Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2014, 23:17

Warto wspomnieć, że Mario pokonał dziś innego bramkostrzelnego napastnika w walce o pierwszy skład, chodzi oczywiście o Matriego.
http://acmilan.com.pl/news/KOLEJNE-UPOK ... NKOWI-8099

Jak to możliwe ze 19 latek strzela Milanowi klasycznego hat-tricka? Potem dokłada jeszcze jedną.

Gdzie mogę zobaczyć cały mecz? Muszę to zobaczyć, nie sądziłem, że to będzie takie widowisko

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2014, 23:32

Matri ma ksywę 'bombardier' ? :rotfl:

Bardzo żal mi Milanu. Jak nie zwolnią tego kartofla co siedzi na ławce trenerskiej to na prawdę nie wiem co włodarzy Milanu zmusi do przedsięwzięcia jakichkolwiek kroków, aby coś zmienić.

O ile nasze problemy wynikały wyłącznie z degradacji i wprost można napisać - <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> władzy w klubie, tak jak Milan i inter mogli w ciągu ostatnich kilku lat tak obniżyć loty, to pewnie sami kibice tych drużyn nie wiedzą.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2014, 23:44

Ein pisze:tak jak Milan i inter mogli w ciągu ostatnich kilku lat tak obniżyć loty, to pewnie sami kibice tych drużyn nie wiedzą.
W przypadku Interu to 5-letnie pasmo sukcesow bylo spowodowane 2 czynnikami: a) degradacja Juve i oslabieniem innych druzyn; b) Mourinho. Ciezko tutaj wiec mowic o obnizeniu lotow, raczej powiedzialbym, ze wszystko w koncu wrocilo do normy :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2014, 23:58

http://acmilan.com.pl/news/KOLEJNE-UPOK ... NKOWI-8099

Polecam wybrać na klawiaturze ctrl + F i wpisać MATRI

Popłakałem się ze śmiechu.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2014, 23:59

Dobrze, że mamy już pół karty Berardiego, bo po tym sezonie zainteresowanie tym zawodnikiem i cena mogą drastycznie wzrosnąć. Aż takiego pokazu jego umiejętności w 1 sezonie w Serie A się nie spodziewałem.

Oglądałem teraz bramki i jestem ciekaw czy to on jest tak genialny, czy obrona Milanu tak słaba. Gość jest niesamowicie szybki co widać przy pierwszej bramce... i właśnie... kto asystował przy niej ?

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 00:10

koki90 pisze:Oglądałem teraz bramki i jestem ciekaw czy to on jest tak genialny, czy obrona Milanu tak słaba.
"W wieku 19-lat trzy bramki w jednym spotkaniu strzelali tacy gracze jak Silvio Piola, Giuseppe Meazza czy Alessandro Del Piero" via
http://www.sport.pl/pilka/1,65083,15263 ... ramek.html

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 00:13

koki90 pisze:Oglądałem teraz bramki i jestem ciekaw czy to on jest tak genialny, czy obrona Milanu tak słaba. Gość jest niesamowicie szybki co widać przy pierwszej bramce... i właśnie... kto asystował przy niej ?
Jasmin Kurtic, który miał udział także przy czwartym golu.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 02:00

jakku1 pisze:W przypadku Interu to 5-letnie pasmo sukcesow bylo spowodowane 2 czynnikami: a) degradacja Juve i oslabieniem innych druzyn; b) Mourinho. Ciezko tutaj wiec mowic o obnizeniu lotow, raczej powiedzialbym, ze wszystko w koncu wrocilo do normy :prochno:
Też nie lubię interu, ale od czasu Mourinho, aż tak upaść nisko, to na prawdę wyczyn. Przecież inter zawsze się tulał po tej 3-4 lokacie na koniec, a to co robią teraz to :roll:

ale nie o tej drużynie temat więc puentując - nie wiem jak Wy, ale ja jestem pełen podziwu dla drużyn z Mediolanu :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 10:32

