Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli ponoć sytuacja wygląda tak, że jak już mieliśmy okazję kilka razy w ciągu ostatnich lat widzieć kiedy podchody pod naszych piłkarzy robiły kluby angielskie, Chelsea kręci się wokół Higuaina, coś tam rozmawia z jego agentem, ale żadnej oficjalnej oferty do tej pory do nas nie złożyła. I w sumie nie można się dziwić skoro przez ostatnie lata nie szastają pieniędzmi jak kiedyś i sami nie mogą się pozbyć nikogo z 3 Giroud, Morata, Batshuayi. Z drugiej strony brat Gonzalo rozmawiał z Milanem czyli można założyć, że wstępnie Igła nie byłby na nie odnośnie tego kierunku. Stąd pewnie temat Bonucciego wystartował na poważnie. Milan też musi sprzedać żeby kupować.
Caldary na własność nie dostaną, ale niech marzą
Co do Godina. Nie jest czasem tak, że z Griezmannem są przyjaciółmi i to Urugwajczyk był jednym z tych, którzy mocno Francuza przekonywali do pozostania w Atletico? Wiem, że coś takiego czytałem/słyszałem. Także nawet jeśli nie dostał propozycji przedłużenia kontraktu w Madrycie to ciężko sobie wyobrazić by odszedł teraz.
Caldary na własność nie dostaną, ale niech marzą

Co do Godina. Nie jest czasem tak, że z Griezmannem są przyjaciółmi i to Urugwajczyk był jednym z tych, którzy mocno Francuza przekonywali do pozostania w Atletico? Wiem, że coś takiego czytałem/słyszałem. Także nawet jeśli nie dostał propozycji przedłużenia kontraktu w Madrycie to ciężko sobie wyobrazić by odszedł teraz.
- kawek
- Juventino
Tyle ich
Milan to może sobie twarde warunki stawiać Sampie Violi albo Atalancie. Leonardo chce mieć twarde wejście w Milan Ale nie ten adres
Nie są dla nas konkurentem pod żadnym względem a to my możemy wybierać sobie zawodników z ich składu których możemy kupić a nie na odwrot. A Bonuc po trzech beckach woli juz chyba pół roku być gwizdany niż jeździć po stolicach europejskiej piłki grających w LE
Milan to może sobie twarde warunki stawiać Sampie Violi albo Atalancie. Leonardo chce mieć twarde wejście w Milan Ale nie ten adres
Nie są dla nas konkurentem pod żadnym względem a to my możemy wybierać sobie zawodników z ich składu których możemy kupić a nie na odwrot. A Bonuc po trzech beckach woli juz chyba pół roku być gwizdany niż jeździć po stolicach europejskiej piłki grających w LE
- szymken
- Juventino
Godin jest ojcem chrzestnym córki Griezzmana z tego co kojarzę, a sam Griezz uwielbia Urugwaj.RICTOR pisze: Co do Godina. Nie jest czasem tak, że z Griezmannem są przyjaciółmi i to Urugwajczyk był jednym z tych, którzy mocno Francuza przekonywali do pozostania w Atletico? Wiem, że coś takiego czytałem/słyszałem. Także nawet jeśli nie dostał propozycji przedłużenia kontraktu w Madrycie to ciężko sobie wyobrazić by odszedł teraz.
- Arbuzini
- Juventino
Nie muszę się tym sugerować żeby wiedzieć, że to dobra kasa za niego i na ich miejscu też byłbym średnio zadowolony jakby Marotta sprezentował nam taki transfer.jackop pisze:Tym akurat bym się nie sugerował, bo generalnie fani zespołów PL mają takie pojęcie o zawodnikach z innych lig (poza najbardziej medialnymi/topowymi) jak o fizyce kwantowej.Arbuzini pisze:Lubię Ruganiego, ale nawet kibice Chelsea uważają, że ich zarząd oszalał oferując za niego takie pieniądze.
BTW. Głosy fanów Chelsea pochodzą zza granicznych źródeł.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trafiłem na info, że Bonucci miałby zejść z oczekiwań co do pensji w zamian za dłuższą umowę. Źródło nijakie, wrzucam jako ciekawostkę. Ale na wiele liczyć nie powinien, my tu będziemy stawiać warunki.
Pedullà jest kiepski, rzadko coś od niego wrzucę, raczej jako uzupełnienie innych źródeł.
