Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 15:23

ewerthon pisze:Widziałeś w ogóle tego Romulo w akcji, że tak mówisz?
Hellas na co dzień nie oglądam, a mecze z Juve mogłyby świadczyć na korzyść Romulo, więc nie odpowiem na to pytanie :whistle:
Może whoscored.com kłamie, ale czy on nie rozegrał większości spotkań w środku pomocy?

Niech przyjdzie jeszcze jeden dobry napastnik i jeden rozgrywający z najwyższej półki. Wtedy mercato będzie na 5.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 16:08

lichy696 pisze:W temacie Eto'o to nigdy nie zgodziłbym się podpisać z nim kontrakt na 3,5 mln. Będzie miał jedną z największych pensji, i do tego siedział na ławce. Z punktu widzenia piłkarza podstawowego składu, który ma mniej np. Lichy, byłbym poważnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Ale skoro chcą zespół od środka rozwalać...
Z drugiej strony skoro Evra będzie dostawał 3,5 na rękę to dlaczego nie jego rówieśnik Eto'o, który jeszcze wczoraj czy przedwczoraj był jednym z najlepiej opłacanych piłkarzy świata...

Eto'o to napastnik. Evra to obrońca.

Eto'o jeżeli do nas trafi to za darmo. Evra prawie za darmo.

Eto'o jeśli przyjdzie to tylko na rok, Evra na dwa lata.

Eto'o poprzednim sezonie grał w Chelsea, Evra w Manchesterze United.

Szczerze? Nie widzę problemów z pensją Kameruńczyka... jeśli tylko zgodziłby się na roczny kontrakt to brałbym... jak rolnik dopłaty.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 16:51

Haris pisze:Są jakieś newsy o Shaqirim? Jeśli on nie przyjdzie to nasze marceto wygląda średnio :/
Shaqiri ma zostac w Bayernu i przedluzyc swoj kontrakt o dwa lata do 2018.
Ponad to Liverpool tez nim sie interesuje.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 17:39

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... yernie.php

Tytuł podrasowany, ale transfer wydaje się coraz mniej prawdopodobny. Shaq i Sanchez to były moje dwa marzenia na to okienko. I jeszcze Aurier wypożyczony do PSG w momencie, gdy niemłody już Rysiu marudzi na swój kontrakt :płaczę: .

Na razie okienko dość podobne do tego, kiedy przychodzili Asamoah, Isla, Lucio i Pogba.

Morata, Pereyra, Evra i Coman. Okienko poprawne, ale bez szału. Ewidentnie brakuje kropki nad i. A mógłby być nią nawet Berardi, który jednak wybrał inaczej...

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 17:44

Don Paolo pisze:
lichy696 pisze:W temacie Eto'o to nigdy nie zgodziłbym się podpisać z nim kontrakt na 3,5 mln. Będzie miał jedną z największych pensji, i do tego siedział na ławce. Z punktu widzenia piłkarza podstawowego składu, który ma mniej np. Lichy, byłbym poważnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Ale skoro chcą zespół od środka rozwalać...
Z drugiej strony skoro Evra będzie dostawał 3,5 na rękę to dlaczego nie jego rówieśnik Eto'o, który jeszcze wczoraj czy przedwczoraj był jednym z najlepiej opłacanych piłkarzy świata...

Eto'o to napastnik. Evra to obrońca.

Eto'o jeżeli do nas trafi to za darmo. Evra prawie za darmo.

Eto'o jeśli przyjdzie to tylko na rok, Evra na dwa lata.

Eto'o poprzednim sezonie grał w Chelsea, Evra w Manchesterze United.

Szczerze? Nie widzę problemów z pensją Kameruńczyka... jeśli tylko zgodziłby się na roczny kontrakt to brałbym... jak rolnik dopłaty.
Kolejny mit JP, o tym jak połowa składu się obrazi, bo ten czy tamten dostanie wysoki zarobek. Nie ma co się przejmować takimi głosami.
Zresztą po nicku widać, że to sam Stefan się zalogował i chce by kibice wywierali nacisk na zarząd :smile:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 18:23

Jak nie Shaqiri to kto?

Coś czuje, że chyba tylko ławkę rezerwowych wzmocnimy tego lata. :płaczę:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:08

Haris pisze:Jak nie Shaqiri to kto?

a wg Ciebie to ławkę mamy tak idealną że nie trzeba wzmocnień? ile razy np. w Lidze Europejskiej nie było kogo wpuscic, kogos z szansami na odmiane losow meczu... czemu Conte czekał np. do 80 minuty ze zmianami. odpowiedz prosta, kogo mial wpuscic, Padoina, Peluso? poza tym przytdalaby sie tez rotacja w skladzie, bo np mlody Pogba zagrał okolo mnostwa meczy w zeszlym sezonie

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:14

ozi(Forza_Juve) pisze:
Haris pisze:Jak nie Shaqiri to kto?

