Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
No ale "wielkie Napoli"? Wielki to jest Juventus, Milan... Nawet Romy nie okreslilbym tym mianem, a oni przeciez w ostatnich 10 latach 5 razy byli wicemistrzami Wloch.
Wielkie druzyny osiagaja wielkie wyniki. Napoli do tej pory nie osiagnelo prawie nic. Do tej pory awansowali tylko raz do LM, to juz wieksze sukcesy w tej materii ma Udinese, czy Viola. Transfery to inna sprawa, ale tez nie nazwalbym ich "wielkimi", zwlaszcza jesli lada moment odejdzie gwiazda druzyny Lavezzi, a byc moze tez ten sam los czeka Cavaniego. Czy tak robia, takie "sukcesy" osiagaja wielkie zespoly, jak Real, Bayern, Juventus?
Nie jest jednak powiedziane, ze do nas.
Wielkie druzyny osiagaja wielkie wyniki. Napoli do tej pory nie osiagnelo prawie nic. Do tej pory awansowali tylko raz do LM, to juz wieksze sukcesy w tej materii ma Udinese, czy Viola. Transfery to inna sprawa, ale tez nie nazwalbym ich "wielkimi", zwlaszcza jesli lada moment odejdzie gwiazda druzyny Lavezzi, a byc moze tez ten sam los czeka Cavaniego. Czy tak robia, takie "sukcesy" osiagaja wielkie zespoly, jak Real, Bayern, Juventus?
A ja tam mysle, ze zadnego "wielkiego Napoli" nie bedzie, a Cavani predzej czy pozniej stamtad odejdzieOuh_yeah pisze:Dlatego on mówił o zwiastunie wielkiego Napoli a nie o wielkim Napoli już teraz.
Wiadomo, że to naciągane ale skoro coś takiego powiedział to wątpię, żeby naciskał na transfer do Juventusu.

Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 15:21 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Cabrini_idol
- Juventino
Tym bardziej, że De Laurentiis to producent kiczowatego kina, i zapewne lubi hajs bardziej niż żonę a futbol to dla niego ,,czysty'' biznes plus promocja.jakku1 pisze:]A ja tam mysle, ze zadnego "wielkiego Napoli" nie bedzie, a Cavani predzej czy pozniej stamtad odejdzieNie jest jednak powiedziane, ze do nas.

- Shark
- Juventino
Napoli chce za Cavaniego 40 melonów i Matriego
komuś cegła na łeb spadła chyba
Hulk w Chelsea? to ciekawe...
jeśli mielibyśmy wydać 40 mln euro na Cavaniego to ja już bym wolał wziąć Falcao (nawet z małą dopłatą) - ten gość zagwarantowałby wręcz ok 35-40 bramek w sezonie (wszystkie rozgrywki), szkoda, że nasi w ogóle nie badali tematu
z innej beczki - ponoć Diego Ribas da Cunha (jeden z piłkarzy, których zawsze lubiłem) wraca z wypożyczenia do Atletico i Wolfsburg chce go znów opchnąć - aż dziwne, że tak traktują tego zawodnika, u nas naprawdę grał dobrze, przynajmniej takie było moje zdanie, wiem, że jestem w mniejszości w tym przypadku, uważam, że u nas nie dano mu wystarczającej szansy, a problemy były gdzie indziej (def. pom.)
a w Atletico rozegrał bardzo dobry sezon... a i tak chcą o gdzieś opchnąć
komuś cegła na łeb spadła chyba
Hulk w Chelsea? to ciekawe...
jeśli mielibyśmy wydać 40 mln euro na Cavaniego to ja już bym wolał wziąć Falcao (nawet z małą dopłatą) - ten gość zagwarantowałby wręcz ok 35-40 bramek w sezonie (wszystkie rozgrywki), szkoda, że nasi w ogóle nie badali tematu
z innej beczki - ponoć Diego Ribas da Cunha (jeden z piłkarzy, których zawsze lubiłem) wraca z wypożyczenia do Atletico i Wolfsburg chce go znów opchnąć - aż dziwne, że tak traktują tego zawodnika, u nas naprawdę grał dobrze, przynajmniej takie było moje zdanie, wiem, że jestem w mniejszości w tym przypadku, uważam, że u nas nie dano mu wystarczającej szansy, a problemy były gdzie indziej (def. pom.)
