Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 16:56

Kessie widać, że Juve kocha w 90 minucie strzela gola na wage zwycięstwo przeciwko Romie. Trudny mecz się nam szykuje w grudniu.

Moję życzenia na najbliższy rok co do mercato:
Marco V., Bernardeschi, Berardi, Belotti i DeSciglio. ItalJuve pełną gębą. Wyauotować te wszystkie dziwne zagraniczne twory jak: Hernanes, Lemina, Asamoah, Lichy i spróować sprawić, aby była jednak przewaga Włochów.
Mocno mnie zastanawia sytuacja z Benatią. Kielon i Marokańczyk są szklankami, pozyskanie takiego Nazwiska jak Silva zawsze na propsie, ale chyba nie w sytuacji gdy jednak ciśniemy z Medhim kolejny sezon.
ALbo MB albo TS.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 17:10

http://transfery.info/94927,klauzula-w- ... -aktywowac

mam nadzieje że to plota, dla mnie zawodnik nie na sprzedaż, nie do ruszenia. Pierwsze zresztą słyszę o jakieś klauzuli w jego kontrakcie... :shock:

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 17:14

ozi(Forza_Juve) pisze:http://transfery.info/94927,klauzula-w- ... -aktywowac

mam nadzieje że to plota, dla mnie zawodnik nie na sprzedaż, nie do ruszenia. Pierwsze zresztą słyszę o jakieś klauzuli w jego kontrakcie... :shock:
Jeśli by to była prawda, to kolejny do CV Marotty: Morata, Pogba, A.Sandro i Bentancur. Zaraz dowiemy się, co było nie tak przy transferze Dybali :whistle:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 17:33

Jacky pisze:Dwoch pierwszych ma bardzo niepewne zdrowie, a ich przeszlosc medyczna pozwala twierdzic, ze doslownie w kazdej chwili moga sie posypac na kilka miechow - opieranie pierwszej "11" o farta Juventusowi nie przystoi. Markiz to fajny chlopak, ale na regiscie grac nie powinien, tyle ze z braku laku nie mamy innego wyjscia. Jak na wiosne spotkamy sie z takim Bayernem, to jakos nie widze klocowatego Khediry zatrzymujacego np. Coste czy idacego "na kose" z Vidalem :lol: Pjanic owszem, jest dla nas pozyteczny (jesli chodzi o bramki i asysty), ale ja dalej bede obstawal przy tym, ze na b2b na lepsze druzyny on sie nie nadaje, bo slabo gra w defensywie. Marotta i Max zapewne kupowali go z mysla o regiscie, ale tam chlop gra kiepawo.
W CV Marchisio oprócz ostatniej kontuzji nie było takiej, która wykluczyłaby go na dłużej niż 40 dni. Trzy kontuzje w karierze ok. 30 dni i kilka urazów 7-14 dni. Nie wiem czy to podpada pod "w każdej chwili może się posypać". Niezniszczalny dla wielu Vidal ma podobną ilość urazów w swojej karierze.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 17:40

Robaku pisze: Marco V., Bernardeschi, Berardi, Belotti i DeSciglio. ItalJuve pełną gębą.
Mógłbym się pod tym podpisać gdybyś wywalił Berardiego ;)

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 18:39

alessandro1977 pisze:
Robaku pisze: Marco V., Bernardeschi, Berardi, Belotti i DeSciglio. ItalJuve pełną gębą.
Mógłbym się pod tym podpisać gdybyś wywalił Berardiego ;)
Pomijając osobistą niechęć to ciężko wskazać drugiego tak efektywnego ofensywnego zawodnika w Serie A. Strzela, asystuje, rozgrywa, dobrze broni. Sassuolo bez niego się posypało i nie ma się teraz co dziwić, że kiedy udało im się wywalczyć awans do Ligi Europejskiej to stawali na głowie żeby tylko został.