Pedullà jest kiepski, rzadko coś od niego wrzucę, raczej jako uzupełnienie innych źródeł.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No tak. Jeśli Bonucci chce tu wrócić to z pensją z Milanu uciętą o conajmniej 30%. Nie po to się pozbywamy kontraktu Igły żeby przejąć inny podobnie wysoki.
A co do stosunku kibiców do tego transferu. Jeśli zdobędziemy LM przy udziale Bonucciego to nawet najbardziej zatwardziali fanatycy nawet się nie zająkną. Ja tam nie chciałem żeby odchodził także jeśli wróci nie zamierzam robić tragedii.
A co do stosunku kibiców do tego transferu. Jeśli zdobędziemy LM przy udziale Bonucciego to nawet najbardziej zatwardziali fanatycy nawet się nie zająkną. Ja tam nie chciałem żeby odchodził także jeśli wróci nie zamierzam robić tragedii.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Spoko, jetem na urlopie i odpalam kompa aby się nieco dowiedzieć a tu strzał w pychola. Bonucci ? Dajcie spokój z tym typem jeszcze Boże broń kosztem Caldary bo Milan tak chce, wielki Milan ? :lupa:
Jeśli mamy ściągać odpalonych to może Vidala ? Jego chętnie zobaczyłbym u nas ponownie a Bayernowi odpalmy nieudacznika Matuidiego. To koszmar co czytam z tym Bonuccim.
Jeśli mamy ściągać odpalonych to może Vidala ? Jego chętnie zobaczyłbym u nas ponownie a Bayernowi odpalmy nieudacznika Matuidiego. To koszmar co czytam z tym Bonuccim.

- Robaku
- Juventino
tak bawi mnie to, w której pracodawca ma wielkie żądania, że główny kierownik chce odejść do lepszego zespołu, więć domagają się najlepszego prospekta.
Kurcze jaki tam musi być bajzel, jeśli capitano chce transferu - jak to będzie wyglądało w szatni...No ale Dollarruma, wykluczenia, Leonardo, Fassone, no komiczne.
Chyba najbardziej to mi żal Gattuso, bo on z takiej innej gliny ulepiony
oo DiMarzio w koncu do rzeczy Juve na wymiane chętnie, ale nie za Caldare albo Pipita, albo Stura albo Pjaca
Kurcze jaki tam musi być bajzel, jeśli capitano chce transferu - jak to będzie wyglądało w szatni...No ale Dollarruma, wykluczenia, Leonardo, Fassone, no komiczne.
Chyba najbardziej to mi żal Gattuso, bo on z takiej innej gliny ulepiony
oo DiMarzio w koncu do rzeczy Juve na wymiane chętnie, ale nie za Caldare albo Pipita, albo Stura albo Pjaca

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2018, 23:20 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja tam jestem wielce zdziwiony tym dziwacznym majstrowaniem w obronie, patrz: fetysz naszych dzialaczy na srodkowych obroncow po 30-stce. Ogolnie z linia obrony nasi dali ciala na samym poczatku: niepodpisanie de Vrija (szczegolnie w kontekscie ew. odejscia Ruganiego), oraz przedluzenie z Barza... No ale coz, mleko sie wylalo i w chwili obecnej, jesli juz mielibysmy odpalic Daniele za te prawie 60 baniek, to ja bym zaszalal i wykupil Manolasa, a takze Godina (bylo, nie bylo za 20mln. to jednak okazja, aczkolwiek zainwestowane w niego pieniadze raczej juz sie nie zwroca. Chyba, ze gosc wygra nam LM
). Grek wyjdzie nas tyle samo, albo i mniej (nie wiem dokladnie ile wynosi jego klauzula), niz Bonucci. Przy takim obrocie spraw poswiecilbym tez Benatie. W sumie to nie wiem, czy najlepiej nie byloby w ogole nic nie ruszac w tej obronie, bo: Benatia, Chiellini, Caldara, Rugani - to zle nie wyglada. Slabawo wyglada natomiast druga linia...
PS. Przygarnalbym Meyera.

Gdzies mi mignelo, ze Bayern by sie zadowolil 30-oma milionami.jackop pisze:Swoją drogą Arturo, który jest na wylocie z Monachium, za Matuidiego brałbym od razu :cwaniak:
PS. Przygarnalbym Meyera.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- daroo89
- Juventino
Ja Bonucciego nigdy wielką sympatią nie darzyłem, nie hejtowałem go również po jego decyzji o odejściu do Milanu. Jeśli udałoby się go pozyskać za około 30 mln to jestem w stanie dać mu szansę na odbudowanie zaufania.
