Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2015, 17:00

Liczyłem na optymistycznie nastawionych interistów ale chodziło mi raczej Pana dizee, który zawsze rzetelnie analizuje mecze interu...jak widać tym razem nie pojawił się bo zabrakło mu argumentów a kiedy było jeszcze 12 pkt przewagi to walił post za postem...przewaga topnieje, w styczniu ogóry będą już oglądały nasze plecki... :smile:

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2015, 19:30

orzeu pisze:10 ostatnich meczów to 7 zwycięstw, 2 porażki, 1 remis.

Ja bym się wstrzymał z mówieniem o kryzysie, jeśli Inter utrzyma taką regularność to będzie miał kontakt z czołówką do samego końca. Choć teraz arcytrudne spotkanie z będącym w gazie Empoli, gdzie strata punktów nikogo śledzącego Serie A nie zdziwi.
Wszystko fajnie z tą serią 10 meczów, z tym że te 2 porażki były w 4 ostatnich spotkaniach ;)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2015, 19:53

Ulubiony gatunek Filmowy Interistów?

Melodramat.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2015, 22:47

annihilator1988 pisze:Najbardziej kontrowersyjna sytuacja to ta z wolnym-pośrednim. Nie to, że go nie było, ale to, że sędzia zarządził o przesunięciu piłki o 2 metry dalej, a właściwie na kraniec pola bramkowego.
a nie to, że po faulu Melo w polu karnym sędzie zarządził o ustawieniu piłki na 11 metrze od środka bramki a nie w miejscu gdzie był faul?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2015, 23:46

Przegrali z Lazio i już żadnego fana Interu tutaj nie ma... A jeszcze nie tak dawno mieli 10 punktów przewagi to nie mogli sobie odmówić wizyty na forum JP.Po tylu latach mieli swoje małe 5 minut,które właśnie się powoli kończy.

Wczoraj mecz przegrał Mancini- Nie wystawił Ljajicia a w środku pola dał dwóch przecinaków dublujących się i nie było komu grać do przodu. Kropką nad i okazały się nietrafione zmiany.

Co do Melo to od początku sezonu zastanawiałem się kiedy coś odwali.Przecież znamy go bardzo dobrze.Gdyby miał formę i przede wszystkim poukładane w głowie to mógłby do dziś grać w Juve ale okazał się za słaby. Jest o kilka klas gorszy od Vidala bez formy.

Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 00:25

Serio części z Was nie rozumiem, jak mantrę powtarzacie teksty o wyższości Juventusu nad Interem, sytuacji wręcz osłupiającej, że Inter przewodzi stawce sugerując, że jest to zupełny przypadek a ta Wasza "normalność" wróci lada chwila.
Dokładnie w tym samym czasie tłuczecie post za postem jeszcze w czasie meczu Interu bo raczył przegrywać z Lazio mecz ligowy, zachowując się przy tym jakby Juventus właśnie dogonił Barcelonę w wyścigu o LM.

Zdecydujcie się niektórzy, bo wygląda to zabawnie :lol:

Inter frajersko oddał punkty Lazio i .. trudno, nie ma sezonu idealnego a już na pewno nie zagra go zespół z 7 nowymi graczami w składzie i dodatnim bilansem pieniężnym w trakcie Mercato.

W ogóle Wasze wyczekiwanie na błąd wygląda komicznie, bo zdecydujcie się czy chcecie sięgnąć wysoko, czy ścigać się z Napoli, Interem i Romą, Milanem (czyli klubach które delikatnie mówiąc dość daleko mają do swojej świetności, może prócz Napoli bo to w ogóle inna klasa).
Z całym szacunkiem, gdy Inter gniótł ligę np za czasów Mourinho to jakiś Juventus który był kilkanaście punktów dalej serio latał mi niedaleko przyrodzenia, bo zwyciężanie nad średniakami uznawałem za standard.
I Wy coś mówicie o dumie bycia kibicem Juve? :facepalm2:

Kontynuując myśl, patrząc na pieniądze włożone w ten zespół i dorabianie ideologii (Pogba 100mln :bravo: ) i hegemonię sprzed lat, to Juventus w tej rundzie nie będąc liderem zwyczajnie się ośmieszył.

