Transfery w Europie
- deszczowy
- Juventino
32 bańki? Sancte Romane Ecclesiae.... :shock:francois pisze: BTW Oscar w Chelsea :shock: The Blues królem tego okienka transferowego
Ale z tym ogłaszaniem Chelsea "królową

- Castiel
- Juventino
Przesadzają moim zdaniem. Za 30 mln można spokojnie kupić piłkarza z wyrobioną marką i TOPu. Dając za takich leszczy takie pieniądze zaniżają wartość prawdziwych piłkarzy. Taką forsę to realnie są teraz u nas warci Vidal i Chielini, a oni dają tyle za chłopaczka, który wyższego poziomu nie lizną. Może się okaże jakimś objawieniem, ale wątpie. Nadal mi się wydaje, że najlepszym transferem Romka był Essien...a lata temu jeszcze za Lucjana miał trafić do nas.francois pisze: Jedyny raz chłopaka w akcji widziałem w meczu Dania - Brazylia przed Euro i zrobił na mnie olbrzymie wrażenie. W Chelsea chcą odmłodzić skład, więc powinien to być wymarzony następca Lamparda. Ale z drugiej strony wiadomo jak to jest z tymi talentamiWydając taką kasę na 20-latka Roman sporo ryzykuje.
To jest tragedia w ogóle. Co się dzieje na świecie :doh:Tacchinardi. pisze: 32 mln za Oscara to bardzo duża kwota.
Mniej więcej taką kwotę to my wydaliśmy na Vidala, Lichego i Vucinicia czyli graczy już z europejskim futbolem obytych. z tym chłopakiem nie wiadomo co się stanie. Piazon jaką miał być rewelacją i co się z nim w ogóle stało bo się nie orientuje...?
P.S Zaczęła się jakaś mała wyprzedaż w Villareal. Już są do przodu 30 mln...z tych bardziej znanych to w kadrze pozostali im połamany Rossi i Zapata.
- Bruce Badura
- Juventino
Ostatnio coś przybyło prawdziwych kibiców PSG, ciekawe dlaczego?
- booyak
- Juventino
Zapata już oficjalnie w Milanie na zasadzie wypożyczenia.Castiel pisze: P.S Zaczęła się jakaś mała wyprzedaż w Villareal. Już są do przodu 30 mln...z tych bardziej znanych to w kadrze pozostali im połamany Rossi i Zapata.
★ ★ ★
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Rynek transferowy bardzo mi się nie podoba, kiedyś dyrektorzy sportowi musieli posiadać pewne umiejętności by sprowadzić piłkarza, a klub dla którego pracowali musiał mieć renomę, a teraz taki Leonardo nie musi negocjować tylko wywala kasę na stół i po zabawie.
Widzę, że jest tutaj więcej fanów Świata według Bundych
Widzę, że jest tutaj więcej fanów Świata według Bundych
- Bruce Badura
- Juventino
Nienawidzę petrodolarów, nienawidzę klubów co mają międzynarodówkę w składzie, dlatego już nie lubię psg, kiedyś ich ceniłem...
- Pan Mietek
- Juventino
Nastały marne czasy dla piłki. Jak ja żałuję, że nie urodziłem się wcześniej i nie mogłem oglądać tego sportu przynajmniej o kilka lat więcej bez tego zepsucia, żałosnych piłkarzyków-mazgajów, petrodolarów........ Co to za frajda oglądać mecze kiedy jedna drużyna może sobie załatwić monopol na wygrywanie? 
Teraz już ten sport został zepsuty, z ciekawych rozgrywek jedynie Bundesliga i Serie A są wolne od cholernych szejków (aczkolwiek trzeba powiedzieć, że włodarze wielkiej trójki też włożyli sporo szmalu w swoje kluby). Futbol schodzi na psy.

Teraz już ten sport został zepsuty, z ciekawych rozgrywek jedynie Bundesliga i Serie A są wolne od cholernych szejków (aczkolwiek trzeba powiedzieć, że włodarze wielkiej trójki też włożyli sporo szmalu w swoje kluby). Futbol schodzi na psy.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Lucas nie jest czasem srodkowym pomocnikiem? Nawet jesli, to Menez raczej bedzie na skrzydle. A srodek ultraofensywny? Pastore-Lucas ? A co z Sissoko, Bodmerem, swietnym Thiago Mottą? Gdzie tu upchnac goleadora Gameiro? PSG bedzie straszyc. Niech tylko wzmocnia obrone, bo tam jest bida. Poza Sakho, przeterminowanym Maxwellem i Tiago Silva nikogo nie ma. Boki obrony ssają.dp10 pisze:Lucas w PSG za 35 mln E :doh:
Lavezzi - Ibra- Lucas...wygląda dobrze.
Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- zahor
- Juventino
Kwoty rzeczywiście z kosmosu, psują rynek itp. ale wydaje mi się że na tak ostrą krytykę jest jeszcze za wcześnie. A co jeżeli tamten chłopak okaże się genialnym talentem? Nowym Pele? Zdeklasuje Messiego i Ronaldo? Wszyscy będą się pewnie zachwycać jakim to genialnym dyrektorem sportowym okazał się być Leonardo, jak odważnym, jak doskonale znając brazylijski rynek. Nie tak dawno wszyscy śmiali się z tego że Internacional za swojego Damiao chce 25 baniek, teraz przypuszczam że większość forum z pocałowaniem ręki by go brała za te pieniądze.
Oczywiście jest też opcja że Leonardo jest zupełnym ignorantem, korzystając z nieograniczonego budżetu kupił kota w worku który okaże się niewypałem a wielka forsa zrobi mu kupę z mózgu. I wówczas będzie można po nim cisnąć bez ograniczeń, ale ja bym się z taką pełną krytyką jeszcze wstrzymał. W sumie to tyle się mówi o przepłacaniu za piłkarzy z Brazylii, ale ileż to było przypadków żeby ktoś się na tym ostro przejechał? Nie tak dużo znowu.
Oczywiście jest też opcja że Leonardo jest zupełnym ignorantem, korzystając z nieograniczonego budżetu kupił kota w worku który okaże się niewypałem a wielka forsa zrobi mu kupę z mózgu. I wówczas będzie można po nim cisnąć bez ograniczeń, ale ja bym się z taką pełną krytyką jeszcze wstrzymał. W sumie to tyle się mówi o przepłacaniu za piłkarzy z Brazylii, ale ileż to było przypadków żeby ktoś się na tym ostro przejechał? Nie tak dużo znowu.
- Winner
- Juventino
Lucas to środkowy pomocnik, przechodzi do nich w styczniu po zakończeniu sezonu w Brazylii. Ma 19 lat i właśnie się nieziemsko wzbogacił bo 30% z transferu jest jego.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- blackadder
- Juventino
Taka już kolej rzeczy. Jaka różnica czy pieniądze będą pochodzili od Ruska, Araba, Amerykanina, właścicieli Fiata albo imperium medialnego czy potentata naftowego? To że niektórzy robią to dłużej to żadna wymówka.
Tak intensywne pompowanie pieniędzy to droga na skróty dla całej ligi w drodze na szczyt rankingów i jest atrakcyjną alternatywą dla zmian w infrastrukturze i szkoleniu i czekaniu latami na efekty. Problem tylko w tym że zasady które jakoś mają regulować to szaleństwo zdają się nie działać, bo dziwne dla mnie jest to że Milan przez Finansowe Fair Play musi sprzedawać dwie największe gwiazdy, a PSG wydało już 145mln a pozycja obu klubów na świecie jest nieporównywalna.
Do końca nie wiem jak to działa, może za rok czy dwa odbije się to na Francuzach.. tfu, Arabach.
Szkoda że ten trend opuszczania Włoch już od ładnych paru lat dotyczy włoskich trenerów, bo liga byłaby duużo atrakcyjniejsza z Lippim, Ancelottim, Capello a teraz to także z Mancinim i Prandellim byłoby lepiej. Choć tutaj może chodzić o to aby nie łączyć swojego nazwiska z kolejnymi aferami które dobijają już Calcio. Kto wie, może przez całe to scomessopoli coś się zmieni, ale na plus.
Tak intensywne pompowanie pieniędzy to droga na skróty dla całej ligi w drodze na szczyt rankingów i jest atrakcyjną alternatywą dla zmian w infrastrukturze i szkoleniu i czekaniu latami na efekty. Problem tylko w tym że zasady które jakoś mają regulować to szaleństwo zdają się nie działać, bo dziwne dla mnie jest to że Milan przez Finansowe Fair Play musi sprzedawać dwie największe gwiazdy, a PSG wydało już 145mln a pozycja obu klubów na świecie jest nieporównywalna.
Do końca nie wiem jak to działa, może za rok czy dwa odbije się to na Francuzach.. tfu, Arabach.
Szkoda że ten trend opuszczania Włoch już od ładnych paru lat dotyczy włoskich trenerów, bo liga byłaby duużo atrakcyjniejsza z Lippim, Ancelottim, Capello a teraz to także z Mancinim i Prandellim byłoby lepiej. Choć tutaj może chodzić o to aby nie łączyć swojego nazwiska z kolejnymi aferami które dobijają już Calcio. Kto wie, może przez całe to scomessopoli coś się zmieni, ale na plus.