Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 16:33

Piszą, że Sneijder został sprzedany do ManCity, a ten mecz był jego pożegnalnym.
Bez Sneijdera to oni sobie mogą... :smile:

#AllegriOut
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 18:22

Inter w ustawieniu 3-6-1. To dopiero niezły numer.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:11

Nie siejmy hurraoptymizmu z niepowodzeń Interu. Wszystko okaże się w sezonie, jak to będzie z naszym odwiecznym wrogiem. Mogę stwierdzić jedno.. jeżeli Inter popchnie Sneijdera do innego klubu to ich moc będzie dużo gorsza.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:27

To nie jest hurraoptymizm, po prostu widzę że ten zespół konsekwentnie się sypie od czasu odejścia Mourinho. Zaryzykuję stwierdzenie, że główna różnica między nimi a nami to taka, że oni mają Eto'o i Sneijdera i dlatego byli na drugim miejscu, a my na siódmym (no, może jeszcze dzięki duetowi Lucio+Samuel - pod ich nieobecność widać było jak dużo od nich zależy). Ile to razy Kameruńczyk czy Holender w pojedynkę przeważał losy spotkania w którym Interowi wyraźnie nie szło, ale udało się wymęczyć te trzy punkty. Gdyby nie mieli tych dwóch gwiazd, to naprawdę nie wiem czy naszych pleców by nie oglądali. Z drugiej strony, kto wie gdzie my byśmy dobrnęli gdyby u nas był jeden/dwóch zawodników takiego formatu. Nawet z tym trenerem co był.
Oczywiście nie muszę dodawać, że w przypadku sprzedaży Holendra Inter będzie się musiał mocno spinać żeby wejść do LM, aczkolwiek ja akurat nie sądzę żeby mieli go oddać. Ale nawet w takim wypadku mają niewielkie szanse na odzyskanie scudetto - dzisiaj oglądałem tylko pół meczu, na temat pierwszej połowy się nie wypowiem, ale w drugiej Milan był zespołem o dwie klasy lepszym, absolutnie nie wyglądało to na spotkanie dwóch drużyn mających nawiązać równorzędną walkę o mistrzostwo. No, chyba że sięgną po stare, sprawdzone metody i nagle okaże się, że Galliani gdzieś ustawiał jakichś sędziów czy coś takiego.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:32

A ile razy było tak, że zespół radził sobie lepiej po odejściu największej gwiazdy? Arsenal np doszedł do finału LM dopiero po sprzedaży Henryego i Vieiry. W Barcelonie Ronaldinho natychmiast zastąpił Messi itp itd
To, że Inter przegrał z Milanem to dla nas żadna dobra wiadomość. Milan jest w tej chwili najlepszym włoskim zespołem i gdyby Inter wygrał pokazałby, że można z Milanem nawiązać walkę, a co jak co ale lepszej drużyny od Interu to my nie mamy no chyba, że w Interze zgłupieją do reszty i sprzedadzą Sneijera, który wyraźnie ciągnie ten zespół do przodu.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:48

Castiel pisze:A ile razy było tak, że zespół radził sobie lepiej po odejściu największej gwiazdy? Arsenal np doszedł do finału LM dopiero po sprzedaży Henryego i Vieiry. W Barcelonie Ronaldinho natychmiast zastąpił Messi itp itd
Widzisz jakiegoś 'godnego' następcę Sneijdera w Interze po jego potencjalnym odejściu? Baruwah już na Wyspach ;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:51

johnnybgoode pisze:Widzisz jakiegoś 'godnego' następcę Sneijdera w Interze po jego potencjalnym odejściu? Baruwah już na Wyspach ;)
Jeśli go sprzedadzą to kogoś na pewno będą chcieli ściągnąć w jego miejsce. Jakkolwiek by nie było myślę, że Inter wróci na "swoje miejsce". Takie jak przed Calciopoli :)