Z młodych Włochów lubię jeszcze: naszego Mandragorę, Sensiego (Verratti w wersji b2b) oraz Masinę, w którym widzę materiał na następcę/zmiennika Chielliniego w 352. Celowo pominąłem oczywiste nazwiska typu Donnarumma. Myślę, że Włosi nie mają prawa wstydzić się za obecną generację piłkarzy między 19 a 23 rokiem życia. Co zrobią z tym potencjałem to już inna kwestia.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 19:42

Po pierwsze źródło jest z poopy. Po drugie Sandro swego czasu już City olał, decydując się na grę dla nas. Ten gość jest nie na sprzedaż.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 20:20

Warto zwrócić uwagę na Ajax i ich napastnika o nazwisku Dolberg.
Zdolna chłopina, początek ma jeszcze lepszy od Milika, będą z niego ludzie.
Gdyby nie udało się Keana zostawić to nasi powinni ściągnąć tego chłopaczka.

samson89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 21:12

CavAllano pisze:

Po pierwsze źródło jest z poopy. Po drugie Sandro swego czasu już City olał, decydując się na grę dla nas. Ten gość jest nie na sprzedaż.
Dokładnie miałem to samo napisać. I nawet jeżeli Manchester City aktywował klauzurę wykupu, to TAK daje Juve a nie zawodnik. Tak jak CavAllano napisał, że rok temu ich olał i w tym byłoby podobnie...nie poleciał na kasę, to nie poleci nawet obecnie, ponieważ nie wierzę że zrobiłby (według mnie) krok w tył dla trenera MC

trayor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 21:42

Czekam na jakąś wypowiedź Marotty odnośnie Alexa Sandro. Nie przypominam sobie żadnych klauzul w kontraktach zawodników Juve, jestem trochę zdziwiony takimi rewelacjami :shock:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 21:45

CavAllano pisze:
mrozzi, zejdź już na ziemię bo Vidal i Pogba też byli nie na sprzedaż. Sandro przyszedł w dobrym momencie dla nas i to, że wtedy olał MC, nie znaczy, że teraz też oleje. Będziemy kończyć LM na 1/16, będziemy oddawać kluczowych zawodników bawiąc się w dobrych wujków to odejdzie. Trenerem MC jest teraz Guardiola więc duże prawdopodobieństwo, że w LM będą regularnie mieszać przy nieograniczonym budżecie. Nie ma zawodników nie na sprzedaż - to znaczy są ale to tyczy się Realu, Barcy, Bayernu czy MC. Tam nikogo nie obchodzi, że ktoś chce odejść - ma kontrakt i ma grać. Nawet jak ktoś odejdzie to zastąpią go lepszym.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 21:49

alessandro1977 pisze:Będziemy kończyć LM na 1/16
A da się tak? :prochno: Niezależnie od tego czy Sandro odejdzie czy zostanie, istnienie takiej klauzuli w kontrakcie kluczowych graczy, o wartości niższej niż xxx mln (czyt. kuriozalnie wysokiej vide La Liga) to śmiech na sali.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 21:54

Porąbało mi się ,wiadomo o co mi chodzi. Klauzula jeśli rzeczywiście takiej wysokości jest to tylko u nas możliwa...no i w Romie :prochno:

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 23:57

Zamiast kupować kilku graczy, lepiej spróbować za cały hajs sprowadzić Verrattiego i A.Sancheza i mamy kapitalne 4-3-3 na kolejny sezon.

A.Sanchez - Higuain - Dybala
Marchisio - Verratti - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon

ławka: Barzagli, Rugani, Benatia, Witsel, Pjanic, Cuadrado, Pjaca, Mandzukic

marcin_juventino87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 23:59

http://metro.co.uk/2016/04/09/mancheste ... r-5805353/
http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... x-10512065

W Anglii nie wiedza do końca nawet jaka jest klauzula bo co artykul to inna kwota :) plotki o City sa co pol sezonu po tym jak ich olał i zamiast kasy szejków wybral Juve ;) luzowac poslady bo teraz po tym jak Marotta sprzedal Pogbe za "grosze" to juz wedlug większości fachowcow na tym forum i Dybala i Sandro odejda w następnym sezonie, Kean nie podpisze kontraktu, Buffon, Barzagli, Evra na emeryture i po Juve :C

Nawet w grobie nie zapomnę Stara Damo o Tobie...
Gdy moje powieki zamkną się na wieki.
Zablokowany