a w Atletico rozegrał bardzo dobry sezon... a i tak chcą o gdzieś opchnąć
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- annihilator1988
- Juventino
Powiem Wam, że wolę Nainggolana od Asamoah'y, ale pod pewnymi warunkami. Jak już ktoś wcześniej zauważył, odejście od planu sprowadzenia piłkarza Udine, może być podyktowane wysokimi wymaganiami finansowymi za wyłączne prawo do tego pomocnika. Załóżmy, że "Szalonooki" w odpowiedzi na pytanie: "Ile kosztuje Asamoah", usłyszał: "18 mln i nie zamierzamy schodzić poniżej tej sumy". Jednocześnie władze Juve cały czas monitorują sytuację Verratiego, za którego Pescara żąda 12 mln euro. W efekcie Giuseppe, po konsultacji z Conte, przygotowuje się do wdrożenia planu awaryjnego, tj.kupna Nainggolana. Zapewne, w zamyśle cena transferu ma się zamknąć w granicach 9 mln euro, gdzie dodatkiem mogą być karty zawodnicze zbędnych piłkarzy. Opcja wcale nie najgorsza, bo:
- Juve wciąż posiadałoby środki finansowe na zakup Marco,
- zostałby sprowadzony gracz,mowa tu o Belgu, który gwarantowałby stabilizację na środku pomocy.
Reasumując. Lepszy Nainggolan i Verratti, niż sam Asamoah
Edit
a)formą zapłaty mogłoby być drugie 50% karty zawodniczej Motty + niewielki 2 mln upominek bądź też wyłączne prawo do Vicka.
- Juve wciąż posiadałoby środki finansowe na zakup Marco,
- zostałby sprowadzony gracz,mowa tu o Belgu, który gwarantowałby stabilizację na środku pomocy.
Reasumując. Lepszy Nainggolan i Verratti, niż sam Asamoah
Edit
Weź, nie obrażaj mnie, bo ja Ciebie nie obrażam. Po prostu wolę bardziej racjonalne rozwiązania, które dają większe pole manewru. Co do Marco, to czytałem o jego planach na niedaleką przyszłość. Niemniej, alternatywą dla Włocha, który zostałby własnością "Starej Damy", na nadchodzący sezon, mógłby być Izco w przypadku, którego:Castiel pisze:Marco zostanie w Pescarze, a Asamoah jest dużo lepszy od Belga. Jak wolisz jego tzn że nie widziałeś ani jednego meczu murznka z Udinese.
a)formą zapłaty mogłoby być drugie 50% karty zawodniczej Motty + niewielki 2 mln upominek bądź też wyłączne prawo do Vicka.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 18:20 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.
- Castiel
- Juventino
Marco zostanie w Pescarze, a Asamoah jest dużo lepszy od Belga. Jak wolisz jego tzn że nie widziałeś ani jednego meczu murznka z Udinese.annihilator1988 pisze: Reasumując. Lepszy Nainggolan i Verratti, niż sam Asamoah
- Shark
- Juventino
jeśli chodzi o Verrattiego - na 100% będzie grał w Pescarze w następnym sezonie, oby już jako zawodnik Juve, wypożyczony na jeden sezon
co do Asamoah i Nainggolana - czy ja wiem czy jest sens wydawać taką kasę na rezerwowego? no chyba nie wydaje się nam, że wygryzie ze składu Vidala bądź Marchisio
wiadomo, trzy fronty musi być szeroka kadra, nie wiem tylko czy jest sens wydawać aż taką kasę - chyba, że za N. płacimy ok 12 mln max
są chyba tańsze alternatywy...
co do Asamoah i Nainggolana - czy ja wiem czy jest sens wydawać taką kasę na rezerwowego? no chyba nie wydaje się nam, że wygryzie ze składu Vidala bądź Marchisio
wiadomo, trzy fronty musi być szeroka kadra, nie wiem tylko czy jest sens wydawać aż taką kasę - chyba, że za N. płacimy ok 12 mln max
są chyba tańsze alternatywy...
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- @D@$
- Juventino
Jeszcze uwierzę, że Igła, przyjdzie, ale że wszystko się stanie w dwa dni? Nie ma bata.vieira4 pisze:Jakiś koleś który jest jednym z tych "nie wymyślających sobie z d***" wiadomości- agent piłkarski napisał dzisiaj pewną ponoć informację że snajperem będzie najprawdopodobniej Higuain- a cała transakcja ma być zrealizowana dzisiaj albo jutro. Zdają się to potwierdzać doniesienia o Drogbie w Realu.