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 19:55

No tak, powinni kogoś ściągnąć, ale przykłady które podałeś opierały się raczej na wrzuceniu zawodnika który w klubie grał w miejsce 'gwiazdy' a więc osoby zapoznanej z środowiskiem klubu ;)

Anyway, miło byłoby gdyby Sneijder powędrował do ManCity, ale z drugiej strony... SerieA straciłoby kolejną gwiazdę na rzecz innej ligi :angry:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:06

Tevez przyjdzie w jego miejsce. Inter lubuje się w Argentyńczykach.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:08

Castiel pisze:A ile razy było tak, że zespół radził sobie lepiej po odejściu największej gwiazdy? Arsenal np doszedł do finału LM dopiero po sprzedaży Henryego i Vieiry.
Henry'ego?? A kto w finale zagrał z wolnego piłkę na głowę Campbella, przy bramce na 1:0? Francuz odszedł rok później, gdyby go nie było w sezonie 2005/06 w Arsenalu to finał by sobie obejrzeli w telewizorze.
Castiel pisze: W Barcelonie Ronaldinho natychmiast zastąpił Messi itp itd
W Barcelonie Ronaldinho przed odejściem do Milanu częściej wchodził z ławki niż wychodził w pierwszym składzie. Gwiazdą zespołu to on może był marketingową, ale na boisku znaczył sto razy mniej niż teraz Sneijder w Interze.
Castiel pisze: To, że Inter przegrał z Milanem to dla nas żadna dobra wiadomość. Milan jest w tej chwili najlepszym włoskim zespołem i gdyby Inter wygrał pokazałby, że można z Milanem nawiązać walkę, a co jak co ale lepszej drużyny od Interu to my nie mamy no chyba, że w Interze zgłupieją do reszty i sprzedadzą Sneijera, który wyraźnie ciągnie ten zespół do przodu.
Przepraszam, to Ty liczysz że Juventus w tym roku nawiąże walkę o scudetto?? Ja będę szczęśliwy jak Stara Dama poważnie powalczy o trzecie miejsce, a łatwiej będzie się o nie bić jak murowany kandydat do drugiego miejsca jednak nie okaże się aż takim pewniakiem. Na prześcignięcie Milanu w tej chwili nie mamy się co napalać, pozostaje co najwyżej trzymać kciuki żeby równo punktowali wszystkich naszych bezpośrednich rywali.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:13

zahor pisze:Przepraszam, to Ty liczysz że Juventus w tym roku nawiąże walkę o scudetto?? Ja będę szczęśliwy jak Stara Dama poważnie powalczy o trzecie miejsce, a łatwiej będzie się o nie bić jak murowany kandydat do drugiego miejsca jednak nie okaże się aż takim pewniakiem. Na prześcignięcie Milanu w tej chwili nie mamy się co napalać, pozostaje co najwyżej trzymać kciuki żeby równo punktowali wszystkich naszych bezpośrednich rywali.
O nie nie nie. Na Scudetto to Juve nie ma szans. Pewnie znowu zgarnie je Milan. po prostu bez Sneijdera siła ofensywna Interu jest mniejsza o 70%. Większość kluczowych podań, strzałów itp jest jego autorstwa. Jeśli Marotta kupi jakiegoś dobrego stopera i może lewoskrzydłowego to planem minimum jest pierwsza 3. LM muszą zdobyć w tym sezonie by finansowo jakoś się odbudować. Ekipę mamy co najmniej bardzo solidną i jeśli z jakimś mediolańskim klubem mamy się równać to po odejściu Sneijdera Inter jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Jeśli Juve udałoby się nie przegrać z Milanem w żadnym z meczy to już będzie bardzo dobry znak. Nie mniej jednak jak zawsze kluczowe będą mecze z ogórkami. By nie tracić z nimi punktów jak np w minionym sezonie kiedy to Juve doznało upokorzenia przeciwko Parmie, Bologni i innym.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:22

