Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:10

X_ray pisze:
lichy696 pisze:
Pumex nie wiem czy daję powód do śmiechu, ale do śmiechu będzie oglądać nasz zespół po stracie Vidala bez wzmocnień w jego miejsce. To Ci gwarantuję. Wg mnie cena poniżej 70 mln nie jest do zaakceptowania, a 90 mln to maksymalny poziom - zdecydowanie mogą tyle wyłożyć wszystkie "zatankowane" petrodolarami zespoły.
Czy wy do cholery możecie się ogarnąć? JUŻ wiecie że go sprzedamy, JUŻ wiecie że dostaniemy za niego marną kasę, JUŻ wiecie że tej kasy nie wydamy na klasowego gracza który go godnie zastąpi. Wieczni malkontenci. :roll:
Wiemy, że JUŻ pojawiają się wątpliwości i ja chcę wiedzieć czy nasz zarząd JUŻ ma plan na wypadek gdy Arturo powie "adios". Wcale mnie nie zdziwi sytuacja w której nikt w Juventusie nie bierze tego pod uwagę i w połowie sierpnia sprzedajemy go za 45 mln. I co my wtedy zrobimy wg Ciebie :?:

Jeśli miał odejść to wcześniej. Jeśli chce odejść to dać mu 1,5-2 mln więcej za kolejny sezon i dogadać się co do transferu w kolejnym letnim okienku. Mamy 12 miesięcy na szukanie następcy i za rok wyciągniemy grubą kasę za naszego asa.

Mam jedną ************ schizofrenię...
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:16

Szczypek@
Napisałem już,że nie wszystkie działania zarządu są dobre i tak jest w każdym klubie:) Po prostu raz się trafi perełka za 10mln, a raz się utopi 20;/
Także argument,ze tak chciał zarząd i ze to będzie dobre to kula w płot:)

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:18

lichy696 pisze:Jeśli miał odejść to wcześniej. Jeśli chce odejść to dać mu 1,5-2 mln więcej za kolejny sezon i dogadać się co do transferu w kolejnym letnim okienku. Mamy 12 miesięcy na szukanie następcy i za rok wyciągniemy grubą kasę za naszego asa.
To gdybanie, jeżeli chodziłoby mu o pieniądze to walczyłby o nie przy rozmowie o kontrakcie. Jeżeli ktoś proponuje mu zdecydowanie więcej, to my nie możemy tej oferty wyrównać ani jego wypłaty podwyższać, bo każdy zawodnik, który jest kluczowy, tak by działał... Poza tym, za rok wcale może nie być za niego oferty za grubą kasę. Gdybanie.
AdiJuve pisze:Szczypek@
Napisałem już,że nie wszystkie działania zarządu są dobre i tak jest w każdym klubie:) Po prostu raz się trafi perełka za 10mln, a raz się utopi 20;/
Nie napisałem, że to będzie na pewno dla nas dobre, ale że na pewno była to przemyślana decyzja, za którą stoją jakieś sensowne argumenty, których my możemy po prostu nie dostrzegać, a które może (mam nadzieję) wkrótce zobaczymy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:21

szczypek pisze:
lichy696 pisze:Jeśli miał odejść to wcześniej. Jeśli chce odejść to dać mu 1,5-2 mln więcej za kolejny sezon i dogadać się co do transferu w kolejnym letnim okienku. Mamy 12 miesięcy na szukanie następcy i za rok wyciągniemy grubą kasę za naszego asa.
To gdybanie, jeżeli chodziłoby mu o pieniądze to walczyłby o nie przy rozmowie o kontrakcie. Jeżeli ktoś proponuje mu zdecydowanie więcej, to my nie możemy tej oferty wyrównać ani jego wypłaty podwyższać, bo każdy zawodnik, który jest kluczowy, tak by działał... Poza tym, za rok wcale może nie być za niego oferty za grubą kasę. Gdybanie.
AdiJuve pisze:Szczypek@
Nie napisałem, że to będzie na pewno dla nas dobre, ale że na pewno była to przemyślana decyzja, za którą stoją jakieś sensowne argumenty, których my możemy po prostu nie dostrzegać, a które może (mam nadzieję) wkrótce zobaczymy.
Na pewno jakieś argumenty stały też za transferami Martineza,Elii czy Motty, nie zawsze argumenty muszą być dobre:)

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:21

Marotta podczas losowania kalendarza SerieA powiedział, że Romulo może zostać naszym zawodnikiem w ciągu 24 godzin.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:30

Crunny pisze:Buffon - Romulo, Barzagli, Chiellini, Evra - Pogba, Marchisio, Asamoah - Pereyra, Tevez - Llorente
trener: Allegri

...i tym sposobem staniemy się drugim Milanem i to nawet z tym samym trenerem. Przecież ten skład po odejściu Lichtsteinera i Vidala jest słabszy niż w obu poprzednich sezonach!
Alez wy pieprzycie. Romulo jest mlodszy, lepszy i bardziej techniczny niz Lichy, ktory prochu juz w Juve nie wymysli, a czy na serio uwazacie ze zamiana jednego istotnego zawodnika zrobi z nas klub tak cienki jak Milan na te chwile ?