Wyłączyłem ten filmik od razu, jak można ze ścieżki dzwiękowej z Amelii zrobić taką łupankę :doh:furiaceca11 pisze: Oprócz tego że jest bardzo egzotycznym piłkarzem, o ile nie najbardziej w serie a, to chyba niczym innym się nie wyróżnia szczerze mówiąc.

Chodzi o to, że Belg to opcja, gdyby się z Asamoah nie udało. Jak co mercato, ok. 3 zawodników do wyboru na pozycję ktora nas interesuje i pewnie jeszcze się jakiś tzreci łepek pojawi (w prasie). Przy okazji informacje o Belgu (tak będę pisał, nauczę się nazwiska jak podpisze kontrakt) mogą trochę zmiękczyć Udinese, zobaczymy, ja nie mam wyrobionego zdania o żadnym, ale wydawanie pon dychy na uzupełnienie to mi się średnio widzi.deszczowy pisze:Jeśli wydamy na niego 10+ ojro, to chyba logiczne, że Mudzina już nie kupimy? Czy nadal trzeba tołkować?
Wiesz, Padoin to zapchajdzura, więc ciężko o nim powiedzieć coś bardzo złego czy bardzo dobrego (aczkolwiek można powiedzieć cokolwiek, bo Pazienza był jak dla mnie człowiekiem widmo, choć z drugiej strony niczym mnie nie zraził), ale dalej jest dla mnie zagadką sens 5-letniego kontraktu. Giaccherini-faktycznie, połowa forumowych krytykantów musiała zamilknąć, bo jednak błysnął, ja też szczerze mówiąc byłem sceptyczny co do 26-latka z nikąd, historia trochę jak Toniego, od zera do reprezentanta... Co do Vidala, nie wiem skąd ta fama, że nikt w niego nie wierzył, przecież przychodził już z jednak wyrobionym nazwiskiem, prawie by skończył w Bayernie.alina pisze:A na forum, zgodnie z planem, się gotuje. Cóż, jeżeli w końcu przejdzie, to po pół roku będzie kolejna fala spowiedzi 'myliłem się co do niego', jak w przypadku Giaka, Padoina, Vidala...
I Hulk i Hazard? Co im MC na ambicje pojechał?jareckik pisze:Podobno Hulk już w Chelsea za 40mln Ł, bardzo chciałem zobaczyć tego zawodnika w Juve, chodź jakiegoś realnego zainteresowania nim nie wykazywaliśmy. Chelsea się wzmacnia, Hulk, Hazard i Marin. Całkiem nieźle...
Wszystko możecie mi wmówić na temat Marchisio, ale akurat z rozgrywającego to on nie ma nic. Potrafi fajnie zagrać z klepki, na krótkie podania, ale to tyle, rozgrywającym nie będzie nigdy, ogólnie nie lubi mieć piłki długo przy nodze, stąd też może jest niewidoczny. Swoje robi, nawet strzela ważne bramki, ale "następcą Alexa", czyli brania ciężaru w trudnym momencie to nie będzie, no chyba że ktoś mu to rozegra, a on sprytnie wyjdzie na pozycję.Cabrini_idol pisze:To żle oglądasz mecze i patrzysz tylko gdzie jest pilka. Marchisio dla mnie był najwazniejszym punktem naszej druzyny. Przez pierwsze pol roku rozkręcał drużynę , brał na siebie cięzar rozgrywania i strzelania a gdy drużyna zgrała sie i zrozumiała filozofie grania z cofniętym rozgrywającym to Claudio poprostu kontrolował wszystko co sie dzieje kolo niego, zawsze był tam gdzie powinien być (...)
Nie rozwiązuje to problemu "9".deszczowy pisze:Ech, czuję, że naprawdę skończy się co najwyżej na jakimś Ramirezie
Zeszłoroczne trzecie miejsce to na razie był ich szczyt od lat, więc też nie przesadzajmy. Ale od lat coś tam się buduje, kasę mają jakąś, może coś z tego będzie. Z drugiej strony, oni w 2011 kupowali, Udinese sprzedawało a koniec końców ci z północno-wschodnich Włoch wyszli na tym lepiej, przynajmniej w lidze.deszczowy pisze:Od dwóch czy trzech sezonów dość regularnie nas klepali, ocierali się o podium. Dopiero w tym sezonie trochę ich przygasiliśmy, ale na koniec to oni nas skarcili. Także w sumie... nie jest to takie tam sobie gadanie. Oczywiście niech mierzą siły na zamiary, ale za jakieś dwa lata kto wie?
Nie jest też powiedziane, że w to mercatojakku1 pisze:Nie jest jednak powiedziane, ze do nas.