Jednak w pierwszej kolejności fajnie byłoby podjąć próbę zakupu Godina. Myślę, że na te 2-3 sezony dałby Juventusowi naprawdę dużo. para Chiellini-Godin na najważniejsze mecze w LM to byłoby coś. Do tego Caldara miałby naprawdę najwyższej klasy mentorów.
Pomimo bardzo dużej sympatii do Ruganiego, za 60 mln dałbym mu odejść. Jeśli do tej pory nie zyskał zaufania Allegriego to nie sądzę, że zrobi to w tym sezonie.
Co do Higuaina: myślę, że sam Gonzalo chce odejść. Nie sądzę, aby był zadowolony z tego, że CR7 będzie go często sadzał na ławce. Chyba, że Allegri widzi dla Ronaldo miejsce na skrzydle ale to chyba mało realne.
Podsumowując: 110-120 mln za parę Rugani-Higuain to niezłe pieniądze. Godin za 20, do tego widziałbym Kovacicia do pomocy, jakąś zapchajdziurę na lewą obronę i możemy kończyć zakupy. Oczywiście pod warunkiem, że nikt kluczowy nie odejdzie. Sandro z tego co się czyta jest co raz bliżej pozostania. Natomiast sprawa z Pjaniciem śmierdzi mi chęcią szybkiego zarobku na swoim nowym kliencie przez jego agenta. Dopóki ten cały Ramadani nie został jego menadżerem to nie było zbyt wiele plotek o zainteresowaniu innych klubów. Teraz pewnie hiena liczy na sprzedaż Bośniaka i sowitą prowizję za transfer.
Jednak w pierwszej kolejności fajnie byłoby podjąć próbę zakupu Godina. Myślę, że na te 2-3 sezony dałby Juventusowi naprawdę dużo. para Chiellini-Godin na najważniejsze mecze w LM to byłoby coś. Do tego Caldara miałby naprawdę najwyższej klasy mentorów.
Pomimo bardzo dużej sympatii do Ruganiego, za 60 mln dałbym mu odejść. Jeśli do tej pory nie zyskał zaufania Allegriego to nie sądzę, że zrobi to w tym sezonie.
Co do Higuaina: myślę, że sam Gonzalo chce odejść. Nie sądzę, aby był zadowolony z tego, że CR7 będzie go często sadzał na ławce. Chyba, że Allegri widzi dla Ronaldo miejsce na skrzydle ale to chyba mało realne.
Podsumowując: 110-120 mln za parę Rugani-Higuain to niezłe pieniądze. Godin za 20, do tego widziałbym Kovacicia do pomocy, jakąś zapchajdziurę na lewą obronę i możemy kończyć zakupy. Oczywiście pod warunkiem, że nikt kluczowy nie odejdzie. Sandro z tego co się czyta jest co raz bliżej pozostania. Natomiast sprawa z Pjaniciem śmierdzi mi chęcią szybkiego zarobku na swoim nowym kliencie przez jego agenta. Dopóki ten cały Ramadani nie został jego menadżerem to nie było zbyt wiele plotek o zainteresowaniu innych klubów. Teraz pewnie hiena liczy na sprzedaż Bośniaka i sowitą prowizję za transfer.
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
To samo napisałem, lubiłem używać tej emotki, a teraz:jackop pisze: Stare prochno musi wrócić

Co to ma być? Czuję się teraz jakby moje stare posty, z tym nowym próchnem były wypaczone

Generalnie wolałem te stare emoty, już się do nich przyzwyczaiłem i były obecne na wielu forach (szczególnie właśnie próchno na wszystkich sfd, kfd itp.).
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
-----------------Higuain-----------------
----Ronaldo-----Dybala-------Costa----
-----------Can----------Pjanic-----------
Sandro---Chiellini-----Benatia---Cancelo
---------------Szczesny------------------
-----------------Mandzukic-----------------
----?????-----Bernardeschi----Cuadrado--
-----------Matuidi-------Bentancur--------
Spinazzola---Caldara-----Rugani---De Sciglio
---------------Perin------------------
Znowu Football Manager, ale czy przy pozostaniu wszystkich naszych kluczowych zawodnikow takie ustawienie mialo by szanse powodzenia?
