Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:01

Łoles pisze:Ja tam nie wiem czemu wszyscy twierdzą że Claudio miał ghost mode on w trakcie spotkań. To że miał takie a nie inne zdania na boisku i był nie widoczny nie znaczy że mimo iż był awizowany do występu w spotkaniu to na boisku go nie było bo był i odwalał kawał dobrej roboty.

A tan cały Nagolennik może być ale tylko w przypadku fiaska rozmów z udine w kwestii Asamoah bo imo mudźin > monk.
Tak to porównaj sobie grę Marchisio w pierwszej części sezonu z tą z drugiej części, w pierwszej owszem podawał, strzelał, asystował , ładnie wchodził do przodu, w drugiej był ninja mode on i już był prawie w każdym spotkaniu jakiś letargiczny i niewidoczny. ( A na pewno nagle w środku sezonu Conte nie zmienił mu zadań i roli na boisku)

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:06

No i podobno prawie pewnym jest, że Nainggolan do nas dołączy :doh:
Minus dla Zezowatego, no ale trzeba mieć nadzieje, że jednak Belg wyjdzie poza poziom Padoina, bo narazie to raczej niewiele sie różnią.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:08

deszczowy pisze:
Virgil pisze:Jak przyjdzie Naingollan czy jak mu tam , to Marchisio będzie miał zastępcę w zespole, drugi ninja się pojawi.
Wiesz, jeśli miałby grać tak, jak Marchisio przynajmniej w pierwszej części sezonu, to ja mogę nawet kupić żel do rąk i już teraz przeprosić. Ale jakoś w to nie wierzę.
W drugiej części sezonu też grał dobrze, z tą różnica, że nie strzelał bramek.
Osobiście wolałbym Belga, z tego powodu, że nie widzę sensu rozbijaniania trójki MVP, a Asamoaha bardzo szkoda byłoby trzymać przez większa cześć sezonu na ławce. Nainggolan byłby fajnym uzupełnieniem, nie rozegra piłki jak Pyrlo, ale Markiza w obowiazkach z powodzeniem zastąpi, a i walczy na boisku nie mniej niż Vidal.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:09

Podzielam zdanie Aliny, ze Belg z Cagliari to po prostu plan B. Udinese ostatnio zaczelo zadac coraz wiecej pieniedzy (nie liczac karty Marrone, ktorej nie chcemy oddac). W zwiazku z tym, byc moze po prostu zarzad chce sie jakos zabezpieczyc, albo tez po prostu wplynac w jakis tam sposob na samego Kwadwo. Nie oszukujmy sie, duzo zalezy od samego pilkarza, a jesli ten postawi sprawe jasno - "chce isc do Juve", to negocjacje pojda duzo sprawniej.

To samo w sprawie Cavaniego. Podobno on wyrazil wstepna chec na przeprowadzke do Juventusu, jednak dalej bedzie duzo zalezalo od jego determinacji i postawy. Jesli Urugwajczyk bedzie mocno naciskal na swojego prezesa to jest wieksza szansa na to, ze zobaczymy go w barwach Juve w przyszlym sezonie.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 14:09 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:09

Virgil pisze: Tak to porównaj sobie grę Marchisio w pierwszej części sezonu z tą z drugiej części, w pierwszej owszem podawał, strzelał, asystował , ładnie wchodził do przodu, w drugiej był ninja mode on i już był prawie w każdym spotkaniu jakiś letargiczny i niewidoczny.
A ja właśnie mam wrażenie że w pierwszej połowie sezonu grał bardziej do przodu a w momencie kiedy Vidal ujawnił swojego skilla Claudio dostało więcej zadań defensywnych ot cała tajemnica.
Virgil pisze:( A na pewno nagle w środku sezonu Conte nie zmienił mu zadań i roli na boisku)
A mi to wygląda jakby właśnie tak się stało. Dokładnie tak jak piszesz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:12

stahoo pisze:
yanquez pisze:
pumex pisze:Asamoah ma to coś, wyróżnia się na tle innych.
Pumex - rasista. :naughty:
OskarG, działaj! Bana!
A poszedł mi stąd dziadu! Ty dostałeś, bo Cię nie lubi nikt. ;)

Chyba fraza "dostać Oskara" otrzymała nowe znaczenie :smile:
Dante93 pisze:No i podobno prawie pewnym jest, że Nainggolan do nas dołączy :doh:
Minus dla Zezowatego, no ale trzeba mieć nadzieje, że jednak Belg wyjdzie poza poziom Padoina, bo narazie to raczej niewiele sie różnią.
Źródło dawaj, bo ja znajduje same informacje, że jesteśmy dogadani z zawodnikiem, ale pozostaje przekonać klub.

Jak dla mnie jest to kolejność mówiąca: "OK ten jest zaklepany. Jeśli z Kwadwo nie wyjdzie, to sypniemy hajs Cagliari." Takie luźne przypuszczenia...