a wg Ciebie to ławkę mamy tak idealną że nie trzeba wzmocnień? ile razy np. w Lidze Europejskiej nie było kogo wpuscic, kogos z szansami na odmiane losow meczu... czemu Conte czekał np. do 80 minuty ze zmianami. odpowiedz prosta, kogo mial wpuscic, Padoina, Peluso? poza tym przytdalaby sie tez rotacja w skladzie, bo np mlody Pogba zagrał okolo mnostwa meczy w zeszlym sezonie
No tak ja jestem za tym, żeby wzmocnić ławkę bo rotacja jest bardzo ważna, szczególnie jak już w połowie sezonu zawodnicy będą zmęczeni, ale potrzebny nam chociaż jeszcze jeden zawodnik który od razu przebije się do pierwszej 11 i zrobi różnice i miałem nadzieję, że tym zawodnikiem będzie właśnie Shaqiri.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:23

Marat87 pisze: Kolejny mit JP, o tym jak połowa składu się obrazi, bo ten czy tamten dostanie wysoki zarobek. Nie ma co się przejmować takimi głosami.
Zresztą po nicku widać, że to sam Stefan się zalogował i chce by kibice wywierali nacisk na zarząd :smile:
Stary nie wiem co wciągasz, ale ja Twojego humoru nie rozumiem. Widoczniem za głupi :rotfl:

Co do Eto'o - nie dla jednorocznych najemników. Jeśli podpisze umowę 2-letnią i zarobki określi na normalnym poziomie to ok. W innym wypadku ja dziękuje. Popatrz na wiek naszych napastników i pokaż mi jakie mamy perspektywy :?: Od ilu sezonów marnujemy pieniądze na jednego napastnika z nazwiskiem i co z tego mamy :?:

Mam jedną ************ schizofrenię...
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:33

lichy696 pisze:Co do Eto'o - nie dla jednorocznych najemników. Jeśli podpisze umowę 2-letnią i zarobki określi na normalnym poziomie to ok. W innym wypadku ja dziękuje. Popatrz na wiek naszych napastników i pokaż mi jakie mamy perspektywy :?: Od ilu sezonów marnujemy pieniądze na jednego napastnika z nazwiskiem i co z tego mamy :?:
Czyli jesteś po stronie Eto'o, bo to Juventus oferuje roczną umowę. Dobrze się zastanów, dla kogo to lepsze w tej chwili.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:37

Niech eto przychodzi. Młodzi będą mieli od kogo sie uczyc.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 19:59

Ouh_yeah pisze:Akurat w gronie Boriello, Bendtner, Anelka, Osvaldo, nie ma za dużo starych dziadów :P ja mam odwrotne wrażenie: panowie przyszli, posiedzieli, trochę pokopali i poszli. Kosztowali tyle co nic, drużyna osiągnęła swoje cele, bajka.
I ja właśnie mam taką samą optykę na te kwestie.

Powyżsi goleadorzy to bardziej tacy napastnicy "na wypadek", "na czarną godzinę". Stanowiący pewne zabezpieczenie na wypadek kontuzji. Przydatni także do stosowania rotacji na tej pozycji, mogący pełnić rolę jokera, ale i nie tylko...

Czy myślicie, że przyjście Osvaldo nie zmobilizowało takiego Llorente do jeszcze lepszej gry, większej koncentracji na treningach? Oczywiście, że zmobilizowało. Żaden junior z Primavery nie wpłynąłby na Llorente czy innych napastników tak jak Osvaldo, czyli ktoś z wyrobionym nazwiskiem, marką, chcący się pokazać, coś udowodnić - chociażby w kontekście tegoż nieszczęsnego mundialu.

I proszę mi tutaj nie krytykować Marotty, bo snajperzy typu Borriello, Osvaldo, Bendtner, Anelka to nie wymysł naszego generalissimo tylko Conte. Dlaczego Conte ich chciał? Chociażby dla lepszego samopoczucia. Bo w finałowej części sezonu, na wypadek kontuzji, braku formy czy innych nieszczęść to nie Marotta znajdowałby się pod ostrzałem tylko Conte więc nie dziwota, że trener chciał mieć większe pole manewru.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 21:20

To jak tak bawimy się w wypożyczenia to może od razu Muriela spróbować? Miał słaby sezon to puszczą taniej i może coś z tego będzie :prochno:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 21:24

Hypeman pisze:To jak tak bawimy się w wypożyczenia to może od razu Muriela spróbować? Miał słaby sezon to puszczą taniej i może coś z tego będzie :prochno:
Nie wiem czy to był żart, ale ja byłbym za :D
Stosunki z Udinese kwitną, więc może wypożyczyliby na dobrych warunkach. Nie odrodzi się to wróci, odrodzi to wiele zyskamy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 22:45

Super narzekamy na Moratę a co niektórzy użytkownicy chcą traktować Juve jako klub gdzie wysyła się talenty z Udinese aby się "odrodziły" :angry:

Zablokowany