http://acmilan.com.pl/news/Swiat-bije-s ... diera-8093

Ja nie wierze w tych redaktorów. Ich frustracja siega zenitu. :D

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 11:32

Mogę bić się w pierś, ponieważ przed sezonem nie wierzyłem w to, że Berardi będzie w stanie robić takie cuda, już w pierwszym sezonie gry w Serie A. Może taki Lewy potrafił strzelić po 3-4 gole w meczu samemu Bayernowi czy Realowi, ale przecież sam grał w BvB, a nie w beniaminku Serie A :C Podawali mu najlepsi, a tutaj Berardi ukąsił Milan cztery razy, grając w towarzystwie przysłowiowych chłopców do bicia (z całym szacunkiem, lecz kim są przy Reusie, Goetze etc, partnerzy Berardiego z obecnego zespołu)Nie ważne, że dzisiejszy Milan, jest maleńkim cieniem, swojej dawnej wielkości...Wczorajszy wyczyn tego wyjątkowego żółtodzioba przechodzi do historii...Natomiast to, co się obecnie dzieje w klubie Silvio.B, to istny kataklizm. Wydaje mi się, że nasz kryzys z czasów Del Neriego itp. - to przy ich obecnej postawie, małe piwo przed śniadaniem. Wracając do Domenico: Myślę, że jeśli ktoś miał wątpliwości czy chłopaka można wypróbować w rozgrywkach na szczeblu europejskim, to po dniu wczorajszym - można być dobrej myśli :-D Nowy Del Piero :?: Niech chłopak po prostu będzie sobą.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 11:58

No i stało się, Allegri poleciał - KLIK

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 12:54

Patrząc na ostatni sezon i początek obecnego to i tak cud że wytrzymał całą rundę. W Milanei chyba doszli do wniosku ze trzeba dać kibicom kogoś na pożarcie i padło na trenera. Osobiście uważam go za słabego trenera ale wczoraj gdyby nie indolencja Pazziniego mogło być spokojnie 4-5 i "egzekucja" byłaby odłożona. W prasie przewijają się kandydatury Inzaghiego i Seedorfa co moim zdaniem nie gwarantuje poprawy względem Allegriego.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 13:27

Jak tak człowiek spojrzy na kadrę Milanu to po prostu robi mu się przykro. Już nawet jako kibic Juve widzisz kto gra w Milanie to myślisz co się tam musiało stać, że to wygląda jak wygląda? Na prawdę nie ma nic kompletnie pieniędzy? Druga sprawa sztab medyczny popełnia jakieś straszne błędy. Pazzini i Szary ciągle siedzą połamani, Montolivo i Kaka zdążyli kiblować po kilka tygodni do tego jakieś zawieszenia za sąd sportowy. Co się tam dzieje? Bonera to ultra słabiak, a do tego połamał się na 2-3 miesiące, Mexes to idiota i tak się to wszystko kumuluje.
Tam na dzień dobry trzeba wywalić kilkunastu zawodników i wpakować koło 200 mln. Kaka, Montolivo, co by nie było Balotelli, Honda, Rami i może jeszcze Abate. Oni mogliby zostać. Resztę trzeba systematycznie zastępować bo wygląda to strasznie.

Wilk79

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 15:08

Silvio "bunga bunga" wyleciał z polityki to już nie ma potrzeby wkładać dużych pieniędzy w klub bo głosy w wyborach już Mu nie są potrzebne ;)

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 15:17

Ein pisze:Matri ma ksywę 'bombardier' ? :rotfl:

Bardzo żal mi Milanu. Jak nie zwolnią tego kartofla co siedzi na ławce trenerskiej to na prawdę nie wiem co włodarzy Milanu zmusi do przedsięwzięcia jakichkolwiek kroków, aby coś zmienić.

O ile nasze problemy wynikały wyłącznie z degradacji i wprost można napisać - ### władzy w klubie, tak jak Milan i inter mogli w ciągu ostatnich kilku lat tak obniżyć loty, to pewnie sami kibice tych drużyn nie wiedzą.
Stara i wypalona kadra. Każdy klub grający x lat praktycznie tymi samymi przez to przechodzi. Zobacz ile filarów opuściło Milan i Inter ostatnimi laty. Dlatego w mlodzież trzeba inwestować. O, takiego Berardiego to moglibyśmy kupić.

ODPOWIEDZ