dziwne że nie ma tematu o tej lidze która zdaniem wielu jest najlepsza na świecie i będzie przez dłuższy czas !!
Co do samej ligi bezapelacyjnym pretendentem do tytułu w tej chwili jest Manchester który od kilku dobrych kolejek prezentuje świetną formę,
Ano. Romek przykręcił kurek ze szmalem i maja stawiać na wychowanków. Szkoda, bo lubię tę drużynę.DiaVolO pisze:Chelsea jak na razie nie potrafi wykaraskać się z kryzysu poza tym mają słabą ławkę więc nie liczyłbym na to że są w stanie wygrać tytuł,
A mogliby w końcu coś zdobyć. Ten pryma Fergiego jest już nudny.DiaVolO pisze:Arsenal to bardzo dziwny zespół,potrafi wygrać z Chelsea 3-0 a potem zremisować ze spadkowiczem poza tym co roku praktycznie notują masowe straty punktów pod koniec sezonu więc oni też chyba odpadną z walki o tytuł,
Rzekłbym, że Koguty mogą nawet walczyć o miejsce na podium.DiaVolO pisze:City ? Zbyt wiele tam bałaganu aczkolwiek z Tottenhamem (który również z roku na rok jest coraz silniejszy) będą walczyć o Ligę Mistrzów.
Niech ginie! I niech wykupi od nas AmauiegooooouuuehuehuehuehueeeDiaVolO pisze:Liverpool ? Tam chyba musi przejść tajfun aby coś się zmieniło,popełnili ten sam błąd co praktycznie Serie A przed Calciopoli więc ten sezon pewnie też zakończą gdzieś w miejscach 5-6 !
Pies go....DiaVolO pisze:Poza tym Ryan Babel odszedł z Anfield Road za 7 mln. do Hoffenheim :shock:
- Pan Mietek
- Juventino
Manchester skutecznie utrzymuje bezpieczną przewagę i zapewne wygra tą zabawę ale chyba nie uda im się przejść sezonu bez porażki
Ja jestem za Arsenalem, podoba mi się ta drużyna. A Chelsea bez transferów leży, ciekawe co z nimi będzie dalej. Skład starszy niż w Interze a Romek chyba już nie chce się bawić w FMa 

- stahoo
- Juventino
Chciałbym żeby Premiership wygrał Arsenal bądź Manchester City. Dlaczego? Kolejna w ostatnich kilku latach wygrana Manchesteru byłaby po prostu nudna. Arsenal ostatnio buduje drużyne z głową, nie sprzedaje największych gwiazd (blokady transferów Cesca czy van Persiego). Gra tam 2 Polaków i to dość często. Czego chcieć więcej po drużynie z ligi która mnie raczej niewiele interesuje? :-D
Z kolei za City jestem z tego względu, że kibicuje im mój kumpel i troche sie o nich nasłuchał, nagadałem i nadyskutowałem. Więc jakąś tam sympatię do nich mam, w przeciwieństwie do Chelsea czy United.
Z kolei za City jestem z tego względu, że kibicuje im mój kumpel i troche sie o nich nasłuchał, nagadałem i nadyskutowałem. Więc jakąś tam sympatię do nich mam, w przeciwieństwie do Chelsea czy United.
- Pan Mietek
- Juventino
Dokładnie. Oni w ciągu świąt rozegrali 4 mecze, więc nic dziwnego, że trafiła im się taka wpadka.Ouh_yeah pisze:W tym kolejnym meczu grali rezerwowym składem bo chłopaki byli zmęczeni.DiaVolO pisze:Arsenal to bardzo dziwny zespół,potrafi wygrać z Chelsea 3-0 a potem zremisować ze spadkowiczem
W sumie ciekaw jestem, czy tak jak w zeszłym roku Tottenham rozbił wielką czwórkę to może teraz tylko 2 drużyny B4 zostaną na swoich miejscach?

- M.R.
- Juventino
Liczę na niespodziankę ze strony Tottenhamu. Uważam "koguty" za świetnie budowaną i prowadzoną drużynę. Mają naprawdę dobrego trenera (Harry Redknapp) i kilku piłkarzy o nieprzeciętnych umiejętnościach takich jak Bale , Lennon, Modric , Van der Vaart. Zachwycano się efektywną grą Arsenalu ale to Tottenham gra najlepszą dla oka piłkę na wyspach moim zdaniem.
Arsenal natomiast od lat żyję sezonem w którym nie przegrali żadnego meczu i zdobyli mistrza. Cały czas są w wielkiej czwórce ale zajmują max 3 miejsce. Co roku grają w Lidze Mistrzów a ich "wzmocnienia" w większości są na poziomie drużyny walczącej o LE w Premiership. Kanonierom potrzebna jest rewolucja która powinna zacząć się od odejścia Arsena Wengera. Zapewne szybko się to jednak nie stanie, ponieważ francuz jest tam postrzegany za zbawcę i nie wiadomo jak dobrego trenera, ale nic już nie osiągnie z tą drużyną.
Arsenal natomiast od lat żyję sezonem w którym nie przegrali żadnego meczu i zdobyli mistrza. Cały czas są w wielkiej czwórce ale zajmują max 3 miejsce. Co roku grają w Lidze Mistrzów a ich "wzmocnienia" w większości są na poziomie drużyny walczącej o LE w Premiership. Kanonierom potrzebna jest rewolucja która powinna zacząć się od odejścia Arsena Wengera. Zapewne szybko się to jednak nie stanie, ponieważ francuz jest tam postrzegany za zbawcę i nie wiadomo jak dobrego trenera, ale nic już nie osiągnie z tą drużyną.
- Pan Mietek
- Juventino
Ty sobie jaja robisz? Przecież Wenger jest kluczowy dla Arsenalu. To nie lada sztuka utrzymać w czołówce drużynę, która tak mało wydaje na piłkarzy i generuje takie zyski. Tym bardziej, że wszystko wskazuje na to, że Arsenal nie pozbędzie się swoich największych gwiazd i sądzę, że wkrótce odniosą sukces.M.R. pisze:Liczę na niespodziankę ze strony Tottenhamu. Uważam "koguty" za świetnie budowaną i prowadzoną drużynę. Mają naprawdę dobrego trenera (Harry Redknapp) i kilku piłkarzy o nieprzeciętnych umiejętnościach takich jak Bale , Lennon, Modric , Van der Vaart. Zachwycano się efektywną grą Arsenalu ale to Tottenham gra najlepszą dla oka piłkę na wyspach moim zdaniem.