Telefony komórkowe
- pan Zambrotta
- Juventino
- Jvri
- Juventino
Używać można, nikt nie powiedział że będzie to ideał ^^Nie wyobrażam sobie jak można użytkować Androida 4.0 w smartfonie wyposażonym w mniej niż 768 MB ramu.
Kwestia aplikacji, widżetów i wszystek gówna które nań wrzucimy, zwłaszcza te działające w tle. Jak już pisałem, otwartość Andka ma swoje plusy, ale zamulastość systemu była i będzie problemem. A i nie używajcie task killerów - kto jeszcze nie wie, nie tylko nie spełniają "swej roli", ale wręcz i efekt jest odwrotny do zamierzonego...
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mnie również czeka zmiana telefonu i przymierzam się do Lumii 920. Obecnie mam Lumię 800 i przekonałem się mocno do Windows Phone. A nowa Lumia przebija chyba pod każdym kątem konkurencje. W Marketplace jest coraz więcej aplikacji, Nokia co jakiś czas wypuszcza fajne exclusivy, więc chyba się skuszę. Czy są jeszcze jacyś fani WP tutaj? 

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Robert 10
- Juventino
Zamierzam kupić sobie nowy telefon komorkowy. Wyboru dokonam na pewno miedzy Sony Ericsson Xperia Arc S a Sony Xperia P . Ponieważ m.in zalezy mi na dobrym aparacie w telefonie. Czy ktoś posiada jeden z tych telefonów i moglby mi pomoc w wyborze , polecić któryś lub odradzić ? bylbym wdzieczny za pomoc 

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Xperia P u mnie dość szybko wróciła do sklepu (usterka). Nie podoba mi się wykonanie, nędzny kolorowy wymienny pasek na dole, ani "Cool diodki". Za to hardware ma na niezłym poziomie; tylko trochę boli brak gniazda microSD.
- Robert 10
- Juventino
A jak tam z androidem 4.0.4 ? po aktualizacji wszystko gra i buczy ?Wiking pisze:Xperia P u mnie dość szybko wróciła do sklepu (usterka). Nie podoba mi się wykonanie, nędzny kolorowy wymienny pasek na dole, ani "Cool diodki". Za to hardware ma na niezłym poziomie; tylko trochę boli brak gniazda microSD.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Nie aktualizowałem - telefon został szybko zwrócony do sklepu. Parametry dla nowego androida są raczej wystarczające, ale jak w praktyce wygląda działanie po aktualizacji nie jestem w stanie stwierdzić.
- Robert 10
- Juventino
No własnie nie moge sie nadal zdecydować. Praktycznie Sony Ericsson Xperia Arc S i Sony Xperia P niczym sie nie roznią jesli chodzi o parametry ( bo z wygladu akurat podobają mi sie tak samo ) , minimalna roznica moze byc jedynie porownywalna cena
- jacekchr
- Juventino
No i jestem szczęśliwym posiadaczem Note II. Telefon rewelacja. Duży to fakt ale ile można zobaczyć...
Co nas nie zabije... to nas wzmocni!!
--
Właśnie kupiłem tani projekt domu i na wiosnę startuję z budową!
--
Właśnie kupiłem tani projekt domu i na wiosnę startuję z budową!
- pan Zambrotta
- Juventino
nie wiem jak bardzo was jarają takie informacje, ale wydano już prototypy Smartfonów z e-papierem jako ekranem (technologia E-Ink) : http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3719_n.jpg
Obecnie technologia jest na etapie testów końcowych, byłbym w stanie się skusić na taki gadżet, o ile sprzętowo oferują to, co każdy obecnie smartphone :-D
Obecnie technologia jest na etapie testów końcowych, byłbym w stanie się skusić na taki gadżet, o ile sprzętowo oferują to, co każdy obecnie smartphone :-D
- Jvri
- Juventino
Poczytaj wcześniejsze wypowiedzi moje i kolegi Wikinga odnośnie nowej linii telefonów Sony. Moim zdaniem design nie poszedł im w parze z użytecznością. Galaxy mini2 z kolei dość słabe. Nie masz 3 alternatywy?zoff pisze:Szybkie pytanie, szybka decyzja. Forumowicze Sony Xperia TM J czy SAmsung Galaxy mini 2?

Ktoś pytał o fanów Windows Mobile. Do tej pory raczej z tym słabawo. Ale wersja z numerkiem 8 może namieszać. Eliminuje większość mankamentów poprzednich edycji, zachowując swą płynność i prostotę w działaniu. Myślę że liczba użytkowników tego systemu wzrośnie, zwłaszcza patrząc na ostatnie wypusty HTC -> 8s i 8x. Ciężko się do czegoś przyczepić...
- Dżesiu
- Juventino
Posiadam od niedawna Sony Xperia J i chciałbym sie dowiedzieć, czy mogę oglądać na telefonie mecze na żywo.
Wchodziłem na meczyki ale wczytało mi strone i zostało czarne pole w miejscu transmisji. Muszę coś ściągnąć?

Mało piszę, dużo czytam.
- Kogut W.
- Juventino
Częściowo odpowiedziałem ci w dziale "mecze". Druga część mojej odpowiedzi jest taka, że na Androida dostępny jest, np. SopCast.Dżesiu pisze:Posiadam od niedawna Sony Xperia J i chciałbym sie dowiedzieć, czy mogę oglądać na telefonie mecze na żywo.Wchodziłem na meczyki ale wczytało mi strone i zostało czarne pole w miejscu transmisji. Muszę coś ściągnąć?