Jakoś o Cavaniego to pytamy najpierw De Laurentiisa...
jakku1 pisze:Podzielam zdanie Aliny, ze Belg z Cagliari to po prostu plan B.
Podłączam się.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:14

jakku1 pisze: To samo w sprawie Cavaniego. Podobno on wyrazil wstepna chec na przeprowadzke do Juventusu, jednak dalej bedzie duzo zalezalo od jego determinacji i postawy. Jesli Urugwajczyk bedzie mocno naciskal na swojego prezesa to jest wieksza szansa na to, ze zobaczymy go w barwach Juve w przyszlym sezonie.
Gdzie znalazłeś takie informacje? Bo to byłaby jakaś miła odmiana od tego co dotychczas czytało się w mediach w jego kontekście, czyli "Napoli ma potencjał, zainteresowanie Juve to tylko plotki".

Sapere Aude!
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:26

Podobno Hulk już w Chelsea za 40mln Ł, bardzo chciałem zobaczyć tego zawodnika w Juve, chodź jakiegoś realnego zainteresowania nim nie wykazywaliśmy. Chelsea się wzmacnia, Hulk, Hazard i Marin. Całkiem nieźle...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:32

Virgil pisze:
Tak to porównaj sobie grę Marchisio w pierwszej części sezonu z tą z drugiej części, w pierwszej owszem podawał, strzelał, asystował , ładnie wchodził do przodu, w drugiej był ninja mode on i już był prawie w każdym spotkaniu jakiś letargiczny i niewidoczny.
To żle oglądasz mecze i patrzysz tylko gdzie jest pilka. Marchisio dla mnie był najwazniejszym punktem naszej druzyny. Przez pierwsze pol roku rozkręcał drużynę , brał na siebie cięzar rozgrywania i strzelania a gdy drużyna zgrała sie i zrozumiała filozofie grania z cofniętym rozgrywającym to Claudio poprostu kontrolował wszystko co sie dzieje kolo niego, zawsze był tam gdzie powinien być i trzymał nasza formację, która nie rozpadała się i nie dziurawiła jak to było widać na przykładzie innych drużyn które z nami grały lub w ogóle grały swoje mecze. Jak tego nie widziałes to nie ogarniasz.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 14:34 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:33

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Który nie przyjdzie i tak będzie spoko.
bullshit
Asamoah albo śmierć?
jakku1 pisze:Jesli Urugwajczyk bedzie mocno naciskal na swojego prezesa to jest wieksza szansa na to, ze zobaczymy go w barwach Juve w przyszlym sezonie.
No ja tam ostatnio czytałem jego wypowiedź, że wygrana Coppa to zwiastun wielkiego Napoli... więc naciskanie przez Cavaniego na transfer do Juve to raczej radosna fantazja.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:34

jareckik pisze:Podobno Hulk już w Chelsea za 40mln Ł, bardzo chciałem zobaczyć tego zawodnika w Juve, chodź jakiegoś realnego zainteresowania nim nie wykazywaliśmy. Chelsea się wzmacnia, Hulk, Hazard i Marin. Całkiem nieźle...
Ówdzie piszą, że Bayern ostrzy sobie zęby na Dzeko. A ponoć miał do nich wrócić Pizzaro..

Ech, czuję, że naprawdę skończy się co najwyżej na jakimś Ramirezie :(

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:41

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Który nie przyjdzie i tak będzie spoko.
bullshit
Asamoah albo śmierć?
Jesteś tam, gdzie stało Zomo
8)
Nainggolana nie uważam za zawodnika o takim potencjale jak Asamoah, tyle
deszczowy pisze:A ponoć miał do nich wrócić Pizzaro..
I wrócił
jareckik pisze:Chelsea się wzmacnia, Hulk, Hazard i Marin. Całkiem nieźle...
...Mata, Torres, Sturridge.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:42

Ouh_yeah pisze: No ja tam ostatnio czytałem jego wypowiedź, że wygrana Coppa to zwiastun wielkiego Napoli... więc naciskanie przez Cavaniego na transfer do Juve to raczej radosna fantazja.
Ja tam bym powiedzial, ze to gadanie o budowie wielkiego Napoli to jest dopiero wielka fantazja, ale co ja tam wiem :D

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 14:56

jakku1 pisze:
Ouh_yeah pisze: No ja tam ostatnio czytałem jego wypowiedź, że wygrana Coppa to zwiastun wielkiego Napoli... więc naciskanie przez Cavaniego na transfer do Juve to raczej radosna fantazja.
Ja tam bym powiedzial, ze to gadanie o budowie wielkiego Napoli to jest dopiero wielka fantazja, ale co ja tam wiem :D
Od dwóch czy trzech sezonów dość regularnie nas klepali, ocierali się o podium. Dopiero w tym sezonie trochę ich przygasiliśmy, ale na koniec to oni nas skarcili. Także w sumie... nie jest to takie tam sobie gadanie. Oczywiście niech mierzą siły na zamiary, ale za jakieś dwa lata kto wie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 15:00

deszczowy pisze:Oczywiście niech mierzą siły na zamiary, ale za jakieś dwa lata kto wie?
Zwłaszcza, że Aurelio chyba nie zamierza przestać inwestować i nie zagarnie pieniędzy ze sprzedaży Lavezziego. Od jakiegoś czasu mówi się, że jest skłonny wydać na Giovinco 15mln, poluje na Joveticia (25mln + Insigne) i chce zastąpić Zunigę Armero. Moim zdaniem Napoli ma przed sobą dużo lepszą perspektywę niż np Roma.

Obrazek
Zablokowany