Dramat chlopaki, dramat tak dramatyzować.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:40

Dobry Mudżyn pisze:
Crunny pisze:Buffon - Romulo, Barzagli, Chiellini, Evra - Pogba, Marchisio, Asamoah - Pereyra, Tevez - Llorente
trener: Allegri

...i tym sposobem staniemy się drugim Milanem i to nawet z tym samym trenerem. Przecież ten skład po odejściu Lichtsteinera i Vidala jest słabszy niż w obu poprzednich sezonach!
Alez wy pieprzycie. Romulo jest mlodszy, lepszy i bardziej techniczny niz Lichy, ktory prochu juz w Juve nie wymysli, a czy na serio uwazacie ze zamiana jednego istotnego zawodnika zrobi z nas klub tak cienki jak Milan na te chwile ?

Dramat chlopaki, dramat tak dramatyzować.
Akurat co do Lichy-Romulo nie ma porównania, Romulo nie przebił się we Florencji, gdzie głównie grywał właśnie na prawej obronie, a w Hellasie chyba ze 3x tam zagrał, głównie środek pomocy, bardziej z prawej.
Także to byłaby bardzo dziwna zamiana.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 19:45

AdiJuve pisze:Na pewno jakieś argumenty stały też za transferami Martineza,Elii czy Motty, nie zawsze argumenty muszą być dobre:)
No tak, ale to wszystko wiadomo dopiero PO jakimś czasie. Morata jeszcze go NIE dostał.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 20:08

Patrząc na obecną sytuację Juventusu jakoś przebolałbym sprzedaż Vidala za ok 60 mln, ale tylko w przypadku inwestycji tych pieniędzy w całości w Shaqiri'ego i powiedzmy Williama Carvalho (to nazwisko raczej w kontekście rodzaju drugiego transferu). Niezwykle brakuje w obecnej kadrze dynamicznego zawodnika, który mógłby wygrać pojedynek 1 na 1. Bez takiego gracza ciężko mierzyć się z najlepszymi, ciężko ich czymś zaskoczyć. Mamy fajnego zmiennika dla takiego zawodnika, którym będzie Coman, ale brak osoby na której można by oprzeć grę między napadem a pomocnikami. W środku mamy tak naprawdę czterech świetnych grajków, oczywiście Vidal jest z nich najlepszy, ale myślę, że gra w tej strefie by się jakoś specjalnie nie rozsypała, gdyby za cześć pieniędzy przyszedł ktoś kto w przyszłości mógłby stać się podobną perełką. Oczywiście ryzyko duże, ale w tej chwili trzeba wykonać jakiś krok do przodu, póki nam się już do końca nie zestarzała reszta składu.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 20:19

Marian. pisze:Marotta podczas losowania kalendarza SerieA powiedział, że Romulo może zostać naszym zawodnikiem w ciągu 24 godzin.
I ponownie zapewnił że Vidala nie sprzedamy, chyba ze sam tego zechce.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:04

Moim zdaniem Beppe po prostu umywa ręce.Gdyby Vidal odszedł to wszystko będzie na niego ale prawda jest taka że nasi też się ślinią na te np 60 mln euro.

W najgorszym wypadku zostaniemy bez Conte i Vidala.

Mam nadzieję że go nie sprzedadzą ale gdyby faktycznie miało do tego dojść to trzeba było to rozegrać inaczej ( Moggi style ) - Słuchaj Antonio sprzedajemy Arturo,bo chce odejść ale dostaniesz 60 mln euro. Możemy Ci kupić Sancheza i Di Marię albo Cuadrado.Te dwa transfery pochłoną cały budżet więc z Moraty nici ale możesz wybrać z Drogby, Eto , Boriello itd
W takim przypadku sprzedaż Arturo miałaby jakikolwiek sens.Teraz się po prostu nie opłaci bo i tak nikogo wartościowego nie kupimy a stracilibyśmy serce zespołu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:27

Po losowaniu terminarza Marotta dopina szczegóły transferu Romulo z Maurizio Settim i Seanem Sogliano - odpowiednio prezydentem i DS'em Hellasu

Obrazek

Najpewniej jutro brazylijski Włoch przejdzie badania medyczne.