Trudno sobie wyobrazić, że Juve odda mistrza komukolwiek, bo jeżeli Inter ma na niego szanse (patrząc na kalendarz trudno mi w to uwierzyć) to również ma szanse Napoli, Roma czy Fiorentina, co wydaje mi się jakimś absurdem.

Nic, sezon toczy się dalej - wyczekuję wpadek Juventusu i reszty peletonu i spokojne ciułanie punktów przez Inter w następnej rundzie - top 3 jest zupełnie realne, a Scudetto? Jeżeli piłkarze pewność siebie wezmą od Was to wygrać ligę może nawet Udinese.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 00:35

Po prostu każdy z nas chce tego, by Juventus jak najszybciej objął fotel lidera i wszystko wróciło do normy (4 zdobyte Mistrzostwa z rzędu jakby ktoś zapomniał). Wyczekiwanie wpadek rywali, przy własnych zwycięstwach to chyba normalna rzecz? Jeśli się ma stratę, to można ją odrobić wygrywając i liczyć na to, że drużyny wyprzedzające zgubią punkty, ale może ja się nie znam.

A myślisz, że nam Inter nie latał przez te 4 ostatnie lata? :rotfl:
Slepy_fan pisze:Kontynuując myśl, patrząc na pieniądze włożone w ten zespół i dorabianie ideologii (Pogba 100mln :bravo: ) i hegemonię sprzed lat, to Juventus w tej rundzie nie będąc liderem zwyczajnie się ośmieszył.
Ośmiesza to się np. Chelsea. 4 tytuły zdobyte z rzędu, to rzecz nadzwyczajna i każdy ma świadomość, że ta dominacja nie będzie trwała 20 lat. Na zdobycie Scudetto składa się wiele czynników, o których nie będę się rozpisywał, bo każdy logicznie myślący człowiek wie o co chodzi.
Daj Boże każdemu takie "ośmieszanie". :hellyes:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 00:42

Ale ślepcu po co ty to tutaj piszesz?
Napisz to na stronie swojej ulubionej drużyny, zachowujesz się jak durny kociopierz, wiele masz do powiedzenia ale nic z tego nie jest pewne nawet w 90%, znajdź jakichś kolegów i wspólnie pomyślcie co napisać, pokazałeś się jak iloraz inteligencji masz niski.

-Juve zawsze było ponad interem, poza okresem Calciopoli.
-To jest nasze forum i nie Interu, tak jak kibice Interu piszą różne rzeczy u siebie tak my swoje tutaj a twoje głupie zdania mamy w nosie.
- to że tutaj piszesz to oznacza że masz kompleks Juve, więc to co napisałeś o zdaniu kibiców Juve dot. wyższości naszej drużyny jest w pełni prawdą., z czym się zgadzasz.
- jakiś wogule beszczelny tok myślenia i wypowiadania masz, wejdź pisz to w swoim podwórku a nie nam tutaj.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 01:17

Sorek21 pisze:
Co do Melo to od początku sezonu zastanawiałem się kiedy coś odwali.
Melo to wariat. Już kiedyś o tym pisałem, ale jak Conte zrobił "tajne głosowanie" po przyjsciu do Juve to bardzo duza czesc pilkarzy napisala, ze problemem jest wlasnie Brazylijczyk. I to nie chodzilo o umiejetnosci pilarskie.

Z Lazio znow pokazal sie z "dobrej strony". A w dodatku potem wzniecił kłotnie z Icardim i w szatni Interu doszlo do ostrej sprzeczki. O szczegolach pisze LGDS.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 02:08

Slepy_fan pisze:Inter frajersko oddał punkty Lazio i .. trudno, nie ma sezonu idealnego a już na pewno nie zagra go zespół z 7 nowymi graczami w składzie i dodatnim bilansem pieniężnym w trakcie Mercato.
...a później...
Slepy_fan pisze:Kontynuując myśl, patrząc na pieniądze włożone w ten zespół i dorabianie ideologii (Pogba 100mln :bravo: ) i hegemonię sprzed lat, to Juventus w tej rundzie nie będąc liderem zwyczajnie się ośmieszył.
Czyli Inter frajersko tracący punkty jest usprawiedliwiony wymianą kadrową, ale Juventus, który latem miał nie mniejsze przemeblowanie w składzie, swoimi wpadkami się ośmiesza? Wpadkami, które - dodajmy - póki co nie wpłynęły aż tak znacząco na układ tabeli. Coś tu jest nie halo chyba.