W pierwszym skladzie wydaje mi sie ze nasza ofensywa fajnie by sie ukladala, a czesto schodzacy do srodka Ronaldo i Costa robiliby miejsce na lubiacych sie podlaczac Sandro i Cancelo. Ustawienie oczywiscie nie jest idealne, bo tworzy sie troche duza dziura w srodku, a Emre Can sam nie bylby w stanie podolac zadaniom defensywnym, plus do tego zadaniom jako lacznika pomiedzy Pjaniciem a Dybala.
W drugim ustawieniu Cuadrado ktory jest prawonozny czyli nie robilby az tyle miejsca dla nielubiacego zbyt ofensywnej gry De Sciglio.
Na lewym skrzydle znaki zapytania, bo przyszlosc Pjacy jest raczej po za Juve, kwestia tylko gdzie. Moze tam zagrac Costa, ale byloby to rozwiazanie jak z prawym skrzydlem, nie dajace tyle przestrzeni dla bocznego obroncy na podlaczenie sie.
Jest jescze kwestia Khediry i Marchisio. Watpie by sie zgodzili na trzeci garnitur.
Uwazam tez, ze w przeciagu pol roku to Perin stanie sie naszym nr 1 w bramce. Mysle ze nie jest gorszy od Wojtka, a Wlosi beda chcieli miec swojego w bramce.
Jezeli odejdzie Rugani jest jeszcze Barzagli w obwodzie. Celowo nie umiescilem go wyzej od pary mlodych Wlochow, bo wydaje mi sie ze nadszedl w koncu ten sezon gdzie bedzie juz schodzil ze sceny, a w skladzie jest tylko w razie jakiejs plagi kontuzji.
Druzyna wydaje sie kompletna, majaca na kazda pozycje przynajmniej 2 przyzwoitych graczy, pozwalajaca Maxowi rotowac skladem i czekac na mityczna wiosne
----Ronaldo-----Dybala-------Costa----
-----------Can----------Pjanic-----------
Sandro---Chiellini-----Benatia---Cancelo
---------------Szczesny------------------
-----------------Mandzukic-----------------
----?????-----Bernardeschi----Cuadrado--
-----------Matuidi-------Bentancur--------
Spinazzola---Caldara-----Rugani---De Sciglio
---------------Perin------------------
Znowu Football Manager, ale czy przy pozostaniu wszystkich naszych kluczowych zawodnikow takie ustawienie mialo by szanse powodzenia?
W pierwszym skladzie wydaje mi sie ze nasza ofensywa fajnie by sie ukladala, a czesto schodzacy do srodka Ronaldo i Costa robiliby miejsce na lubiacych sie podlaczac Sandro i Cancelo. Ustawienie oczywiscie nie jest idealne, bo tworzy sie troche duza dziura w srodku, a Emre Can sam nie bylby w stanie podolac zadaniom defensywnym, plus do tego zadaniom jako lacznika pomiedzy Pjaniciem a Dybala.
W drugim ustawieniu Cuadrado ktory jest prawonozny czyli nie robilby az tyle miejsca dla nielubiacego zbyt ofensywnej gry De Sciglio.
Na lewym skrzydle znaki zapytania, bo przyszlosc Pjacy jest raczej po za Juve, kwestia tylko gdzie. Moze tam zagrac Costa, ale byloby to rozwiazanie jak z prawym skrzydlem, nie dajace tyle przestrzeni dla bocznego obroncy na podlaczenie sie.
Jest jescze kwestia Khediry i Marchisio. Watpie by sie zgodzili na trzeci garnitur.
Uwazam tez, ze w przeciagu pol roku to Perin stanie sie naszym nr 1 w bramce. Mysle ze nie jest gorszy od Wojtka, a Wlosi beda chcieli miec swojego w bramce.
Jezeli odejdzie Rugani jest jeszcze Barzagli w obwodzie. Celowo nie umiescilem go wyzej od pary mlodych Wlochow, bo wydaje mi sie ze nadszedl w koncu ten sezon gdzie bedzie juz schodzil ze sceny, a w skladzie jest tylko w razie jakiejs plagi kontuzji.
Druzyna wydaje sie kompletna, majaca na kazda pozycje przynajmniej 2 przyzwoitych graczy, pozwalajaca Maxowi rotowac skladem i czekac na mityczna wiosne