W temacie Vidala, Sky podaje, że jeśli Arturo zostanie z nami do rozpoczęcia azjatyckiego tourne, zostanie również na przyszły sezon. Nie ma na razie za niego żadnych ofert.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2014, 21:31 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:31

To te rozmowy z Arturo/jego agentem kiedy mają się odbyć, skoro Beppe gawędzi tam z czołówką Hellasu, o północy? Albo, że już się odbyły?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:36

Candreva? Miał sens zanim przyszedł Pereyra, teraz to średnio widzę.
AdiJuve pisze:Naprawdę jesteście chyba idiotami i tyle mogę powiedzieć, poczekajcie na oficjalne info i dopiero będziecie psioczyć, na razie nawet nie było oferty za Vidala, Marotta wiele razy mówił,że chce zatrzymać Arturo, oczywiście pewnych ofert się nie odrzuca, ale to będą kwoty w granicach 70mln, na pewno nie 40.
Doniesienia prasowe o tym,ze Vidal może odejść od razu fala hejtów.
Naprawdę normalne to nie jest.
:ok: Normalka tu.
Natomiast chciałbym żeby Vidal szybko się zapowiedział, że zostaje. Już wystarczy akcja z Conte, który się zastanawiał 2 miechy i poszedł :/
szczypek pisze:Dla mnie dość zabawne jest to, że mamy krytykować ten transfer wierząc w to, że Real go lada rok odkupi, ale Real go przecież od nas nie kupi jeżeli jego wartość nie wzrośnie. Jeżeli wzrośnie, to znaczy, że mamy dobrego napastnika w swoim składzie, tylko się cieszyć. A odejść z Juventusu może każdy, siłą Juventus nikogo nie zatrzyma.
No właśnie, sprzedać Moratę za 30 mln to wcale nie będzie taki zły scenariusz. Jakby nie patrzeć, dostaniemy 30 na (kto wie) nowego napastnika. Dużo gorzej byłoby gdyby Morata nie wypalił. Wtedy kupić może go tylko Real (był tam jakiś zapis, że dostaną dużą część jeśli sprzedamy go gdzie indziej) a oni mogliby chcieć zbić cenę.
A jak wypali, to zawsze zawodnik może się nie zgodzić.
Sorek21 pisze:Moim zdaniem Beppe po prostu umywa ręce.
Dla mnie to umył ręce Agnelli po przyjściu Allegriego, wychodzi na to, że to decyzja Marotty i to na niego będzie jakby co. Agnelli w ogóle się wypowiadał od odejścia Conte?

Aha, nie rozumiem co jest złego w wypowiedzi Allegriego o napastniku i obrońcy (pare stron temu były posty na ten temat - @Robaku bodajże). Nie powiedział, że to będą tylko uzupełnienia składu, a "napastnik" to szerokie pojęcie, może to być zarówno "10", "9" jak i skrzydłowy... Oczywiście mógł nic nie mówić "z szacunku do obecnych zawodników" - jak mawiał Conte.
Przyznam, że liczę na kreatywnego napastnika, bo inaczej zajedziemy Teveza a jeśli nikt nie przyjdzie, to pytanie czy warto było pozbywać się Vucinicia.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:42

@D@$ pisze:
Aha, nie rozumiem co jest złego w wypowiedzi Allegriego o napastniku i obrońcy (pare stron temu były posty na ten temat - @Robaku bodajże). Nie powiedział, że to będą tylko uzupełnienia składu, a "napastnik" to szerokie pojęcie, może to być zarówno "10", "9" jak i skrzydłowy... Oczywiście mógł nic nie mówić "z szacunku do obecnych zawodników" - jak mawiał Conte.
Przyznam, że liczę na kreatywnego napastnika, bo inaczej zajedziemy Teveza a jeśli nikt nie przyjdzie, to pytanie czy warto było pozbywać się Vucinicia.
Adasiu nic nie ma w tym zlego. To po prostu wypowiedź Beppe ustami Maxa. Dzisiaj Marotta powiedział, chcemy obrońce (środkowego) i napadziora. Jak dla mnie w wypowiedzi Maxa chodziło o Romulo i Eto'o. Dzisiaj tym środkowym obrońcą Beppe zbił mnie z pantałyku, ale uwazam, ze mercato zakończy się na pozyskaniu Romulo i własnie jakiegos napastnika i obstawiam - ze będzie to Eto'o jeśli powie tak, chyba ze dostepny jest Drogba, to może o niego powalczymy.
Po prostu po tej wypowiedzi mam troche Maxa za marionetkę, bo uwazam, że chłop dostal za zadanie ulepić team z tego co dostarczy mu nasz Szalonooki i nie ma prawa glosu ws. transferów, o co walczył Conte - takie jest po prostu moje zdanie.

Zablokowany