Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Shadow Marshall
- Juventino
Zapewne ci co piszą teraz, że Matuidi jest stary, słaby i w ogóle nie pasuje jeszcze sezon temu skrobali posty, że Lemina to solidny rezerwowy, który godnie zastąpi w razie czego Pjanicia czy kogoś tam.
Matuidi to kocur w środku, ale forumowi eksperci analizujący gracza na podstawie filmików na yt wiedzą lepiej. Wszystko. Zawsze.
Oby zarząd go sprowadził albo kogoś innego na podobnym poziomie.
Matuidi to kocur w środku, ale forumowi eksperci analizujący gracza na podstawie filmików na yt wiedzą lepiej. Wszystko. Zawsze.

Oby zarząd go sprowadził albo kogoś innego na podobnym poziomie.
Weź daj spokój...patrząc na niektóre nazwiska to ślinka cieknie - De Vrij, Keita, Gimenez...LukaszG / DLuGi pisze:Tak patrzę na https://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege i jest kilku graczy z rocznym kontraktem, o których moglibyśmy zabiegać.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Aha.ewerthon pisze:Ale i tak jęczydupy z JP uważają, że spokojnie powinien pójść za 60 baniek. Bo lepiej nie godzić się na tę kwotę, zostawić go i niech robi burdel w szatni dalej.
Na szczęście ominął mnie cały ten cyrk. Wszystko zostało już napisane. 40 + De Sciglio (skoro musiał zawitać do Turynu). Tak to widzę i do tego trzeba było dążyć. Tyle.
Shadow Marshall pisze:Lemina to solidny rezerwowy, który godnie zastąpi w razie czego Pjanicia czy kogoś tam.

W defensywie w ostatnich 2 sezonach? Jako ekspert nie mogę się zgodzić z tą opiniąShadow Marshall pisze:Matuidi to kocur w środku

Straszna posucha na rynku środkowych pomocników o 'odpowiednim' profilu. Obecnie najwyższy poziom to dla mnie czwórka: Kante, Casemiro, Vidal i Radja.
Wiem i dlatego właśnie Marotta dostał za tą operację -2CavAllano pisze:Raczej 28 mln + De Sciglio.Za Włocha płaciliśmy niezależnie od transferu Bonucciego 12 mln.

Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2017, 15:25 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Raczej 28 mln + De Sciglio.jackop pisze:40 + De Sciglio (skoro musiał zawitać do Turynu). Tak to widzę i do tego trzeba było dążyć. Tyle.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jak ktoś słusznie zauważył, na Juventus Store nie ma koszulki Bentancura z nr 30. Wypożyczenie czy zmiana numeru? Do tej pory nic się nie mówiło o jego wypożyczeniu. Może więc po prostu weźmie jakiś niższy numer, który się zwolnił (np. 18 po Leminie) 
Po odejściu Leminy i Rincona w środku została obecnie tylko 5-tka: Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro i Bentancur. Wolałbym, żebyśmy wymienili Matuidiego za Sturaro niż Bentancura.

Po odejściu Leminy i Rincona w środku została obecnie tylko 5-tka: Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro i Bentancur. Wolałbym, żebyśmy wymienili Matuidiego za Sturaro niż Bentancura.
- mrozzi
- Juventino
Nigdzie nie było mowy o wypożyczeniu, a chłopak raczej Maxa do siebie przekonał (jeden z lepszych w preseasonie). Zapewne zatem chodzi o numer.
Jeśli spokornieje (na przykład nie będzie pluł z ławki na kibiców Juve) i nie będzie miał problemów z kontuzjami - świetny transfer ze sportowego punktu widzenia + osłabienie Romy. I w sumie w pewnym sensie wpisywałoby się to w "Higuaina pomocy", bo to ich czołowy zawodnik. Plus może to, że taki transfer cholernie by kibiców Romy zabolał - są przekonani, że Strootman pozostanie z nimi w podzięce za traktowanie podczas rekonwalescencji.jakku1 pisze:1. Nasza propozycja za Strootmana to podobno 35m euro plus 5m bonusów. Roma jest otwarta na negocjacje. Delikatne zamieszanie tez jest z jego klauzulą, ale generalnie wydaje sie, ze Holender jest powaznym kandydatem do zasilenia nas.
- Kamex22
- Juventino
Dodatkowo gdzieś czytałem wypowiedź Lolito, że po Superpucharze kwestia Keity zostanie rozwiązana. Więc nawet jeśli nie jest to potwierdzenie transferu, to na pewno wiemy jedno - są otwarci na negocjacje.CavAllano pisze:Inzaghi na dzisiejszej konferencji przedmeczowej o Keicie:
Per Keita sapete tutti qual è la situazione, ci sono delle voci, io osservo tutto, osservo, guardo i miei ragazzi e guardo le facce. So già cosa vogliono, dove vogliono arrivare. (...) Se vedrò che Keita potrà darmi il 100%, avrà la sua chance, altrimenti giocheranno altri che magari avranno più forza e voglia di Keita.
Jeśli chodzi o Keitę wiecie wszyscy, jaka jest sytuacja - pojawiają się różne głosy, wszystko obserwuję, patrzę na moich graczy i przyglądam się ich twarzom. Już wiem czego chcą, do czego dążą. (...) Jeśli zobaczę, że Keita będzie mógł dać z siebie 100%, dostanie swoją szansę, w przeciwnym razie zagrają inni, którzy być może będą mieć więcej sił i woli niż Keita.
Wszystko w temacie. Ta wypowiedź ewidentnie wskazuje na to, że Keita niezbyt pali się do gry przeciwko swojemu przyszłemu pracodawcy i jest myślami gdzie indziej.Mamy tam wyraźnie konflikt interesów.
Edit: http://www.football-italia.net/108042/l ... clear-soon
Jak Strootman spisywał się w poprzednim sezonie (nie miałem za dużo czasu na śledzenie innych niż Juve)?[/url]
- mrozzi
- Juventino
Tak, Lotito powiedział, że po Superpucharze szybko zostaną rozwiązane kwestie Keity oraz de Vrija. O ile w przypadku tego pierwszego każdy wie o co chodzi, tak de Vrij albo może podpisać nowy kontrakt, albo przejść do nas. 