No racja zahor. Marotta chce, czy nie, ale jak wejdziemy do LM ( :pray: )powinien na serio ściągnąć jakąś gwiazdę/bardzo dobrego piłkarza, w końcu w sporcie chodzi o to, żeby wygrywać. Mam nadzieję, że takim gościem będzie u nas na początek Vidal.(no, bo Andrea-ok, ale nie wiemy ile i na jakim poziomie pogra, póki co wyglądał nawet dobrze) I jak trzeba zapłacić więcej z kontraktu, to trzeba będzie. Tworzenie ograniczeń i nie przepłacanie z zasady(nawet jak daje, to więcej plusów niż minusów), nie powinno hamować wyniku sportowego. Szkoda, że u nas wypatrywanie młodych talentów i scouting tak słabo idą. Naszym celem powinna być jednak próba walki o mistrzostwo. Milan to zdecydowany faworyt. póki co
Co do Interu-to moim zdaniem-sama już obencość Gasperiniego, wspomnianą dwójkę może demotywować. Obaj mogą zwinąć żagle jak sądzę w przyszłym letnim mercato(jak nie Sneijder w tym, aczkolwiek stawiam na Utd, jak coś, bo to idealny moment i Ferguson zawsze coś wygrywa ponadto) No, bo Eto'o sam twierdził, że chciałby grać w EPL. Obaj już nie młodnieją. To powoli ostatni dzwonek. Dobrze grający Tevez by ich poratował, ale wiadomo, że z nim gorzej niż kobietą.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2011, 20:35 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:28

ja sie pytam, gdzie podzial sie luker i jego kolega lord of san siro? czyzby nie mieli o czym pisac? czy moze dupczą się z venomikiem na portalu solojuve?

co do meczu, podobaly mi sie w meczu koszulki milanu.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:34

Castiel - to dlaczego piszesz że wygrana Milanu nie jest dobrą wiadomością - ja z tego że my z nimi szans nie mamy zdawałem sobie sprawę już dawno temu, a teraz oglądając drugą połowę ucieszyłem się widząc, że złodzieje trofeów też (przynajmniej na boisku, nie wiem jak przy zielonym stoliku). A jeszcze bardziej bym się ucieszył gdyby Sneijder odszedł albo Eto'o strzelił jakiegoś focha w swoim stylu, bo wówczas merdacze mogliby spaść naprawdę nisko. Aczkolwiek na obecną chwilę mimo wszystko są jednak drugą siłą we Włoszech.
strong return - wiesz co, mi chodzi o fakt że taka gwiazda, oprócz tego że jest niezbędna żeby coś pokazać w Europie, mogłaby nam pomóc zakwalifikować się do pucharów. Zaraz ktoś wyskoczy ze stwierdzeniem że "piłka nożna to sport zespołowy, meczów nie wygrywa się w pojedynkę". Otóż ja jestem zdania że piłkarz najwyższej klasy może wygrać mecz z Lecce czy innym Chievo w pojedynkę, co pokazywała często ta dwójka z Interu. Zresztą nie tylko oni, bo przecież Milan również miewał słabe mecze, kiedy nic nie szło i był problem z wbiciem gola Bari czy innemu przeciętniakowi. Ale jak się ma w ataku Pato, Ibrahimovicia, Robinho i Cassano to przynajmniej jeden z nich musi mieć wystarczająco dobry dzień, żeby tego gola jednak wpakować.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 20:40

No zgadza się dlatego inwestycja w Rossiego już w tym sezonie, bije sprowadzenie Vucinicia na głowę.(skoro już tu MV trafił, to niech się wykaże) Młodszy, lepszy i równy. Ale co się odwlecze, to może i w przyszłym Mercato nie uciecze. Zostaniemy i tak z trzema napastnikami najpewniej. Na razie Milan miał łatwiej-od lat nie spadł poniżej przyzwoitego poziomu i raczej nie spadnie. Tylko calciopoli 2.3(z konsekwencjami) mogłoby to sprawić. :whistle:
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2011, 21:33 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
ODPOWIEDZ