To Atletico go nie wykupiło rok temu?Shark pisze:z innej beczki - ponoć Diego Ribas da Cunha (jeden z piłkarzy, których zawsze lubiłem) wraca z wypożyczenia do Atletico i Wolfsburg chce go znów opchnąć - aż dziwne

To jest właśnie ciekawe, bardzo mu było przykro, a jednak pensję dupną wytargował, może żeby nie było mu przykro :?Ouh_yeah pisze:Chcą go opchnąć bo dali mu pensję jeszcze większą niż Juve (ponoć około 6mln euro!) i dlatego jest teraz kulą u nogi.
Ja tam uważam, że sytuacja gdy Veratti jest w całości własnością Juve, ale ogrywa się jeszcze przez rok w Pescarze nie jest taka zła. Powiem nawet, że bardzo dobra.Ivory pisze:Pod warunkiem, że Veratti grałby u nas, a nie na wypożyczeniu w Pescarze.
- Tharp
Kamien z serca, najlepiej nie czytaj moich postowŁoles pisze:W tym momencie przestałem czytać dalej, Boże Ty widzisz i nie grzmisz.Tharp pisze: Nom, a gdyby balotelli nie byl skretyniala malpa eks-interista, to byloby pewno wiecej glosow za jego przyjsciem. No bo, widzisz, tu jest Juventus, i nie paczymy...
Oczywistym jest, ze blad zrobilem umyslnie, nawiazujac do glupawego mema, ktory mnie smieszy. A ze ktos sie przez to burzy? Tym zabawniej dla mnie
Ops. :oops:pan Zambrotta pisze:ja przestałem czytać, gdy Tharp umieścił gwiazdkę *, po czym nie napisał tekstu do tego odwołania. O co mu może chodzić, zastanawiam się cały czas.
Boże, paczysz i nie grzmocisz >:(
Nawet nie pamietam co tam mialem napisac >:(
wybaczy(sz/cie) mi? >:(
Co do tematu: belg z cagliari? Kiepski. Jak naszym wzmocnieniem skladu na lige mistrzow i utrzymanie dominacji w serie a ma byc martinez srodka pola, to dziekuje, wolalbym deszczowemu dac dyche, i wypuscic na boisko.
- Pan Mietek
- Juventino
Ale jak to? Przecież deszczowy gra na lewej obronie!Tharp pisze:Jak naszym wzmocnieniem skladu na lige mistrzow i utrzymanie dominacji w serie a ma byc martinez srodka pola, to dziekuje, wolalbym deszczowemu dac dyche, i wypuscic na boisko.
Ja tam myślę, że to nie jest zły pomysł. Wiadomo, że nie przyjdzie do nas nikt droższy bo MVP jest nie do ruszenia i myślę, że każdy sobie z tego zdaje sprawę. A Nainggolan pasuje do myśli Conte także dla mnie ok. Zresztą, ja na razie mam duży kredyt zaufania dla Antka, Andrzejka i Józka i wszystkie decyzje przyjmę ze spokojem.
- Cabrini_idol
- Juventino
Masz racje, użyłem tego stwierdzenia może zbyt pochopnie, ale wybacz, w pierwszej cześci sezonu to on sie brał z piłką bardzo często i przyspieszał rozegranie, gdy Pirlo niestety nie mógł przyśpieszyć gry. Ale fakt rozgrywającym on nigdy nie bedzie z prawdziwego zdarzenia, lecz zauwaz ze dobry zawodnik b2b musi miec tez pojecie o rozegraniu, w zasadzie musi byc dobry w kazdym elemencie pomocnika (rozgrywającego, defensywnego jak i czasem bocznego). Ale przede wszystkim musi posiadać wysoką technikę użytkową jak i być baardzo dobrym graczem o pojęciu taktycznym. Wiedzieć kiedy skrócic pole, kiedy przyspieszyc, kiedy zaasekurować, lub wyjsc na pozycje, często zupełnie inna niż srodek boiska.@D@$ pisze:Wszystko możecie mi wmówić na temat Marchisio, ale akurat z rozgrywającego to on nie ma nic. Potrafi fajnie zagrać z klepki, na krótkie podania, ale to tyle, rozgrywającym nie będzie nigdy, ogólnie nie lubi mieć piłki długo przy nodze, stąd też może jest niewidoczny. Swoje robi, nawet strzela ważne bramki, ale "następcą Alexa", czyli brania ciężaru w trudnym momencie to nie będzie, no chyba że ktoś mu to rozegra, a on sprytnie wyjdzie na pozycję.