- Shadow Marshall
- Juventino
Z tego co się orientuje to grał całkiem nieźle. Niby staty nie powalają, ale prezentował się bardzo przyzwoicie. Zalicza sporo fajnych podań w ciągu meczu. Dosyć uniwersalny piłkarz, któremu piłka przy nodze nie przeszkadza i generalnie zawsze wie co z nią zrobić.Kamex22 pisze: Jak Strootman spisywał się w poprzednim sezonie (nie miałem za dużo czasu na śledzenie innych niż Juve)?[/url]
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Być może pytanie dość głupie, ale w obliczu pojawiających się równocześnie informacji o porozumieniu w sprawie Matuidiego i rozmów odnośnie Strootmana muszę je zadać: jeden wyklucza drugiego czy taki pakiecik byłby możliwy? 
Wiem, raczej pomocnik przyjdzie tylko jeden, więc brałbym tego Holendra. Tylko te jego kontuzje.. :doh:

Wiem, raczej pomocnik przyjdzie tylko jeden, więc brałbym tego Holendra. Tylko te jego kontuzje.. :doh:
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Strootman to super opcja. co do szklanego zdrowia przypomunam ze Khedira tez przychodzil z łarką szklanego a jaki mial ostatni sezon kazdy wie. Umiejetnosci i zaangazowania Kevinowi odmowic nie mozna. Teraz wchodzi w wiek dlasiebie najlepszy co prawda ro nie Nainggolan ale uwazam za swietny ruch.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- ahojekk
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Strootman zagrał w zeszłym sezonie 33 mecze ligowe, z czego tylko 3 w niepełnym wymiarze, a do tego dołożył 9 w europie i 3 w pucharze, wiec praktycznie nic nie opuścił. Stracił sezony 14/15 i 15/16 to oczywiście rzutuje na te staty, ale ostatni sezon zagrał bez kontuzji. Tak czy inaczej jego transfer to ryzyko, kolano niestety lubi wracać, ale na pewno Kevin pasowałby nam bardzo charakterystyką, dobry fizycznie i dobry w rozegraniu.
Dawniej Virus[Mauro].
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko różnica jest taka,że Khedira po kontuzji kolana miał potem chwilowe problemy z tym związane a Strootman wypadł potem jeszcze na 8,5 miesiąca i kolejny raz na 5 miesięcy.Fakt poprzedni sezon miał obiecujący,ale jak dla mnie to za duże ryzyko. Nie przyjdzie za darmo jak Khedira tylko pewnie za 30-40mln.MishaAveJuve pisze:Strootman to super opcja. co do szklanego zdrowia przypomunam ze Khedira tez przychodzil z łarką szklanego a jaki mial ostatni sezon kazdy wie. Umiejetnosci i zaangazowania Kevinowi odmowic nie mozna. Teraz wchodzi w wiek dlasiebie najlepszy co prawda ro nie Nainggolan ale uwazam za swietny ruch.
- Arbuzini
- Juventino
Strootman to jest gość
. Przez dwa sezony miał pod górkę, ale wrócił do gry w naprawdę dobrym stylu. On, Benatcur i powracający Marchisio to byłby znaczący wzrost jakości w naszym środku pomocy. Ryzyko jest spore, ale jeśli będziemy pod ścianą, a wiele wskazuje, że blisko nam do tego, to moim zdaniem warto je podjąć.
Rozumiem, że możemy nie być przekonani do Cancelo, ale patrząc na to jak zagrał przeciwko Atalancie to mam wrażenie, że wciąga nosem Lichtsteinera z De Sciglio razem wziętych...

Rozumiem, że możemy nie być przekonani do Cancelo, ale patrząc na to jak zagrał przeciwko Atalancie to mam wrażenie, że wciąga nosem Lichtsteinera z De Sciglio razem wziętych...
- Virgil
- Juventino
Keita poza składem Lazio na Superpuchar
A Gasperini daje do zrozumeinai ze Spinazzola też do nas idzie.
http://www.football-italia.net/108079/g ... zzola-juve
Keita, Spinazzola IN
Asamoah (mam nadzieję) OUT
brzmi świetnie
jakby przyszedł jeszcze Cancelo za Lichego i Strootman to byłoby to jakieś dream mercato patrząc jak wzmocniliśmy ławkę
:hellyes:
A Gasperini daje do zrozumeinai ze Spinazzola też do nas idzie.
http://www.football-italia.net/108079/g ... zzola-juve
Keita, Spinazzola IN
Asamoah (mam nadzieję) OUT
brzmi świetnie
jakby przyszedł jeszcze Cancelo za Lichego i Strootman to byłoby to jakieś dream mercato patrząc jak wzmocniliśmy ławkę