No i pamiętaj, że nie jest jeszcze powiedziane, że Juventus nie skończy tej rundy na pierwszym miejscu. ;)
sebatiaen pisze:To jest nasze forum i nie Interu, tak jak kibice Interu piszą różne rzeczy u siebie tak my swoje tutaj a twoje głupie zdania mamy w nosie.
Ale proszę nie mówić za wszystkich, mnie na przykład interesuje co kibice Interu mają do powiedzenia, tym bardziej, że tutaj akurat robią to kulturalnie i czasem, jak na przykład Slepy_fan teraz, mają trochę racji: kręcenie beki z każdej bramki strzelonej Interowi i te wyzwiska w stronę fanów nerazzurich są zabawne i podwórkowe. Myślę, że czasem warto podyskutować, czy chociaż przeczytać opinię kogoś, kto ma inny punkt widzenia i znajduje się po przeciwnej stronie. Zwłaszcza, że jakoś nie widzę braku kultury czy wyzwisk wychodzących od fanów Interu odwiedzających to forum.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 02:25

vitoo, napisałem tak bo nie podobał mi się właśnie ton kolegi ślepego.
Jeżeli uważasz że był ok to spoko, twoja wola,mi nie pasował.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 07:26

Również i mnie nie pasuje ton tego jakiegoś kibica tej jakiejś drużyny, która snuje sny o potędze....na tym form, Juve to nie jest jakaś drużyna a jego zdziwienie, że piszemy w kontekście wyższości Juve nad interem jest dopiero komiczne... :rotfl:
Przecież facet podważa coś co jest oczywiste bo nawet przeciętny Abdul z kraju arabskiego na pytanie z czym kojarzy mu się Serie A odpowie bez wahania, że z Juve i Milanem...czy kiedykolwiek powie, że z interem ? Co to takiego jest ? A co do hegemoni interu za czasów Mourinho to nie wracajmy bo wszyscy wiedzą, że inter wszystko osiągnął na krzywdzie Juve przez lata będąc wybielanym przez władze Calcio za sprawą wpływów morattiego...dopóki inter znowu czegoś nie uzyska przy zielonym stoliku, jego los jest skazany na tułanie się za plecami Juve czy to się slepemu fanu podoba czy nie...

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 10:00

alessandro1977 pisze:nawet przeciętny Abdul z kraju arabskiego na pytanie z czym kojarzy mu się Serie A odpowie bez wahania, że z Juve i Milanem...czy kiedykolwiek powie, że z interem ?

Stary, a głupi. Przeciętny Abdul z kraju arabskiego ma bezproblemowy dostęp do Al Jazeera Sport i to do wszystkich jej kanałów (chyba z 10-20) i wie więcej o piłce i Serie A niż przeciętny Kowalski.

Wiem co mówię. Tam zresztą co 3 jak nie częściej osoba kibicuje włoskiemu zespołowi. Są fani Juve, Interu, Milanu, Romy.

Ja generalnie nie mam problemu z fanami Interu na naszej stronie, o ile się z nimi ciekawie i merytorycznie dyskutuje. Część kibiców tutaj mogłaby się uczyć kultury od nich. Oczywiście mnie też mega cieszy każda stracona bramka/punkt przez nich, ale bez zbędnego obrażania.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 10:25

annihilator1988 pisze:Najbardziej kontrowersyjna sytuacja to ta z wolnym-pośrednim. Nie to, że go nie było, ale to, że sędzia zarządził o przesunięciu piłki o 2 metry dalej, a właściwie na kraniec pola bramkowego.
Żadna kontrowersja. Rzut wolny pośredni nie może być wykonywany wewnątrz pola bramkowego potocznie zwanego "piątką". To są podstawy gry w piłkę, aż dziw bierze, że takie zdanie w ogóle padło.
rzut wolny pośredni zarządzony w polu bramkowym jest wykonany z linii pola bramkowego równoległej do linii bramkowej, w miejscu najbliższym popełnienia przewinienia
Źródło

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2015, 11:42

Mancini z Joveticiem się poprztykali? Bo takie nagłówki idzie wyczytać z kilku średnich źródeł.

ODPOWIEDZ